Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mietata wrote:robiłaś prywatnie? u mnie przy skierowaniu na NFZ nie chcieli się zgodzić na rozbicie terminu : najpierw pappa potem usg.
no ja niestety prywatnie bo ja mieszkam w malej miejscowosci i lekarz na nfz to szkoda slow ani dobrego sprzetu nie maja i wogole, ja chcodze prywatnie robilam tez HPA-1 bo mam grupe krwi arh - i za tym badaniem bede czekala 3 tyg bo to do Warszawy wysylaja,
ja poprzestaje tylko na pappa i usg genetyczne , pappa u mnie 180 zl HPA=1 95 zl a usg genetyczne 150 zl bo moj lekarz do ktrorego chodze to secjalista od usg wszystkich trymestrow i jak sie do niego chodzi w ciazy to za takie genetyczne kasuje tak jak za wizyte czyli 150[/url]
[/url] -
PsotkaKotka wrote:IW ONKa ty znasz odpowiedz na pytanie co jesli..., wiec dla ciebie te badania maja sens. Ja nie wiem co jesli i naprawde bardzo nie chcialabym stawac przed takim wyborem.
A jesli nie zdecyduje sie na terminacje to chyba jednak wole zyc te 9 miesiecy wierzac ze mam w brzuchu zdrowe dziecko. Potem ma sie wystarczajaco duzo czasu zeby wylac moze lez, to chociaz niech ta ciaza bedzie spokojna.
Ja poprostu biore pod uwage to, ze istnieje prawdopodobienstwo (nic innego nie powiedza wam usg+pappa) urodzenia chorego dziecka.
Nie chcialabym nawet stawac przed wyborem czy robic amnio czy nie. Ryzyko to 1%, ale jednak poronienia po tym zabiegu sie zdazaja. A biorac pod uwage, ze jednak wiekszosc dzieci wada obciazona nie jest to ryzyko ze straci sie zdrowe dziecko jest bardzo duze.
Fajnie agagaga ze rozumiesz moje podejscie
Ps. Ja tu mowie caly czas o trisomiach a nie o wadach ktore mozna leczyc w pozniejszym zyciu plodowym.
Ja Ciebie rozumiem, ale ty zrozum inne. Każdy robi co uważa za słuszne
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 09:49
-
Blondik - kciuk zaciśnięty! Daj znać co z Tobą i maluchem.
Ja się przejechałam samochodem i cierpię. Już w czasie jazdy myślałam, że puszczę pawia. I tak mnie już trzyma pół godzinyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 19:14
-
Biedroneczka83 wrote:Blondik kciuki daj znać
Ja odebrałam wyniki krwi są ok, mocz ok, tsh 3,15 niby w normie za miesiąc kontrola
Dziewczyny wpiszcie mi prenatalne 8 maja godz 10:40
Nic Ci o tym TSH nie lekarz nie mówił. W ciąży to tak do 2,5 powinno być. Może pomyśl o wizycie u endokrynologa?
-
Z dzidzisiem wszystko dobrze. Tylko ja mam fioletowy tylek i nogę . Idę spać, bo cały czas się trzese. .
Edit. Mój lekarz jest super. Życzył wesołych świąt i nie chciał kasy za wizytęIZA92, Kaczorka, Asia_89 lubią tę wiadomość