Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dzieczyny . Dziękuję wam bardzo za miłe słowa i że trzymacie bardzo mocno kciuki.
Jutro o 17.10 mam wizytę także wszystko się dowiem.
Powiem wam że mam takiego stracha że masakra. Bo ostatnie 2 poronienia miały miejsce dokladnie 9t3d no a jutro jest 9t6d bardzo się boję usłyszeć po raz 4 że niestety ale nie ma serduszka. .w tym przypadku dwóch serduszek..
U mnie plamienia się już prawie skończyły chwilami tylko jak się podcieram to coś wyleci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 15:43
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
u nas jako że to pierwsze dziecko, doświadczenia wózkowego nie mam żadnego, więc co tylko zauważę jakąś mamusię to od razu sprawdzam jaki ma model wózka ;p. Z obserwacji wybrałam mutsy igo i stokke trailz, później dopiero sprawdziłam w internecie w jakiej są cenie i wyobraźcie sobie moje zdziwienie:)
jeśli chodzi o adapter do pasów w samochodzie to też o tym myślę. Codziennie jeżdżę samochodem do pracy, prawie zawsze w korkach. Tylko bardzo mieszane są opinie o tych adapterach i w końcu się wstrzymałam. Jakbyście miały z nimi jakieś doświadczenia to chętnie posłucham -
Aasha wrote:Hej dziewczyny, znowu nasmarowalyscie ja w weekend tez kiepsko sie czułam, odwiedziłam siostrę (godzina drogi autem) i calutką godzinę spędziłam dosłownie z głowa w reklamówce, takie miałam mdłości... dzis rano to samo. Ale dzieki temu wierze, ze jest dobrze:) w środę wizyta, nie moge sie doczekac. Ja nadal pracuje, ale strasznie mnie to meczy, chyba oleje temat i pójdę na zwolnienie tak jak rekomendował mi lekarz. Sa w życiu rzeczy ważne i ważniejsze o wózkach jeszcze nie mysle, ale chyba to taki strach przed zapeszeniem raczej.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Jooozefka wrote:Czarnulka trzymam kciuki musi być dobrze...wypoczywaj, leż i oszczędzaj sie ...
Invis...piękny dzidzius cuuuudo
A ja podejrzę swojego Malucha w sobotę o ile lekarz nie zrobi sobie urlopu (idę tylko na usg...nie trzeba się zapisywać...tylko usiąść i poczekać na swoją kolejkę )
Miłego dnia wszystkim życzę
Jooozefka -powodzenia na sobotniej wizycieJooozefka lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Nie wiem czy komus sie przyda, ale jesli spodziewacie sie, ze bedziecie mialy prenatalne do zrobienia to trzeba umawiac sie jak najwczesniej. Ja mam skonczone 10 tygodni, dopiero teraz dostalam skierowanie i o maly wlos mialabym po badaniach. W Tychach (Sonomedico) powiedzieli, ze juz za pozno u nich na 1. badanie i trzeba bylo sie umawiac w 6 tygodniu! Akurat udalo mi sie jeszcze wcisnac do Katowic
-
Invis wrote:Ja już po wizycie. Dla przypomnienia, prowadzę ciążę w Polsce i w Niemczech. W DE wyznaczają mi wizyty średnio co 4 tygodnie, w PL chodzę do swojej Pani gin kiedy uważam za słuszne. No więc dzisiaj była moja druga wizyta ciążowa w DE.
Najpierw wywiad środowiskowy z położną. Jakieś tam informacje. Zważyła, zmierzyła ciśnienie, posłuchaliśmy bicia serduszka dziecka. Ok.
Później dali nam w recepcji KUBECZEK NA SIUSIU. My się z mężem na siebie patrzymy i mówimy do babki "ale teraz?"- to musiałam iść, wyszło mało ale coś tam wyszło
Później błyskawiczna wizyta w gabinecie Pani dr- właściwie zapytała tylko czy wszystko w porządku, czy coś mnie niepokoi, nie swędzi I słuchajcie, spytała czy robiłam któreś z badań o których informowała mnie na poprzedniej wizycie- powiedziałam że byłam na USG prenatalnym - wiecie że nawet nie chciała zobaczyć wyników, ani nie pytała czy wszystko ok?
Skoczyłam na leżankę, szybkie USG przez brzuch- maluch fikał i skakał, to USG było właściwie tylko po to żebym dostała zdjęcie
https://zapodaj.net/images/d1cbbfe30e338.jpg
Później na miejscu jeszcze pobranie krwi i gotowe. Do domu. Tak w ogóle to fajną mają w DE MutterPass - tą kartę ciąży. Np. nie dość że jest tam mnóstwo stron (jak książeczka lekarska) to wyniki z badań są wklejane elegancko w formie naklejek. W ten sposób nie targasz ze sobą całej teczki wyników badań
Dziewczyny, a jak tam na Waszych wizytach?
Invis maluszek super. Niech rośnie zdrowo.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
sara9555 wrote:Nie wiem czy komus sie przyda, ale jesli spodziewacie sie, ze bedziecie mialy prenatalne do zrobienia to trzeba umawiac sie jak najwczesniej. Ja mam skonczone 10 tygodni, dopiero teraz dostalam skierowanie i o maly wlos mialabym po badaniach. W Tychach (Sonomedico) powiedzieli, ze juz za pozno u nich na 1. badanie i trzeba bylo sie umawiac w 6 tygodniu! Akurat udalo mi sie jeszcze wcisnac do Katowic27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Dziewczyny ja już po wizycie. Mały rośnie, ma 27 mm, wg usg 9t2d wg owu 9t5d więc nie jest źle serducho bije
Ze złych wiadomości - torbiel jajniku urosła, ma już 8 cm średnicy dostałam zastrzyk z pregnylu i większe dawki progesteronu... i mamy nadzieję że już więcej nie urośnie bo inaczej szpital
Aaaa jak się pisze pogrubiona czcionką???Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 15:59
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
sara9555 wrote:Nie wiem czy komus sie przyda, ale jesli spodziewacie sie, ze bedziecie mialy prenatalne do zrobienia to trzeba umawiac sie jak najwczesniej. Ja mam skonczone 10 tygodni, dopiero teraz dostalam skierowanie i o maly wlos mialabym po badaniach. W Tychach (Sonomedico) powiedzieli, ze juz za pozno u nich na 1. badanie i trzeba bylo sie umawiac w 6 tygodniu! Akurat udalo mi sie jeszcze wcisnac do Katowic
Ja się dziś zapisałam do CM Graniczna bez problemu. Ale ja mam jeszcze prawie 3 tygodnie do wizyty -
Lilaliean wrote:Dziewczyny ja już po wizycie. Mały rośnie, ma 27 mm, wg usg 9t2d wg owu 9t5d więc nie jest źle serducho bije
Ze złych wiadomości - torbiel jajniku urosła, ma już 8 cm średnicy dostałam zastrzyk z pregnylu i większe dawki progesteronu... i mamy nadzieję że już więcej nie urośnie bo inaczej szpital
Aaaa jak się pisze pogrubiona czcionką???
Zobacz na pierwszy wpis z listą wizyt - tam Invis napisała, jak zrobić pogrubione litery -
Czarnulka kciuki trzymam bardzo bardzo mocno! Musi być dobrze!
Lilaliean również dla Ciebie kciukasy, oby torbiel się w końcu zmniejszyła!
Jak u was spożywczo? Moje dziecko przerzuciło się z mega kwaśnych rzeczy, cytrusów na jogurty i czekoladę, dziś princessa mleczna smakowała mi jak ambrozja. Poza tym w dalszym ciągu królują kanapki z masłem i pomidorem, ewentualnie z dodatkiem dobrej szynki.
Ze wstydliwych smaków - pepsi. Wiem, niedobre. W sobotę koleżanka na imprezie nie chciała mi polać i musiałam sama to zrobić Hamuję się jak mogę, ale co parę dni po prostu potrzebuję zimnej pepsi, łagodzi mi mdłości w takiej formie.
Kurde, i jakiś porządny kawał mięsa bym zjadła, koniecznie wieprzowiny albo wołowiny - domowy schabowy albo jakiś dobrze wysmażony burger. Mmmm... ślinka mi pociekła. Chyba sobie zaraz namierzę jakąś burgerownię w okolicy.
Odnośnie pracy - ja pracuję bo lubię no i trochę muszę, bo jednak odczuwalnie większą kasę dostanę z premiami na etacie niż suchą zusową dolę Poza tym to moje ostatnie miesiące w tej pracy, w której spędziłam ponad ponad 7 lat, w fajnej pracy, z fajną wyrozumiałą szefową, mimo wszystko jakiś sentyment jest i lekka obawa co to będzie dalej No i jest powód, żeby się codzień ogarnąć i wyjść do ludzi, bez tego robię się rozmemłana i marudna.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
sara9555 wrote:Nie wiem czy komus sie przyda, ale jesli spodziewacie sie, ze bedziecie mialy prenatalne do zrobienia to trzeba umawiac sie jak najwczesniej. Ja mam skonczone 10 tygodni, dopiero teraz dostalam skierowanie i o maly wlos mialabym po badaniach. W Tychach (Sonomedico) powiedzieli, ze juz za pozno u nich na 1. badanie i trzeba bylo sie umawiac w 6 tygodniu! Akurat udalo mi sie jeszcze wcisnac do Katowic
Potwierdzam, miałam ten sam problem w Warszawie, że jedyny termin jaki mogli mi wyznaczyć to 12+5 a zapisywałam się dość wcześnie. Gdybym wiedziała, że takie terminy poszłabym jeszcze wcześniej. Limity NFZ na takie badania to jakaś pomyłka moim zdaniem, zwłaszcza, że jest tylko małe okienko czasowe na ich wykonanie.
Schodząc na przyziemne tematy, mi strasznie spodobał się wózek joolz day 2, a potem zobaczyłam jego cenę
Moja koncepcja wózkowa na dziś to odkupienie od kogoś gondoli, a potem dokupienie nowej lekkiej spacerówki. Niestety te z kompletów 2w1 i 3w1 będą i tak za ciężkie na dźwiganie tego na 4p. Ale, ale, okazuje się, że prawdopodobnie mamy piwnicę, tylko że sąsiad ją zajmował. Gadaliśmy z nim wczoraj i opróżni ją do naszej przeprowadzki. Nie wiem w jakim jest stanie ta piwnica, ale zawsze taszczenie wózka z piwnicy brzmi lepiej niż 4 piętro -
Elizasz wrote:Invis fotka cudowna!!!
Agusia nie wiem, co to za farba, bo u fryzjera byłam ...
Iw-onka czyżbyś była belfrem, jak ja?
NIEPOKORNA fajny ten wózek, ale drogi, niestety
Nie ma szybszego sposobu na pogrubianie?
Tak pracuje w szkole, w tym roku mam informatykę i dodatkowo robotykę w małych klasach. Ciągle coś przynoszę ze szkoły i choruję
Zamierzasz pracować do końca roku czy jesteś na L4? -
Dzisiaj mam pierwszy dzien 12tyg. (wczesniejsze 10tyg. bylo jak bylam u gin-male wyjasnienie)
i czuje jak bobo sie wypina. Szok, ze tak szybko w trzeciej ciazy. W pierwszej bylo okolo 20tyg, druga 18tydz.
Przez ostatni tydzien czulam tak co dwa dni motylki, a dzis juz wypinanie=twardnienie. Co najsmieszniejsze dzieje sie tak tylko wtedy kiedy spedzam czas z tatusiem bobasa :p jakby reagowalo na jego glos, ale jak posmyralam to przesunelo sie troche dalej