Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina099 wrote:Cześć
Dawno nic nie pisałam bo od 2 dni żyłam w stresie. Na szczęście już po - dzisiaj zdałam prawko, za pierwszym razem. Jestem
Przeszczęśliwa:) mam nadzieje tylko ze ten stres dziecku nie zaszkodził.
Tak trochę odbiegłem od tematu ciążowego
A co do jedzenia to tak jak przed ciąża mogłam jeść codziennie słodycze tak teraz nie hem praktycznie wcale.
Dziewczyny ja nie mogę usiedzieć na miejscu, pozycję muszę zmieniać co 5 minut. A spać mogę tylko na brzuchu. Wjeżdżałam w niedzielę ślimakiem na autostradę, gdy spojrzałam na migające po bokach barierki to od razu mi się słabo zrobiło. Myślicie, że błędnik może tak wariować? Nigdy nie miałam takich problemów. Dobrze, że jechał przede mną samochód i mogłam na niego patrzeć bo nie wiem jak by się to skończyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 09:27
-
hej macham ja wczoraj podglądałam maluszka ponadprogramowo bo chciałam skierowanie na nfz wykorzystać i babel ma 1,18cm zrobiłam tez badania krwi ze skierowania morfologia, tsh,glukoza, kreatynina, białko, grupa krwi i rh
Tsh robiłam bo w poprzedniej ciąży brałam euthyrox wiec wole sprawdzic
No i teraz tez boli mnie kregosłup hmm tak jak w pierwszej ciąży no i baloni mi pomału wypycha -
ufff dzięki, trochę się przejęłam, ale widzę, że nie tylko mnie to dotyka. Ja wiem, że jestem sama sobie winna, bo złe pozycję przymuję przy biurku, powinnam się rozciągać etc. Chcę się na jogę zapisać jak tylko lekarz zezwoli bo mnie to pokręci do końca.
-
Dziewczyny a wy tu piszecie tak o objawach ciążowych, a powiedzcie mi czy któraś w 8tc lub wyżej chodziła częściej siusiu? Ja od 6tc do 7tc chodziłam non stop a od 7tc chodzę normalnie. .i zastanawiam się czy to normalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 10:31
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka, nie mam pojęcia, ja w ogóle nie chodzę częściej do toalety...to pewnie wszystko zależy od tego jak tam się macica umości
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Dziewczyny a wy tu piszecie tak o objawach ciążowych, a powiedzcie mi czy któraś w 8tc lub wyżej chodziła częściej siusiu? Ja od 6tc do 7tc chodziłam non stop a od 7tc chodzę normalnie. .i zastanawiam się czy to normalne
Ja raz chodzę często, a raz normalnie. To samo z nocą, raz wstaje z 4 razy, a innym razem tylko razczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
czarnulka - też mam wrażenie, że na początku częściej mnie ganiało nawet do kościoła nie mogłam pójść, bo bym nie wyrobiła a teraz jest względnie aczkolwiek zdarza się jeszcze, że mnie gania raz za razem.
Ponoć im ciąża starsza tym lepiej, bo macica lekko się unosi No pomijając 3 trymestr, gdzie to dziecko już kopie po pęcherzuczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a powiedzcie mi - bo dostałam kolejną morfologię krwi do zrobienia. Muszę być na czczo?? Na pierwsze badanie poszłam na głodniaka, bo tam była też do zrobienia glukoza. Ale tym razem jej nie ma. No i mam rozkminę
Bo jakoś ciężko mi będzie się zmobilizować, żeby jechać przez pół miasta bez choćby lekkiego śniadania.. A oczywiście zapomniałam się o to zapytać na wizycie -
IZA92 wrote:Jak ten czas leci, już w 12 tygodniu jestem
Czarnulka, a powiedz no mi, w Twojej rodzinie były już bliźniaki?
Tak. Mojego taty siostra ma27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Kaczorka wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi - bo dostałam kolejną morfologię krwi do zrobienia. Muszę być na czczo?? Na pierwsze badanie poszłam na głodniaka, bo tam była też do zrobienia glukoza. Ale tym razem jej nie ma. No i mam rozkminę
Bo jakoś ciężko mi będzie się zmobilizować, żeby jechać przez pół miasta bez choćby lekkiego śniadania.. A oczywiście zapomniałam się o to zapytać na wizycie
Ja raz zrobiłam pi śniadaniu no i musiałam powtarzać bo mi wyszło źle a na czczo już perfekcyjnie27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:Dziewczyny a wy tu piszecie tak o objawach ciążowych, a powiedzcie mi czy któraś w 8tc lub wyżej chodziła częściej siusiu? Ja od 6tc do 7tc chodziłam non stop a od 7tc chodzę normalnie. .i zastanawiam się czy to normalne
Według info z naszego BBF od 7 tygodnia może zmieniać się natężenie objawów ciążowych nawet tak, że jednego dnia wszystko jest ok, a drugiego latasz ciągle do toalety. Piszą, że nie reguły i objawy są zmienne. Raz są, raz ich nie ma, albo słabną i jest to normalne, także nie ma się co baćczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Wydaje mi się że powinna być na czczo ale nie dam sobie ręki uciąć.
Ja raz zrobiłam pi śniadaniu no i musiałam powtarzać bo mi wyszło źle a na czczo już perfekcyjnie
No właśnie mam wątpliwości, bo jak chodziłam oddawać krew to można było zjeść lekkie śniadanie - np. kanapkę z dżemem albo drożdżówkę.
Na necie są różne opinie.
Chyba zaryzykuję i zjem kromkę chleba -
Kaczorka wrote:No właśnie mam wątpliwości, bo jak chodziłam oddawać krew to można było zjeść lekkie śniadanie - np. kanapkę z dżemem albo drożdżówkę.
Na necie są różne opinie.
Chyba zaryzykuję i zjem kromkę chleba27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Dziewczyny jeśli chodzi o siusianie to ja dopiero od kilku dni chodzę częściej, zwlaszcza w nocy odczuwam różnicę bo nienawidzę wstawać po kilka razy do toalety. Natomiast w poprzednich ciążach częstomocz był jednym z moich największych objawów, od najwcześniejszego etapu ciąży. Także myślę, że różnie to może być w każdej ciąży biorąc pod uwagę że teraz wystąpiło to u mnie na późniejszym etapie ciąży.
Ja byłam wlasnie u kosmetyczki na rzęsach, zagęszczam od ponad 2 lat i nie wyobrażam sobie zrezygnować. Ale te 2 godziny leżenia czasem bywa ciężkie. Dziś było znosnie, ale poprzednim razem kiedy męczyły mnie jeszcze takie mocne mdłości to myślałam że nie wyleżę. Z jednej strony to fajne "wyłączenie się" na 2 godzinki, z drugiej zastanawiam się jak to pogodze po porodzie, chyba będę chodzić łysa jakiś czas :pWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 12:31
-
Hejo. Synek zasnal na drzemkę a ja obejrzalam zalegdy serial i ide robic obiadek. Umylam dzis okno w kuchni a cEka mnie jeszcze mycie.kabiny prysznicowej...ech..
Ja od ok 2tyg chodzę czesciej siusiu i w nicy wstaję raz. Metaliczny smak w buzi hakby minął wiec aktualnie objawów ciazowych nie posiadam... tylko powiększone piersi....😇😁😇😇😁 -
Matko a mi dziś tak koszmarnie niedobrze! Dzień przywitał mnie przytuleniem kibelka. Nic nie jestem w stanie zjeść i okropnie kręci mi się w głowie. Na 14.30 idę do pracy a nie jestem w stanie stanąć na nogi na szczęście idę tylko na kilka h i do świąt już mam wolneSyn