Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
My wrocilismy wlasnie z imprezy. Dwie dziewczyny prawie wprost zapytaly czy jestem e ciazy. No ale zeby moj brzuch ukryc to musialabym w worku isc.
Ja ide na wrselu pod koniec lipca i kompletnie nie wiem co ubrac. Najchetniej poszlabym do krawcowej zeby uszyla tak zeby potem moznabylo na nieciazowa przerobic. Tylko pomyslu na kroj i material nie mam. Moze cos doradzicie? Mam 168cm i narazie 58kg, troche szerokie ramiona wiec dekolt w lodke odpada.
Angela- moj sobie sam kiedys wyjal szczebelek i wyszedlale wkrecilismy spowrotem. Ja tam nie chce zeby on sam wylazil.
-
Maleństwo jeśli nie byłaś u lekarza wkoncu w piątek to krwawienie nawet małe może przyprawić cie o zawał. Może się okazać jakimś naczynkiem, krwiaczkiem ale może ocenić to tylko lekarz. Ja w poprzedniej ciąży miałam krwawienia z torbieli ciałka żółtego do 12 tc potem nagle znikło. Bierzemy też leki na rozrzedzania krwi i to może nasilac objawy. Zwyczajnie się ogarnij i jedz na dyżur. Trzymam kciuki żeby skończyło się na strachu.
Mam nadzieję że skoro masz ciążę zagrożona to leżysz całe dnie na kanapie i leniuchujesz? Żadnego sprzątania, noszenia czy spacerów.
Melduj na bieżąco, bo martwimy sięWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 12:57
czarnulka24 lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Ja wczoraj wyskoczyłam na posiadowke do koleżanki żeby to nie zwariować od ciągłego leżenia. Miałam jakąś nie wygodna pozycje i dzisiaj od rana cierpię
wszystko mnie boli.
Czesc kochane. Dziękuję że pytacie. U mnie lepiej. Zamiast krwawic już od kilku godzin plamie na brązowo także jest lepiej niż było. Pisałam do lekarza mówił że jak mam to żebym dorzuciła luteine do duphasonu. I jakby co to przyjechać. Ale że krwawienie ustąpił to doczekam do wtorku. Leżę cały dzień plackiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 20:54
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka mam nadzieję że to krwawienie było jakieś przypadkowe, i że się nie powtórzy. Leż i oszczędzaj się kochana.
Co słychać dziewczyny? Coś cicho zrobiło się na wątkuPatrzcie na grundniowki, już nas dawno przegoniły i nadal produkują
Mam nadzieję, że nasza grupka się nie rozpadnie
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Invis wrote:Czarnulka mam nadzieję że to krwawienie było jakieś przypadkowe, i że się nie powtórzy. Leż i oszczędzaj się kochana.
Co słychać dziewczyny? Coś cicho zrobiło się na wątkuPatrzcie na grundniowki, już nas dawno przegoniły i nadal produkują
Mam nadzieję, że nasza grupka się nie rozpadnie
Nie rozpadnie!Myślę, że większość z nas już mniej się martwi, a bardziej cieszy ciążą, już nie tylko online
Poza tym ostatnio był wysyp wizyt i na szczęście dobrych wieści z nimi związanych, zaraz będą kolejne, to i wątek się ożywi -
Ja wchodzę cały czas podglądać co piszecie
Miałam jakiś "ospały" weekend. Nic mi się nie chce, a co głowę oprę o poduszkę to zasypiam. Wczoraj też szukałam sukienki:p. Za dwa tygodnie mam imprezę w pracy, chyba na 200 osób i chciałam się jakoś prezentowaćprzymierzyłam wczoraj chyba z 10 modeli i nic. Najpierw optymistycznie nabrałam xs i żadna nie zapięła mi się w biuście Haha, za to brzuch wyglądał super, potem zamieniłam na większe, to biust ok, ale na brzuchu wyglądało jakbym się objadl, wiec w efekcie wyszłam z pustymi rękami. Od jutra już przestaje ukrywać brzuch, bo tak czy siak go widać. Modlę się cały czas, żeby w czwartekna usg było wszystko dobrze...
Jeszcze mi dzisiaj przyszło na myśl, żeby się zapisać na jakieś zajęcia fitness dla ciężarnych, bo strasznie brakuje mi sportu. Ale większość zajęć w godzinach mojej pracynajpóźniejsze o 18, ale na drugim końcu Warszawy, to niestety nie zdaze dojechać. Chyba czas pomyśleć o ograniczeniu pracy
-
PsotkaKotka wrote:My sie pakujemy. Jutro lecimy na 2 tyg do Grecji.
Właśnie wczoraj rozmawiałam z mężem, że bardzo chętnie polecialabym do Barcelony na parę dni, ale zgodnie stwierdziliśmy po chwili namysłu, że dopóki nienajlepiej się czuję to nie ma sensu. Ostatni raz wymiotowalam (dwa razy) w czwartek, od tamtej pory mi trochę lepiej
Jutro idziemy na drugą wizytę ciążowa w Niemczech i jestem bardzo ciekawa jak się potoczy- czy pobiorą więcej krwi na badania, czy zrobią USG. W końcu nie mam pojęcia jakie procedury są u nich.
Ostatnim razem jak byłam u ginekologa to wspominał, że Duphaston będę brać do około 13 tygodnia- ja patrzę do szafki a tam zapas, jeszcze z 5 opakowań... super, nie ma co. Nie wiem po co zaopatrzylam się w tyle tego, wiedząc od dawna że gin planuje tego Dupka do 13tc mogłam przecież to sobie wyliczyć :p
NIEPOKORNA, chciałaś zdjęcia folderu. Postaram się jutro zrobić i pomyślałam że wstawię tu na forum w poście, może inne dziewczyny też chcą zerknąć
Dobranoc dziewczyny, spokojnej nocy dla Was i naszych maluszkówNIEPOKORNA lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
Na 9 maja umowilam sie na badania prenatalne
Juz nie moge sie doczekac... Wogole ostatnio strasznie zle spie albo mam mdlosci albo co 5 minut siusiu lece. Mam tylko nadzieje ze te mdlosci w koncu odpuszcza bo zabiera mi to cala energie zyciowa... Bylam w czwartek na usg i pierwszy raz widzialam raczki dzidziusia i nozki strasznie sie wzruszylam -
Czarnulka od samego początku masz te okropne plamienia więc albo dzieciaki naciskają na jakieś naczynka albo potrzebujesz większego zapotrzebowania na progesteron. Ja w 7 tc jak jeden dzień nie wzięłam piguł to następnego dnia odrazu plamienie.
Leż plackiem i nic nie rób. Z tego co pamiętam jesteś u rodziców to napewno pomogą z gotowaniem czy porządkamiczarnulka24 lubi tę wiadomość
My będziemy kupować wózek 2w1 (gondola+nosidełko). Spacerówki z takich zestawów są niestety słabe.
Moja córka (1,5 roku) ma już wyciągnięte szczebelki w łóżeczku 4 miesiące. Jeden z najlepszych ruchów jaki mogliśmy zdobićNIEPOKORNA lubi tę wiadomość
-
Kaczuszka86 wrote:Czarnulka od samego początku masz te okropne plamienia więc albo dzieciaki naciskają na jakieś naczynka albo potrzebujesz większego zapotrzebowania na progesteron. Ja w 7 tc jak jeden dzień nie wzięłam piguł to następnego dnia odrazu plamienie.
Leż plackiem i nic nie rób. Z tego co pamiętam jesteś u rodziców to napewno pomogą z gotowaniem czy porządkami27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka,
możesz sobie sprawdzić ten progesteron. Z własnego doświadczenia: miałam i lutinus i luteinę, niby duże dawki a miałam plamienia żywą krwią przez tydzień. Okazało się, że mimo takich sporych dawek miałam bardzo, bardzo niski progesteron.Jak dołożyli mi w zastrzykach to wszystko się unormowało i plamienie jak ręką odjął. Badanie progesteronu to jakieś 20 zł, zrobiłabym na Twoim miejscu prywatnie jeszcze przed wizytą, bo może się okazać, że dupek i luteina to są cukierki na Twoje potrzeby.
Oczywiście, może się okazać, że to coś innego, ale akurat progesteron można sprawdzić, więc czemu nie, trzymaj się.
Invis
Nie sądzę żeby forum umierało, hehe, i serio nie ścigajmy się na ilość postów bo liczy się jakośća tak w ogóle czy cześć dziewczyn nie "wyszła" z forum na FB?
A propos wyjazdów, my już za tydzień robimy sobie romantyczny wypad za granicę, będzie cudownie, tylko żeby śnieg nie padał
Karola
Ja chcę zapisać się na jogę dla kobiet w ciąży, jakieś bardziej ekscytujące sporty to chyba nie jest najlepszy pomysł. Wiem, że nawet szpitale organizują takie zajęcia. Ja szukam czegoś w śródmieściu, jeśli też ci pasuje ta dzielniato mogę coś polecić
-
hej dziewczynki,witam po weekendzie, ktory niestety nie byl efektywny, bo zasypialam na stojaco. juz mnie powoli meczy ten brak energii. wiem, ze to pikus w porownaniu z waszymi mdlosciami itp., ale mimo wszystko... czarnulka trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę. na pewno będzie dobrze! mialam koleżankę, ktora krwawila zywa krwia przez niemal cala ciaze i urodzila zdrowego dzidzusia. oczywiście tobie tego nie zycze. pewnie to jakieś wahania hormonalne i powinnas zbadac progesteron, tak jak dziewczyny radzą.7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
mietata wrote:Czarnulka,
możesz sobie sprawdzić ten progesteron. Z własnego doświadczenia: miałam i lutinus i luteinę, niby duże dawki a miałam plamienia żywą krwią przez tydzień. Okazało się, że mimo takich sporych dawek miałam bardzo, bardzo niski progesteron.Jak dołożyli mi w zastrzykach to wszystko się unormowało i plamienie jak ręką odjął. Badanie progesteronu to jakieś 20 zł, zrobiłabym na Twoim miejscu prywatnie jeszcze przed wizytą, bo może się okazać, że dupek i luteina to są cukierki na Twoje potrzeby.
Oczywiście, może się okazać, że to coś innego, ale akurat progesteron można sprawdzić, więc czemu nie, trzymaj się.
Invis
Nie sądzę żeby forum umierało, hehe, i serio nie ścigajmy się na ilość postów bo liczy się jakośća tak w ogóle czy cześć dziewczyn nie "wyszła" z forum na FB?
A propos wyjazdów, my już za tydzień robimy sobie romantyczny wypad za granicę, będzie cudownie, tylko żeby śnieg nie padał
Karola
Ja chcę zapisać się na jogę dla kobiet w ciąży, jakieś bardziej ekscytujące sporty to chyba nie jest najlepszy pomysł. Wiem, że nawet szpitale organizują takie zajęcia. Ja szukam czegoś w śródmieściu, jeśli też ci pasuje ta dzielniato mogę coś polecić
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity