Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
My wrocilismy wlasnie z imprezy. Dwie dziewczyny prawie wprost zapytaly czy jestem e ciazy. No ale zeby moj brzuch ukryc to musialabym w worku isc.
Ja ide na wrselu pod koniec lipca i kompletnie nie wiem co ubrac. Najchetniej poszlabym do krawcowej zeby uszyla tak zeby potem moznabylo na nieciazowa przerobic. Tylko pomyslu na kroj i material nie mam. Moze cos doradzicie? Mam 168cm i narazie 58kg, troche szerokie ramiona wiec dekolt w lodke odpada.
Angela- moj sobie sam kiedys wyjal szczebelek i wyszedl ale wkrecilismy spowrotem. Ja tam nie chce zeby on sam wylazil. -
Maleństwo jeśli nie byłaś u lekarza wkoncu w piątek to krwawienie nawet małe może przyprawić cie o zawał. Może się okazać jakimś naczynkiem, krwiaczkiem ale może ocenić to tylko lekarz. Ja w poprzedniej ciąży miałam krwawienia z torbieli ciałka żółtego do 12 tc potem nagle znikło. Bierzemy też leki na rozrzedzania krwi i to może nasilac objawy. Zwyczajnie się ogarnij i jedz na dyżur. Trzymam kciuki żeby skończyło się na strachu.
Mam nadzieję że skoro masz ciążę zagrożona to leżysz całe dnie na kanapie i leniuchujesz? Żadnego sprzątania, noszenia czy spacerów.
Melduj na bieżąco, bo martwimy sięWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 12:57
czarnulka24 lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Ja wczoraj wyskoczyłam na posiadowke do koleżanki żeby to nie zwariować od ciągłego leżenia. Miałam jakąś nie wygodna pozycje i dzisiaj od rana cierpię wszystko mnie boli.
Czesc kochane. Dziękuję że pytacie. U mnie lepiej. Zamiast krwawic już od kilku godzin plamie na brązowo także jest lepiej niż było. Pisałam do lekarza mówił że jak mam to żebym dorzuciła luteine do duphasonu. I jakby co to przyjechać. Ale że krwawienie ustąpił to doczekam do wtorku. Leżę cały dzień plackiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 20:54
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka mam nadzieję że to krwawienie było jakieś przypadkowe, i że się nie powtórzy. Leż i oszczędzaj się kochana.
Co słychać dziewczyny? Coś cicho zrobiło się na wątku Patrzcie na grundniowki, już nas dawno przegoniły i nadal produkują Mam nadzieję, że nasza grupka się nie rozpadnieczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Invis wrote:Czarnulka mam nadzieję że to krwawienie było jakieś przypadkowe, i że się nie powtórzy. Leż i oszczędzaj się kochana.
Co słychać dziewczyny? Coś cicho zrobiło się na wątku Patrzcie na grundniowki, już nas dawno przegoniły i nadal produkują Mam nadzieję, że nasza grupka się nie rozpadnie
Nie rozpadnie! Myślę, że większość z nas już mniej się martwi, a bardziej cieszy ciążą, już nie tylko online
Poza tym ostatnio był wysyp wizyt i na szczęście dobrych wieści z nimi związanych, zaraz będą kolejne, to i wątek się ożywi -
Ja wchodzę cały czas podglądać co piszecie
Miałam jakiś "ospały" weekend. Nic mi się nie chce, a co głowę oprę o poduszkę to zasypiam. Wczoraj też szukałam sukienki:p. Za dwa tygodnie mam imprezę w pracy, chyba na 200 osób i chciałam się jakoś prezentować przymierzyłam wczoraj chyba z 10 modeli i nic. Najpierw optymistycznie nabrałam xs i żadna nie zapięła mi się w biuście Haha, za to brzuch wyglądał super, potem zamieniłam na większe, to biust ok, ale na brzuchu wyglądało jakbym się objadl, wiec w efekcie wyszłam z pustymi rękami. Od jutra już przestaje ukrywać brzuch, bo tak czy siak go widać. Modlę się cały czas, żeby w czwartekna usg było wszystko dobrze...
Jeszcze mi dzisiaj przyszło na myśl, żeby się zapisać na jakieś zajęcia fitness dla ciężarnych, bo strasznie brakuje mi sportu. Ale większość zajęć w godzinach mojej pracy najpóźniejsze o 18, ale na drugim końcu Warszawy, to niestety nie zdaze dojechać. Chyba czas pomyśleć o ograniczeniu pracy -
PsotkaKotka wrote:My sie pakujemy. Jutro lecimy na 2 tyg do Grecji.
Jutro idziemy na drugą wizytę ciążowa w Niemczech i jestem bardzo ciekawa jak się potoczy- czy pobiorą więcej krwi na badania, czy zrobią USG. W końcu nie mam pojęcia jakie procedury są u nich.
Ostatnim razem jak byłam u ginekologa to wspominał, że Duphaston będę brać do około 13 tygodnia- ja patrzę do szafki a tam zapas, jeszcze z 5 opakowań... super, nie ma co. Nie wiem po co zaopatrzylam się w tyle tego, wiedząc od dawna że gin planuje tego Dupka do 13tc mogłam przecież to sobie wyliczyć :p
NIEPOKORNA, chciałaś zdjęcia folderu. Postaram się jutro zrobić i pomyślałam że wstawię tu na forum w poście, może inne dziewczyny też chcą zerknąć
Dobranoc dziewczyny, spokojnej nocy dla Was i naszych maluszkówNIEPOKORNA lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
Na 9 maja umowilam sie na badania prenatalne
Juz nie moge sie doczekac... Wogole ostatnio strasznie zle spie albo mam mdlosci albo co 5 minut siusiu lece. Mam tylko nadzieje ze te mdlosci w koncu odpuszcza bo zabiera mi to cala energie zyciowa... Bylam w czwartek na usg i pierwszy raz widzialam raczki dzidziusia i nozki strasznie sie wzruszylam -
Czarnulka od samego początku masz te okropne plamienia więc albo dzieciaki naciskają na jakieś naczynka albo potrzebujesz większego zapotrzebowania na progesteron. Ja w 7 tc jak jeden dzień nie wzięłam piguł to następnego dnia odrazu plamienie.
Leż plackiem i nic nie rób. Z tego co pamiętam jesteś u rodziców to napewno pomogą z gotowaniem czy porządkamiczarnulka24 lubi tę wiadomość
My będziemy kupować wózek 2w1 (gondola+nosidełko). Spacerówki z takich zestawów są niestety słabe.
Moja córka (1,5 roku) ma już wyciągnięte szczebelki w łóżeczku 4 miesiące. Jeden z najlepszych ruchów jaki mogliśmy zdobićNIEPOKORNA lubi tę wiadomość
-
Kaczuszka86 wrote:Czarnulka od samego początku masz te okropne plamienia więc albo dzieciaki naciskają na jakieś naczynka albo potrzebujesz większego zapotrzebowania na progesteron. Ja w 7 tc jak jeden dzień nie wzięłam piguł to następnego dnia odrazu plamienie.
Leż plackiem i nic nie rób. Z tego co pamiętam jesteś u rodziców to napewno pomogą z gotowaniem czy porządkami27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka,
możesz sobie sprawdzić ten progesteron. Z własnego doświadczenia: miałam i lutinus i luteinę, niby duże dawki a miałam plamienia żywą krwią przez tydzień. Okazało się, że mimo takich sporych dawek miałam bardzo, bardzo niski progesteron.Jak dołożyli mi w zastrzykach to wszystko się unormowało i plamienie jak ręką odjął. Badanie progesteronu to jakieś 20 zł, zrobiłabym na Twoim miejscu prywatnie jeszcze przed wizytą, bo może się okazać, że dupek i luteina to są cukierki na Twoje potrzeby.
Oczywiście, może się okazać, że to coś innego, ale akurat progesteron można sprawdzić, więc czemu nie , trzymaj się.
Invis
Nie sądzę żeby forum umierało, hehe, i serio nie ścigajmy się na ilość postów bo liczy się jakość a tak w ogóle czy cześć dziewczyn nie "wyszła" z forum na FB?
A propos wyjazdów, my już za tydzień robimy sobie romantyczny wypad za granicę, będzie cudownie, tylko żeby śnieg nie padał
Karola
Ja chcę zapisać się na jogę dla kobiet w ciąży, jakieś bardziej ekscytujące sporty to chyba nie jest najlepszy pomysł. Wiem, że nawet szpitale organizują takie zajęcia. Ja szukam czegoś w śródmieściu, jeśli też ci pasuje ta dzielnia to mogę coś polecić -
hej dziewczynki,witam po weekendzie, ktory niestety nie byl efektywny, bo zasypialam na stojaco. juz mnie powoli meczy ten brak energii. wiem, ze to pikus w porownaniu z waszymi mdlosciami itp., ale mimo wszystko... czarnulka trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę. na pewno będzie dobrze! mialam koleżankę, ktora krwawila zywa krwia przez niemal cala ciaze i urodzila zdrowego dzidzusia. oczywiście tobie tego nie zycze. pewnie to jakieś wahania hormonalne i powinnas zbadac progesteron, tak jak dziewczyny radzą.7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
mietata wrote:Czarnulka,
możesz sobie sprawdzić ten progesteron. Z własnego doświadczenia: miałam i lutinus i luteinę, niby duże dawki a miałam plamienia żywą krwią przez tydzień. Okazało się, że mimo takich sporych dawek miałam bardzo, bardzo niski progesteron.Jak dołożyli mi w zastrzykach to wszystko się unormowało i plamienie jak ręką odjął. Badanie progesteronu to jakieś 20 zł, zrobiłabym na Twoim miejscu prywatnie jeszcze przed wizytą, bo może się okazać, że dupek i luteina to są cukierki na Twoje potrzeby.
Oczywiście, może się okazać, że to coś innego, ale akurat progesteron można sprawdzić, więc czemu nie , trzymaj się.
Invis
Nie sądzę żeby forum umierało, hehe, i serio nie ścigajmy się na ilość postów bo liczy się jakość a tak w ogóle czy cześć dziewczyn nie "wyszła" z forum na FB?
A propos wyjazdów, my już za tydzień robimy sobie romantyczny wypad za granicę, będzie cudownie, tylko żeby śnieg nie padał
Karola
Ja chcę zapisać się na jogę dla kobiet w ciąży, jakieś bardziej ekscytujące sporty to chyba nie jest najlepszy pomysł. Wiem, że nawet szpitale organizują takie zajęcia. Ja szukam czegoś w śródmieściu, jeśli też ci pasuje ta dzielnia to mogę coś polecić27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity