X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Ja z pytaniem nieco z innej beczki, czy planujecie już wakacje? czy raczej będziecie decydować na bieżąco? w zależności od swojego stanu ogólnego ? my bierzemy pod uwagę polskie morze , ale trochę się boję coś rezerwować, z drugiej strony powoli oferty się zapełniają i im bliżej wakacji tym tych ciekawych będzie mniej...ot takie rozważania na piątek

Kochana ja od 3 lat jeżdżę nad morze. .byłam już w Świnoujściu, Międzyzdrojach, Kołobrzegu .. bardzo fajnie było.
    W tym roku raczej sobie odpuszczam. . Jak chcesz nad może to musisz już rezerwować ja 2 miesiące wcześniej rezerwowałam i wszystko zajęte bylo tylko apartament alw dość drogi i z tego wszystkiego wzięliśmy bo już nie było co.. naj lepiej patrzeć żeby plaża była blisko. .

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście od wczoraj :) gratuluje serduszek i pięknych zdjęć.
    Czarnulka- moja pierwsza ciąża była totalnie bezobjawowa i wszystko było w porządku. Głowa do góry:)
    kameelka- ja wybieram się nad morze właśnie :) mam nadzieję, że wszystko wypali.
    Lilly ściskam mocno.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w piąteczek.

Widze, że coraz wiecej Was wchodzi w fazę nie mam objawów, którą ja mam już ponad dwa tygodnie :) Czasem mnie zmuli wieczorem i piersi mam bolesne ale poza tym luz.

Wczoraj robiłam pappa i za tydzień mam prenatalne to wyniki lekarka będzie miała w komplecie. Mam nadzieję, że wszystko będzie super i w swięta podzielimy się z rodzinką radością. U nas ciekawa sytuacja, bo rodzice moi i męża nie mają wnuków, czekają od lat więc będzie szał :)

kameelka - co do wakacji już kiedy pisałam, że ja mam duszę niespokojną i jeździmy z mężem po świecie. Teraz już mamy zaplanowaną moją ukochaną Hiszpanię na tydzień i w czerwcu jak wszystko będzie super to samochodową objazdówkę po Europie ale na luzie bez pośpiechu przeznacozne 3 tygodnie ale w dowlonym momencie będziemy mogli wrócić.

Byliśmy ze znajomymi dwa lata temu, gdzie koleżanka była w 7 miesiacu tydzień na Krecie i wszystko byo super. Spokojne spacerki, trochę objazdówki po wyspie trochę wypoczywania. Była bardzo zadowolna.

Moja gine mówi, że jak wszystko jest ok to trzeba żyć - nie wegetować i absolutnie nie leżeć jak nie ma ku temu przesłanek.

Napiszcie jak planujecie wakacje, bo też jestem ciekawa jak do tego podchodzicie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 10:40

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku to raczej do teściów na wieś się wybiorę :)
    Nad może planuję wyskoczyć w czerwcu jeszcze - tak na kilka dni. Przed wakacjami ;) ale ja dość blisko mam nad morze to nawet na jeden dzień mogę od czasu do czasu wyskoczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 10:49

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Leslie Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy super plany wakacyjne: nurkowanie, plywanie z delfinami ale przelozymy na za rok. Pojedziemy we czworke :)

Mysle ze skoczymy nad polskie morze jesli bedzie ok, ewentualnie jak lekarz pozwoli to do Wloch lub Grecji na tydzien, choc z uwagi na upaly bede sie mocno zastanawiac.

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My co roku gdzieś jeździliśmy we wrześniu. Teraz dalszych podróży raczej nie planuje. Chyba , ze nagle najdzie ochota i siły :)
    Widzę, ze wszystkie wybierają się nad morze. Ja dla odmiany wybrałabym góry. Ale to tylko dlatego ze mieszkam nad morzem :)

• Invis Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo bym chciała nad morze, do tej pory jeździliśmy 2 razy w roku. Jeździmy zawsze do Kołobrzegu i w okolice (bo najbliżej). W tym roku natomiast nie mam pojęcia jak to będzie, z tego względu że wzięliśmy na początku roku sobie psa rasy dużej. Nie mam sumienia zostawić naszego "Pańcia" w jakimś hotelu dla zwierząt, rodziny nie chcę obarczac bo psiak mały nie jest. Także nie wiem jak to będzie... boję się rezerwować coś już teraz bo nie wiem też jak będę się czuła. Z drugiej strony chodzi mi po głowie poszukanie kwatery gdzie moglibyśmy zabrać piesa... no nie wiem.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 18.06. będziemy świętować pierwszą rocznicę ślubu, więc chciałam z tej okazji chociaż na 3-4 dni gdzieś wyskoczyć. 18 nie pojedziemy, bo akurat nam wesele wypadło, ale zaraz po to jak najbardziej.
    My akurat najbliżej mamy Międzyzdroje i Świnoujście :) ale tam to bardziej na jeden dzień można pojechać. Za to Rewal uwielbiam i pewnie na tą miejscowość padnie :)

Góry super! Ale właśnie daleko.. wolę się nie męczyć podróżami :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Czemu wątek został przeniesiony? Coś się stało?

Mam 29 lat. Udało się w trzecim cyklu starań. Jest to druga ciąża. Termin według USG to 10 listopada :D

Blondik lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelka my mamy zakleoane Chłopy w sierpniu i jedziemy na pewno jesli nic nie stanie na przeszkodzie. Synek bedzie mega szczesliwy i nam przyda sie relax, lody i gofry hehe. Powiem wam z doświadczenia-.nie rezygnujcie z wakacji bo dziecko. My zalujemy, ze.nie pojechalismy za granice z mlodym tylko nad nasze morze. Oczywiście fajnie bylo, ale teraz na pewno nie polecimy a za rok to kto wie hehe. Z dwojka trudniej niz z jednym.

😇😁😇😇😁
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Z drugiej strony chodzi mi po głowie poszukanie kwatery gdzie moglibyśmy zabrać piesa... no nie wiem.

Polecam wyjazd z psem :) Nasz zawsze i wszędzie jeździ z nami, jeśli jedziemy gdzieś dłużej niż na 10 godzin. Jemu wszystko jedno gdzie jest, byle z nami i byle było miękkie łóżko i szama ;)
    Rok temu byliśmy w Trójmieście, zaczepiliśmy się w pensjonacie Sopockie Klimaty i było to miejsce przyjazne psom. Naszemu bardzo odpowiadało. Na plażę i molo zabieraliśmy go wieczorem. Było na granicy sezonu, więc nikt nas nie ścigał za wstęp z psem ;) Wieczorne wyjścia ze znajomymi przesypiał w pensjonacie, a tak to zwiedzał z nami wszystko ;)
    Nie wyobrażam sobie wyjazdu bez psa, ale to nasz przypadek, każdy jest inny i nie wszystkim psom takie wyjazdy muszą służyć ;)

Co do zapachów to też mam wyostrzone. Zastawiłam sama na siebie pułapkę, nie wyrzucając dzień wcześniej od razu niedojedzonego obiadu z pudełka... i jak wieczorem je otworzyłam to mnie wydarło od razu :/ Generalnie po zapachu od razu mogę stwierdzić czy coś zjem czy nie ;) Albo podejdzie, albo niet, koniec.
    Dziś mi podszedł dżem truskawkowy. Mniam.
    A rano zwymiotowałam... wodą :/ W ogóle to od kilku dni codziennie żyg, wczoraj 2. Ej, miało być lepiej, ja się tak nie bawię :P

Brzuch różnie. Dziś mi lekko wypchało z rana, no ale jak się o 2 w nocy je sajgonki i pomarańcze to nie ma się co dziwić...

A odnośnie wakacji to w tym roku pewnie nie za bardzo gdzieś pojedziemy ze względu na finanse. Ale trzeba być dobrej myśli, mam nadzieję że we wrześniu chociaż na parę dni uda się gdzieś pofrunąć :) mi się marzy Barcelooooonaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 12:41

age.png

age.png
  • gosssiagabrysiowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc wam listopadoweczki...jak sie czujecie. ja w supie dobrze tylko czasami slabo mi sie robi, dzis zaczyna mi sie 11 tydzien:)

f2w33e3kcrry2bu4.png

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:
    Witam dołączam

<b>15 listopada termin</b>
    zaczęłam 9ty tydzień

Cześć Iw-onka, miło Cię widzieć po fioletowej stronie :) Na jakim jesteś etapie? Widziałaś już serduszko, jakieś badania robiłaś/będziesz robić? :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Hejka :)
    Czemu wątek został przeniesiony? Coś się stało?

Mam 29 lat. Udało się w trzecim cyklu starań. Jest to druga ciąża. Termin według USG to 10 listopada :D

Hej Niepokorna, witamy! :) Hmmm z tego co wiem wątek nie został nigdzie przeniesiony, jest ciągle w tej samej kategorii :D
    Jak u Ciebie, jak się czujesz? Pewnie widziałaś już serduszko? Daj znać, co słychać :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Cieszę się że już piatek.
    Mnie od wczoraj jakoś słabo właśnie. Czuję się jakbym była przeziębiona (miałam wieczorem jakieś dreszcze i co jakiś czas mam odruch wymiotny ale nie wymiotuje na razie, a do tego kaszlę, bo mam uczulenie i mi wszytko go gardła spływa, a przecież sterydów brać nie mogę). Do tego mam jakieś bolące świństwo, gdzieś gdzie światło nie dochodzi (wczoraj oglądała to położna, mówiła że nie ma rady, trzeba przeczekać, bo to pewnie włos wrósł i mogę się wspomagać tylko sudocremem - łatwo powiedzieć "przeczekać", bo muszę siedzieć okrakiem i łażę jakbym z konia zeszła, tak to boli).
    Mówię wam, obraz nędzy i rozpaczy ze mnie, a jeszcze w środę tak było pięknie ;/
    Mam pierwsze wyniki z krwi i ogólnie wygląda to chyba dobrze ( choć ja się nie znam więc jak zobaczycie coś niepokojącego to pls dajcie znać, bo może powinnam już coś działać? ).
    Różyczka V21 - wynik dodatni
    różyczka V24 - ujemny
    wirus wzw B - ujemny
    wirus wzw C - niereaktywny
    toxoplasmoza X41 - ujemny
    toxoplasmoza X45 - wątpliwy
    TSH - 2,210 (norma 0,270 - 4,200)
    Glukoza i morfologia w normie
    Tylko jedna jest flaga przy ciężarze właściwym moczu - jest za lekki (myślicie że to coś czym bardzo powinnam się niepokoić teraz?).

No i co jeszcze powracam do tego mojego wczorajszego pytania - odnoście testu Pappa, polecicie jakieś konkretne miejsce w wawie ? z góry serdecznie dziękuję.

A co do wakacji, to my mamy wykupiona wycieczkę już, na koniec września, początek października. Powinnam już pomyśleć jak tu kasę odzyskać, no bo w 7 miesiącu nie polecę 5 godzin samolotem ;/// ale boję się na razie coś robić, same wiecie, jeszcze ciągle strasznie wcześnie, u mnie 7 tydzień 3 dzień...

zi13nafan2lh9052.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tez tak srednio sie czuje, straszna wrazliwosc na zapachy, proszek, slodkie zapachy bleeee...zaraz odruch wymiotny. I zmeczenie...

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej malo pisze bo brak czasu w srobe bylam robic test pappa i hpa-1a, a dzis toxo. cytomegalie, tsh, i inne wizyte mam 13 kwietnia a serudzl widzialam 22 marca, prenatlane pod koniec kwietnia

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka i Niepokorna witam was na forum.

Pako słyszałam że w babka medica mają bardzo dobre usg. Ja robię pappa na NFZ więc zapisałam się do Invicta

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia ja ze swoją nie wydolnoscia mogę raczej pomarzyć o urlopie :( jeśli jednak lekarz się zgodzi to wyskoczymy na mazury

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • moremi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży miałam termin na 6 listopada, a w pierwszym tygodniu października prowadziłam rejs. W tym roku również mamy na ten termin zarezerwowany jacht. Byłam też na rejsie na Mazurach i z wizytą w Belgii. W tym roku jak zwykle idziemy na żywioł.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ