X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Witaj madzialenka! Już Cię wpisuję na naszą listę. Jak się czujesz? :) Jestem ciekawa, jak wygląda prowadzenie ciąży w USA- o tym jak wygląda prowadzenie ciąży np. w Anglii i Niemczech troszeczkę się słyszy, natomiast w USA już rzadziej :)

Czuję sie dobrze,mialam tylko lekkie mdlosci (bez wymiotow)7-8 tydz, teraz sie zmniejszyly i prawie ich nie odczuwam. Najgorsze sa bole glowy, a dopadaja mnie raz w tygodniu i niestety bez tabletek (apap) sie nie obedzie.
    No i caly czas pracuje (praca biurowa, przy biurku i komputerze) no i tu sie pracuje do ostatniego dnia ciazy. Nie ma zwolnien lekarskich, chyba, ze ciaza zagrozona, to wtedy urlop bezplatny, jesli pracodawca wogole wyrazi zgode). Ogolnie na poczatku ciazy lekarz nie przyjmie i nie zrobi usg gdzies do 8 tc, bo ciaza musi sie sama utrzymac, nie podaje sie duphastonu (chyba, ze sie ma ciaze z invitro).Mnie ze wzgledu na wczesniejsze poronienie lekarz tym razme przyjal wczesniej - pierwsza wisyta i usg byly w 6t1d (wtedy zarodek mial 43 mm i bylo serduszko) oraz drugie usg zeby sprawdzic jak sie rozwija w 9t1d - 2,83 cm oraz tetno 175).

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Cześć dzieczyny . Dziękuję wam bardzo za miłe słowa i że trzymacie bardzo mocno kciuki.
    Jutro o 17.10 mam wizytę także wszystko się dowiem.
    Powiem wam że mam takiego stracha że masakra. Bo ostatnie 2 poronienia miały miejsce dokladnie 9t3d no a jutro jest 9t6d bardzo się boję usłyszeć po raz 4 że niestety ale nie ma serduszka. .w tym przypadku dwóch serduszek..

U mnie plamienia się już prawie skończyły chwilami tylko jak się podcieram to coś wyleci.

Czarnulka i jak u Ciebie? Szukałam jakiegoś posta z informacją od Ciebie i nic nie znalazłam :( Daj znać koniecznie! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 23:06

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, niby Polska taka zacofana i do tyłu, a tu wychodzi na to że nasza opieka zdrowotna (przynajmniej kobiet w ciąży) jest chyba... bardzo do przodu! W końcu wizyty we wczesnej ciąży są czymś normalnym, zwolnienia lekarskie też, kobiety ciężarne mają sporo przywilejów, a ciąże na bardzo wczesnym etapie nawet (4-5 tyg) są w szpitalach "chronione", utrzymywane itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 23:02

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredku - bardzo mi przykro... Mam nadzieję, że wszystko się ułoży..

Też jestem trochę zszokowana podejściem do ciężarnych w Stanach.. Rzadko doceniamy, ale jednak pod tym względem państwowa opieka w Polsce wypada całkiem nieźle :)

Jutro mam usg genetyczne i trochę się go obawiam... Lekarka namawia nas na testy PAPPA (mam 31 lat) ale nie wiem czy rzeczywiście warto jeśli usg będzie w porządku? Co myślicie, jakie macie doświadczenia w tym temacie?

h84fhdgewip6e90o.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dianna ja robiłam PAPPA, choć przyznam szczerze że samo USG uspokoiło mnie bardzo i nic nie jest w stanie tego zmienić :) Wyników PAPPA jeszcze nie odebrałam.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredku :9 brak mi słów...bardzo mi przykro z powodu Twoich strat :( (*)

Invis kilka stron temu ja prosiłam o zaznaczenie serducha, ale chyba Ci umknęło mimo, że grzecznie pisałam pogrubioną czcionką ;) ahhh ta ciąża...ale jak coś proszę zaznacz serducho bo bije szybko i mocno

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

dawno sie nie meldowalam, ale sie poprawie.
    Przelecialam posty "po lepkach" bo za duzo mi sie nazbieralo do czytania.

ogladalam wasze piekne zdjecia z usg :)

U mnie nic nowego, moja wizyta 14 kwietnia wszytsko ok, ciaza mlodsza o 2 dni, co by sie zgadzalo z owulacja.
    Z objawow to odrzucilo mnie od kawy, czasami jest mi niedobrze i czuje sie zmeczona. Ogolnie wstaje po 7 rano i chodze spac pozno, zdarza sie ze drzemie razem z Emilka :) .

TSH wyszlo u mnie 0,13 i sie wsytraszylam i jutro ide do ginekologa. Nigdy nie mialam tak niskiego, a lekarz od czwartku bedzie na urlopie. Poza tym boje sie troche aby mi dzidzius nie przestal sie rozwijac jak to bylo w listopadzie. Jutro podejrze brzdaca, to mnie troche uspokoi.

Poniewaz w Polsce jest tak straszna pogoda, zimno, szaro, deszczowo, ciagle siedzimy z Emilka w domu, albo kogos odwiedzamy (siedzenie w domu) ze maz mnie przekonal abym sie wygrzala na sloneczku. 3 maja lece z Emilka na Cypr na tydzien. Szkoda, ze tylko we dwie, ale i tak sie ciesze na slonce, plaze....

Widzialam , ze rozmawialiscie o wozkach i fotelikach, ja bede miala po Emilce PEG PEREGO BOOK PLUS. 3w 1 i bylam bardzo zadowolona. Wozek wiekszosc czasu byl w aucie.

Zgredek bardzo mi przykro, mam nadzieje, ze szybko znajdziecie przyczyne i nastena ciaza to piekny i zdrowy bobas.

1usat5od00spirqc.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek, mam nadzieję że diagnostyka pomoże i kolejna ciąża będzie już cudowna. Ściskam.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od wczoraj kłuje brzuch. Nie boli, nie skurcze, tylko wredne kłucie.
    jutro usg. Lekki dygocik przechodzi w coraz większy...

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to była za noc! Myślałam, że jej nie przeżyje...wieczorem zaczęło mi się robić niedobrze więc szybciej położyłam się spać, po 19. Około północy obudził mnie przerazliwy ból zęba. Myślałam ze zwariuje. Wzięłam apap, wstawalam kilka razy myć zeby, płukać płynem i szałwią - nic nie pomagało. Niestety w moim mieście nie ma pogotowia stomatologicznego, najbliższe ok 40km ale nie bylam w stanie jechać autem. Do tego wszystkiego bylam glodna, zjadłam ciastko i od razu je zwróciłam, rano ponownie wymiotowalam. Teraz zbieram sie do pracy, po tej nocy jestem nieprzytomna. Probuje zjeść kanapkę ale moje dziasla są jak wielkie bańki, spuchniete, szczególnie nad jedynkami. Koszmar koszmar koszmar. Dziś spróbuję zapisać się do dentysty, mam nadzieję ze coś mi zrobi z tym bolacym zębem i nie odesle bo jestem w ciazy. Niestety znam takie przypadki :/

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byl 9+3 tc. Ciąża obumarla w 7tyg. Bralam od początku dupka i acard. Badania genetyczne będziemy robić.

😇😁😇😇😁
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek tule mocno.

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek - tulę mocno! :* i oby badania wyjaśniły jaki jest problem.

U mnie po prenatalnych jest ok. Maluszek wygląda na zdrowego bobasa. Wszystkie pomiary w normie. Tylko puls trochę niski, bo 149. Ale spał w trakcie, więc to może być przyczyną. Nawet jak go doktorek głowicą pyrgał to tylko głową pokręcił, ręką machnął i spał dalej ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/091ea58e2346.jpg

Za to pojawił się inny problem.. moja dwurożna macica okazuje się być macicą podwójną lub z przegrodą.. czyli maluch będzie miał miej miejsca na rozwój :/ i może chcieć szybciej wyskoczyć z brzucha. W czwartek idę na wizytę do mojej ginekolog i jestem ciekawa jakie da mi zalecenia.

mietata, sara9555, Zuza2323 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Wczoraj byl 9+3 tc. Ciąża obumarla w 7tyg. Bralam od początku dupka i acard. Badania genetyczne będziemy robić.
    Zgredek, współczuję bardzo. Sama mam za sobą trzy poronienia. Dopiero na clexane się udało donosić. Teraz też clexane.

Wczoraj miałam fatalny dzień. Czułam się słabo, a w pracy zaczęło ze mnie lecieć. Nie panikowalam, bo brązowy kolor świadczy o starej krwi. Poza tym mam jednak jakiś "luz" po tych poronieniach. Jakoś lepiej mi ze świadomością, że moje nerwy i działania czy brak działań nie muszą się przełożyc na zdrową ciążę. Po prostu "co ma być, to będzie".
    Wieczorem pojechałam na izbę przyjęć i maluch się rusza, a źródła krwawienia lekarz nie znalazł. Chyba taka moja uroda.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Kochana, strasznie, ale to strasznie mi przykro. trzymam kciuki za zbieg, trafna diagnozę i kolejna piękna, zdrowa ciążę. Trzymaj się cieplutko :*

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • mietata Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa
    dzwoń i mów, że jesteś w ciąży! powinni cię przyjąć bez kolejki. Strasznie współczuję bólu i infekcji, pamiętaj, że w ciąży można leczyć zęby, a nawet trzeba. Jak lekarz przepisze ci antybiotyk to też trzeba brać, bo więcej szkody może zrobić sam stan zapalny w zębach.
    Też powinnam się przejść na kontrolę. Niby wszystkie zęby wyleczyłam przed zajściem w ciąże, ale niestety ciąża źle wpływa na nasze uzębienie, lepiej kontrolować.

Kaczorka
    masz prawdziwego dziecia leniuszka hehe :) Mój był tak szalony, że tętno 170, ale lekarz mówi, że zacznie teraz powoli spadać, a badanie miałam w 11+3 więc chyba nie masz się czym przejmować.

Ja mam od 3 dni remont mieszkania generalny, z wyburzaniem, nowymi ścianami, od a do z, strasznie się tym denerwuję, nie wiem jak wyluzować zupełnie...

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Zgredek - tulę mocno! :* i oby badania wyjaśniły jaki jest problem.

U mnie po prenatalnych jest ok. Maluszek wygląda na zdrowego bobasa. Wszystkie pomiary w normie. Tylko puls trochę niski, bo 149. Ale spał w trakcie, więc to może być przyczyną. Nawet jak go doktorek głowicą pyrgał to tylko głową pokręcił, ręką machnął i spał dalej ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/091ea58e2346.jpg

Za to pojawił się inny problem.. moja dwurożna macica okazuje się być macicą podwójną lub z przegrodą.. czyli maluch będzie miał miej miejsca na rozwój :/ i może chcieć szybciej wyskoczyć z brzucha. W czwartek idę na wizytę do mojej ginekolog i jestem ciekawa jakie da mi zalecenia.
    Kaczorka, jaki piękny dzidziuś. cud, miod, malina. jak bedziesz pod stala opieka specjalisty, to na pewno wszystko bedzie dobrze i maluch nie zaliczy falstartu ;)

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Katarzynaa
    dzwoń i mów, że jesteś w ciąży! powinni cię przyjąć bez kolejki. Strasznie współczuję bólu i infekcji, pamiętaj, że w ciąży można leczyć zęby, a nawet trzeba. Jak lekarz przepisze ci antybiotyk to też trzeba brać, bo więcej szkody może zrobić sam stan zapalny w zębach.
    Też powinnam się przejść na kontrolę. Niby wszystkie zęby wyleczyłam przed zajściem w ciąże, ale niestety ciąża źle wpływa na nasze uzębienie, lepiej kontrolować.

Kaczorka
    masz prawdziwego dziecia leniuszka hehe :) Mój był tak szalony, że tętno 170, ale lekarz mówi, że zacznie teraz powoli spadać, a badanie miałam w 11+3 więc chyba nie masz się czym przejmować.

Ja mam od 3 dni remont mieszkania generalny, z wyburzaniem, nowymi ścianami, od a do z, strasznie się tym denerwuję, nie wiem jak wyluzować zupełnie...
    ojj ja tez musze sie wybrac do dentysty. blee zlo konieczne. Remont i luz blues, moze byc ciezko. ja na poczatku ciazy przeprowadzalam sie i tez strasznie dalo mi sie to psychicznie we znaki.bylam przerazona, ze sieprzedzwigalam, nawdychalam farby, za duzo lazilam po schodach, za malo spalam... niefajny okres. ale za to teraz uwielbiam moke mieszkanko w lesie, w poblizu jeziora :)

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodzace do pracy - poinformowałyscie już o ciazy swojego pracodawce? jak zareagowal? noe byo zadnego przypalu?

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata - u mnie według OM było 12t1d a według USG 12t2d. Lekarz nie mówił, że to za mało tylko się właśnie śmiał, że tętno śpiocha ma :) bo faktycznie spał.

Aaa, i wstępnie jednak Alicja będzie, bo między nogami pustka :p

Mężowi się tak spodobało, że już na kolejne USG by chciał iść.

Problemów z zębami współczuję.. Ale tak jak dziewczyny piszą - lepiej pójść i wyleczyć, żeby więcej szkody nie było.
    Ja byłam przed ciążą i niby było wszystko ok. Oby już tak zostało :)

Charlutek - co do pracodawcy. Ja swojego postawiłam przed faktem dokonanym i z zaskoczenia wręczyłam L4. Aczkolwiek u mnie już czekali aż w ciąży będę :p więc naczelnik z jednej strony załamana, bo jeden pracownik mniej, ale z drugiej pogratulowała i kazała odpoczywać i uważać na siebie :)
    Mam tylko wrażenie, że jedna koleżanka ma mi chyba za złe, że sobie poszłam.. Co dziwne, bo kobieta ma już 50 lat i 3 dzieci o chyba powinna być bardziej wyrozumiała..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ