X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    W którym jesteś tygodniu? Ten wynik to ledwo ledwo ponad normę, ja tak miałam z toksoplazmozą IgM i gin chciał mnie faszerować antybiotykami przez całą ciąże. Nie jestem pewna co to za choroba, cytomegalia?
    Ja swój przypadek skonsultowałam ze specjalistą chorób zakaźnych i po zbadaniu i zrobieniu wywiadu zabronił brać antybiotyk i powtórzyć badania po 2 tygodniach. W ciąży, szczególnie na początku, mogą wyjść fałszywie dodatnie wyniki niektórych chorób ze względu na szok immunologiczny.
    Polecam skonsultować się ze swoim gin ale i z lekarzem zakaźnym pilnie, zrób też badanie w innym laboratorium i po odpowiednim czasie powtórz badanie w tym laboratorium, które dało wynik dodatni. Będzie dobrze, nie panikuj.
    Moja chrzestna z potwierdzoną w ciąży, ale opanowaną cytomegalią urodziła zdrowego syna.

Kuchcinka bardzo bardzo współczuję :( życzę Ci powodzenia w kolejnym cyklu!

Dziewczyny ja czekam na wyniki powtórnego badania na tokso z labo gdzie były IgM dodatnie, proszę kciuki :)

Kolejna sprawa - dziś wzięłam wolne, a zostałam telefonicznie zestresowana przez pracodawcę sprawą, na którą nie mam w tym momencie najmniejszego wpływu, a wcześniej zrobiłam wszystko co w mojej mocy aby było ok. Czuję, że chce na mnie przerzucić odpowiedzialność, niesłusznie. Zdenerwowałam się okropnie :( mimo że dobrze czuję się w pracy mam ochotę wziąć dłuższe zwolnienie ze względu na stresy. Chyba za bardzo się przejmuję.

Holibka ja wzięłam L4 ze względu na pracodawcę. Pracuję z takimi ludźmi, że przez nich nie ma mowy, by nie było stresu - po prostu są mocno stresogenni. Jedyny sposób to było pójście na 2 tyg. zwolnienie, które w piątek mam zamiar przedłużyć. Spokój jest teraz najważniejszy :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, ja mam kolejna wizytę 20.04 jakbyś mogła dopisać :)
    Mam już tez powoli umawiać się na prenatalne. Ma ktoś może kogoś sprawdzonego w Trojmiescie?
    Co do zwolnienia to tez mam od samego początku.

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Invis wykreśl mnie proszę z listy, ciąża obumarła w 6t5d (powinnam dzisiaj być w 8t5d) jutro idę na skrobanke do szpitala.
    Powodzenia dziewczyny, dbajcie i uważajcie na siebie.

Ps. Widzę ze Bianka87 tez jest nadal na liście, mam nadzieje ze się na mnie nie obrazi za to ze przekaże żebyś tez ja z tego samego co u mnie powodu wykreśliła.
    Kuchcinka, nie wierze w to co czytam! strasznie mi przykro! sciskam mocno i zycze z calego serca powodzenia! Niezależnie co postanowisz!

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dziękuje za odpowiedzi. :)

Ja biorę luteinę tak o 8, potem ok 14-15 i wieczorem ok 20-21. A wizytę mam na 11.20 do tego 100km od domu więc ją wezmę :)

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuski! dolaczam i ja. jutro zaczynam 10 tydzien. od 6 do 8 tyg mialam plamienia. od tamtej pory wszystko ok. kolejną wizytę mam 2.05 - badani prenatalne.

O mnie - mieszkam w DE, mam 30 lat i zaszlam w poerwsza ciaze w 7 cyklu staran.

Lilly_Ana, K@sia, Penelope, M_ia lubią tę wiadomość

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszko pika, maluch ma ok 1cm :)
    Jestem 7t2d.

Lilly_Ana, Charlutek, K@sia, Kaczorka, ASSA, Zgredek 12, antonna, Penelope, Biedroneczka83, M_ia, Kaczuszka86, Blondik, Jooozefka, annggela lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek - witaj :)

PsotkaKotka piekne wieści <3

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Jestem 7t2d.
    Super -wielkie gratulacje

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny i ja po wizycie. Wynik CMV mam powtórzyć za 2 tyg , lekarz powiedział żeby sie nie przejmować bo to nie wysoki wynik i pewnie przechodziłam ten wirus wcześniej niż przed ciąża. U Malutka tez wszystko Ok ma juz 2,6 cm :) serduszko pika nóżki i raczki są :) a wiek usg dokładnie taki jak z om :)

Invis, antonna, Jooozefka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Hej Mamuski! dolaczam i ja. jutro zaczynam 10 tydzien. od 6 do 8 tyg mialam plamienia. od tamtej pory wszystko ok. kolejną wizytę mam 2.05 - badani prenatalne.

Witaj charlutek. . A możesz opisać swoje plamienia bo u mnie też są trwają od 5tyg a dziś zaczęłam już 7 tc lekarz nic nie widzi

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Hej dziewczyny i ja po wizycie. Wynik CMV mam powtórzyć za 2 tyg , lekarz powiedział żeby sie nie przejmować bo to nie wysoki wynik i pewnie przechodziłam ten wirus wcześniej niż przed ciąża. U Malutka tez wszystko Ok ma juz 2,6 cm :) serduszko pika nóżki i raczki są :) a wiek usg dokładnie taki jak z om :)
    Fajnie że wszystko ok. Oby tak dalej.

K@sia lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Witaj charlutek. . A możesz opisać swoje plamienia bo u mnie też są trwają od 5tyg a dziś zaczęłam już 7 tc lekarz nic nie widzi
    zaczelo sie w 6 tyg od brązowego sluzu wieczorem. na drugi dzien plamienia bylu juz jasnoróżowe. od razu poleciałam do lekarza bo myślałam już o najgorszym. pecherzyk, cialko zoltkowe byly ma swoim miejscu. lekarz powiedział, ze na chwile obecna nic nie moze zrobic. mialam sie oszczedzac i brac progesteron (badania krwi wykazaly jego noedobor). przez tyd pamilam raz mniej, raz wiecej. dolegliwości przechodzily i sie nasilaly. pod konoec 6 tyg ppjawilo sie serduszko - nadal plamilam. w 7 tyg pojechalam do szpitala, bo strasznie sie zadreczalam. Lekarze nie znaleźli przyczyny plamien. a co najśmieszniejsze jak tam bylam to plamienia juz faktycznoe ustaly, wiec lekarka w ogóe noe wiedziała jak sie ustosunkowac. w kazdym badz razie plamienia ustaly calkowicie przed 2 tyg. dzidzius rosnie i ma sie dobrze :) czego zycze również tobie i twoim fasolkom!

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:

Witaj! Podaj proszę datę porodu jeśli chcesz być na liście :)

PsotkaKotka, K@sia cieszę się bardzo że wszystko ok <3

K@sia lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, ze chce byc na liscie :) data porodu 8.11 :)

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja się melduję, czytam codziennie co u Was.
    Proszę o dopisanie wizyty na 11.04. Zapisałam się już na prenatalne na 27.04. Jestem za tym, że lepiej zrobić dla własnego spokoju.
    Zamówiłam sobie dwie książki - "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i "Język niemowlaka", będę się edukować od strony teoretycznej :) Nadal czuje się bardzo dobrze, zero objawów, ale juz się tym zupełnie nie stresuje. Wystarczająco mam stresu w pracy. Ja chyba nikomu w biurze nie powiem o ciąży puki nie będe zmuszona widocznym brzuszkiem. Boje się reakcji jak nie wiem co.

K@sia lubi tę wiadomość

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Jestem 7t2d.
    Psocia to jesteś jeden dzien dalej ja wg usg dzis 7t1dz
    jada na pozaplanowe USG w poniedziałek bo mam wizyte u starego gina zeby odebrac wyniki krwi wiec skoro dał skierowanie na usg skorzystam hehehe kolejna wizyta u włąściwej pani dr 20.04

ide zamulać :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• K@sia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula zazdroszczę braku objawów mnie od 6 tyg strasznie mdli i wymiotuje na nic nie mam ochoty do jedzenia zero życia i energii dzisiaj tez wymiotowałam po jeździe samochodem a przed ciąża nie miałam tego problemu. Najlepiej jak bym przespała pierwszy trymestr

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam K@sia właśnie zupełnie odwrotnie, full energii :) moja mama twierdzi, że to nagroda za jej meczarnie w ciazy ze mną heheh :)

K@sia lubi tę wiadomość

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Charlutek :) rozgośc się u nas.
    Oo, tez się zastanawiałam nad książka "ciężarówka przez 9 miesięcy".
    Ja wczoraj wg USG miałam 7t0d chociaż moje wyliczenia są trochę inne ;) zobaczymy przy kolejnej wizycie

• agagaga Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś przypadkową rozmowę z p.dyrektor. Zamierzałam powiedzieć jej o ciąży w II trymestrze. A ona zaskoczyła mnie propozycją zmiany stanowiska w przyszłym roku. Mimo tego, że w sierpniu kończy mi się umowa. Powiedziałam szczerze jak się sprawy mają a ona obiecała przedłużenie umowy na czas nieokreślony i pogratulowała serdecznie :) bałam się, że zostanę bez pracy a tu taka niespodzianka :) jeden stres z głowy

Blondik, K@sia, moremi lubią tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ