Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina099 wrote:Czarnulka, moja gin twierdzi, ze warto. Ja się jeszcze zastanawiam. Koleżanka ostatnio robiła bo miało ja to uspokoić a wyszło bardzo złe. Na szczęście dziecko zdrowe, bo już urodziła.
Zastanawiam się tez nad tym detektorem. Twierdziłam, ze nie zamierzam go kupić No bo po co. Ale dzisiaj miałam jakiś dziwny atak paniki czy na pewno wszystko Ok.,
Mam pytanie odnośnie witamin. Niektóre dziewczyny zaraz wejdą w 2 trymestr. Czy będziecie braku nadal te same? Czy dla 2 trymestru już są inne?
Ja już mam witaminy dla drugiego trymestru. Lekarz stwierdził, że nie ma sensu na kilka dni kupować tych przeznaczonych dla pierwszego.
Tylko tym razem mam Prenatal Duo.
Różnią się tym, że jest ich więcej. Codziennie trzeba brać 2-3 tabletki. Jedna to witaminy a te dwie pozostałe to kwasy DHA.
Trochę to wkurzające, bo ja ogólnie nie lubię łykać tabletek.
No i cena inna. Tamte były za 30 zł a te już nie schodzą poniżej 50 zł -
IZA92 wrote:No i nie znalazłam Tzn na 80% jestem pewna, że to było moje serce Na prenatalnych też dzieć uciekał jak Nam puszczała serducho Jutro kolejne podejście.
Poducha też właśnie przyszła
Ja przykładam detektor i baaardzo wolniutko przesuwam z prawej do lewej i z dołu do góry, w końcu się łapie.
A, i w ogóle żel do usg to masakra, wszystko mi się babrało, teraz używam zwykłej oliwki i to strzał w 10
Na moją panikę detektor działa jak relanium i prozac razem wzięteNIEPOKORNA lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Holibka wrote:
Dostałam wczoraj od znajomej zaproszenie na lekcje jogi dla ciężarnych. Co o tej formie aktywności myślicie? Ktoś korzystał? Podzielcie się wrażeniami Nigdy nie byłam nawet na zwykłej jodze, a mam ochotę spróbować.
Ja niestety nigdy nie byłam, ale bardzo bym chciała. Podobno spacery, pływanie i joga są najbezpieczniejsze i zalecane dla kobiet w ciąży. Niektórych pozycji nie wolno wykonywać, ale to na zajęciach dla ciężarnych na pewno będą mieć opanowane. Ja się rozejrzę w 2 trymestrze za takimi zajęciami, a jak nie znajdę u siebie, to uskutecznię YouTube -
Holobka, ja tez biorę pregna plus. Zostało mi Ok 10 tabletek. I powoli chce kupić nowe stad to pytanie. A zapomniałam ostatnio gin zapytać. Skład uważam ze maja dobry. Jedynie co mogliby ulepszyć to większość ilość DHA
Tylko nie wiem czy w poszczególnych tygodniach zmienia się zapotrzebowanie na poszczególne trymestry czy tygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 11:28
-
Muszę ogarnąć skład tych Waszych witamin na II trymestr i zobaczyć jak się ma mój zestaw do tego Ja ogólnie mam hopla na punkcie witamin hehe. I niestety tak jest, że lepiej jak dawka jest rozbita na kilka tabletek, no ale znam ten ból z łykaniem tego potem. A ja w ogóle połykać tabletek nie potrafię, to już w ogóle się męczę z tym👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Paulina099 wrote:Holobka, ja tez biorę pregna plus. Zostało mi Ok 10 tabletek. I powoli chce kupić nowe stad to pytanie. A zapomniałam ostatnio gin zapytać. Skład uważam ze maja dobry. Jedynie co mogliby ulepszyć to większość ilość DHA
Tylko nie wiem czy w poszczególnych tygodniach zmienia się zapotrzebowanie na poszczególne trymestry czy tygodnie
Paulina ja wiem o co chodzi z tymi kwasami, już ich rozgryzłam - w ofercie mają drugi preparat - uwaga, o niespodziewanej nazwie - PREGNA DHA
W wielu suplementach kwasów DHA w ogóle nie ma więc myślę że i tak jakaś ilość jest ok. Czuję się jednak naciągana do kupna tego drugiego suplementu DHA i mnie to wkurza
W sumie nie mam nic przeciwko zmianie na inny jeśli jest coś ciekawszego.
Za pregnę w przypadkowej aptece zapłaciłam 50zł a na necie widzę można kupić za 30-35zł już z przesyłką.
-
Invis wrote:Mietata ja bez poduszki jeszcze nie spałam odkąd ją kupiłam. Ale i tak koszmarnie śpię, sny, dreszcze, przebudzenia na siku i mdłości. Poza tym ok. Ja zamawialam na supermami. Powodzenia na wizycie!
A ja tymczasem witam się z Wami w drugim trymestrze
Weszłam sobie z ciekawości na kaledarz BBF i tak jest napisane, że II trymest zaczyna się od początku 14tc. Jak to jest? -
Jak któraś ma ochotę to wrzucam fotkę ze składem Prenatal Duo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d570296486b3.jpg
W opakowaniu jest 30 tabletek z witaminami i 60 kapsułek z kwasami
Koszt w aptece 54 zł.
A 14 tydz. to 13+0Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 11:46
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInvis ja poproszę o wpisanie na prenatalne na 28.04 tj najbliższy pt. Proszę więc o wirtualne kciuki...sorry ale zapomniałam jak się robi "POGRUBIENIE"czcionki
Mało zaglądam bo ogólnie nadal bardzo żle się czuję, dziś nie poszłam do pracy, z dwóch pozostałych porezygnowałam z powodu dolegliwości , nie mam siły, ciągłe nudności , osłabienie. Ogólnie muszę się zastanowić jak to dalej planować. Do kiedy pracować , jednego jestem pewna że na pewno nie tak długo jak za pierwszym razem.
Co do wózków, wyprawki, itd wszystko mamy po synku więc nie będziemy nic dokupywać. Na pewno dużo rzeczy typu ciuchy i drobiazgi znów dostaniemy , sporo rzeczy nie zdążyłam też zużyć za pierwszym razem bo tyle tego było. Wiec przynajmniej kwestie zakupowe mnie omijają
Gratuluje wszystkim db wieśći, współczuję tym u których niestety te gorszeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 11:54
-
agagaga wrote:Kaczorka właśnie kalendarz mówi, że II trymestr to jest 14+0
Kaczorka ma rację. Drugi trymestr to 13t0d, czyli 14 tydzień ciąży. 13 tygodni skończone, 14 rozpoczęty. Belly tak liczy. Mi właśnie w kalendarzu Belly wyskoczyło dzisiaj, że zaczął się drugi trymestrmoremi lubi tę wiadomość
-
U mnie w piątek będzie II trymestr to już tak poważniej brzmi
A za pół roku już dzieciaczki będą się pojawiać na świecie
Ja się cały czas zastanawiam kiedy zacząć gromadzić wyprawkę. I ciągle mam w głowie myśl, że za wcześnie.. najchętniej to bym w sierpniu zaczęła. Tylko z drugiej strony sobie myślę, że trzeba będzie na raz kupę kasy wydać -
Ja kładę poduszkę w stronę wyjścia wyjścia z łóżka i jej nie przewracam w nocy tylko ja zmieniam pozycję i tak mi jest wygodnie; ) myślę że każdy musi wyrobić sobie spanie z taką poduszką na swój sposób a w kształcie litery U nie mam doświadczenia ale myślę że też byłoby wygodnie spać.
Jeśli chodzi o witaminy to w pierwszej ciąży brałam omega med optima i teraz tez zamierzam je brać
PS. Sorki za błędy ale pisze z telSunshine_111 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny, po koszmarnej nocy miałam super wizytę. Dzieć fika jak szalony, a ja mogę:
lecieć samolotem,
pójść na masaż żeby ulżyć swoim plecom biednym
i najważniejsze, w końcu krwiak się wchłonął i w końcu skończył się szlaban na seks
Generalnie lekarz zadowolony z wyników i dobrej myśli.
Czy którejś z Was pogorszyła się może cera w ciąży? Mi z mieszanej, tam gdzie miałam tłustą czyli czoło nos zrobiła się mega sucha, wyskoczyła mi jakaś kaszka podskórna no nie wygląda to jakoś rewelacyjnie. Możecie polecić coś sprawdzonego nawilżającego?
Mój lekarz żadnych mi witamin nie przepisał, nie wiem może to inna szkoła. Morfologię mam ok, mocz też, żadnych niedoborów. Z drugiej strony nie do końca wierzę w te magiczne tabsy i jednak sobie uzupełniam witaminy sokami wyciskanymi z warzyw. Tylko te kwasy DHA...nie wiecie czy można to kupić oddzielnie?
MIałam dziś też wizytę u endo, wszystko ok, tylko wapń mam odrobinę powyżej normy, lekarz kazał mi ograniczyć nabiał....super, jak na mięso nie mam ochoty, nabiał ograniczyć, to jakaś głodówka chyba.
Enna, Mama2kituszek, Asia_89, czarnulka24 lubią tę wiadomość