X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i superanckie wiadomości :D Czarnulka, Zgredek gratuluję :)

Z tą datą porodu to u mnie co lekarz czy aplikacja to inna data :P Rozpiętość od 1 do 5 listopada. A ja i tak wiem, że młody urodzi się w październiku ;)
    Fajnie by było 16.10. w urodziny teściowej - ucieszyłaby się :) No ale na siłę cisnąć nie będę w razie co :P

czarnulka24, Zgredek 12, Charlutek lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, na tym etapie mogą być spore rozbieżności z datowaniem :) dopiero chyba około 11-12 tyg mierzy się dokładnie bo wtedy większośc dzieci osiąga podobny wymiar. Kilka osób już tu pisało jakie miały różnice między datą OM a datą z usg, potem się to wyrównuje (o ile owulacja była wtedy kiedy podejrzewamy)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, ja mam przepisowo 6 listopada i to nic już się nie zmieni, bo wiem przecież kiedy zarodek powstał :)
    Ale i tak podejrzewam, że będzie październik, bo po IVF podobno wcześniej dzieci się rodzą, no cóż poczekamy zobaczymy. :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza92, w zeszłym roku weszła ustawa że kobiety w ciąży do specjalistów będą czekać max 7 dni. Więc mów żeś w ciąży i walcz o swoje ;)

Zgredek 12, IZA92 lubią tę wiadomość

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, Zgredek...cudowna wiadomość....oby więcej takich dzisiejszego dnia :)

Biedroneczka...ale serducho było widac? bo zarodek już spory...powiedział Ci coś gin? kiedy miałaś OM ?

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w ciąży a to mój mąż się robi coraz większą zrzędą.. normalnie jak baba przed okresem :p to mu za ciężko, za daleko, za gorąco!!
    Wasi mężowie to też takie marudy?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaliean wrote:
    Iza92, w zeszłym roku weszła ustawa że kobiety w ciąży do specjalistów będą czekać max 7 dni. Więc mów żeś w ciąży i walcz o swoje ;)

Jak po raz kolejny zaznaczyłam, że jestem w ciąży to Pani z rejestracji mi odpowiedziała, że i tak nie ma gdzie mnie wcisnąć. A więc jutro podzwonię po endo w innym mieście :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Jak po raz kolejny zaznaczyłam, że jestem w ciąży to Pani z rejestracji mi odpowiedziała, że i tak nie ma gdzie mnie wcisnąć. A więc jutro podzwonię po endo w innym mieście :)

Ja tak w poprzedniej ciąży słyszałam jak chciałam się do ginekologa zapisać. Więc tym bardziej się nie dziwię, że do innych jest jeszcze gorzej..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tez macie takie zachcianki? Ja w 7 tygodniu non stop jadłam tosty, w 8 nie mogłam wcisnąć nic poza kanapkami z serem, a teraz mam fazę na corn flakes z mlekiem. Tylko to bym jadła. I jeszcze te zberezne sny :O jednak biore to wszystko za dobry zwiastun :) wizyta pojutrze!

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Dziewczyny, tez macie takie zachcianki? Ja w 7 tygodniu non stop jadłam tosty, w 8 nie mogłam wcisnąć nic poza kanapkami z serem, a teraz mam fazę na corn flakes z mlekiem. Tylko to bym jadła. I jeszcze te zberezne sny :O jednak biore to wszystko za dobry zwiastun :) wizyta pojutrze!
    Ja we wcześniejszych 3 ciążach nie miałam w ogóle smaka jadłam na siłe. W tej już bardziej mnie nachodzi i jeść mogę normalnie :)
    W ciąży wszystko jest możliwe :)oby u Ciebie był to dobry znak !!!

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    No z lekarzami jest ciężko ją byłam u dentysty prywatnie bo plomba mi wypadła i wał termin na koniec maja. Ale mówię że mnie boli i że w ciaży jestem a ta że jak tak to nie mogę czekac i wizyta w środę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 17:49

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    No z lekarzami jest ciężko ją byłam u dentysty prywatnie bo plomba mi wypadła i wał termin na koniec maja. Ale mówię że mnie boli i że w ciaży jestem a ta że jak tak to nie mogę czekac i wizyta w środę

Jutro w razie czego wyjadę z tą ustawą :D Do dentysty też muszę się udać :/

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaliean wrote:

I dziękuję za informocję :) Nie wiedziałam nawet o tym :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam albo wstręt do jedzenia albo napady głodu. Nie akceptuje mięsa, choc dziś naszła mnie ochota na spaghetti i właśnie się gotuję, ze zdrowa wołowina. Tak mi śmierdzi ze nie wiem czy wezmę to do ust :/ na razie miałam trzy momenty, kiedy jadłam przez kilka dni tylko jedna rzecz. Najpierw bułka z szynką i ogórkiem, później tosty, a później odrzucilo mnie od mięs i jadłam bułki z żółtym serem (przed ciążą ser mógł dla mnie nie istnieć, chyba ze do pizzy itp). Teraz kiedy nie mogę nic jeść ratuje się utostowanym(?) Chlebkiem z białym twarożkiem i ketchupem :) zwykły chleb nie przechodzi mi przez gardło, tylko białe bułki.

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadło dzisiaj przeziębienie, a nie chorowałam od ponad 1,5 roku! Gardło boli, kicham, mam katar, oczy pieką. Na razie herbata z miodem i cytryną, a jakie wy znacie naturalne metody leczenia? Najgorzej, że w pracy jeszcze nie wiedzą, więc zwolnienia nie chcę brać :(

3jgx3e3kvup8iows.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, cieszę się bardzo z dobrych wieści :) Super dziewczyny że wszystko ok. Niech już tak zostanie w całym wątku :)

Jeśli chodzi o jedzenie to ja też miałam dobre 2 tygodnie gdy jadłam głównie tosty z serem (teraz nie tkne), bułkę z serem, albo zupę pomidorową. W tej chwili jem coraz częściej coraz więcej, niestety mało warzyw, owoców, nie mogę się zmusic... od mięsa i kawy odrzucilo mnie od poczatku i nic sie nie zmieniło do tej pory. W sobotę robiłam ukochane gołąbki i patrzec na nie nie mogę...

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coccolino wrote:
    A mnie dopadło dzisiaj przeziębienie, a nie chorowałam od ponad 1,5 roku! Gardło boli, kicham, mam katar, oczy pieką. Na razie herbata z miodem i cytryną, a jakie wy znacie naturalne metody leczenia? Najgorzej, że w pracy jeszcze nie wiedzą, więc zwolnienia nie chcę brać :(

Podłączam się do pytania, bo też coś gardło zaczyna mnie boleć :(

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam syrop prenalen. Sama walczylam z przeziebieniem w zeszlym tygodniu. Mi pomoglo.

coccolino lubi tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak niedobrze jak dzisiaj to mi jeszcze nie bylo. Bleee

Ja wmuszam w siebie jedzenie. Tez mnie od miesa odrzuca i od dzisiaj od kawy.
    Sam widok parowk powoduje ze mi sie wszystko cofa.

Niestety slodkosci wchodza...choc nie bez opameitania, raczej tylko jak glodna jestem i tresciwe np. slodkie bulki czy kawalek ciasta ale czekolada, ciastka i cukierki moga w sumie nie istniec wiec jest nadzieja ze nie roztyje sie jakos znacznie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, mnie tez od mięsa odrzuca. I tak samo, wczesniej ser dla mnie mogl nie istnieć. Widzę, ze u wielu z nas podobnie to wyglada :) ps. Czarnulka gratuluje wizytki! Ps2. Ja jutro dentysta, kontrola - mam nadzieje ze nic nie znajdzie :-)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ