X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i superanckie wiadomości :D Czarnulka, Zgredek gratuluję :)

Z tą datą porodu to u mnie co lekarz czy aplikacja to inna data :P Rozpiętość od 1 do 5 listopada. A ja i tak wiem, że młody urodzi się w październiku ;)
    Fajnie by było 16.10. w urodziny teściowej - ucieszyłaby się :) No ale na siłę cisnąć nie będę w razie co :P

czarnulka24, Zgredek 12, Charlutek lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, na tym etapie mogą być spore rozbieżności z datowaniem :) dopiero chyba około 11-12 tyg mierzy się dokładnie bo wtedy większośc dzieci osiąga podobny wymiar. Kilka osób już tu pisało jakie miały różnice między datą OM a datą z usg, potem się to wyrównuje (o ile owulacja była wtedy kiedy podejrzewamy)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, ja mam przepisowo 6 listopada i to nic już się nie zmieni, bo wiem przecież kiedy zarodek powstał :)
    Ale i tak podejrzewam, że będzie październik, bo po IVF podobno wcześniej dzieci się rodzą, no cóż poczekamy zobaczymy. :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza92, w zeszłym roku weszła ustawa że kobiety w ciąży do specjalistów będą czekać max 7 dni. Więc mów żeś w ciąży i walcz o swoje ;)

Zgredek 12, IZA92 lubią tę wiadomość

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, Zgredek...cudowna wiadomość....oby więcej takich dzisiejszego dnia :)

Biedroneczka...ale serducho było widac? bo zarodek już spory...powiedział Ci coś gin? kiedy miałaś OM ?

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w ciąży a to mój mąż się robi coraz większą zrzędą.. normalnie jak baba przed okresem :p to mu za ciężko, za daleko, za gorąco!!
    Wasi mężowie to też takie marudy?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaliean wrote:
    Iza92, w zeszłym roku weszła ustawa że kobiety w ciąży do specjalistów będą czekać max 7 dni. Więc mów żeś w ciąży i walcz o swoje ;)

Jak po raz kolejny zaznaczyłam, że jestem w ciąży to Pani z rejestracji mi odpowiedziała, że i tak nie ma gdzie mnie wcisnąć. A więc jutro podzwonię po endo w innym mieście :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Jak po raz kolejny zaznaczyłam, że jestem w ciąży to Pani z rejestracji mi odpowiedziała, że i tak nie ma gdzie mnie wcisnąć. A więc jutro podzwonię po endo w innym mieście :)

Ja tak w poprzedniej ciąży słyszałam jak chciałam się do ginekologa zapisać. Więc tym bardziej się nie dziwię, że do innych jest jeszcze gorzej..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tez macie takie zachcianki? Ja w 7 tygodniu non stop jadłam tosty, w 8 nie mogłam wcisnąć nic poza kanapkami z serem, a teraz mam fazę na corn flakes z mlekiem. Tylko to bym jadła. I jeszcze te zberezne sny :O jednak biore to wszystko za dobry zwiastun :) wizyta pojutrze!

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Dziewczyny, tez macie takie zachcianki? Ja w 7 tygodniu non stop jadłam tosty, w 8 nie mogłam wcisnąć nic poza kanapkami z serem, a teraz mam fazę na corn flakes z mlekiem. Tylko to bym jadła. I jeszcze te zberezne sny :O jednak biore to wszystko za dobry zwiastun :) wizyta pojutrze!
    Ja we wcześniejszych 3 ciążach nie miałam w ogóle smaka jadłam na siłe. W tej już bardziej mnie nachodzi i jeść mogę normalnie :)
    W ciąży wszystko jest możliwe :)oby u Ciebie był to dobry znak !!!

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    No z lekarzami jest ciężko ją byłam u dentysty prywatnie bo plomba mi wypadła i wał termin na koniec maja. Ale mówię że mnie boli i że w ciaży jestem a ta że jak tak to nie mogę czekac i wizyta w środę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 17:49

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    No z lekarzami jest ciężko ją byłam u dentysty prywatnie bo plomba mi wypadła i wał termin na koniec maja. Ale mówię że mnie boli i że w ciaży jestem a ta że jak tak to nie mogę czekac i wizyta w środę

Jutro w razie czego wyjadę z tą ustawą :D Do dentysty też muszę się udać :/

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaliean wrote:

I dziękuję za informocję :) Nie wiedziałam nawet o tym :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam albo wstręt do jedzenia albo napady głodu. Nie akceptuje mięsa, choc dziś naszła mnie ochota na spaghetti i właśnie się gotuję, ze zdrowa wołowina. Tak mi śmierdzi ze nie wiem czy wezmę to do ust :/ na razie miałam trzy momenty, kiedy jadłam przez kilka dni tylko jedna rzecz. Najpierw bułka z szynką i ogórkiem, później tosty, a później odrzucilo mnie od mięs i jadłam bułki z żółtym serem (przed ciążą ser mógł dla mnie nie istnieć, chyba ze do pizzy itp). Teraz kiedy nie mogę nic jeść ratuje się utostowanym(?) Chlebkiem z białym twarożkiem i ketchupem :) zwykły chleb nie przechodzi mi przez gardło, tylko białe bułki.

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadło dzisiaj przeziębienie, a nie chorowałam od ponad 1,5 roku! Gardło boli, kicham, mam katar, oczy pieką. Na razie herbata z miodem i cytryną, a jakie wy znacie naturalne metody leczenia? Najgorzej, że w pracy jeszcze nie wiedzą, więc zwolnienia nie chcę brać :(

3jgx3e3kvup8iows.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, cieszę się bardzo z dobrych wieści :) Super dziewczyny że wszystko ok. Niech już tak zostanie w całym wątku :)

Jeśli chodzi o jedzenie to ja też miałam dobre 2 tygodnie gdy jadłam głównie tosty z serem (teraz nie tkne), bułkę z serem, albo zupę pomidorową. W tej chwili jem coraz częściej coraz więcej, niestety mało warzyw, owoców, nie mogę się zmusic... od mięsa i kawy odrzucilo mnie od poczatku i nic sie nie zmieniło do tej pory. W sobotę robiłam ukochane gołąbki i patrzec na nie nie mogę...

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coccolino wrote:
    A mnie dopadło dzisiaj przeziębienie, a nie chorowałam od ponad 1,5 roku! Gardło boli, kicham, mam katar, oczy pieką. Na razie herbata z miodem i cytryną, a jakie wy znacie naturalne metody leczenia? Najgorzej, że w pracy jeszcze nie wiedzą, więc zwolnienia nie chcę brać :(

Podłączam się do pytania, bo też coś gardło zaczyna mnie boleć :(

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam syrop prenalen. Sama walczylam z przeziebieniem w zeszlym tygodniu. Mi pomoglo.

coccolino lubi tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak niedobrze jak dzisiaj to mi jeszcze nie bylo. Bleee

Ja wmuszam w siebie jedzenie. Tez mnie od miesa odrzuca i od dzisiaj od kawy.
    Sam widok parowk powoduje ze mi sie wszystko cofa.

Niestety slodkosci wchodza...choc nie bez opameitania, raczej tylko jak glodna jestem i tresciwe np. slodkie bulki czy kawalek ciasta ale czekolada, ciastka i cukierki moga w sumie nie istniec wiec jest nadzieja ze nie roztyje sie jakos znacznie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, mnie tez od mięsa odrzuca. I tak samo, wczesniej ser dla mnie mogl nie istnieć. Widzę, ze u wielu z nas podobnie to wyglada :) ps. Czarnulka gratuluje wizytki! Ps2. Ja jutro dentysta, kontrola - mam nadzieje ze nic nie znajdzie :-)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ