X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis dopiszesz mnie do was? Termin porodu mam na 20 listopada, serduszko pieknie bije :) <3 zaszlam w ciaze w 26 cyklu staran

Agusia2312 lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Invis dopiszesz mnie do was? Termin porodu mam na 20 listopada, serduszko pieknie bije :) <3 zaszlam w ciaze w 26 cyklu staran

Witaj :) Dopisałam Cię :)

Zuza2323 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo ;* to moj pierwszy bobas wiec jestem zielona w tym temacie ;)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tam wchodzi wszystko ;) aczkolwiek był krótki etap, że jadłam tylko to co słone.
    Jedynie do czekolady mnie nie ciągnie, gdzie przed ciążą mogłam ją pochłaniać.

Na przeziębienie polecam cytrynkę, miód i czas. Katar jak już jest to nic go nie wyleczy.
    Ja się męczyłam 4 dni, ale już mi przechodzi :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

A co do jedzenia to tak jak przed ciąża mogłam jeść codziennie słodycze tak teraz nie hem praktycznie wcale.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2024, 20:36

Jooozefka, Penelope lubią tę wiadomość

• Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.mjakmama24.pl/ciaza/badania-w-ciazy/w-ciazy-bez-kolejki-do-lekarza-nowe-prawo-dla-kobiet-w-ciazy,537_9582.html
    Tu artykuł o tym nowym prawie.

mietata lubi tę wiadomość

• Invis Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Cześć :)
    Dawno nic nie pisałam bo od 2 dni żyłam w stresie. Na szczęście już po - dzisiaj zdałam prawko, za pierwszym razem. Jestem
    Przeszczęśliwa:) mam nadzieje tylko ze ten stres dziecku nie zaszkodził.
    Tak trochę odbiegłem od tematu ciążowego ;)
    A co do jedzenia to tak jak przed ciąża mogłam jeść codziennie słodycze tak teraz nie hem praktycznie wcale.

Gratuluję!!! :) No to dobrze, że za pierwszym, przynajmniej nie musisz przechodzić więcej tego stresu. Ja też zdawałam prawko będąc w ciąży, to było ponad 5 lat temu ale pamiętam jak dziś tę radość :D

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a powiedzcie mi jak to jest z badaniami. Mam skierowanie na toxo igg, igm, hiv, tsh, glukoze, mocz i morfologie. Czy wszystkie te badania są darmowe czy jak??? W poprzedniej ciazy robiłam wszystko bez skierowania wiec i tak placilam a teraz nue wiem jak to bedzie wygladalo...

😇😁😇😇😁
  • Invis Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 jeśli masz skierowania od państwowego lekarza to chyba darmowe :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po dzisiejszym USG :)

Maluszek ma całe 1,74cm, widziałam i słyszałam serduszko :) wg USG 8+1:) Kolejna wizyta 26.04, później za trochę ponad tydzień prenatalne i przerwa do końca 18tc. Mam nadzieję, że przetrwam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 23:35

Zuza2323, Nola, Invis, czarnulka24, Blondik, Penelope lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka - ja przed ciaza moglam zjadac czekolade w kazdej ilosci a teraz sam jej zapach wywoluje u mnie wstret ;)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skonczylam jest banana, jest 04:30 A pobudek tej nocy miałam chyba ze 30. Budziły mnie: potrzeba siku, picia, przewrocenia się na drugi bok, przeżywania chamstwa w pracy u mojego męża, budzilam się wkurzona i musiałam w myslach ponarzekac jaki to jego szef jest dupek dla swoich ludzi, a na koniec obudził mnie głód który wiercil mi dziurę w brzuchu.

Nola, agagaga lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza - to ja mam coś podobnego ;) aczkolwiek czekoladki z nugatem lub innym kremem w środku mogę zjeść. Ogólnie mam ochotę na kremy :p

Katarzyna - witaj w klubie ;) ostatnio na siusiu to minimum 2-3 razy muszę wstawać :p
    Ale całe szczęście, że mąż ma dobrego szefa ;)

A w ogóle zauważyłam, że odkąd jestem w ciąży to często śpię na plecach. Co ogólnie w późniejszym etapie jest nie wskazane. I przed ciążą nie lubiłam tak spać :p

Zgredek jeśli masz skierowanie od lekarza na NFZ to za nic nie płacisz :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy macie na tym etapie ciąży problemy z kręgosłupem? Ja niestety mam siedzący tryb życia ze względu na pracę i miałam kilka razy zapalenie mięśnia gruszkowatego (przypomina objawy rwy kulszowej, ból pośladka, promieniowanie do nogi).
    No i chyba wróciło, boli mnie lewe biodro pośladek, zwłaszcza jak rozciągam trochę. Rano mam ból pleców zwłaszcza w dolnym odcinku. Nie jest to jakiś dotkliwy ból wymagający leków, ale zaczynam trochę panikować. Podobno bół krzyża nie jest dobrym znakiem w 10tc, że może to być objaw poronienia, ale z drugiej strony, ja też znam swoje przeboje z kręgosłupem i uspokajam się tylko, że to macica rośnie coś tam uciska i może to znowu ten mięsień gruszkowaty.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata mnie co jakiś czas boli w krzyżu. Najczęściej gdy siedzę dłużej w jednej pozycji. Mam tak w sumie praktycznie od początku, że plecy bolą, źle mi się śpi itd.

Katarzyna87 gratulacje :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Ja mam albo wstręt do jedzenia albo napady głodu. Nie akceptuje mięsa, choc dziś naszła mnie ochota na spaghetti i właśnie się gotuję, ze zdrowa wołowina. Tak mi śmierdzi ze nie wiem czy wezmę to do ust :/ na razie miałam trzy momenty, kiedy jadłam przez kilka dni tylko jedna rzecz. Najpierw bułka z szynką i ogórkiem, później tosty, a później odrzucilo mnie od mięs i jadłam bułki z żółtym serem (przed ciążą ser mógł dla mnie nie istnieć, chyba ze do pizzy itp). Teraz kiedy nie mogę nic jeść ratuje się utostowanym(?) Chlebkiem z białym twarożkiem i ketchupem :) zwykły chleb nie przechodzi mi przez gardło, tylko białe bułki.
    a ja znow mam straszna ochote na mięso, mimo ze od ponad 2 lat jestem pescetarianka, tzn. bylam, bo teraz mięsa sobie nie odmawiam.przed ciążą mialam dosc spory niedobor zelaza, wiec tlumacze sobie, ze organizm domaga sie tego czego mu brakuje

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    dziewczyny, czy macie na tym etapie ciąży problemy z kręgosłupem? Ja niestety mam siedzący tryb życia ze względu na pracę i miałam kilka razy zapalenie mięśnia gruszkowatego (przypomina objawy rwy kulszowej, ból pośladka, promieniowanie do nogi).
    No i chyba wróciło, boli mnie lewe biodro pośladek, zwłaszcza jak rozciągam trochę. Rano mam ból pleców zwłaszcza w dolnym odcinku. Nie jest to jakiś dotkliwy ból wymagający leków, ale zaczynam trochę panikować. Podobno bół krzyża nie jest dobrym znakiem w 10tc, że może to być objaw poronienia, ale z drugiej strony, ja też znam swoje przeboje z kręgosłupem i uspokajam się tylko, że to macica rośnie coś tam uciska i może to znowu ten mięsień gruszkowaty.
    tez pracuje przed komputerem i tez mam co jakis czas ból krzyża, ktory promieniuje w strone poslada, ale jak troche pochodzę to przechodzi. nigdy nie przeszlo mi przez myśl, ze może to byc symptom poronienia. ale oczywiście bol bolowi nie rowny.

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Cześć :)
    Dawno nic nie pisałam bo od 2 dni żyłam w stresie. Na szczęście już po - dzisiaj zdałam prawko, za pierwszym razem. Jestem
    Przeszczęśliwa:) mam nadzieje tylko ze ten stres dziecku nie zaszkodził.
    Tak trochę odbiegłem od tematu ciążowego ;)
    Gratuluje! wiem co czujesz, bo dla mnie to cale prawko bylo największym stresem jaki chyba przezywalam w zyciu haha, no i zdanie egzaminu chyba największym sukcesem :) nawet z magisterki tak sie nie cieszylam ;)

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktoś jeszcze wizytuje dzisiaj oprócz Kasiuli?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata mnie w tamtym tygodniu ćmiło w krzyżu. Jak powiedziałam ginekolożce to nie przejęła się, tylko skomentowała "już? Tak szybko?" Więc to chyba standard ;)
    Macica rośnie, wszystko w środku się przemieszcza. Więc może coś uciska na kręgosłup.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ