X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie na wózki i foteliki jeszcze dużo za wcześnie:) będę się tym martwić po wakacjach. U mnie na tapecie płytki do kuchni i sprzęty, czeka mnie remont w lipcu. Za to wczoraj rozgorzała dyskusja nad imieniem dla dziecka. Córa moja wymyśliła sobie Karola albo Karolinkę. Mąż nie bardzo :) Będziemy mieć rodzinną burzę mózgów- Młoda tak szybko nie odpuści :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Rysiowa Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka to udanej podróży. Fotel z przodu jest chyba najlepszym rozwiązaniem - i więcej powietrza tam będzie więc chyba mniejsze szanse na zwrot wypadków ;).

Invis - piękne zdjęcie. I nosek widać :).

Holibka lubi tę wiadomość

0d1y9jcgfiocpria.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:

Co do wyjazdów, polecam Kotlinę Kłodzką, byliśmy rok temu w sierpniu, super krajobrazy, mało ludzi, idealne wakacje nawet jak pada deszcz, bajka!

Dziś po robocie spróbuję zmierzyć się kolejny raz z sukienkami weselnymi, może w końcu coś znajdę w czym nie wyglądam jak kangur...

Mieszkam w Kotlinie. Jest co zwiedzać :) i powodzenia z sukienkami :) ja zrezygnowałam z wesela koleżanki. 500km jazdy w sobotę i 500 w niedziele. Odmówiliśmy.

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rysiowa wrote:
    Holibka to udanej podróży. Fotel z przodu jest chyba najlepszym rozwiązaniem - i więcej powietrza tam będzie więc chyba mniejsze szanse na zwrot wypadków ;).

Invis - piękne zdjęcie. I nosek widać :).

Też zwróciłam uwagę na śliczny nosek :P

A szkolenie to w dodatku gotowanie i wyżerka, więc dodatkowe ryzyko, szczególnie w drodze powrotnej :P No ale na tym szkoleniu zawsze są jakieś pyszności i każdy je co chce, więc może dam radę.

agagaga polecisz jakieś fajne i w rozsądnej cenie noclegi? Zaciekawiła mnie Kotlina jako pomysł na wakacje. Jako 8-latka byłam tam na feriach i miło wspominam Polanicę i Zieleniec. Nie jestem pewna czy to była jeszcze kotlina, ale niezapomniana była dla mnie jaskinia niedźwiedzia.
    Potrzebujemy z mężem oddechu od codzienności w rozsądnych pieniądzach ;)

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:

Mieszkam w Kotlinie. Jest co zwiedzać :) i powodzenia z sukienkami :) ja zrezygnowałam z wesela koleżanki. 500km jazdy w sobotę i 500 w niedziele. Odmówiliśmy.

my w najbliższym tygodniu robimy jakieś 4 tys km samolotem i 700 pociągiem, ale luzik, ja się super czuję właściwie od początku ciąży, tak że zapominam czasami, że jestem :)

Holibka, Mama2kituszek lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was Dziewczyny podziwiam, że dajecie radę pracować, gdzieś wyjeźdźać:) Jak Wy to robicie?? Mnie to fatalne samopoczucie zupełnie powaliło..

Czarnulka bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki, mam nadzieję, że wszystko jest w porządku. Mi to wygląda na to, że jakiś krwiak się ewakuował, skoro teraz juz tylko brązowe plamienia.. Ale stres musiałaś przejść...

Invis, cudo to Twoje Maleństwo:)))) Na kolejnych wizytach (powiedzmy za miesiąc) z tego co pamiętam, to już chyba tak w całości dzieciątka nie widać?

Holibka, szerokiej drogi:) oby bez przygód;) U mnie autokar to zawsze mdlości, a co dopiero w ciązy;)

Holibka, czarnulka24 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Invis możesz w wolnej chwili zerknąć jak rośnie maluszek porównując dzisiejszą i ostatnią Twoją wizytę? Ciekawa jestem czy tak jak piszą czy nieco inaczej. Piękna focia :)
    Dobrze, że są u nas doświadczone mamy to zawsze coś można się w sprawach różnych dowiedzieć. No wózki i foteliki powoli ogarnaimy podstawy :)

Co do wyjazdów my wylatujemy do mojej ukochanej Hiszpanii na tydzień w maju. Na naszą wiosnę nie ma co liczyć.

Ja też kupiłam detektor tętna i powiem Wam, że fajne to ustrojstwo, raz na kilka dni używany i jesteśmy spokojni.

Miłego dmia i udanych wizyt :)

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka
    Polanica i Zieleniec to jak najbardziej Kotlina. Popytam o jakieś sensowne noclegi i dam znać.

mietata
    Pozazdrościć :) marzy mi się jakiś wyjazd we dwoje :) U nas to jest jeszcze kwestia pracy. Mąż wyjeżdża w delegacje. I to by było za dużo jak na 3 dni.

Holibka lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pierwszy raz w racy w kwietniu. Oczywiście dzieciaki zasmarkane i kaszlące w szkole. Masakra. Dociągnę jakos ten tydzień, później wolne 1-305 później tylko czwartek bo w piątek mam jakieś szkolenie przez część dnia. A 8 maja na prenatalne. Po nich zastanowie się co i jak i oficjalnie powiem dyrekcji. Na razie jestem w stanie sie zakamuflowac i nie widac jak mam na wierzch coś luxnego. W samej bluzce widac :-(

Cieszę się, że u Was ok, że planujecie wyjazdy itp.

Co do Czarnulki - ja bym sprawdziła to plamienie i brązowe smużenie. Może być wszystko ok, ale ja mam przykre doświadczenia.

Co do umieralnosci forum watpię aby to nastąpiło. Po prostu weekend był fatalny pogodowo i pewnie część z Was tak jak ja go przespała.

Ja wózkom sie przyglądałam ale wybór straszny, a opinie o wielu skrajne taak więc trzeba pomyśleć spokojnie.

Życze Wam wszystkim miłego dzionka z Waszymi fasolkami <3

czarnulka24, Katarzynaa lubią tę wiadomość

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizasz wrote:
    Byłam sobie na wjeździe weekendowym, to trochę ponadrabiam zaległości :)

Asia89 cieszę się, że mój termin to Twoje urodziny, choć wątpię, bym do niego wytrwała :)
    Agusia2312 ja też farbowałam włosy w 8 tygodniu, bo odrost byl mega duży. W dodatku siwy :P
    Sunshine_111 gratuluję udanego podejścia!
    Holibka ja śpię od 22-7, oprócz tego jedna lub dwie drzemki w ciągu dnia, inaczej nie kontaktuję :P
    Czarnulka trzymam kciuki!
    Psotkakotka fajnie Wam! Ja niestety odmówiłam tegoroczne wczasy w Chorwacji, choć nie wiem, jak to przeżyję bo od 11 lat tam jeździmy :(
    Katarzynaa u mnie taki sam totalny brak energii. Od dziś jestem na L-4, bo przyplątały się zatoki, więc będę się lenić na maksa.

Piszecie o wózkach, pewno żadna nie ma pojęcia, jaki dla bliźniaków, hehe.

a jaka farba farbowalas??

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z was pisała, że nie sprawdziła jej się spacerówka z wózka 3w1. U mnie było podobnie. Bardzo mało jej używałam. Szybko kupiłam lekką parasolkę. Jak już będę się za czymś rozglądać to kupię dużą gondolę i adaptery do fotelika.

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, piekne zdjęcie :) dzidziuś na pewno sliczny po mamusi :)
    co do wyjazdów, wiem, że ciąża to nie choroba, ale trzeba uważąć. wyjazd w góry w zaawansowanej ciąży nie jest wskazany ze względu na zmianę cisnienia. moja znajoma niesttey z tego powodu urodziła przedwcześnie córeczkę w Zakopanem ...
    ja dziś mam prenatalne o 18;50, jestem, kłębkiem nerwów, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)

a mnie wczoraj wzięło na wspomnienia, ogladałam sobei moje zdjęcia ciążowe i już się nie mogę doczekać brzuszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 13:12

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ja już po wizycie. Dla przypomnienia, prowadzę ciążę w Polsce i w Niemczech. W DE wyznaczają mi wizyty średnio co 4 tygodnie, w PL chodzę do swojej Pani gin kiedy uważam za słuszne. No więc dzisiaj była moja druga wizyta ciążowa w DE.

Najpierw wywiad środowiskowy z położną. Jakieś tam informacje. Zważyła, zmierzyła ciśnienie, posłuchaliśmy bicia serduszka dziecka. Ok.

Później dali nam w recepcji KUBECZEK NA SIUSIU. My się z mężem na siebie patrzymy i mówimy do babki "ale teraz?"- to musiałam iść, wyszło mało ale coś tam wyszło :P

Później błyskawiczna wizyta w gabinecie Pani dr- właściwie zapytała tylko czy wszystko w porządku, czy coś mnie niepokoi, nie swędzi :P I słuchajcie, spytała czy robiłam któreś z badań o których informowała mnie na poprzedniej wizycie- powiedziałam że byłam na USG prenatalnym - wiecie że nawet nie chciała zobaczyć wyników, ani nie pytała czy wszystko ok?

Skoczyłam na leżankę, szybkie USG przez brzuch- maluch fikał i skakał, to USG było właściwie tylko po to żebym dostała zdjęcie :)

https://zapodaj.net/images/d1cbbfe30e338.jpg

Później na miejscu jeszcze pobranie krwi i gotowe. Do domu. Tak w ogóle to fajną mają w DE MutterPass - tą kartę ciąży. Np. nie dość że jest tam mnóstwo stron (jak książeczka lekarska) to wyniki z badań są wklejane elegancko w formie naklejek. W ten sposób nie targasz ze sobą całej teczki wyników badań :)

Dziewczyny, a jak tam na Waszych wizytach? :)

Zazdroszczę foteczki! <3 Piękna :) Fajnie, że u Ciebie wszystko w porządku. Maluch już spory - widać Ci już brzuszek? :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie wizyt - Invis wpiszesz mi proszę wizytę u ginekologa 18 maja? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 13:29

Invis lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trzymam kciuki <3 musi być dobrze...wypoczywaj, leż i oszczędzaj sie ...

Invis...piękny dzidzius <3 cuuuudo

A ja podejrzę swojego Malucha w sobotę o ile lekarz nie zrobi sobie urlopu (idę tylko na usg...nie trzeba się zapisywać...tylko usiąść i poczekać na swoją kolejkę )

Miłego dnia wszystkim życzę :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Invis Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, kochane jesteście <3

Blondik zobaczysz że wszystko będzie super, a Ty po wizycie poczujesz się o niebo spokojniejsza :) Ja już na dzisiejszą wizytę szłam totalnie bez spiny, jakiś taki dziwny, wymarzony spokój, że wszystko jest okej :)

Agagaga u mnie również nie sprawdziła się wersja 3w1 ale z kilku, wiadomych mi przyczyn- po pierwsze jako pierworódka, nie myślałam o funkcjach spacerówki, natomiast najbardziej skupiłam się na gondoli. Poza tym nie dysponowałam dużą gotówką, i na niezbyt wiele mogłam sobie pozwolić. Wybrałam wtedy 4runner Bebe Beni- urzekła mnie wtedy wyglądem. O funkcjonalności nie myślałam :P Szybciutko kupiłam lżejszą spacerówkę. Tym razem spojrzę na to zupełnie innym okiem, zresztą te wózki które robią teraz 3w1 wcale nie muszą być ciężkie :) Ale sama się jeszcze zastanowię czy znów zdecyduję się na opcję 3w1.

Dziewczyny zazdroszczę Wam tych wyjazdów :) I dobrego samopoczucie mietata! :D

Ja szukam właśnie jakiejś wyciskarki wolnoobrotowej, bo niestety owoce i warzywa w normalnej postaci mi nie wchodzą :( nigdy nie lubiłam, a co dopiero teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 14:04

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, znowu nasmarowalyscie :) ja w weekend tez kiepsko sie czułam, odwiedziłam siostrę (godzina drogi autem) i calutką godzinę spędziłam dosłownie z głowa w reklamówce, takie miałam mdłości... dzis rano to samo. Ale dzieki temu wierze, ze jest dobrze:) w środę wizyta, nie moge sie doczekac. Ja nadal pracuje, ale strasznie mnie to meczy, chyba oleje temat i pójdę na zwolnienie tak jak rekomendował mi lekarz. Sa w życiu rzeczy ważne i ważniejsze :) o wózkach jeszcze nie mysle, ale chyba to taki strach przed zapeszeniem raczej.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Zazdroszczę foteczki! <3 Piękna :) Fajnie, że u Ciebie wszystko w porządku. Maluch już spory - widać Ci już brzuszek? :)

Tak troszkę mam brzuszek :) Robię sobie zdjęcia brzuchola - pierwsze w 6tc, drugie w 9tc i trzecie w 12 tc i widać różnicę :)

P.S. Wpisałam Twoją wizytę :)

Dziewczyny ja chyba już bym mogła kupić sobie ten detektor tętna, bo dzisiaj na wizycie położna mierzyła tętno maluchowi podobnym ustrojstwem- dźwięk wydobywał się z niego, było to takie małe urządzenie. Bez problemu znalazła tętno malucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 14:10

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Kochana,
    Ja go używam raz na kilka dni. I tylko przez jakieś 10 minut, bo udaje mi się już dość szybko wyłapać serduszko.

tylko 10 minut? :D U mnie to jakieś 15 sekund :D
    Najdłużej chyba 2 minuty, jakoś szybko się łapie ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, ale fota :)))

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ