Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Holibka wrote:Hej Dziewczyny,
pobieżnie czytając widzę, że u wszystkich wszystko ok i to mnie cieszy
Dostałam wczoraj od znajomej zaproszenie na lekcje jogi dla ciężarnych. Co o tej formie aktywności myślicie? Ktoś korzystał? Podzielcie się wrażeniami Nigdy nie byłam nawet na zwykłej jodze, a mam ochotę spróbować.
Ja byłam w poprzedniej ciąży na jednych zajęciach. Dla mnie były nudne i zrezygnowałam. To chyba zależy co kto lubi i może jak te zajęcia są prowadzone. Myślę, że śmiało możesz spróbować, zawsze to jakaś forma aktywności fizycznej. -
Co do poduszki to mam w literke C, nizastapiona przy karminiu gdy dzicioch juz troche wazy co do detektorow ciazy...oj dziewczyny dziewczyny...za chwile bedziecie sie martwic ze nic nie slychac,ze nie mozecie znalezc i bedzie stres,potrzebne Wam to? wiem ze super i w ogole tak sluchac,ale musimy byc cierpliwe,a co ma byc to i tak bedzie,pozniej licza sie i tak ruchy dziecka,te odczuwalne i to tez jest stres...nie dajcie sie mamic sprzedawca,dajcie dzieciom spokojnie sie rozwijac bez ciaglego nagniatania ich
Co do lapek niedrapek moj w szpitalu mial je tylko chwile,pozniej juz nie zakladalam.
Ale poduszki przydatnemycha91 lubi tę wiadomość
-
mietata wrote:
Czy którejś z Was pogorszyła się może cera w ciąży? Mi z mieszanej, tam gdzie miałam tłustą czyli czoło nos zrobiła się mega sucha, wyskoczyła mi jakaś kaszka podskórna no nie wygląda to jakoś rewelacyjnie. Możecie polecić coś sprawdzonego nawilżającego?
Tak, zrobiłam się lekko pryszczata
Ale za to włosy super, nie przetłuszczają się tak.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Zuza91 wrote:Ja mam problem, bo nie wiem, czy brać poduszkę I, J czy C
A bierzecie poduszki bawełniane, bawełniane z wypustką czy bambusowe?
Mam bawełnianą wybierałam ze względu na wzór materiału :p a te z wypustką to czytałam, że drażnią. Ten szew przeszkadza.
Co do kształtu to ciężko powiedzieć. Ta C póki co fajnie trzyma plecki :p później będzie pewnie trzymać brzuch -
hej co do poduszek mam mała do karmienia z motherhood i jest super
służyła mi dwie ciąże i dwa karmienia teraz bedzie po raz trzeci
Co do historii fakt są ciężkie z tego co czytam u nas pół roku starań o starsza i tyle samo o druga a teraz hmm niespodzianka miały byc dwie panny a bedzie o jedno wiecejmoremi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam problem. Dzwoniłam się umówić na prenatalne badania i wał najbliższy termin to 17 maj i nie wiem co teraz robić. 17 maja mam 13t0d no i wszystko by było dobrze bo jeden dzidziuś zgadza się z data miesiączki ale ten drugi jest starszy o tydzień i on byłby jak na 14t0d lub 14t1d myślicie że to już za dużo? ???27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
witam ja wozka nie kupuje bo mam po synku kolor uniwersalny x-lander x-move i bad=rdzo sobie chwale zarowno gondole jak i spacerowke , moze spacerowka troche ciezka ale najlepsza z zestawowo 3w1 jakie spotkalam, lozczko i s=nosiedlko tez zostaje aby bedzie trzeb akolorystyczni ezmienic zeczy bo ma byc dziewczynka.
co to terminu porodu to musze dokladnie pogadac z ginem bo ja mam 2 daty wg om 26/10 a wg usg 3 /11 chodz ostatnio dzidzia nadrobila i jest blizej wg om bo mialam poznije owulacje, zobaczymy co teraz powie na usg .
ja tezraz tez biore witaminy prenatal z tym ze kuouje clasicc i dodatkowo prenatal dha bo biore kwasow 300 a nie 600.
No i od poczatku ciazy nie mam wogole apetytu jem bo jem , mieso mnie odrzuca a w szczegolnosci kielbasa... mam tak na przemian zgage mdlosci le w stopniu umiarkowanym. rzadko sie odzywam bo z dzieckiem w domu to ciagle cos Milego dnia dziewczyny i samych dobrych wiesci na wizytach.
Do mam ktrore beda mialy coreczki macie jakies propozycje imion ??[/url]
[/url] -
Czarnulka - a tylko w jednym miejscu możesz zrobić te badania? Może gdzie indziej uda się znaleźć wcześniej termin?
Bo ten 17 maja to faktycznie trochę późno.. aczkolwiek gdyby nic innego nie było to poszłabym i tam. Może ten jeden maluch trochę zwolni
Sunshine - poduszka jest dość twarda. Ale myślę, że z czasem może się wyrobić
Agusia - my z mężem jesteśmy przygotowani na każdą opcję - chłopak Wojtek, dziewczynka AlicjaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 15:59
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Czarnulka - a tylko w jednym miejscu możesz zrobić te badania? Może gdzie indziej uda się znaleźć wcześniej termin?
Bo ten 17 maja to faktycznie trochę późno.. aczkolwiek gdyby nic innego nie było to poszłabym i tam. Może ten jeden maluch trochę zwolni
Sunshine - poduszka jest dość twarda. Ale myślę, że z czasem może się wyrobić
Agusia - my z mężem jesteśmy przygotowani na każdą opcję - chłopak Wojtek, dziewczynka Alicja27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Cześć wszystkim. Ja tez już po wizycie. Wszystko w porządku maluch rośnie machał mi rączkami
Ja mam poduchę motherhood w kształcie C i jest super.
Czarnulka ja też sppróbowałabym może gdzieś indziej szybszy termin. Jak czytałam to w zasadzie ponoć lepiej wcześniej niz później.
Robiłyście już jakieś zakupy ciążowych ciuchów - może macie jakieś namiary poza hm na coś sensownego - głównie mi o spodnie chodzi ale jakieś jeansy nie legginsy?
Invis proszę wpisz mi następną wizytę 24.05.
Sunshine_111, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka, to moja poducha, wzór gwiazdozbiór i moje łapki Chłopięce te same A ja zaś jestem psiarą Ale wzięłam gwiazdy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52d11d997383.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 16:43
-
IZA92 wrote:Kaczorka, to moja poducha, wzór gwiazdozbiór i moje łapki Chłopięce te same A ja zaś jestem psiarą Ale wzięłam gwiazdy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52d11d997383.jpg
Twoja też super
Ogólnie widzę, że one są ładniejsze niż na stronie internetowej -
Mnie zaczął brzuch boleć dość mocno (nie żebym się zwijala, ale na tyle zebym sie zaniepokoila). Akurat przyjechałam do mamy, to położyłam się, wzięłam no-spe (pierwszy raz w życiu) i ból trochę przeszedł, później lekko bolało w krzyżu i nie wiem czy to przez spanie (totalnie sie nie wysypiam) czy co... eh.
-
Odpoczywaj Invis. ja odczuwam bole brzucha jak sie noe wypróżnię wtedy jestem wzdeta i obolala haha wkurzyła mnie dzisiaj w pracy kolezanka-pseudoszefowa, ktora zwala zawsze wine na innych i noe potrafi przyznac sie do bledu i tak się zastanawiam czy jednak nie pojsc na zwolnienie za jakiś czas, bo taki stres nie jest mi do niczego potrzebny. nie wiem tylko czy dostame zwolnienie tak "na życzenie"...7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Invis - też mnie coś dziś brzuch pobolewa.. Ale u mnie to chyba tak jak u Charlutek - zaparcia
Leż i odpoczywaj. Pewnie nic złego się nie dzieje tylko się rozciąga
Charlutek - ja przy pierwszej ciąży miałam wątpliwości czy pytać lekarza o zwolnienie. Bo głupio mi było. A jak nieśmiało wspomniałam to się śmiał ze mnie i powiedział, że trzeba wprost mówić
Teraz obecny ginekolog sam mnie wręcz wypchnął na L4.
Powiedz, że masz mdłości, boli Cię krzyż, masz dużo stresu w pracy i się boisz - myślę, że jak będzie normalny lekarz to Ci nie odmówi zwolnieniaCharlutek lubi tę wiadomość