Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Majblanca wrote:Część dziewczyny gratuluje serduszek. U mnie tez już serduszko bije. Niestety wyszły mi złe wyniki moczu... jakby zapalenie mam je powtórzyć bo nie mam żadnych objawów a lekarz mówi ze powinnam mieć. Oczywiście w internecie się już naczytałam ze bez objawowo tez może być itp. wiec się wystraszyłam. Jutro idę powtórzyć badanie. Najgorzej jak będzie coś nie tak i co będę musiała wziąć antybiotyki. Pozdrowienia dla wszystkich
Może zrób od razu posiew moczu przy okazji? Z jednej próbki zrobią badanie moczu + posiew.
Ja ostatnio miałam taką sytuację że wyszły mi bardzo złe badania moczu, po powtórzeniu były lepsze, zrobiłam przy okazji posiew, niestety jeszcze nie odebrałam, muszę to w końcu zrobić. Nie mniej jednak, wynik moczu skonsultowalam jeszcze tego samego dnia z moją ginekolog.
-
Zgredek, nie że powinno być, bo nie wiesz kiedy była ovu, a do tego wiele dziewczyn pisało, że w tym samym momencie miały usg i ciąża zawsze wypadała mniejsza trochę. Nawet u mnie była pewna data transferu ivf a i tak ciąża z 6t wychodziła na 5.
Wiem, że trudne straty za tobą, ale jak zaczniesz się nakręcać każdym odstępstwem do normy to będzie ci bardzo, bardzo trudno.
Zgredek 12 lubi tę wiadomość
-
Majblanca, infekcja utajona jest bardzo częsta. Nie trzeba wcale mieć objawów, żeby mieć bakterie w moczu. Dlatego często się to badanie wykonuje w ciąży żeby wyłapać wszelkie nieprawidłowości.
Dbaj o pęcherz, pij naturalny sok z żurawiny, dużo owoców z wit c, dużo wody, infekcje pęcherza lubią niestety wracać... -
Majblanca wrote:Część dziewczyny gratuluje serduszek. U mnie tez już serduszko bije. Niestety wyszły mi złe wyniki moczu... jakby zapalenie mam je powtórzyć bo nie mam żadnych objawów a lekarz mówi ze powinnam mieć. Oczywiście w internecie się już naczytałam ze bez objawowo tez może być itp. wiec się wystraszyłam. Jutro idę powtórzyć badanie. Najgorzej jak będzie coś nie tak i co będę musiała wziąć antybiotyki. Pozdrowienia dla wszystkich
A na pewno dobrze pobrałaś próbkę moczu? Bo ja pobrałam pierwszą źle i wyszły mi bakterie liczne i pasma śluzu. Druga próbka pobrana właściwie i już ok (środkowy strumień, po podmyciu).
-
Witam!!
Chciałam się nieśmiało przywitać
Bardzo się cieszę, bo w styczniu poroniłam w 8tc...
Starań ponad rok - okazało się że mam mikrogruczolaka przysadki, który spowodował hormonalny bałagan w organiźmie
7t3d - serduszko dzisiaj biło 159uderzeń
36lat, termin na 19 listopada.
Moja kropeczka ma już 1,28cm
Na razie żadnych dolegliwości oprócz nieznacznie powiększonych piersi...Lilly_Ana, annggela, agagaga lubią tę wiadomość
KropekPL -
KropekPL wrote:Witam!!
Chciałam się nieśmiało przywitać
Bardzo się cieszę, bo w styczniu poroniłam w 8tc...
Starań ponad rok - okazało się że mam mikrogruczolaka przysadki, który spowodował hormonalny bałagan w organiźmie
7t3d - serduszko dzisiaj biło 159uderzeń
36lat, termin na 19 listopada.
Moja kropeczka ma już 1,28cm
Na razie żadnych dolegliwości oprócz nieznacznie powiększonych piersi...
Witaj, zapraszamy Wpisuję Cię na listę.
-
Mi też wyszły złe wyniki i lekarz kazał powtórzyć ale od razu zrobiłam posiew już żeby w razie czego 10 razy nie latać i zobaczymy co wyjdzie...
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Mietata ja też korzystam z pakietu z pracy (polmed) ale brakuje mi tam lekarza a ten co teraz mam zna mnie jeszcze ze szpitala. Pomimo tego że korzystam z badań pakietowych to niestety leki + 1 wizyta to jakieś 700-800 zł m-c ale wszystko zrobię żeby tym razem ciążę donosic najgorszy jest reżim łóżkowy teraz mogę jeszcze wstawać jeść czy pozmywac i raz w tygodniu np pojechać na spotkanie ze znajomymi. Im ciąża będzie większa tym bardziej będę musiała leżeć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 23:34
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Moja data wg ostatniej miesiączki to 10.11 ale oczywiście na usg ciąża wyszła na kilka dni młodszą. Kolejną wizytę mam jutro, bo poszłam na NFZ żeby zrobić badania i muszę je odebrac na wizycie. U swojego lekarza mam pokazać się z wynikami za 2 tygodnie, a po majowce usg genetyczne+pappa. Mój bąbelek ma prawie 18mm a 2.5tyg temu miał zaledwie 3mmSyn
-
Kaczuszka86 wrote:Mietata ja też korzystam z pakietu z pracy (polmed) ale brakuje mi tam lekarza a ten co teraz mam zna mnie jeszcze ze szpitala. Pomimo tego że korzystam z badań pakietowych to niestety leki + 1 wizyta to jakieś 700-800 zł m-c ale wszystko zrobię żeby tym razem ciążę donosic najgorszy jest reżim łóżkowy teraz mogę jeszcze wstawać jeść czy pozmywac i raz w tygodniu np pojechać na spotkanie ze znajomymi. Im ciąża będzie większa tym bardziej będę musiała leżeć
Kaczuszka znam ten ból, już wydałam na leki ponad 3 tys zł, niestety taka moja uroda. Na szczęście będę mogła powoli chyba odstawiać progesteron, byle dobrnąć do 12 tyg jak będzie już łożysko i dzieć sobie będzie radził.
Czytałaś wpis mamy ginekolog dotyczący reżimu łóżkowego? Dla mnie te minusy leżenia brzmią dość przekonującą, ale w twoim przypadku ostatnia niewydolność szyjki jednak może przysporzyć obaw.
Czy lekarz mówić ci coś o szwie na szyjkę czy czymś co ma ją wzmacniać profilaktycznie? może nie będziesz musiała leżeć... -
Będę mieć szew jakoś zakładaany między 13-16 tc to już lekarz da znać o terminie. Mój gin ma dość wysrodkowane zdaniem dlatego mówił że mogę raz na jakiś czas wyjść do koleżanki ale żadnych długich spacerów czy łazenia po sklepach, jazdy samochodem, czy noszenia a co dopiero sprzątania.Pomimo iż w poprzedniej ciąży też trochę leżałam że względu na torbiel to było ok a gdy tylko poczułam luz po prenatalnych w 13 tyg to co dwa dni jeździłam nad wodę na spacery, wszędzie mnie było pełno. Teraz z perspektywy czasu wiem że to co czulam
W 16 tc to stawianie się brzucha. W 19 gdy zgłosiłem się to lekarza to szyjka miała 3,5 cm a w 20+3 kiedy pojechałam na genetyczne już było za pozno nawet na szew ratunkowy. Z badań nie było żadnych infekcji, posiew był czysty ciężko było ocenić skąd takie szybkie rozwarcie.
Mój obecny gin powiedział że sprawa po szwie będzie dynamiczna i na bieżąco będziemy decydować co do powagi reżimu łóżkowego ale napewno mam więcej leżeć niż chodzić.sadze że raz na jakiś czas to będe mogła wyjść polezec na słoneczku nad wodą że znajomymi.
4 lata czekam na dziecko i jeśli leżenie będzie konieczne to będę leżeć. Nawet kosztem swojego samopoczucia czy dolegliwości.tym razem nie chce zmarnować szansy.
Moja mama też poronila 3 razy zanim się urodziłam i też jestem donoszą dzięki leżeniu i zaszycia. Urodziłam się w 36tc 2600 i 50cm ciąża trzymała się na szwie ale i on dotrwam tylko do 36 u niej.K@sia lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
kasiula_00 wrote:A czy zdarzyło Ci się dopłacać za jakieś badania w Enel-Medzie? Bo ja się właśnie zastanawiam czy w prowadzenie ciąży wchodzą z automatu wszystkie związane z nią badania.
Do tej pory nie płaciłam za żadne badania. A robiłam morfologię, mocz, betę, toxo, i jeszcze kilka. -
To pewnie pod wieczór dopiero. Bo jadę na 15, ale tam trzeba się w kolejkę ustawić, więc nie wiem ile będzie ludzi. I czy ginekolog będzie na czas, bo ona lubi się spóźniać
A tak mi się nie chce z domu ruszać.. Ten katar mnie zniechęca do wszystkiego