X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez przydalby sie jakis wyjazd. chetnie pojechalabym w gory, karpacz i te rejony. albo nad morze - moze Świnoujście? ja znacie jakieś fajne miejscowki na pobyt z psem to bylabym wdzieczna :)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam energii i chęci na takie wypady ;) Ja wstaje z łóżka i przechodzę pod koc na kanapę. Wczoraj cały dzień bolała mnie głowa i mogłam tylko spać, może pogoda ma na to wpływ. Gdyby nie praca to chyba w ogóle bym nie wychodziła z domu, kompletny brak energii i siły.

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, ten brak energii jest strasznie przytłaczający. Inna sprawa, że w ciąży wszystkie moje problemy przytłaczają mnie podwójnie, i męczą gdzieś tam. Hormony chyba tak działają.

Nawet teraz. Wyszykowalam córkę do przedszkola, mąż pojechał ją zawieźć a ja nadal pod kocem na kanapie. Muszę coś zjeść, a mdli mnie tak mocno, że nie mam pojęcia co zjeść żeby nie zwrócić. Podobno mdłości miały ustąpić około 12 tygodnia :D

Szczerze cieszę się, że nie muszę chodzić do pracy. Wiem, że nie dałabym rady. No ale moja praca to nie było nic przyjemnego, także wyrzutów sumienia brak.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka,
    w progesteronie ważne są jednostki, czy nmol czy ng, bo sama liczba nic nie mówi :) jeśli ng to chyba ok jak na ten etap ciąży. A w czasie usg nie wykryli ci jakiegoś krwiaka? U mnie jest cały czas, mały bo mały, ale jest, możliwe, że to on dawął takie plamienia, ale biorąc pod uwagę, że po podwyższeniu progesteronu plamienia ustały to u mnie chyba był ten problem.

Dziewczyny, ja wczoraj przeleżałam cały dzień na kanapie, ale tak mnie to zmęczyło, że z radością ide do roboty. Niestety moje problemy z kręgosłupem się odzywają, bolą mnie pośladki więc czuję, że to znowu mój mięsień gruszkowaty.

Co do wyjazdów, polecam Kotlinę Kłodzką, byliśmy rok temu w sierpniu, super krajobrazy, mało ludzi, idealne wakacje nawet jak pada deszcz, bajka!

Dziś po robocie spróbuję zmierzyć się kolejny raz z sukienkami weselnymi, może w końcu coś znajdę w czym nie wyglądam jak kangur...

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) My w weekend bylismy wlasnie w gorach :) A na weekend majowy tez jedziemy w gory :)

Ja postanowilam, ze od maja zapisze sie na jakies cwiczenia dla kobiet w ciazy. Przynajmnien te dwa razy w tygodniu bede chciała cwiczyc ;) i chyba kupie sobie tez plyte Anny Lewandowskiej i moze samej w domu tez mi sie uda pocwiczyc :) Przed ciaza bylam aktywna i teraz mi tego brakuje, ale w I trymestrze chcialam sie wstrzymac z tym jeszcze ;)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też listopadowa - 3 lub 4 listopada.

antonna, Mama2kituszek, Jooozefka, annggela lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Hej, ja też listopadowa - 3 lub 4 listopada.

Witaj, skądś Cię kojarzę po nicku :) To na który Cię wpisać, 3 czy 4? :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Scarlet Debiutantka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    przyłączam się do Was :-), termin z OM 5 listopad, według USG prenatalnego z soboty 28 pażdziernik
    USG w porządeczku , wiemy że będzie trzeci chłopak

Mama2kituszek, Jooozefka, annggela lubią tę wiadomość

Scarlet
  • Elizasz Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam sobie na wjeździe weekendowym, to trochę ponadrabiam zaległości :)

Asia89 cieszę się, że mój termin to Twoje urodziny, choć wątpię, bym do niego wytrwała :)
    Agusia2312 ja też farbowałam włosy w 8 tygodniu, bo odrost byl mega duży. W dodatku siwy :P
    Sunshine_111 gratuluję udanego podejścia!
    Holibka ja śpię od 22-7, oprócz tego jedna lub dwie drzemki w ciągu dnia, inaczej nie kontaktuję :P
    Czarnulka trzymam kciuki!
    Psotkakotka fajnie Wam! Ja niestety odmówiłam tegoroczne wczasy w Chorwacji, choć nie wiem, jak to przeżyję bo od 11 lat tam jeździmy :(
    Katarzynaa u mnie taki sam totalny brak energii. Od dziś jestem na L-4, bo przyplątały się zatoki, więc będę się lenić na maksa.

Piszecie o wózkach, pewno żadna nie ma pojęcia, jaki dla bliźniaków, hehe.

Sunshine_111, czarnulka24 lubią tę wiadomość

c55fs65g7gfeotox.png
  • Rysiowa Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Chciałam dodać swoje 3 grosze odnośnie do wózka i fotelika.

Kupiliśmy zestaw 3 w 1 i był to dobry wybór. Spacerówka z zestawu okazała się na tyle w porządku, że nie kupowaliśmy żadnej innej.
    W naszym przypadku najważniejsze przy wyborze wózka (gondoli) była waga. Ja jestem raczej drobna więc to było kluczowe. Mieszkamy na 1 piętrze. Niby nie wysoko ale do wagi gondoli trzeba doliczyć wagę dziecka i to już robi się sporo. U nas sprawdziło się takie rozwiązanie, że stelaż zostawialiśmy na dole na klatce (nawet bez zapięcia) a ja z gondolą i dzieckiem w środku dygałam w górę i w dół. Gdy przesadziliśmy syna do spacerówki (ok. 8 miesiąca) to moja mama wpadła na super rozwiązanie i kupiła nam używany wózek- gondolę, który wstawiliśmy na balkon. Gdy nadchodził czas drzemki, dziecko siup na balkon do wózka i spało 2-3 h ;). Tego używanego wózka pozbyliśmy się bo nie mieliśmy miejsca żeby go przechowywać ale teraz też myślę, nad takim rozwiązaniem.
    Zwróćcie uwagę na kółka - jeśli będziecie jeździć raczej po chodnikach a nie po leśnych drogach, to śmiało można wybrać z małymi, skrętnymi kółkami. Duże, pompowane koła są wygodne, wózek lepiej jedzie po nierównościach terenu - ale wiąże się to ze zwiększeniem wagi wózka. Ja mam na małych kółkach i jest tak zwrotny, że można go prowadzić jedną ręką (a w drugiej trzymać kawkę, telefon lub cokolwiek). Stelaż składa się też jedną ręką.
    Jakby któraś była zainteresowana - mam zestaw włoskiej firmy Peg Perego - Book Plus S i polecam :). Kolor granatowo-biały. Sprawdził się przy chłopaku, będzie i dla dziewczynki.

Co do fotelika, też potwierdzam że rozwiązanie z bazą na isofix jest super. Raz, że fotelik się bardzo łatwo wpina - na klik, a dwa że jest bardzo stabilny. Potem zmieniliśmy ten pierwszy fotelik na Besafe izi kombi X4. To jest fotelik do jazdy tyłem z bazą, a przodem na pasy. Nasz syn ma prawie 3 lata i dalej jeździ tyłem. Nie ma z tym żadnych problemów. Mamy zamontowane z tyłu lusterko, w którym widzimy malucha - czy zasnął, czy co tam robi.

Miłego tygodnia!

0d1y9jcgfiocpria.png

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Witaj, skądś Cię kojarzę po nicku :) To na który Cię wpisać, 3 czy 4? :)

może z innych wątków gdzieś ;)

Niech będzie 4, jak w karcie :D

Jutro mam usg. Zaczynam trochę się trząść przed nim... W zeszłym tygodniu zrobiłam papp-a i wyszło 1,702 i wolną betę - 55,31. Ciekawe co to da w przeliczeniu na MoM, i jak wyjdzie obrazowo... Mam dobre przeczucia, ale ciagle jest stres.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja mam wózek po córciach granatowy z czerwonym 3w1 wiec nie kupuje mam mikrusa z 2009 roku jest mega juz takich nie robią bo ma olbrzymia gondole i syper spacerówke córcia starsza spała w niej spokojnie mając 3 lata :)

A dziewczyny bedzie zmiana u mnie daty preatalnych jutro bede wiedziec na kiedy bo jednak chodze juz tylko do jedej lekarki i od niej bede kierowana na prenatalne wiec ten 8 maja odwołałam :)

ja pomału zaczynam czuc sie lepiej ale jeszcze szału nie ma :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza ja tez jutro USG 17:30 mam stres mam nadzieje ze kinderkiem wszystko ok i ładnie rośnie :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszy zakup, jaki ostatnio zrobiłam, to za 128 zeta detektor tętna płodu na allegro ;) Po poronieniu zeszłorocznym mam paranoję, czy jest wszystko ok i już na samym początku 10 tygodnia udało mi się wysłyszeć serce. Zbawienny uspokajacz.

NIEPOKORNA, KasiaHaBe, Blondik lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis
    Spoko. Możesz wstawić tutaj. Mnie to bez różnicy. Dzięki :)

Elizasz
    Może wózek marki Britax B-Agile Double?

Rysiowa
    Ja mam fotelik po córce i chyba też dokupię bazę Isofix.

wichrowe-wzgórza
    Ja też uważam, że detektor to fajna rzecz. Oczywiście należy podchodzić do niego ze spokojem i bez paniki :)

Zazdroszczę Wam tej możliwości wylegiwania się pod kocem. Ja niestety jestem codziennie od 06:30 na nogach i poświęcam cały swój czas oraz energię mojej córce. Najbardziej doskwierają mi bóle głowy. W pierwszej ciąży nie wiedziałam, co to ból głowy. Teraz bardzo mi się on daje we znaki.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przede wszystkim staram nie nadużywać ;) niby piszą, że można 3 razy dziennie, ale jestem sceptycznie nastawiona do walenia młodemu po ciele tymi falami :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam w drugiej dedtektor ale szybko sprzedałam jaoś sie stresowałam jak znaleść nie mogłam i stwierdziłąm ze bez sensu :)
    teraz szukam adaptera do pasów bo jestem mobilna mama :0

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja się przede wszystkim staram nie nadużywać ;) niby piszą, że można 3 razy dziennie, ale jestem sceptycznie nastawiona do walenia młodemu po ciele tymi falami :D

Kochana,
    Ja go używam raz na kilka dni. I tylko przez jakieś 10 minut, bo udaje mi się już dość szybko wyłapać serduszko.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Dla przypomnienia, prowadzę ciążę w Polsce i w Niemczech. W DE wyznaczają mi wizyty średnio co 4 tygodnie, w PL chodzę do swojej Pani gin kiedy uważam za słuszne. No więc dzisiaj była moja druga wizyta ciążowa w DE.

Najpierw wywiad środowiskowy z położną. Jakieś tam informacje. Zważyła, zmierzyła ciśnienie, posłuchaliśmy bicia serduszka dziecka. Ok.

Później dali nam w recepcji KUBECZEK NA SIUSIU. My się z mężem na siebie patrzymy i mówimy do babki "ale teraz?"- to musiałam iść, wyszło mało ale coś tam wyszło :P

Później błyskawiczna wizyta w gabinecie Pani dr- właściwie zapytała tylko czy wszystko w porządku, czy coś mnie niepokoi, nie swędzi :P I słuchajcie, spytała czy robiłam któreś z badań o których informowała mnie na poprzedniej wizycie- powiedziałam że byłam na USG prenatalnym - wiecie że nawet nie chciała zobaczyć wyników, ani nie pytała czy wszystko ok?

Skoczyłam na leżankę, szybkie USG przez brzuch- maluch fikał i skakał, to USG było właściwie tylko po to żebym dostała zdjęcie :)

https://zapodaj.net/images/d1cbbfe30e338.jpg

Później na miejscu jeszcze pobranie krwi i gotowe. Do domu. Tak w ogóle to fajną mają w DE MutterPass - tą kartę ciąży. Np. nie dość że jest tam mnóstwo stron (jak książeczka lekarska) to wyniki z badań są wklejane elegancko w formie naklejek. W ten sposób nie targasz ze sobą całej teczki wyników badań :)

Dziewczyny, a jak tam na Waszych wizytach? :)

Rysiowa, Mama2kituszek, Blondik, wichrowe_wzgórza, czarnulka24, Asia_89, Sunshine_111, afrykanka lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Czarnulka trzymam kciuki!

Invis piękna fotka!

U mnie weekend dość intensywny bo w sobotę pracowałam, a potem miałam domówkę u koleżanki, ale spokojną na szczęście :) Przespałam się między pracą a imprezą, także wytrzymałam do północy :D Natomiast w niedzielę wybrałam się na dłuższy spacer z psem, a popołudnie spędziłam pracując przed kompem. Nawet w międzyczasie zrobiłam obiad :D

Mdłości są ciągle, ale chyba trochę lżejsze.

Jutro mam całodzienny wyjazd szkoleniowy do Wawy, jestem pozytywnie nastawiona, ale obawiam się podróży (ok. 2,5 godziny busem w jedną stronę :/). Chyba siądę gdzieś z przodu i zaopatrzę się w zapas woreczków :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 12:22

czarnulka24 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ