X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wrocilismy wlasnie z imprezy. Dwie dziewczyny prawie wprost zapytaly czy jestem e ciazy. No ale zeby moj brzuch ukryc to musialabym w worku isc.

Ja ide na wrselu pod koniec lipca i kompletnie nie wiem co ubrac. Najchetniej poszlabym do krawcowej zeby uszyla tak zeby potem moznabylo na nieciazowa przerobic. Tylko pomyslu na kroj i material nie mam. Moze cos doradzicie? Mam 168cm i narazie 58kg, troche szerokie ramiona wiec dekolt w lodke odpada.

Angela- moj sobie sam kiedys wyjal szczebelek i wyszedl ;) ale wkrecilismy spowrotem. Ja tam nie chce zeby on sam wylazil.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleństwo jeśli nie byłaś u lekarza wkoncu w piątek to krwawienie nawet małe może przyprawić cie o zawał. Może się okazać jakimś naczynkiem, krwiaczkiem ale może ocenić to tylko lekarz. Ja w poprzedniej ciąży miałam krwawienia z torbieli ciałka żółtego do 12 tc potem nagle znikło. Bierzemy też leki na rozrzedzania krwi i to może nasilac objawy. Zwyczajnie się ogarnij i jedz na dyżur. Trzymam kciuki żeby skończyło się na strachu.
    Mam nadzieję że skoro masz ciążę zagrożona to leżysz całe dnie na kanapie i leniuchujesz? Żadnego sprzątania, noszenia czy spacerów.
    Melduj na bieżąco, bo martwimy się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 12:57

czarnulka24 lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wyskoczyłam na posiadowke do koleżanki żeby to nie zwariować od ciągłego leżenia. Miałam jakąś nie wygodna pozycje i dzisiaj od rana cierpię :( wszystko mnie boli.

mhsv9vvj9veszbog.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotkakotka- mi na rękę ze wychodzi sypialnie mamy obok, wszędzie drzwi zamykam na noc i jak jest cos nie tak to przychodzi prosto do nas i tak hak pisałam z rana codziennie wskakuje mi do łóżeczka by sie poprzytulać <3

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, i co u Ciebie? Jak się czujesz?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka martwimy się :( Daj znać, co i jak :*

klz9hdgefsr87l0p.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane. Dziękuję że pytacie. U mnie lepiej. Zamiast krwawic już od kilku godzin plamie na brązowo także jest lepiej niż było. Pisałam do lekarza mówił że jak mam to żebym dorzuciła luteine do duphasonu. I jakby co to przyjechać. Ale że krwawienie ustąpił to doczekam do wtorku. Leżę cały dzień plackiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 20:54

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Invis Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka mam nadzieję że to krwawienie było jakieś przypadkowe, i że się nie powtórzy. Leż i oszczędzaj się kochana.

Co słychać dziewczyny? Coś cicho zrobiło się na wątku :) Patrzcie na grundniowki, już nas dawno przegoniły i nadal produkują :P Mam nadzieję, że nasza grupka się nie rozpadnie :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Czarnulka mam nadzieję że to krwawienie było jakieś przypadkowe, i że się nie powtórzy. Leż i oszczędzaj się kochana.

Co słychać dziewczyny? Coś cicho zrobiło się na wątku :) Patrzcie na grundniowki, już nas dawno przegoniły i nadal produkują :P Mam nadzieję, że nasza grupka się nie rozpadnie :)

Nie rozpadnie! :) Myślę, że większość z nas już mniej się martwi, a bardziej cieszy ciążą, już nie tylko online ;)

Poza tym ostatnio był wysyp wizyt i na szczęście dobrych wieści z nimi związanych, zaraz będą kolejne, to i wątek się ożywi :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie pakujemy. Jutro lecimy na 2 tyg do Grecji.

Katarzyna87, Rysiowa, afrykanka lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wchodzę cały czas podglądać co piszecie :)
    Miałam jakiś "ospały" weekend. Nic mi się nie chce, a co głowę oprę o poduszkę to zasypiam. Wczoraj też szukałam sukienki:p. Za dwa tygodnie mam imprezę w pracy, chyba na 200 osób i chciałam się jakoś prezentować :) przymierzyłam wczoraj chyba z 10 modeli i nic. Najpierw optymistycznie nabrałam xs i żadna nie zapięła mi się w biuście Haha, za to brzuch wyglądał super, potem zamieniłam na większe, to biust ok, ale na brzuchu wyglądało jakbym się objadl, wiec w efekcie wyszłam z pustymi rękami. Od jutra już przestaje ukrywać brzuch, bo tak czy siak go widać. Modlę się cały czas, żeby w czwartekna usg było wszystko dobrze...

Jeszcze mi dzisiaj przyszło na myśl, żeby się zapisać na jakieś zajęcia fitness dla ciężarnych, bo strasznie brakuje mi sportu. Ale większość zajęć w godzinach mojej pracy :/ najpóźniejsze o 18, ale na drugim końcu Warszawy, to niestety nie zdaze dojechać. Chyba czas pomyśleć o ograniczeniu pracy :)

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    My sie pakujemy. Jutro lecimy na 2 tyg do Grecji.
    Aaaale Wam fajnie :) Właśnie wczoraj rozmawiałam z mężem, że bardzo chętnie polecialabym do Barcelony na parę dni, ale zgodnie stwierdziliśmy po chwili namysłu, że dopóki nienajlepiej się czuję to nie ma sensu. Ostatni raz wymiotowalam (dwa razy) w czwartek, od tamtej pory mi trochę lepiej :)

Jutro idziemy na drugą wizytę ciążowa w Niemczech i jestem bardzo ciekawa jak się potoczy- czy pobiorą więcej krwi na badania, czy zrobią USG. W końcu nie mam pojęcia jakie procedury są u nich.

Ostatnim razem jak byłam u ginekologa to wspominał, że Duphaston będę brać do około 13 tygodnia- ja patrzę do szafki a tam zapas, jeszcze z 5 opakowań... super, nie ma co. Nie wiem po co zaopatrzylam się w tyle tego, wiedząc od dawna że gin planuje tego Dupka do 13tc mogłam przecież to sobie wyliczyć :p

NIEPOKORNA, chciałaś zdjęcia folderu. Postaram się jutro zrobić i pomyślałam że wstawię tu na forum w poście, może inne dziewczyny też chcą zerknąć :)

Dobranoc dziewczyny, spokojnej nocy dla Was i naszych maluszków :)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;)
    Na 9 maja umowilam sie na badania prenatalne
    Juz nie moge sie doczekac... Wogole ostatnio strasznie zle spie albo mam mdlosci albo co 5 minut siusiu lece. Mam tylko nadzieje ze te mdlosci w koncu odpuszcza bo zabiera mi to cala energie zyciowa... Bylam w czwartek na usg i pierwszy raz widzialam raczki dzidziusia i nozki strasznie sie wzruszylam ;)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka od samego początku masz te okropne plamienia więc albo dzieciaki naciskają na jakieś naczynka albo potrzebujesz większego zapotrzebowania na progesteron. Ja w 7 tc jak jeden dzień nie wzięłam piguł to następnego dnia odrazu plamienie.
    Leż plackiem i nic nie rób. Z tego co pamiętam jesteś u rodziców to napewno pomogą z gotowaniem czy porządkami :)

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy kupować wózek 2w1 (gondola+nosidełko). Spacerówki z takich zestawów są niestety słabe.

Moja córka (1,5 roku) ma już wyciągnięte szczebelki w łóżeczku 4 miesiące. Jeden z najlepszych ruchów jaki mogliśmy zdobić :)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Czarnulka od samego początku masz te okropne plamienia więc albo dzieciaki naciskają na jakieś naczynka albo potrzebujesz większego zapotrzebowania na progesteron. Ja w 7 tc jak jeden dzień nie wzięłam piguł to następnego dnia odrazu plamienie.
    Leż plackiem i nic nie rób. Z tego co pamiętam jesteś u rodziców to napewno pomogą z gotowaniem czy porządkami :)
    Tak były plamienia od 5tc do 8 później spokój. A tu wczoraj krew .. masakra wczesniej byby to tylko brązowe plamienia. Ale na szczęście już później zaczęły się brązowe plamienia . We wtorek mam usg o 17.10 wiec dam znać co i jak

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • mietata Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka,
    możesz sobie sprawdzić ten progesteron. Z własnego doświadczenia: miałam i lutinus i luteinę, niby duże dawki a miałam plamienia żywą krwią przez tydzień. Okazało się, że mimo takich sporych dawek miałam bardzo, bardzo niski progesteron.Jak dołożyli mi w zastrzykach to wszystko się unormowało i plamienie jak ręką odjął. Badanie progesteronu to jakieś 20 zł, zrobiłabym na Twoim miejscu prywatnie jeszcze przed wizytą, bo może się okazać, że dupek i luteina to są cukierki na Twoje potrzeby.
    Oczywiście, może się okazać, że to coś innego, ale akurat progesteron można sprawdzić, więc czemu nie :), trzymaj się.

Invis
    Nie sądzę żeby forum umierało, hehe, i serio nie ścigajmy się na ilość postów bo liczy się jakość :) a tak w ogóle czy cześć dziewczyn nie "wyszła" z forum na FB?
    A propos wyjazdów, my już za tydzień robimy sobie romantyczny wypad za granicę, będzie cudownie, tylko żeby śnieg nie padał:)

Karola
    Ja chcę zapisać się na jogę dla kobiet w ciąży, jakieś bardziej ekscytujące sporty to chyba nie jest najlepszy pomysł. Wiem, że nawet szpitale organizują takie zajęcia. Ja szukam czegoś w śródmieściu, jeśli też ci pasuje ta dzielnia :) to mogę coś polecić :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka zazdroszczę wyjazdu ☺ u mnie szpital. Mała ma 39° gorączki. Maz tez wczoraj narzekał. Mam nadzieję, że mnie oszczędzi

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki,witam po weekendzie, ktory niestety nie byl efektywny, bo zasypialam na stojaco. juz mnie powoli meczy ten brak energii. wiem, ze to pikus w porownaniu z waszymi mdlosciami itp., ale mimo wszystko... czarnulka trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę. na pewno będzie dobrze! mialam koleżankę, ktora krwawila zywa krwia przez niemal cala ciaze i urodzila zdrowego dzidzusia. oczywiście tobie tego nie zycze. pewnie to jakieś wahania hormonalne i powinnas zbadac progesteron, tak jak dziewczyny radzą.

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Czarnulka,
    możesz sobie sprawdzić ten progesteron. Z własnego doświadczenia: miałam i lutinus i luteinę, niby duże dawki a miałam plamienia żywą krwią przez tydzień. Okazało się, że mimo takich sporych dawek miałam bardzo, bardzo niski progesteron.Jak dołożyli mi w zastrzykach to wszystko się unormowało i plamienie jak ręką odjął. Badanie progesteronu to jakieś 20 zł, zrobiłabym na Twoim miejscu prywatnie jeszcze przed wizytą, bo może się okazać, że dupek i luteina to są cukierki na Twoje potrzeby.
    Oczywiście, może się okazać, że to coś innego, ale akurat progesteron można sprawdzić, więc czemu nie :), trzymaj się.

Invis
    Nie sądzę żeby forum umierało, hehe, i serio nie ścigajmy się na ilość postów bo liczy się jakość :) a tak w ogóle czy cześć dziewczyn nie "wyszła" z forum na FB?
    A propos wyjazdów, my już za tydzień robimy sobie romantyczny wypad za granicę, będzie cudownie, tylko żeby śnieg nie padał:)

Karola
    Ja chcę zapisać się na jogę dla kobiet w ciąży, jakieś bardziej ekscytujące sporty to chyba nie jest najlepszy pomysł. Wiem, że nawet szpitale organizują takie zajęcia. Ja szukam czegoś w śródmieściu, jeśli też ci pasuje ta dzielnia :) to mogę coś polecić :)
    Dzięki mietata. Spròbuję zrobić. Jak pierwszy raz robiłam z 3 tyg temu to było 27.5

07.06.2019 synek

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ