Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
agagaga wrote:Holibka ja też uwielbiam pepsi. W 1 ciąży było gorzej. Potrafiłam wypić litr na raz. Musiałam się ostro hamować a teraz mam parcie na sok jabłkowy:)
sara9555- bardzo wcześnie te ruchy. Wydają się mało prawdopodobne
Wiem, ale tydzien temu czytalam o tym i sie to zdarza :p -
Iw-onka wrote:
Zamierzasz pracować do końca roku czy jesteś na L4?
Na razie mam chore zatoki, więc jestem na L-4.
Chciałabym do końca roku, bo mam wychowawstwo w 3 gimnazjum, na koniec to masa roboty i głupio mi to zrzucać na kogoś innego. Ale wszystko się okaże
sara9555 mnie też się już wydaje, że czasem coś czuję, choć nie wiem, czy nie za wcześnie.... to tez moja 3 ciąża
Holibka u mnie spożywczo nabiał w ilościach hurtowych w czwartek baaaardzo mi się chciało rosołu, pyszny ugotowałam, zjadłam 5 łyżek i myślałam, że wyląduję w WC z pierwszymi ciążowymi wymiotami ale już w piątek zjadłam go ze smakiem, hehe. -
Elizasz wrote:Na razie mam chore zatoki, więc jestem na L-4.
Chciałabym do końca roku, bo mam wychowawstwo w 3 gimnazjum, na koniec to masa roboty i głupio mi to zrzucać na kogoś innego. Ale wszystko się okaże
sara9555 mnie też się już wydaje, że czasem coś czuję, choć nie wiem, czy nie za wcześnie.... to tez moja 3 ciąża
Holibka u mnie spożywczo nabiał w ilościach hurtowych w czwartek baaaardzo mi się chciało rosołu, pyszny ugotowałam, zjadłam 5 łyżek i myślałam, że wyląduję w WC z pierwszymi ciążowymi wymiotami ale już w piątek zjadłam go ze smakiem, hehe.
Ja juz dzis jestem pewna po tych "wypieciach". Wiadomo regularne to to jeszcze nie jest, ale jest -
Ja tam się o ruchach nie wypowiem,bo nie wiem jak będzie tym razem w ciąży z córeczką zaczęłam je czuć w 16 tygodniu. Ah jakie to cudowne uczucie
Jeśli chodzi o zachcianki jedzeniowe, to jadam lekko- tost z maslem i starkowanym pomidorkiem, lekkie zupy, budynie Szukam dalej jakiejś wyciskarki wolnoobrotowej (może któraś z Was ma i coś poleci?) bo chciałabym zacząć się zdrowo odżywiać
Dziewczyny, a u nas przełom- mamy imię dla chłopca jakby co! Jeszcze nie ostateczne, ale bardzo prawdopodobne że zostanie. Oczywiscie nikomu się nie podoba oprócz nas- chociaż teście zareagowali pozytywnie o dziwo Jestem przekonana, że 95% z Was to imię się nie spodoba- ale ja mam tak że im bardziej coś komuś się nie podoba, tym bardziej mi przypada do gustu Kiedy powiedziałam o nim mamie- obruszyla się i jest totalnie na nie, co jeszcze bardziej upewnilo mnie że chyba zostanie...
Mamy już Michalinę. Teraz jeśli potwierdzi się chłopczyk, prawdopodobnie zostanie... Mieszko
-
Zgredek 12 wrote:Cześć.
Jutro na 8.15 stawiam się do szpitala na zabieg. Ciąża umarła. Juz po raz trzeci... będziemy chyba robic badania genetyczne-mikromacierze.
Zycze wam powodzenia i oby bez problemów do listopada!
Pa.
Matko Zgredku... nie wiem co napisać... czy to aby napewno pewne??? Na jakim etapie ciąża przestała się rozwijać? Tak strasznie mi przykro kochana...
-
Jutro na 8.15 stawiam się do szpitala na zabieg. Ciąża umarła. Juz po raz trzeci... będziemy chyba robic badania genetyczne-mikromacierze.
Pa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 19:42
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Pa.
Możemy tylko przytulić. Trzymaj się kochana. Bardzo mi przykro. -
Zgredek, bardzo mi przykro, mam nadzieję, że uda się wyjaśnić przyczynę, trzymaj się.
Invis, ja mam wyciskarkę, taką super monster power, dostałam od znajomych, jakaś angielska firma. Wyciśnie nawet sok z liści pietruszki, potwór, ale jest dość droga, kosztowała około 1500 zł, ale mam ją już 6 lat i działa świetnie.
Nie chcę cię zniechęcać, ale najgorsze jest w niej mycie tego ustrojstwa, strasznie demotywuje.
Jak będziesz szukała to koniecznie patrz na moc silnika. -
mietata dzięki za wskazówki Właśnie staram się też patrzeć na łatwość montażu- żeby szybko rozbroić, umyć i złożyć. Chciałabym nie przepłacać, płacąc np. jedynie za znaną firmę, więc może ktoś ma jakąś sprawdzoną, z tańszych (najlepiej do 700zł) - jeśli trzeba będzie to i dam tego tysiaka, ale wolałabym mniej, wiadomo
-
Invis wrote:Ja tam się o ruchach nie wypowiem,bo nie wiem jak będzie tym razem w ciąży z córeczką zaczęłam je czuć w 16 tygodniu. Ah jakie to cudowne uczucie
Jeśli chodzi o zachcianki jedzeniowe, to jadam lekko- tost z maslem i starkowanym pomidorkiem, lekkie zupy, budynie Szukam dalej jakiejś wyciskarki wolnoobrotowej (może któraś z Was ma i coś poleci?) bo chciałabym zacząć się zdrowo odżywiać
Dziewczyny, a u nas przełom- mamy imię dla chłopca jakby co! Jeszcze nie ostateczne, ale bardzo prawdopodobne że zostanie. Oczywiscie nikomu się nie podoba oprócz nas- chociaż teście zareagowali pozytywnie o dziwo Jestem przekonana, że 95% z Was to imię się nie spodoba- ale ja mam tak że im bardziej coś komuś się nie podoba, tym bardziej mi przypada do gustu Kiedy powiedziałam o nim mamie- obruszyla się i jest totalnie na nie, co jeszcze bardziej upewnilo mnie że chyba zostanie...
Mamy już Michalinę. Teraz jeśli potwierdzi się chłopczyk, prawdopodobnie zostanie... Mieszko
Ja mam Eldom PJ400 - nie chciałam wydawać dużej kasy, a tą polecali w normalnych pieniądzach. Robimy soki często i są super. Ma swoje wady np. mały otwór ale dla nas jest wystarczająca. -
Pa.
Zgredek - bardzo mi przykro - trzymaj się kochana. Zrób badania, bo faktycznie coś jest na rzeczy. -
Hej dziewczyny,
Chcialabym do was dolaczyc. Jestem w 9tyg 6dniu TERMIN 21 LISTOPADA
.Ciaza jest po 1 cyklu staran, a wlasciwie po zlotym strzale w dzien rocznicy slubu , ale to druga ciaza w listopadzie bylo wczesne poronienie.
Mieszkam za granica w USA, wiec tu prowadzenie ciazy wyglada troche inaczej.
Mialam na razie 2 USG (ale tylko ze wzgeldu na to, ze wczesniej poronilam).
USG prenatalne 1 trymestru zaplanowane na 10 Maja, ale bede tez robic badania wolnoplodowego DNA (NIPT).
Pozdrawiam was i prosze o wpisanie na liste.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 21:40
agagaga, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
madzialenka84 wrote:Hej dziewczyny,
Chcialabym do was dolaczyc. Jestem w 9tyg 6dniu TERMIN 21 LISTOPADA
.Ciaza jest po 1 cyklu staran, a wlasciwie po zlotym strzale w dzien rocznicy slubu , ale to druga ciaza w listopadzie bylo wczesne poronienie.
Mieszkam za granica w USA, wiec tu prowadzenie ciazy wyglada troche inaczej.
Mialam na razie 2 USG (ale tylko ze wzgeldu na to, ze wczesniej poronilam).
USG prenatalne 1 trymestru zaplanowane na 10 Maja, ale bede tez robic badania wolnoplodowego DNA (NIPT).
Pozdrawiam was i prosze o wpisanie na liste.
Witaj madzialenka! Już Cię wpisuję na naszą listę. Jak się czujesz? Jestem ciekawa, jak wygląda prowadzenie ciąży w USA- o tym jak wygląda prowadzenie ciąży np. w Anglii i Niemczech troszeczkę się słyszy, natomiast w USA już rzadziej
-
Widze, ze tu pisalyscie o podrozowaniu. Ja mam bilety do Polski, kupione kilka miesiecy temu, jeszcze przed spodziewana ciążą, ale prawdopodobnie nie polece Z USA do PL to jest lot z dwoma przesiadkami i 11h w jednym samolocie.
Co do wozka, to jestem ciekawa waszych opini. U nas to praktycznie nia ma wozkow z gondolami, tylko maluchy sie wozi w takim nosidelku/foteliku wpinanym w rame wozka. ja zdecydowanie chce gondole, bo mam zamiar wychodzic na spacery w odroznieniu do amerykanek. No i pewnie wybiore jakis europejski wozek.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
madzialenka84 wrote:Widze, ze tu pisalyscie o podrozowaniu. Ja mam bilety do Polski, kupione kilka miesiecy temu, jeszcze przed spodziewana ciążą, ale prawdopodobnie nie polece Z USA do PL to jest lot z dwoma przesiadkami i 11h w jednym samolocie.
Co do wozka, to jestem ciekawa waszych opini. U nas to praktycznie nia ma wozkow z gondolami, tylko maluchy sie wozi w takim nosidelku/foteliku wpinanym w rame wozka. ja zdecydowanie chce gondole, bo mam zamiar wychodzic na spacery w odroznieniu do amerykanek. No i pewnie wybiore jakis europejski wozek.
Spacery w takim nosidełku/foteliku zdecydowanie nie są zdrowe dla takiego maluszka i jego kręgosłupa. Gondolka to zdecydowanie lepszy pomysł
________________________DZIEWCZYNY MAM DO WAS PROŚBĘBardzo proszę aby każda z Was sprawdziła, czy przy jej nicku jest już SERDUSZKO (co oznacza potwierdzoną ciążę żywą, tętno dzieciątka) jeśli powinno być. Jeżeli nie ma, proszę o upomnienie się. Będę wdzięczna jeśli poświęcicie mi chwilkę.
Jeśli jest serduszko- nie musicie nic pisać. Tylko w przypadku gdy go nie ma,
a powinno być.Chciałabym tym samym zweryfikować, ile osób z zapisanych na liście, faktycznie pozostaje na forum, a ile z Was się zapisało i o tym... zapomniałoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 22:33