Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Holibka wrote:W którym jesteś tygodniu? Ten wynik to ledwo ledwo ponad normę, ja tak miałam z toksoplazmozą IgM i gin chciał mnie faszerować antybiotykami przez całą ciąże. Nie jestem pewna co to za choroba, cytomegalia?
Ja swój przypadek skonsultowałam ze specjalistą chorób zakaźnych i po zbadaniu i zrobieniu wywiadu zabronił brać antybiotyk i powtórzyć badania po 2 tygodniach. W ciąży, szczególnie na początku, mogą wyjść fałszywie dodatnie wyniki niektórych chorób ze względu na szok immunologiczny.
Polecam skonsultować się ze swoim gin ale i z lekarzem zakaźnym pilnie, zrób też badanie w innym laboratorium i po odpowiednim czasie powtórz badanie w tym laboratorium, które dało wynik dodatni. Będzie dobrze, nie panikuj.
Moja chrzestna z potwierdzoną w ciąży, ale opanowaną cytomegalią urodziła zdrowego syna.
Kuchcinka bardzo bardzo współczuję życzę Ci powodzenia w kolejnym cyklu!
Dziewczyny ja czekam na wyniki powtórnego badania na tokso z labo gdzie były IgM dodatnie, proszę kciuki
Kolejna sprawa - dziś wzięłam wolne, a zostałam telefonicznie zestresowana przez pracodawcę sprawą, na którą nie mam w tym momencie najmniejszego wpływu, a wcześniej zrobiłam wszystko co w mojej mocy aby było ok. Czuję, że chce na mnie przerzucić odpowiedzialność, niesłusznie. Zdenerwowałam się okropnie mimo że dobrze czuję się w pracy mam ochotę wziąć dłuższe zwolnienie ze względu na stresy. Chyba za bardzo się przejmuję.
Holibka ja wzięłam L4 ze względu na pracodawcę. Pracuję z takimi ludźmi, że przez nich nie ma mowy, by nie było stresu - po prostu są mocno stresogenni. Jedyny sposób to było pójście na 2 tyg. zwolnienie, które w piątek mam zamiar przedłużyć. Spokój jest teraz najważniejszy -
Kuchcinka wrote:Invis wykreśl mnie proszę z listy, ciąża obumarła w 6t5d (powinnam dzisiaj być w 8t5d) jutro idę na skrobanke do szpitala.
Powodzenia dziewczyny, dbajcie i uważajcie na siebie.
Ps. Widzę ze Bianka87 tez jest nadal na liście, mam nadzieje ze się na mnie nie obrazi za to ze przekaże żebyś tez ja z tego samego co u mnie powodu wykreśliła.7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Ok, dziękuje za odpowiedzi.
Ja biorę luteinę tak o 8, potem ok 14-15 i wieczorem ok 20-21. A wizytę mam na 11.20 do tego 100km od domu więc ją wezmęCóreczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Hej Mamuski! dolaczam i ja. jutro zaczynam 10 tydzien. od 6 do 8 tyg mialam plamienia. od tamtej pory wszystko ok. kolejną wizytę mam 2.05 - badani prenatalne.
O mnie - mieszkam w DE, mam 30 lat i zaszlam w poerwsza ciaze w 7 cyklu staran.Lilly_Ana, K@sia, Penelope, M_ia lubią tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
PsotkaKotka wrote:Serduszko pika, maluch ma ok 1cm
Jestem 7t2d.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Hej dziewczyny i ja po wizycie. Wynik CMV mam powtórzyć za 2 tyg , lekarz powiedział żeby sie nie przejmować bo to nie wysoki wynik i pewnie przechodziłam ten wirus wcześniej niż przed ciąża. U Malutka tez wszystko Ok ma juz 2,6 cm serduszko pika nóżki i raczki są a wiek usg dokładnie taki jak z om
Invis, antonna, Jooozefka lubią tę wiadomość
-
Charlutek wrote:Hej Mamuski! dolaczam i ja. jutro zaczynam 10 tydzien. od 6 do 8 tyg mialam plamienia. od tamtej pory wszystko ok. kolejną wizytę mam 2.05 - badani prenatalne.
O mnie - mieszkam w DE, mam 30 lat i zaszlam w poerwsza ciaze w 7 cyklu staran.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
K@sia wrote:Hej dziewczyny i ja po wizycie. Wynik CMV mam powtórzyć za 2 tyg , lekarz powiedział żeby sie nie przejmować bo to nie wysoki wynik i pewnie przechodziłam ten wirus wcześniej niż przed ciąża. U Malutka tez wszystko Ok ma juz 2,6 cm serduszko pika nóżki i raczki są a wiek usg dokładnie taki jak z om
K@sia lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:Witaj charlutek. . A możesz opisać swoje plamienia bo u mnie też są trwają od 5tyg a dziś zaczęłam już 7 tc lekarz nic nie widzi7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
Charlutek wrote:Hej Mamuski! dolaczam i ja. jutro zaczynam 10 tydzien. od 6 do 8 tyg mialam plamienia. od tamtej pory wszystko ok. kolejną wizytę mam 2.05 - badani prenatalne.
O mnie - mieszkam w DE, mam 30 lat i zaszlam w poerwsza ciaze w 7 cyklu staran.
Witaj! Podaj proszę datę porodu jeśli chcesz być na liście
PsotkaKotka, K@sia cieszę się bardzo że wszystko okK@sia lubi tę wiadomość
-
Hej, ja się melduję, czytam codziennie co u Was.
Proszę o dopisanie wizyty na 11.04. Zapisałam się już na prenatalne na 27.04. Jestem za tym, że lepiej zrobić dla własnego spokoju.
Zamówiłam sobie dwie książki - "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i "Język niemowlaka", będę się edukować od strony teoretycznej Nadal czuje się bardzo dobrze, zero objawów, ale juz się tym zupełnie nie stresuje. Wystarczająco mam stresu w pracy. Ja chyba nikomu w biurze nie powiem o ciąży puki nie będe zmuszona widocznym brzuszkiem. Boje się reakcji jak nie wiem co.K@sia lubi tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:Serduszko pika, maluch ma ok 1cm
Jestem 7t2d.
jada na pozaplanowe USG w poniedziałek bo mam wizyte u starego gina zeby odebrac wyniki krwi wiec skoro dał skierowanie na usg skorzystam hehehe kolejna wizyta u włąściwej pani dr 20.04
ide zamulać -
Kasiula zazdroszczę braku objawów mnie od 6 tyg strasznie mdli i wymiotuje na nic nie mam ochoty do jedzenia zero życia i energii dzisiaj tez wymiotowałam po jeździe samochodem a przed ciąża nie miałam tego problemu. Najlepiej jak bym przespała pierwszy trymestr
-
Ja miałam dziś przypadkową rozmowę z p.dyrektor. Zamierzałam powiedzieć jej o ciąży w II trymestrze. A ona zaskoczyła mnie propozycją zmiany stanowiska w przyszłym roku. Mimo tego, że w sierpniu kończy mi się umowa. Powiedziałam szczerze jak się sprawy mają a ona obiecała przedłużenie umowy na czas nieokreślony i pogratulowała serdecznie bałam się, że zostanę bez pracy a tu taka niespodzianka jeden stres z głowy
Blondik, K@sia, moremi lubią tę wiadomość