Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od początku mam jakieś dziwne, bardzo intensywne sny. Myślałam, że wiąże się to ze zmianą miejsca zamieszkania bo właśnie wtedy zaczęły się sny, a kilka dni po wprowadzce robiłam test.
Jeśli chodzi o ubrania ciążowe, to ja też mam sporo przyduzych ubrań więc narazie o tym nie myślę. Dzisiaj wyczytałam, że u kobiet w drugiej lub kolejnej ciąży brzuszek wyraźnie może się zaokraglic już ok.10 tygodnia, a więc mój zaokraglony brzuszek to chyba nie jedzenie pojawia się niby szybciej niż w pierwszej ciąży (chociaż w pierwszej ciąży u mnie brzuszek pojawił się dosyć szybko).
-
IZA92 wrote:Dziewczyny, które mają Premium, co pisze w serduszkach w 11,12 i 13 tygodniu?
Bo dziś mam to pierwsze serduszko, a jutro będę miała kolejne i tak mnie ciekawi co tam nabazgrali
Z innych wiadomości, dziś przepiękna pogoda u mnie, więc popołudniu wezmę psiaki, skontroluję budowę i skoczę do teściowej zanieść domową kiełbasę z dzika
Jak to u Was z libido jest? Bo mój Mąż cierpi. Od samego początku libido zerowe, nawet jak się skuszę to nie czuję większych doznań jak to niektóre piszą
Mam nadzieję, że to już pomału mija, bo dziś miałam sen erotyczny, pierwszy od X tygodni
Hej, już Ci mówię, co w serduszkach
11 tydzień (ostatni dzień) - mija krytyczne stadium rozwoju dziecka, jest już płodem, a nie zarodkiem. Jednocześnie mija okres największego zagrożenia utraty ciąży.
12 tydzień - od teraz można wykonać badanie genetyczne USG.
13 tydzień - podziel się informacją o ciąży ze znajomymi
To tak w skrócie, są też poszerzone opisy do tego, ale nie da się ich skopiować
-
Invis, wpisz mi proszę badanie prenatalne (USG genetyczne) na 22 maja i wizytę u ginekologa jeszcze na 12 kwietnia (idę do Enel Medu po skierowania na badania, które mi zleciła prywatnie moja ginekolog - wtedy nie będę musiała za to płacić, tylko zrobię w pakiecie, który mam z Enel Medu )
-
Zgredek 12 wrote:Czesc. U nas mily poranek. Synek spal do 8.30. Ja wstalam chwile wczesniej i zdazylam zjesc śniadanie. Pranie sie robi, kawę dopijam, zjedlismy placuszki twarogowe na sniadanie i niebawem idziemy na dwor bo piękna pogoda. Na 13.30 wizyta. Nie bede pisac o stresue i czarnych myślach....
Ja kupilam sobie spodnie ciążowe w hm bo byla mega promocja i dwie bluzki ciazowe. Bardzo fajne, ale jeszcze za duze. Poki co mieszcze sie spokojnie w swoje rzeczy.
Zgredku będzie wszystko dobrze, trzymam mocno kciuki. Myślę że Twoj limit nieszczęść i rozczarowań już się skończył
Dziewczyny ja się trochę boję, że jak pojadę na prenatalne w 12t1d to będzie coś nie tak, bo będzie ponad 3 tyg przerwy między jednym a drugim USG. tak mi to chodzi z tylu głowy (mietata podobnie jak w Twoim snie...).
-
Invis, u mnie jest 4 i pół tygodnia przerwy. Ale sobie myślę, że skoro brzuch mnie nie boli, nie ma plamień itp., wczoraj było mi słabo po długim staniu, a pomidory są mega słodkie jakby były sypane cukrem to wszystko jest dobrze
Negatywne nakręcanie się nic nie daInvis lubi tę wiadomość
-
Zuza91 wrote:Invis, wpisz mi proszę badanie prenatalne (USG genetyczne) na 22 maja i wizytę u ginekologa jeszcze na 12 kwietnia (idę do Enel Medu po skierowania na badania, które mi zleciła prywatnie moja ginekolog - wtedy nie będę musiała za to płacić, tylko zrobię w pakiecie, który mam z Enel Medu )
Wpisane Masz akurat wizytę u gina w moje urodziny
-
IZA92 wrote:Invis, u mnie jest 4 i pół tygodnia przerwy. Ale sobie myślę, że skoro brzuch mnie nie boli, nie ma plamień itp., wczoraj było mi słabo po długim staniu, a pomidory są mega słodkie jakby były sypane cukrem to wszystko jest dobrze
Negatywne nakręcanie się nic nie da
Nie nakręcam się, a jedynie chodzi mi po głowie. Myślę że po doświadczeniach z dwoma ciążami obumarłymi jest to niestety nieuniknione. Chciałoby się ciągle myśleć pozytywnie, niestety mam świadomość że taka cudowna, bezstresowa ciąża jak z córką już mi się nie przytrafi.
Ty masz to szczęście że nie musisz "schizowac" jak co niektóre z nasze, jak to nazwalas w pamiętniku, więc ciesz się tym bo takie ciąże są wspaniałeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 10:47
-
Mi wizyta u ginekologa i usg dały spokój niestety na tydzień. Od tego czasu czuje dziwne uczucie w kroczu jak by mnie ktoś tam skopal uczucie takiej pelności. Niestety mam bardzo krucha szyjke macicy i wzdrygam się na każdy nacisk na krocze. Brzuch mnie nie boli, plamienia żadnego ale niestety w poprzedniej wszystko działo się bez objawów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 10:49
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Oj dziewczyny chyba te stresy nas nigdy nie miną...do dnia porodu...albo 18nastki
Dziewczyny wiecie może czy jest takie coś jak graniczna wartość bety HCG , gdzie już musi pojawić się serduszko? bo u mnie jest takie leciutkie pikanie a beta ponad 22tys więc odpowiada temu 7 tygodniowi...hmmm myślałam, że przy takiej becie serduszko już normalnie bije...ale szukam i szukam w necie i noc mądrego nie umiem na ten temat znaleźć
A tak w ogóle to miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 10:58
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Dziewczyny ja też umieram ze stachu iść na usg źle bo starch nie iść też strach bo zastanawiamy się czy wszystko ok.
U mnie objawów zero!!! Ale w poprzednich ciążach mimo tego czy były jakieś objawy i tak było źle. . Żadnych plamień wtedy nie miałam . Dopiero jak dzidziuś już nie żył.
Teraz zaś non stop plamienia praktycznie codziennie i zero objawówWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 11:02
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja mam USG u mojej ginekolog dopiero za 3 tygodnie... a tak to zapisałam się do lekarza do Enel Medu, żeby wypisał mi skierowanie na badania, które zaleca moja ginekolog. Może przy okazji zrobi mi usg, ale nie wiem w sumie, czy tego chcę (naczytałam się opinii, że lekarz jest niemiły i lubi straszyć pacjentki, ale tylko u niego były wolne terminy...)
Na razie moja ciąża przebiega książkowo, jak to powiedziała moja ginekolog, więc nie chcę sobie niepotrzebnie kłaść do głowy, ale wiadomo - stres zawsze jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 11:16
-
gratuluję dobrych wiadomości:) i trzymam kciuki za wizyty u mnie dzisiaj słabizna:) rano zakręciło mi się w głowie jak stałam w kolejce bankowej i się spóźniłam do pracy. A teraz samoloty. Taki ładny dzień a samopoczucie do bani. Ech.
Jooozefka- wspaniała wiadomość!Jooozefka lubi tę wiadomość
-
Zuza91 wrote:Ja mam USG u mojej ginekolog dopiero za 3 tygodnie... a tak to zapisałam się do lekarza do Enel Medu, żeby wypisał mi skierowanie na badania, które zaleca moja ginekolog. Może przy okazji zrobi mi usg, ale nie wiem w sumie, czy tego chcę (naczytałam się opinii, że lekarz jest niemiły i lubi straszyć pacjentki, ale tylko u niego były wolne terminy...)
Na razie moja ciąża przebiega książkowo, jak to powiedziała moja ginekolog, więc nie chcę sobie niepotrzebnie kłaść do głowy, ale wiadomo - stres zawsze jest.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
A mi dzis przebijali tego czyraka, normalnie taka duza igla i wyciągali zawartość. Hardcore i masakra, a jeszcze z tego wszystkiego skurczu dostałam w nodze i wrzeszczałam jak opetana. Zawartość poszła na posiew a ja musze zostać w szpitalu, myślę ze na pewno do jutra bo musza sprawdzić czy to cos nie odrasta. Niestety musiałam tez wziąć antybiotyk, także co to będzie z glutem w brzuchu to teraz juz niewiadomo
-
czarnulka24 wrote:No dokładnie obawa zawsze jest. ja w poprzedniej ciąży chodziłam co tydzień na usg byłam w 8t3 na usg i było wszystko perfekcyjnie. . I to byłam u 2 innych lekarzy. . Żadnych zastrzeżeń nie było no a w 9t3d stanęło serduszko ale chyba tylko ja mam takiego pecha. . Dlatego teraz okropnie boję mimo tego że w tamtym tyg było wszystko ok
Niestety, jeśli z zarodkiem coś nie tak to się serce zatrzyma i koniec, nie mamy na to wpływu, anie lekarz. Ja się pogodziłam z taką ewentualnością, bo nie ma co mieć pretensji do świata, jeśli nie ma się na nic wpływu.
Dziewczyny, nie panikujmy, pomyślcie, że już tyle razy miałyście usg a w UK laski muszą czekać aż do 12 tyg
Także głowa do góry i korzystamy ze słońcaIZA92 lubi tę wiadomość
-
Invis no tak, tylko że częste USG nie zmienią stanu rzeczy. Jeżeli ma coś być nie tak to tak będzie, robienie USG temu nie zapobiegnie. Jeżeli lekarz zaleca częste wizyty to jak najbardziej, ale latanie od jednego lekarza do drugiego, żeby tylko sprawdzić czy jest wszystko ok, to dla mnie troszkę paranoja (bez obrazy oczywiście ).
Każda z Nas ma inne podejście do tego, każda ma swoje zdanie, więc nie obrażać mi tu się!
Na tym etapie musimy zdać się na wolę Boga czy tam natury, w zależności czy jesteście wierzące czy nie.
A co do tego, że ja nie mam czym się martwić, to nie dokońca tak. Bo każdej może zdażyć się to przykre doświadczenie.
Najważniejsze, żeby nie stresować się, bo to żadnej z Nas nie służy. Ani tej która miała problemy w porzednich ciążach, ani tej która problemów nigdy nie miała
Trzeba wierzyć w to, że nasze ciąże zakończą się dopiero w listopadzie! -
mietata wrote:Niestety, jeśli z zarodkiem coś nie tak to się serce zatrzyma i koniec, nie mamy na to wpływu, anie lekarz. Ja się pogodziłam z taką ewentualnością, bo nie ma co mieć pretensji do świata, jeśli nie ma się na nic wpływu.
Dziewczyny, nie panikujmy, pomyślcie, że już tyle razy miałyście usg a w UK laski muszą czekać aż do 12 tyg
Także głowa do góry i korzystamy ze słońca
Niektóre dziewczyny wystarczy że biorą duphason lub clexane i ciążę donoszą i wcale to nie musi być że z zarodkiem coś nie tak. Oczywiście dużo jest takich przypadków. Ale też niektóre z nas mają jakieś schorzenia i wystarczy włączyć leki i dzieci rodzą się całkiem zdrowe.
Na innym wątku są dziewczyny które tak samo 3x poroniły po czym okazało się że mają mutacje v lieden, mthfr, lub inną i wystarczy clexane w wyższych dawkach.
Gdyby nie to to nigdy by nie donosiły.
W moim przypadku ja posiadam mthfr 1298ac, pai-1, przeciwciała przeciw jądrowe na które lekarze stosują sterydy ja na razie dostałam clexane które może niestety nie pomóc. Oczywiście nie wyklucza się w 100 %wad genetycznych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 11:55
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity