X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Cześć :)
    Dawno nic nie pisałam bo od 2 dni żyłam w stresie. Na szczęście już po - dzisiaj zdałam prawko, za pierwszym razem. Jestem
    Przeszczęśliwa:) mam nadzieje tylko ze ten stres dziecku nie zaszkodził.
    Tak trochę odbiegłem od tematu ciążowego ;)
    A co do jedzenia to tak jak przed ciąża mogłam jeść codziennie słodycze tak teraz nie hem praktycznie wcale.
    Gratulacje :)
    Dziewczyny ja nie mogę usiedzieć na miejscu, pozycję muszę zmieniać co 5 minut. A spać mogę tylko na brzuchu. Wjeżdżałam w niedzielę ślimakiem na autostradę, gdy spojrzałam na migające po bokach barierki to od razu mi się słabo zrobiło. Myślicie, że błędnik może tak wariować? Nigdy nie miałam takich problemów. Dobrze, że jechał przede mną samochód i mogłam na niego patrzeć bo nie wiem jak by się to skończyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 09:27

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej macham ja wczoraj podglądałam maluszka ponadprogramowo bo chciałam skierowanie na nfz wykorzystać i babel ma 1,18cm zrobiłam tez badania krwi ze skierowania morfologia, tsh,glukoza, kreatynina, białko, grupa krwi i rh

Tsh robiłam bo w poprzedniej ciąży brałam euthyrox wiec wole sprawdzic

No i teraz tez boli mnie kregosłup hmm tak jak w pierwszej ciąży no i baloni mi pomału wypycha

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• mietata Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff dzięki, trochę się przejęłam, ale widzę, że nie tylko mnie to dotyka. Ja wiem, że jestem sama sobie winna, bo złe pozycję przymuję przy biurku, powinnam się rozciągać etc. Chcę się na jogę zapisać jak tylko lekarz zezwoli bo mnie to pokręci do końca.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy tu piszecie tak o objawach ciążowych, a powiedzcie mi czy któraś w 8tc lub wyżej chodziła częściej siusiu? Ja od 6tc do 7tc chodziłam non stop a od 7tc chodzę normalnie. .i zastanawiam się czy to normalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 10:31

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • mietata Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka, nie mam pojęcia, ja w ogóle nie chodzę częściej do toalety...to pewnie wszystko zależy od tego jak tam się macica umości :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny a wy tu piszecie tak o objawach ciążowych, a powiedzcie mi czy któraś w 8tc lub wyżej chodziła częściej siusiu? Ja od 6tc do 7tc chodziłam non stop a od 7tc chodzę normalnie. .i zastanawiam się czy to normalne

Ja raz chodzę często, a raz normalnie. To samo z nocą, raz wstaje z 4 razy, a innym razem tylko raz ;)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff ... to już mi użyło :)

IZA92 lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka - też mam wrażenie, że na początku częściej mnie ganiało ;) nawet do kościoła nie mogłam pójść, bo bym nie wyrobiła :P a teraz jest względnie :) aczkolwiek zdarza się jeszcze, że mnie gania raz za razem.
    Ponoć im ciąża starsza tym lepiej, bo macica lekko się unosi ;) No pomijając 3 trymestr, gdzie to dziecko już kopie po pęcherzu :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ten czas leci, już w 12 tygodniu jestem :)

Czarnulka, a powiedz no mi, w Twojej rodzinie były już bliźniaki? :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi - bo dostałam kolejną morfologię krwi do zrobienia. Muszę być na czczo?? Na pierwsze badanie poszłam na głodniaka, bo tam była też do zrobienia glukoza. Ale tym razem jej nie ma. No i mam rozkminę :P
    Bo jakoś ciężko mi będzie się zmobilizować, żeby jechać przez pół miasta bez choćby lekkiego śniadania.. A oczywiście zapomniałam się o to zapytać na wizycie :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Jak ten czas leci, już w 12 tygodniu jestem :)

Czarnulka, a powiedz no mi, w Twojej rodzinie były już bliźniaki? :)

Tak. Mojego taty siostra ma :)

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi - bo dostałam kolejną morfologię krwi do zrobienia. Muszę być na czczo?? Na pierwsze badanie poszłam na głodniaka, bo tam była też do zrobienia glukoza. Ale tym razem jej nie ma. No i mam rozkminę :P
    Bo jakoś ciężko mi będzie się zmobilizować, żeby jechać przez pół miasta bez choćby lekkiego śniadania.. A oczywiście zapomniałam się o to zapytać na wizycie :P
    Wydaje mi się że powinna być na czczo ale nie dam sobie ręki uciąć.
    Ja raz zrobiłam pi śniadaniu no i musiałam powtarzać bo mi wyszło źle a na czczo już perfekcyjnie :)

07.06.2019 synek

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:

Według info z naszego BBF od 7 tygodnia może zmieniać się natężenie objawów ciążowych nawet tak, że jednego dnia wszystko jest ok, a drugiego latasz ciągle do toalety. Piszą, że nie reguły i objawy są zmienne. Raz są, raz ich nie ma, albo słabną i jest to normalne, także nie ma się co bać ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Wydaje mi się że powinna być na czczo ale nie dam sobie ręki uciąć.
    Ja raz zrobiłam pi śniadaniu no i musiałam powtarzać bo mi wyszło źle a na czczo już perfekcyjnie :)

No właśnie mam wątpliwości, bo jak chodziłam oddawać krew to można było zjeść lekkie śniadanie - np. kanapkę z dżemem albo drożdżówkę.
    Na necie są różne opinie.
    Chyba zaryzykuję i zjem kromkę chleba :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    No właśnie mam wątpliwości, bo jak chodziłam oddawać krew to można było zjeść lekkie śniadanie - np. kanapkę z dżemem albo drożdżówkę.
    Na necie są różne opinie.
    Chyba zaryzykuję i zjem kromkę chleba :P
    Możesz zaryzykować jeżeli by wyszło coś nie tak to naj wyżej powtórzysz na czczo :)

07.06.2019 synek

• Invis Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli chodzi o siusianie to ja dopiero od kilku dni chodzę częściej, zwlaszcza w nocy odczuwam różnicę bo nienawidzę wstawać po kilka razy do toalety. Natomiast w poprzednich ciążach częstomocz był jednym z moich największych objawów, od najwcześniejszego etapu ciąży. Także myślę, że różnie to może być w każdej ciąży biorąc pod uwagę że teraz wystąpiło to u mnie na późniejszym etapie ciąży.

Ja byłam wlasnie u kosmetyczki na rzęsach, zagęszczam od ponad 2 lat i nie wyobrażam sobie zrezygnować. Ale te 2 godziny leżenia czasem bywa ciężkie. Dziś było znosnie, ale poprzednim razem kiedy męczyły mnie jeszcze takie mocne mdłości to myślałam że nie wyleżę. Z jednej strony to fajne "wyłączenie się" na 2 godzinki, z drugiej zastanawiam się jak to pogodze po porodzie, chyba będę chodzić łysa jakiś czas :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 12:31

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Synek zasnal na drzemkę a ja obejrzalam zalegdy serial i ide robic obiadek. Umylam dzis okno w kuchni a cEka mnie jeszcze mycie.kabiny prysznicowej...ech..

Ja od ok 2tyg chodzę czesciej siusiu i w nicy wstaję raz. Metaliczny smak w buzi hakby minął wiec aktualnie objawów ciazowych nie posiadam... tylko powiększone piersi....

😇😁😇😇😁
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko a mi dziś tak koszmarnie niedobrze! Dzień przywitał mnie przytuleniem kibelka. Nic nie jestem w stanie zjeść i okropnie kręci mi się w głowie. Na 14.30 idę do pracy a nie jestem w stanie stanąć na nogi :( na szczęście idę tylko na kilka h i do świąt już mam wolne

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zaczyna się chyba nietolerancja na zapach smażenia.. Wyczuwam z daleka i aż mi niedobrze :/ Już myślałam, że etap z nudnościami mam już za sobą..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o kregoslup to mam takie dni ze strasznie boli. Siusiu chodze przynajmniej dwa razy czesciej ;) bylam dzisiaj na badaniach krwi i pielegniarka mi powiedziala ze powinno sie na czczo zawsze chodzic, zeby nic nie zaburzalo wynikow

atdc6iyemt9e9h2r.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ