X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka to nic tylko odpoczywać :) :)

U mnie waga właśnie też się zmieniła. Na początku ciąży 58,4 kg, wczoraj było już 60 kg. Wielkie wow :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę się już oficjalnie włączyć do wątku :D
    Serducho pięknie pika, mikrus ma już 1,5cm więc czas zacząć się cieszyć :)

Invis, PsotkaKotka, antonna, Leslie, Penelope, Nola, agagaga lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:

Pięknie, gratulacje! :) <3

Justine lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Hej dziewczyny! Jak samopoczucie dziś? Ja piszę jeszcze z łóżka. Fatalnie spałam, było mi raz zimno, raz gorąco, niewygodnie, mega dziwne sny... po ostatnim wstałam tak zdenerwowana na męża, że myślałam że mu się na jawie oberwie :D

I wstalam ze 2 razy w nocy na siku. Nadal mi trochę niedobrze ale bez porownania z tym jak się czułam około 6-7-8 tyg.

Jooozefka czekamy oczywiście na wieści. Również jestem ciekawa co to za mutacje bo niestety nie pamiętam jeśli pisałaś, ale czy to coś z Trombofilii? Na co choruje Twoje dziecko, czy to ze względu na te mutacje? Kurcze bo ja też mam, ale nie wiedziałam że to takie groźne że może przenieść się na dziecko,tylko że np. Ciężko z tym donosic ciążę...

U mnie tam samo, siku w nocy z 2 razy, mega dziwne sny i jakoę w ogóle niewygodnie. Nie mogłam spać, do tego obudziłam się z bólem karku i głowy... Może pora na nową poduszkę? Jestem straszliwie wymiętolona, właśnie się zwlekłam z łóżka i idę pod prysznic. Jakoś mi ciągle słabo i niedobrze :(

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was ma nadwrażliwe zęby? Zaczęłam odczuwać kilka dni temu i zastanawiam się jak sobie z tym problemem poradzić.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Invis Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:

To jeszcze podaj termin porodu to wpiszę Cię na listę :) I oczywiście gratulacje!
    Jeśli chodzi o zęby to ja do tej pory nie zauważyłam żadnej nadwrażliwości.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wysokieobcasy Nowa

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja również dołączam do grona mam listopadowych :) Termin na 11 listopada.

antonna, Leslie, Penelope, Blondik, agagaga lubią tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro mam wizytę o 13.00 trzymajcie kciuki

Justine, Zgredek 12, K@sia, Madziula, Kaczorka, Blondik lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysokieobcasy wrote:
    Hej Dziewczyny, ja również dołączam do grona mam listopadowych :) Termin na 11 listopada.

Witamy! :) Powiedz co u Ciebie - który to tydzień, czy widzialaś serduszko, czy robiłaś już jakieś badania? No i przede wszystkim jak się czujesz :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis ja tez dzisiaj sie gorzej czuje, glowa mnie boli i bez paracetamolu pwenie sie nie obedzie. I w nocy wstawalam 3 razy na siku.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś w ogóle jakieś ciśnienie chyba do kitu, zaplanowałam sobie tyle rzeczy na dziś, a nie mam nawet ochoty ruszyć się z kanapy...

Justine, gratulacje, widzę, że też po przejściach wielu...

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • wysokieobcasy Nowa

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To 8 tydzień :) Pierwszy bobas, więc mam wiele wątpliwości i pytań, na szczęście po rozmowie z położną wszystko się wyjaśniło. Nie miałam żadnych objawów poza tym że bolą mnie piersi i są wyraźnie powiększone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 13:42

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka jajutro wizytuje o 13.30:-) kciukiii za wszystkie i za siebie tez poproszę ;-)

czarnulka24, Kaczorka lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Invis Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oczywiście kciuki będą zaciśnięte :) Musi być wszystko dobrze.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś 2 razy słabo się zrobiło w kościele na ewangelii, że aż usiąść musiałam, więc stare baby będą miały o czym gadać :D Uroki mieszkania na wsi ;)
    Do tego teraz głowa mnie boli. Dziś chyba pogoda niesprzyjająca ciężarnym.
    A sny też miałam dziwne/niemiłe, więc humor z rana nie dopisywał, a gdyby Mąż był w Polsce to by przez ten sen oberwał, biedaczek :D

Z dobrych wieści, moja przyjaciółka, która urodziła w lutym w 30 tygodniu poinformowała mnie, że Bartuś ma już 2 kilogramy, ale zanim wrócą z Nim do domu musi jeszcze nauczyć się pić z butelki :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. A ja pozdrawiam ze szpitala. Ten syf o którym wam pisałam w piątek że mnie boli a że siedzieć przez niego nie mogę, to się okazało - zapalenie gruczołu bartholiniego. Urosło cholerstwo do tego stopnia ze mogę tylko leżeć z nogami w gorze ;P. Nie panikowałabym tak, ale gdyby nie ciąża to wzięłabym antybiotyk i by było po sprawie, a tak to musze na wszystko uważać. Przyjechałam wiec na sor bo myślałam ze mi to przetną i tyle, a oni mnie na ginekologię przyjęli i się teraz zastanawiają co dalej. Na razie mam okład z sody w majtkach i zjadłam obiad :)

zi13nafan2lh9052.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA - w sprawie przełożenia terminu wylotu, to nie mamy szans, bo Marcin nie dostanie już urlopu w innym terminie, także lipa straszna.

Mietata - o tan ciężar moczu ja pytałam. Dzięki.
    A w sprawie polskiego morza mam podobne zdanie. Ludz na ludziu, a ja twz uwielbiam być sama na plaży i talie miejsca mnie urzekają najbardziej. W tym roku miała być Madera.

Odnośnie tego latania w ciąży to każdy jest chyba inny. Np moja siostra latała jeszcze w 5-tym miesiącu (ona jest stewardessa). Potem jeszcze miała operacje cieśni nadgarstka (jakoś w styczniu) a w marcu 7 lat temu urodziła zdrową Majkę, ktora teraz jest już pannicą. Moja siostra miała wtedy 34 lata czyli dokładnie tyle ile ja teraz. Ja natomiast od zawsze miałam klastrofobie i chorobę lokomocyjna i przed każdym lataniem usypiałam się aviomarinem, a czasem nawet brałam relanium żeby w ogóle wejść do tej puszki. Także ja w ciążynie polecę ale nie do końca przez ciążę tylko raczej dlatego że nie będę mogła wziąć żadnych leków przed lotem :/

zi13nafan2lh9052.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr wrote:
    NIEPOKORNA - w sprawie przełożenia terminu wylotu, to nie mamy szans, bo Marcin nie dostanie już urlopu w innym terminie, także lipa straszna.

Mietata - o tan ciężar moczu ja pytałam. Dzięki.
    A w sprawie polskiego morza mam podobne zdanie. Ludz na ludziu, a ja twz uwielbiam być sama na plaży i talie miejsca mnie urzekają najbardziej. W tym roku miała być Madera.

Odnośnie tego latania w ciąży to każdy jest chyba inny. Np moja siostra latała jeszcze w 5-tym miesiącu (ona jest stewardessa). Potem jeszcze miała operacje cieśni nadgarstka (jakoś w styczniu) a w marcu 7 lat temu urodziła zdrową Majkę, ktora teraz jest już pannicą. Moja siostra miała wtedy 34 lata czyli dokładnie tyle ile ja teraz. Ja natomiast od zawsze miałam klastrofobie i chorobę lokomocyjna i przed każdym lataniem usypiałam się aviomarinem, a czasem nawet brałam relanium żeby w ogóle wejść do tej puszki. Także ja w ciążynie polecę ale nie do końca przez ciążę tylko raczej dlatego że nie będę mogła wziąć żadnych leków przed lotem :/

oj to cię dobiję, Madera jest cudowna, idealne miejsce na wakacje w ciąży - pycha jedzenie i temperatura zawsze w okolicach 20-24 stopni i brak nieludzkich upałów.Sama mam chrapkę w tym roku, tylko niestety okazuje sie, że przez remont wybebeszymy się z oszczędności życia....i tyle w temacie wyjazdów wakacyjnych.

pako_mrrr lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No MADERa jedt cudowna! Malutka ale z fantaszycznym klimatem.

Ja z lataniem mam tak jak ty PAKO. Z tym, ze ja sie znieczulam alkoholem ;), na trzezwo jeszcze nigdy nie lecialam nawet gdy lot byl o 6tej rano;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 16:41

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotkakotka, ja też próbowałam tego Twojego sposobu, ale mnie to za bardzo pobudza. Bałam się że kiedyś będzie ze mną jak z Rokitą i będę wrzeszczeć że Niemcy mnie biją ;P
    Nudy w tym szpitalu straszne, tu wszystkie kobitki z brzuchami, totalnie zaawansowane, z jakimiś poważnymi sprawami. A ja z jakimś syfem :/

zi13nafan2lh9052.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ