X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Czarnulka, moja gin twierdzi, ze warto. Ja się jeszcze zastanawiam. Koleżanka ostatnio robiła bo miało ja to uspokoić a wyszło bardzo złe. Na szczęście dziecko zdrowe, bo już urodziła.
    Zastanawiam się tez nad tym detektorem. Twierdziłam, ze nie zamierzam go kupić No bo po co. Ale dzisiaj miałam jakiś dziwny atak paniki czy na pewno wszystko Ok.,

Mam pytanie odnośnie witamin. Niektóre dziewczyny zaraz wejdą w 2 trymestr. Czy będziecie braku nadal te same? Czy dla 2 trymestru już są inne?

Ja już mam witaminy dla drugiego trymestru. Lekarz stwierdził, że nie ma sensu na kilka dni kupować tych przeznaczonych dla pierwszego.
    Tylko tym razem mam Prenatal Duo.

Różnią się tym, że jest ich więcej. Codziennie trzeba brać 2-3 tabletki. Jedna to witaminy a te dwie pozostałe to kwasy DHA.
    Trochę to wkurzające, bo ja ogólnie nie lubię łykać tabletek.

No i cena inna. Tamte były za 30 zł a te już nie schodzą poniżej 50 zł ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    No i nie znalazłam :D Tzn na 80% jestem pewna, że to było moje serce ;) Na prenatalnych też dzieć uciekał jak Nam puszczała serducho :D Jutro kolejne podejście.

Poducha też właśnie przyszła :D

Ja przykładam detektor i baaardzo wolniutko przesuwam z prawej do lewej i z dołu do góry, w końcu się łapie.
    A, i w ogóle żel do usg to masakra, wszystko mi się babrało, teraz używam zwykłej oliwki i to strzał w 10 ;)

Na moją panikę detektor działa jak relanium i prozac razem wzięte :D

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:

Dostałam wczoraj od znajomej zaproszenie na lekcje jogi dla ciężarnych. Co o tej formie aktywności myślicie? Ktoś korzystał? Podzielcie się wrażeniami :) Nigdy nie byłam nawet na zwykłej jodze, a mam ochotę spróbować.

Ja niestety nigdy nie byłam, ale bardzo bym chciała. Podobno spacery, pływanie i joga są najbezpieczniejsze i zalecane dla kobiet w ciąży. Niektórych pozycji nie wolno wykonywać, ale to na zajęciach dla ciężarnych na pewno będą mieć opanowane. Ja się rozejrzę w 2 trymestrze za takimi zajęciami, a jak nie znajdę u siebie, to uskutecznię YouTube :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie suplementów to ja jem tylko Pregna Plus. To jest dla kobiet planujących ciążę, w ciąży i karmiących także można jeść na okrągło :P
    Tu macie linka jak kogoś ciekawi skład: http://pregna.com.pl/pregna-plus

age.png

age.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holobka, ja tez biorę pregna plus. Zostało mi Ok 10 tabletek. I powoli chce kupić nowe stad to pytanie. A zapomniałam ostatnio gin zapytać. Skład uważam ze maja dobry. Jedynie co mogliby ulepszyć to większość ilość DHA :)
    Tylko nie wiem czy w poszczególnych tygodniach zmienia się zapotrzebowanie na poszczególne trymestry czy tygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 11:28

• antonna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę ogarnąć skład tych Waszych witamin na II trymestr i zobaczyć jak się ma mój zestaw do tego :D Ja ogólnie mam hopla na punkcie witamin hehe. I niestety tak jest, że lepiej jak dawka jest rozbita na kilka tabletek, no ale znam ten ból z łykaniem tego potem. A ja w ogóle połykać tabletek nie potrafię, to już w ogóle się męczę z tym ;)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam jeszcze jedno, krótkie podejście i znalazłam :D
    Co do witamin to ja w pierwszym łykałam tylko kwas i magnez, kwas mi się niedługo skończy, więc mam już zakupiony Femibion Natal 2 Plus, z DHA.

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Holobka, ja tez biorę pregna plus. Zostało mi Ok 10 tabletek. I powoli chce kupić nowe stad to pytanie. A zapomniałam ostatnio gin zapytać. Skład uważam ze maja dobry. Jedynie co mogliby ulepszyć to większość ilość DHA :)
    Tylko nie wiem czy w poszczególnych tygodniach zmienia się zapotrzebowanie na poszczególne trymestry czy tygodnie

Paulina ja wiem o co chodzi z tymi kwasami, już ich rozgryzłam - w ofercie mają drugi preparat - uwaga, o niespodziewanej nazwie - PREGNA DHA :D
    W wielu suplementach kwasów DHA w ogóle nie ma więc myślę że i tak jakaś ilość jest ok. Czuję się jednak naciągana do kupna tego drugiego suplementu DHA i mnie to wkurza :P

W sumie nie mam nic przeciwko zmianie na inny jeśli jest coś ciekawszego.

Za pregnę w przypadkowej aptece zapłaciłam 50zł :/ a na necie widzę można kupić za 30-35zł już z przesyłką.

age.png

age.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Mietata ja bez poduszki jeszcze nie spałam odkąd ją kupiłam. Ale i tak koszmarnie śpię, sny, dreszcze, przebudzenia na siku i mdłości. Poza tym ok. Ja zamawialam na supermami. Powodzenia na wizycie!

A ja tymczasem witam się z Wami w drugim trymestrze :) <3

Weszłam sobie z ciekawości na kaledarz BBF i tak jest napisane, że II trymest zaczyna się od początku 14tc. Jak to jest? :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak któraś ma ochotę to wrzucam fotkę ze składem Prenatal Duo :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d570296486b3.jpg

W opakowaniu jest 30 tabletek z witaminami i 60 kapsułek z kwasami :)
    Koszt w aptece 54 zł.

A 14 tydz. to 13+0 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 11:46

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis ja poproszę o wpisanie na prenatalne na 28.04 tj najbliższy pt. Proszę więc o wirtualne kciuki...sorry ale zapomniałam jak się robi "POGRUBIENIE"czcionki

Mało zaglądam bo ogólnie nadal bardzo żle się czuję, dziś nie poszłam do pracy, z dwóch pozostałych porezygnowałam z powodu dolegliwości , nie mam siły, ciągłe nudności , osłabienie. Ogólnie muszę się zastanowić jak to dalej planować. Do kiedy pracować , jednego jestem pewna że na pewno nie tak długo jak za pierwszym razem.

Co do wózków, wyprawki, itd wszystko mamy po synku więc nie będziemy nic dokupywać. Na pewno dużo rzeczy typu ciuchy i drobiazgi znów dostaniemy , sporo rzeczy nie zdążyłam też zużyć za pierwszym razem bo tyle tego było. Wiec przynajmniej kwestie zakupowe mnie omijają

Gratuluje wszystkim db wieśći, współczuję tym u których niestety te gorsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 11:54

• agagaga Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka właśnie kalendarz mówi, że II trymestr to jest 14+0 :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:

A bo ten kalendarz ma tydzień do przodu :) raz też przez to się zakręciłam.
    Zobacz sobie po swojej ciąży - masz 11+4 a tam Ci pokaże 12 :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:

Kaczorka ma rację. Drugi trymestr to 13t0d, czyli 14 tydzień ciąży. 13 tygodni skończone, 14 rozpoczęty. Belly tak liczy. Mi właśnie w kalendarzu Belly wyskoczyło dzisiaj, że zaczął się drugi trymestr :)

moremi lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w piątek będzie II trymestr :) to już tak poważniej brzmi :)
    A za pół roku już dzieciaczki będą się pojawiać na świecie :)

Ja się cały czas zastanawiam kiedy zacząć gromadzić wyprawkę. I ciągle mam w głowie myśl, że za wcześnie.. najchętniej to bym w sierpniu zaczęła. Tylko z drugiej strony sobie myślę, że trzeba będzie na raz kupę kasy wydać ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę poduszkę w stronę wyjścia wyjścia z łóżka i jej nie przewracam w nocy tylko ja zmieniam pozycję i tak mi jest wygodnie; ) myślę że każdy musi wyrobić sobie spanie z taką poduszką na swój sposób ;) a w kształcie litery U nie mam doświadczenia ale myślę że też byłoby wygodnie spać.

Jeśli chodzi o witaminy to w pierwszej ciąży brałam omega med optima i teraz tez zamierzam je brać;)

PS. Sorki za błędy ale pisze z tel

Sunshine_111 lubi tę wiadomość

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka a może dostaniesz jakieś ciuszki w spadku po starszych juz dzieciach ze swojej rodziny? Taki spadek to super sprawa dużo się przy tym oszczędza; )

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, po koszmarnej nocy miałam super wizytę. Dzieć fika jak szalony, a ja mogę:
    lecieć samolotem,
    pójść na masaż żeby ulżyć swoim plecom biednym
    i najważniejsze, w końcu krwiak się wchłonął i w końcu skończył się szlaban na seks :)
    Generalnie lekarz zadowolony z wyników i dobrej myśli.

Czy którejś z Was pogorszyła się może cera w ciąży? Mi z mieszanej, tam gdzie miałam tłustą czyli czoło nos zrobiła się mega sucha, wyskoczyła mi jakaś kaszka podskórna no nie wygląda to jakoś rewelacyjnie. Możecie polecić coś sprawdzonego nawilżającego?

Mój lekarz żadnych mi witamin nie przepisał, nie wiem może to inna szkoła. Morfologię mam ok, mocz też, żadnych niedoborów. Z drugiej strony nie do końca wierzę w te magiczne tabsy i jednak sobie uzupełniam witaminy sokami wyciskanymi z warzyw. Tylko te kwasy DHA...nie wiecie czy można to kupić oddzielnie?

MIałam dziś też wizytę u endo, wszystko ok, tylko wapń mam odrobinę powyżej normy, lekarz kazał mi ograniczyć nabiał....super, jak na mięso nie mam ochoty, nabiał ograniczyć, to jakaś głodówka chyba.

Enna, Mama2kituszek, Asia_89, czarnulka24 lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata super ze wizyta udana; )
    A cera no niestety mi też się psuje ale ja nigdy idealnej nie miałam, ale za to włosy są super, nie wypadają i się tak tak szybko nie przetluszczają:)

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym seksem to ja was podziwiam mi to się nie chce, w tamtej ciąży jedynie jedynie w 2 trymestrze miałam sny erotyczne ale nic poza tym. Mój M pomimo tego że chciał bardzo to się zblokował biedulek;)

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ