X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wrocilismy wlasnie z imprezy. Dwie dziewczyny prawie wprost zapytaly czy jestem e ciazy. No ale zeby moj brzuch ukryc to musialabym w worku isc.

Ja ide na wrselu pod koniec lipca i kompletnie nie wiem co ubrac. Najchetniej poszlabym do krawcowej zeby uszyla tak zeby potem moznabylo na nieciazowa przerobic. Tylko pomyslu na kroj i material nie mam. Moze cos doradzicie? Mam 168cm i narazie 58kg, troche szerokie ramiona wiec dekolt w lodke odpada.

Angela- moj sobie sam kiedys wyjal szczebelek i wyszedl ;) ale wkrecilismy spowrotem. Ja tam nie chce zeby on sam wylazil.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleństwo jeśli nie byłaś u lekarza wkoncu w piątek to krwawienie nawet małe może przyprawić cie o zawał. Może się okazać jakimś naczynkiem, krwiaczkiem ale może ocenić to tylko lekarz. Ja w poprzedniej ciąży miałam krwawienia z torbieli ciałka żółtego do 12 tc potem nagle znikło. Bierzemy też leki na rozrzedzania krwi i to może nasilac objawy. Zwyczajnie się ogarnij i jedz na dyżur. Trzymam kciuki żeby skończyło się na strachu.
    Mam nadzieję że skoro masz ciążę zagrożona to leżysz całe dnie na kanapie i leniuchujesz? Żadnego sprzątania, noszenia czy spacerów.
    Melduj na bieżąco, bo martwimy się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 12:57

czarnulka24 lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wyskoczyłam na posiadowke do koleżanki żeby to nie zwariować od ciągłego leżenia. Miałam jakąś nie wygodna pozycje i dzisiaj od rana cierpię :( wszystko mnie boli.

mhsv9vvj9veszbog.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotkakotka- mi na rękę ze wychodzi sypialnie mamy obok, wszędzie drzwi zamykam na noc i jak jest cos nie tak to przychodzi prosto do nas i tak hak pisałam z rana codziennie wskakuje mi do łóżeczka by sie poprzytulać <3

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, i co u Ciebie? Jak się czujesz?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka martwimy się :( Daj znać, co i jak :*

klz9hdgefsr87l0p.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane. Dziękuję że pytacie. U mnie lepiej. Zamiast krwawic już od kilku godzin plamie na brązowo także jest lepiej niż było. Pisałam do lekarza mówił że jak mam to żebym dorzuciła luteine do duphasonu. I jakby co to przyjechać. Ale że krwawienie ustąpił to doczekam do wtorku. Leżę cały dzień plackiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 20:54

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Invis Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka mam nadzieję że to krwawienie było jakieś przypadkowe, i że się nie powtórzy. Leż i oszczędzaj się kochana.

Co słychać dziewczyny? Coś cicho zrobiło się na wątku :) Patrzcie na grundniowki, już nas dawno przegoniły i nadal produkują :P Mam nadzieję, że nasza grupka się nie rozpadnie :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Czarnulka mam nadzieję że to krwawienie było jakieś przypadkowe, i że się nie powtórzy. Leż i oszczędzaj się kochana.

Co słychać dziewczyny? Coś cicho zrobiło się na wątku :) Patrzcie na grundniowki, już nas dawno przegoniły i nadal produkują :P Mam nadzieję, że nasza grupka się nie rozpadnie :)

Nie rozpadnie! :) Myślę, że większość z nas już mniej się martwi, a bardziej cieszy ciążą, już nie tylko online ;)

Poza tym ostatnio był wysyp wizyt i na szczęście dobrych wieści z nimi związanych, zaraz będą kolejne, to i wątek się ożywi :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie pakujemy. Jutro lecimy na 2 tyg do Grecji.

Katarzyna87, Rysiowa, afrykanka lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wchodzę cały czas podglądać co piszecie :)
    Miałam jakiś "ospały" weekend. Nic mi się nie chce, a co głowę oprę o poduszkę to zasypiam. Wczoraj też szukałam sukienki:p. Za dwa tygodnie mam imprezę w pracy, chyba na 200 osób i chciałam się jakoś prezentować :) przymierzyłam wczoraj chyba z 10 modeli i nic. Najpierw optymistycznie nabrałam xs i żadna nie zapięła mi się w biuście Haha, za to brzuch wyglądał super, potem zamieniłam na większe, to biust ok, ale na brzuchu wyglądało jakbym się objadl, wiec w efekcie wyszłam z pustymi rękami. Od jutra już przestaje ukrywać brzuch, bo tak czy siak go widać. Modlę się cały czas, żeby w czwartekna usg było wszystko dobrze...

Jeszcze mi dzisiaj przyszło na myśl, żeby się zapisać na jakieś zajęcia fitness dla ciężarnych, bo strasznie brakuje mi sportu. Ale większość zajęć w godzinach mojej pracy :/ najpóźniejsze o 18, ale na drugim końcu Warszawy, to niestety nie zdaze dojechać. Chyba czas pomyśleć o ograniczeniu pracy :)

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    My sie pakujemy. Jutro lecimy na 2 tyg do Grecji.
    Aaaale Wam fajnie :) Właśnie wczoraj rozmawiałam z mężem, że bardzo chętnie polecialabym do Barcelony na parę dni, ale zgodnie stwierdziliśmy po chwili namysłu, że dopóki nienajlepiej się czuję to nie ma sensu. Ostatni raz wymiotowalam (dwa razy) w czwartek, od tamtej pory mi trochę lepiej :)

Jutro idziemy na drugą wizytę ciążowa w Niemczech i jestem bardzo ciekawa jak się potoczy- czy pobiorą więcej krwi na badania, czy zrobią USG. W końcu nie mam pojęcia jakie procedury są u nich.

Ostatnim razem jak byłam u ginekologa to wspominał, że Duphaston będę brać do około 13 tygodnia- ja patrzę do szafki a tam zapas, jeszcze z 5 opakowań... super, nie ma co. Nie wiem po co zaopatrzylam się w tyle tego, wiedząc od dawna że gin planuje tego Dupka do 13tc mogłam przecież to sobie wyliczyć :p

NIEPOKORNA, chciałaś zdjęcia folderu. Postaram się jutro zrobić i pomyślałam że wstawię tu na forum w poście, może inne dziewczyny też chcą zerknąć :)

Dobranoc dziewczyny, spokojnej nocy dla Was i naszych maluszków :)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;)
    Na 9 maja umowilam sie na badania prenatalne
    Juz nie moge sie doczekac... Wogole ostatnio strasznie zle spie albo mam mdlosci albo co 5 minut siusiu lece. Mam tylko nadzieje ze te mdlosci w koncu odpuszcza bo zabiera mi to cala energie zyciowa... Bylam w czwartek na usg i pierwszy raz widzialam raczki dzidziusia i nozki strasznie sie wzruszylam ;)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka od samego początku masz te okropne plamienia więc albo dzieciaki naciskają na jakieś naczynka albo potrzebujesz większego zapotrzebowania na progesteron. Ja w 7 tc jak jeden dzień nie wzięłam piguł to następnego dnia odrazu plamienie.
    Leż plackiem i nic nie rób. Z tego co pamiętam jesteś u rodziców to napewno pomogą z gotowaniem czy porządkami :)

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy kupować wózek 2w1 (gondola+nosidełko). Spacerówki z takich zestawów są niestety słabe.

Moja córka (1,5 roku) ma już wyciągnięte szczebelki w łóżeczku 4 miesiące. Jeden z najlepszych ruchów jaki mogliśmy zdobić :)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Czarnulka od samego początku masz te okropne plamienia więc albo dzieciaki naciskają na jakieś naczynka albo potrzebujesz większego zapotrzebowania na progesteron. Ja w 7 tc jak jeden dzień nie wzięłam piguł to następnego dnia odrazu plamienie.
    Leż plackiem i nic nie rób. Z tego co pamiętam jesteś u rodziców to napewno pomogą z gotowaniem czy porządkami :)
    Tak były plamienia od 5tc do 8 później spokój. A tu wczoraj krew .. masakra wczesniej byby to tylko brązowe plamienia. Ale na szczęście już później zaczęły się brązowe plamienia . We wtorek mam usg o 17.10 wiec dam znać co i jak

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • mietata Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka,
    możesz sobie sprawdzić ten progesteron. Z własnego doświadczenia: miałam i lutinus i luteinę, niby duże dawki a miałam plamienia żywą krwią przez tydzień. Okazało się, że mimo takich sporych dawek miałam bardzo, bardzo niski progesteron.Jak dołożyli mi w zastrzykach to wszystko się unormowało i plamienie jak ręką odjął. Badanie progesteronu to jakieś 20 zł, zrobiłabym na Twoim miejscu prywatnie jeszcze przed wizytą, bo może się okazać, że dupek i luteina to są cukierki na Twoje potrzeby.
    Oczywiście, może się okazać, że to coś innego, ale akurat progesteron można sprawdzić, więc czemu nie :), trzymaj się.

Invis
    Nie sądzę żeby forum umierało, hehe, i serio nie ścigajmy się na ilość postów bo liczy się jakość :) a tak w ogóle czy cześć dziewczyn nie "wyszła" z forum na FB?
    A propos wyjazdów, my już za tydzień robimy sobie romantyczny wypad za granicę, będzie cudownie, tylko żeby śnieg nie padał:)

Karola
    Ja chcę zapisać się na jogę dla kobiet w ciąży, jakieś bardziej ekscytujące sporty to chyba nie jest najlepszy pomysł. Wiem, że nawet szpitale organizują takie zajęcia. Ja szukam czegoś w śródmieściu, jeśli też ci pasuje ta dzielnia :) to mogę coś polecić :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka zazdroszczę wyjazdu ☺ u mnie szpital. Mała ma 39° gorączki. Maz tez wczoraj narzekał. Mam nadzieję, że mnie oszczędzi

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki,witam po weekendzie, ktory niestety nie byl efektywny, bo zasypialam na stojaco. juz mnie powoli meczy ten brak energii. wiem, ze to pikus w porownaniu z waszymi mdlosciami itp., ale mimo wszystko... czarnulka trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę. na pewno będzie dobrze! mialam koleżankę, ktora krwawila zywa krwia przez niemal cala ciaze i urodzila zdrowego dzidzusia. oczywiście tobie tego nie zycze. pewnie to jakieś wahania hormonalne i powinnas zbadac progesteron, tak jak dziewczyny radzą.

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Czarnulka,
    możesz sobie sprawdzić ten progesteron. Z własnego doświadczenia: miałam i lutinus i luteinę, niby duże dawki a miałam plamienia żywą krwią przez tydzień. Okazało się, że mimo takich sporych dawek miałam bardzo, bardzo niski progesteron.Jak dołożyli mi w zastrzykach to wszystko się unormowało i plamienie jak ręką odjął. Badanie progesteronu to jakieś 20 zł, zrobiłabym na Twoim miejscu prywatnie jeszcze przed wizytą, bo może się okazać, że dupek i luteina to są cukierki na Twoje potrzeby.
    Oczywiście, może się okazać, że to coś innego, ale akurat progesteron można sprawdzić, więc czemu nie :), trzymaj się.

Invis
    Nie sądzę żeby forum umierało, hehe, i serio nie ścigajmy się na ilość postów bo liczy się jakość :) a tak w ogóle czy cześć dziewczyn nie "wyszła" z forum na FB?
    A propos wyjazdów, my już za tydzień robimy sobie romantyczny wypad za granicę, będzie cudownie, tylko żeby śnieg nie padał:)

Karola
    Ja chcę zapisać się na jogę dla kobiet w ciąży, jakieś bardziej ekscytujące sporty to chyba nie jest najlepszy pomysł. Wiem, że nawet szpitale organizują takie zajęcia. Ja szukam czegoś w śródmieściu, jeśli też ci pasuje ta dzielnia :) to mogę coś polecić :)
    Dzięki mietata. Spròbuję zrobić. Jak pierwszy raz robiłam z 3 tyg temu to było 27.5

07.06.2019 synek

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ