X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie na wózki i foteliki jeszcze dużo za wcześnie:) będę się tym martwić po wakacjach. U mnie na tapecie płytki do kuchni i sprzęty, czeka mnie remont w lipcu. Za to wczoraj rozgorzała dyskusja nad imieniem dla dziecka. Córa moja wymyśliła sobie Karola albo Karolinkę. Mąż nie bardzo :) Będziemy mieć rodzinną burzę mózgów- Młoda tak szybko nie odpuści :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Rysiowa Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka to udanej podróży. Fotel z przodu jest chyba najlepszym rozwiązaniem - i więcej powietrza tam będzie więc chyba mniejsze szanse na zwrot wypadków ;).

Invis - piękne zdjęcie. I nosek widać :).

Holibka lubi tę wiadomość

0d1y9jcgfiocpria.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:

Co do wyjazdów, polecam Kotlinę Kłodzką, byliśmy rok temu w sierpniu, super krajobrazy, mało ludzi, idealne wakacje nawet jak pada deszcz, bajka!

Dziś po robocie spróbuję zmierzyć się kolejny raz z sukienkami weselnymi, może w końcu coś znajdę w czym nie wyglądam jak kangur...

Mieszkam w Kotlinie. Jest co zwiedzać :) i powodzenia z sukienkami :) ja zrezygnowałam z wesela koleżanki. 500km jazdy w sobotę i 500 w niedziele. Odmówiliśmy.

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rysiowa wrote:
    Holibka to udanej podróży. Fotel z przodu jest chyba najlepszym rozwiązaniem - i więcej powietrza tam będzie więc chyba mniejsze szanse na zwrot wypadków ;).

Invis - piękne zdjęcie. I nosek widać :).

Też zwróciłam uwagę na śliczny nosek :P

A szkolenie to w dodatku gotowanie i wyżerka, więc dodatkowe ryzyko, szczególnie w drodze powrotnej :P No ale na tym szkoleniu zawsze są jakieś pyszności i każdy je co chce, więc może dam radę.

agagaga polecisz jakieś fajne i w rozsądnej cenie noclegi? Zaciekawiła mnie Kotlina jako pomysł na wakacje. Jako 8-latka byłam tam na feriach i miło wspominam Polanicę i Zieleniec. Nie jestem pewna czy to była jeszcze kotlina, ale niezapomniana była dla mnie jaskinia niedźwiedzia.
    Potrzebujemy z mężem oddechu od codzienności w rozsądnych pieniądzach ;)

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:

Mieszkam w Kotlinie. Jest co zwiedzać :) i powodzenia z sukienkami :) ja zrezygnowałam z wesela koleżanki. 500km jazdy w sobotę i 500 w niedziele. Odmówiliśmy.

my w najbliższym tygodniu robimy jakieś 4 tys km samolotem i 700 pociągiem, ale luzik, ja się super czuję właściwie od początku ciąży, tak że zapominam czasami, że jestem :)

Holibka, Mama2kituszek lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was Dziewczyny podziwiam, że dajecie radę pracować, gdzieś wyjeźdźać:) Jak Wy to robicie?? Mnie to fatalne samopoczucie zupełnie powaliło..

Czarnulka bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki, mam nadzieję, że wszystko jest w porządku. Mi to wygląda na to, że jakiś krwiak się ewakuował, skoro teraz juz tylko brązowe plamienia.. Ale stres musiałaś przejść...

Invis, cudo to Twoje Maleństwo:)))) Na kolejnych wizytach (powiedzmy za miesiąc) z tego co pamiętam, to już chyba tak w całości dzieciątka nie widać?

Holibka, szerokiej drogi:) oby bez przygód;) U mnie autokar to zawsze mdlości, a co dopiero w ciązy;)

Holibka, czarnulka24 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Invis możesz w wolnej chwili zerknąć jak rośnie maluszek porównując dzisiejszą i ostatnią Twoją wizytę? Ciekawa jestem czy tak jak piszą czy nieco inaczej. Piękna focia :)
    Dobrze, że są u nas doświadczone mamy to zawsze coś można się w sprawach różnych dowiedzieć. No wózki i foteliki powoli ogarnaimy podstawy :)

Co do wyjazdów my wylatujemy do mojej ukochanej Hiszpanii na tydzień w maju. Na naszą wiosnę nie ma co liczyć.

Ja też kupiłam detektor tętna i powiem Wam, że fajne to ustrojstwo, raz na kilka dni używany i jesteśmy spokojni.

Miłego dmia i udanych wizyt :)

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka
    Polanica i Zieleniec to jak najbardziej Kotlina. Popytam o jakieś sensowne noclegi i dam znać.

mietata
    Pozazdrościć :) marzy mi się jakiś wyjazd we dwoje :) U nas to jest jeszcze kwestia pracy. Mąż wyjeżdża w delegacje. I to by było za dużo jak na 3 dni.

Holibka lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pierwszy raz w racy w kwietniu. Oczywiście dzieciaki zasmarkane i kaszlące w szkole. Masakra. Dociągnę jakos ten tydzień, później wolne 1-305 później tylko czwartek bo w piątek mam jakieś szkolenie przez część dnia. A 8 maja na prenatalne. Po nich zastanowie się co i jak i oficjalnie powiem dyrekcji. Na razie jestem w stanie sie zakamuflowac i nie widac jak mam na wierzch coś luxnego. W samej bluzce widac :-(

Cieszę się, że u Was ok, że planujecie wyjazdy itp.

Co do Czarnulki - ja bym sprawdziła to plamienie i brązowe smużenie. Może być wszystko ok, ale ja mam przykre doświadczenia.

Co do umieralnosci forum watpię aby to nastąpiło. Po prostu weekend był fatalny pogodowo i pewnie część z Was tak jak ja go przespała.

Ja wózkom sie przyglądałam ale wybór straszny, a opinie o wielu skrajne taak więc trzeba pomyśleć spokojnie.

Życze Wam wszystkim miłego dzionka z Waszymi fasolkami <3

czarnulka24, Katarzynaa lubią tę wiadomość

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizasz wrote:
    Byłam sobie na wjeździe weekendowym, to trochę ponadrabiam zaległości :)

Asia89 cieszę się, że mój termin to Twoje urodziny, choć wątpię, bym do niego wytrwała :)
    Agusia2312 ja też farbowałam włosy w 8 tygodniu, bo odrost byl mega duży. W dodatku siwy :P
    Sunshine_111 gratuluję udanego podejścia!
    Holibka ja śpię od 22-7, oprócz tego jedna lub dwie drzemki w ciągu dnia, inaczej nie kontaktuję :P
    Czarnulka trzymam kciuki!
    Psotkakotka fajnie Wam! Ja niestety odmówiłam tegoroczne wczasy w Chorwacji, choć nie wiem, jak to przeżyję bo od 11 lat tam jeździmy :(
    Katarzynaa u mnie taki sam totalny brak energii. Od dziś jestem na L-4, bo przyplątały się zatoki, więc będę się lenić na maksa.

Piszecie o wózkach, pewno żadna nie ma pojęcia, jaki dla bliźniaków, hehe.

a jaka farba farbowalas??

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z was pisała, że nie sprawdziła jej się spacerówka z wózka 3w1. U mnie było podobnie. Bardzo mało jej używałam. Szybko kupiłam lekką parasolkę. Jak już będę się za czymś rozglądać to kupię dużą gondolę i adaptery do fotelika.

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, piekne zdjęcie :) dzidziuś na pewno sliczny po mamusi :)
    co do wyjazdów, wiem, że ciąża to nie choroba, ale trzeba uważąć. wyjazd w góry w zaawansowanej ciąży nie jest wskazany ze względu na zmianę cisnienia. moja znajoma niesttey z tego powodu urodziła przedwcześnie córeczkę w Zakopanem ...
    ja dziś mam prenatalne o 18;50, jestem, kłębkiem nerwów, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)

a mnie wczoraj wzięło na wspomnienia, ogladałam sobei moje zdjęcia ciążowe i już się nie mogę doczekać brzuszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 13:12

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ja już po wizycie. Dla przypomnienia, prowadzę ciążę w Polsce i w Niemczech. W DE wyznaczają mi wizyty średnio co 4 tygodnie, w PL chodzę do swojej Pani gin kiedy uważam za słuszne. No więc dzisiaj była moja druga wizyta ciążowa w DE.

Najpierw wywiad środowiskowy z położną. Jakieś tam informacje. Zważyła, zmierzyła ciśnienie, posłuchaliśmy bicia serduszka dziecka. Ok.

Później dali nam w recepcji KUBECZEK NA SIUSIU. My się z mężem na siebie patrzymy i mówimy do babki "ale teraz?"- to musiałam iść, wyszło mało ale coś tam wyszło :P

Później błyskawiczna wizyta w gabinecie Pani dr- właściwie zapytała tylko czy wszystko w porządku, czy coś mnie niepokoi, nie swędzi :P I słuchajcie, spytała czy robiłam któreś z badań o których informowała mnie na poprzedniej wizycie- powiedziałam że byłam na USG prenatalnym - wiecie że nawet nie chciała zobaczyć wyników, ani nie pytała czy wszystko ok?

Skoczyłam na leżankę, szybkie USG przez brzuch- maluch fikał i skakał, to USG było właściwie tylko po to żebym dostała zdjęcie :)

https://zapodaj.net/images/d1cbbfe30e338.jpg

Później na miejscu jeszcze pobranie krwi i gotowe. Do domu. Tak w ogóle to fajną mają w DE MutterPass - tą kartę ciąży. Np. nie dość że jest tam mnóstwo stron (jak książeczka lekarska) to wyniki z badań są wklejane elegancko w formie naklejek. W ten sposób nie targasz ze sobą całej teczki wyników badań :)

Dziewczyny, a jak tam na Waszych wizytach? :)

Zazdroszczę foteczki! <3 Piękna :) Fajnie, że u Ciebie wszystko w porządku. Maluch już spory - widać Ci już brzuszek? :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie wizyt - Invis wpiszesz mi proszę wizytę u ginekologa 18 maja? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 13:29

Invis lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trzymam kciuki <3 musi być dobrze...wypoczywaj, leż i oszczędzaj sie ...

Invis...piękny dzidzius <3 cuuuudo

A ja podejrzę swojego Malucha w sobotę o ile lekarz nie zrobi sobie urlopu (idę tylko na usg...nie trzeba się zapisywać...tylko usiąść i poczekać na swoją kolejkę )

Miłego dnia wszystkim życzę :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Invis Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, kochane jesteście <3

Blondik zobaczysz że wszystko będzie super, a Ty po wizycie poczujesz się o niebo spokojniejsza :) Ja już na dzisiejszą wizytę szłam totalnie bez spiny, jakiś taki dziwny, wymarzony spokój, że wszystko jest okej :)

Agagaga u mnie również nie sprawdziła się wersja 3w1 ale z kilku, wiadomych mi przyczyn- po pierwsze jako pierworódka, nie myślałam o funkcjach spacerówki, natomiast najbardziej skupiłam się na gondoli. Poza tym nie dysponowałam dużą gotówką, i na niezbyt wiele mogłam sobie pozwolić. Wybrałam wtedy 4runner Bebe Beni- urzekła mnie wtedy wyglądem. O funkcjonalności nie myślałam :P Szybciutko kupiłam lżejszą spacerówkę. Tym razem spojrzę na to zupełnie innym okiem, zresztą te wózki które robią teraz 3w1 wcale nie muszą być ciężkie :) Ale sama się jeszcze zastanowię czy znów zdecyduję się na opcję 3w1.

Dziewczyny zazdroszczę Wam tych wyjazdów :) I dobrego samopoczucie mietata! :D

Ja szukam właśnie jakiejś wyciskarki wolnoobrotowej, bo niestety owoce i warzywa w normalnej postaci mi nie wchodzą :( nigdy nie lubiłam, a co dopiero teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 14:04

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, znowu nasmarowalyscie :) ja w weekend tez kiepsko sie czułam, odwiedziłam siostrę (godzina drogi autem) i calutką godzinę spędziłam dosłownie z głowa w reklamówce, takie miałam mdłości... dzis rano to samo. Ale dzieki temu wierze, ze jest dobrze:) w środę wizyta, nie moge sie doczekac. Ja nadal pracuje, ale strasznie mnie to meczy, chyba oleje temat i pójdę na zwolnienie tak jak rekomendował mi lekarz. Sa w życiu rzeczy ważne i ważniejsze :) o wózkach jeszcze nie mysle, ale chyba to taki strach przed zapeszeniem raczej.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Zazdroszczę foteczki! <3 Piękna :) Fajnie, że u Ciebie wszystko w porządku. Maluch już spory - widać Ci już brzuszek? :)

Tak troszkę mam brzuszek :) Robię sobie zdjęcia brzuchola - pierwsze w 6tc, drugie w 9tc i trzecie w 12 tc i widać różnicę :)

P.S. Wpisałam Twoją wizytę :)

Dziewczyny ja chyba już bym mogła kupić sobie ten detektor tętna, bo dzisiaj na wizycie położna mierzyła tętno maluchowi podobnym ustrojstwem- dźwięk wydobywał się z niego, było to takie małe urządzenie. Bez problemu znalazła tętno malucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 14:10

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Kochana,
    Ja go używam raz na kilka dni. I tylko przez jakieś 10 minut, bo udaje mi się już dość szybko wyłapać serduszko.

tylko 10 minut? :D U mnie to jakieś 15 sekund :D
    Najdłużej chyba 2 minuty, jakoś szybko się łapie ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, ale fota :)))

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ