X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Piszecie o poduchach - ja myslalam, ze taka poducha to dopiero przydatna pod koniec ciazy, wy juz spicie z tymi poduchami?

U nas (w USA) nie ma podzialu na witaminy wedlug trymestru, ja biore caly kompleks witamin prenatalnych, ktory zaczelam brac juz z rok przed ciaza i do tego osobno DHA.

Ja na detektor tetna sie nie zdecyduja, tak jak pisala Madziula, moglo by to generowac niepotrzebny stres.No bo sie zastanawiam, czy np jak nie wyszuka tetna to dziecko da sie jeszcze uratowac?

Ja ma takie imiona wybrane:jesli chlopiec to Alex, jesli dziewczynka Alexandra.

Jeszcze do rozwazenia mam dla chlopca Milan (wiecie, ze to starosłowiańskie imię-zdrobnienie od Miłosław ;) a dla dziewczynki Melania.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Hej ja juz po, małych jest idealny, kręcił sie troszkę , CRL 79mm. Termin na 29/30 października tak mi lekarka powiedziała. No i obstawia chłopca ale nie da 100% pewności. Mam nadzieje ze jednak córka bedzie.
    Nie pamietam jak sie tu zdjęcia wstawia :/
    Kolejna wizyta połówkowe badania 18+0 czyli 26.05 o ile wytrzymam i nie ojde wcześniej sprawdzić dziecko. Bo ta płeć spokoju mi nie da.
    Super że wszystko ok. Niech maluszek rośnie zdrowo

annggela lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • annggela Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis kochana wpiszesz mi jeszcze połówkowe na 1.06 te bedą w Norwegii robione :) dziękuje

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    hej dziewczyny, po koszmarnej nocy miałam super wizytę. Dzieć fika jak szalony, a ja mogę:
    lecieć samolotem,
    pójść na masaż żeby ulżyć swoim plecom biednym
    i najważniejsze, w końcu krwiak się wchłonął i w końcu skończył się szlaban na seks :)
    Generalnie lekarz zadowolony z wyników i dobrej myśli.

Czy którejś z Was pogorszyła się może cera w ciąży? Mi z mieszanej, tam gdzie miałam tłustą czyli czoło nos zrobiła się mega sucha, wyskoczyła mi jakaś kaszka podskórna no nie wygląda to jakoś rewelacyjnie. Możecie polecić coś sprawdzonego nawilżającego?

Mój lekarz żadnych mi witamin nie przepisał, nie wiem może to inna szkoła. Morfologię mam ok, mocz też, żadnych niedoborów. Z drugiej strony nie do końca wierzę w te magiczne tabsy i jednak sobie uzupełniam witaminy sokami wyciskanymi z warzyw. Tylko te kwasy DHA...nie wiecie czy można to kupić oddzielnie?

MIałam dziś też wizytę u endo, wszystko ok, tylko wapń mam odrobinę powyżej normy, lekarz kazał mi ograniczyć nabiał....super, jak na mięso nie mam ochoty, nabiał ograniczyć, to jakaś głodówka chyba.

mietata - fajowo że wszystko ok. Oby tak dalej.
    Co do kwasów dha to można kupić osobno nazywaja się prenatal Dha

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny mam problem. Dzwoniłam się umówić na prenatalne badania i wał najbliższy termin to 17 maj i nie wiem co teraz robić. 17 maja mam 13t0d no i wszystko by było dobrze bo jeden dzidziuś zgadza się z data miesiączki ale ten drugi jest starszy o tydzień i on byłby jak na 14t0d lub 14t1d myślicie że to już za dużo? ???

Czarnulka niby do 14t0d można robić, ale ja bym się bała, że dzidzia może być nieco za duża. A co Ci mówi lekarz? Jeśli we lekarza ok, to pewnie będzie dobrze :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASSA wrote:
    Cześć wszystkim. Ja tez już po wizycie. Wszystko w porządku maluch rośnie machał mi rączkami :)

Ja mam poduchę motherhood w kształcie C i jest super.

Czarnulka ja też sppróbowałabym może gdzieś indziej szybszy termin. Jak czytałam to w zasadzie ponoć lepiej wcześniej niz później.

Robiłyście już jakieś zakupy ciążowych ciuchów - może macie jakieś namiary poza hm na coś sensownego - głównie mi o spodnie chodzi ale jakieś jeansy nie legginsy?

Invis proszę wpisz mi następną wizytę 24.05.

ASSA - dobrze że wszystko jest w porządku. Ja jutro bede dzwonic może uda mi się przełożyć te prenatalne

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Czarnulka niby do 14t0d można robić, ale ja bym się bała, że dzidzia może być nieco za duża. A co Ci mówi lekarz? Jeśli we lekarza ok, to pewnie będzie dobrze :)
    Wiesz mój jeden dzidziuś bedzie miał 13t0d drugi powinien mieć 14td wiec chyba pewniej zrobić szybciej. Było niby miejsce wcześniej do jednego z lekarzy ale ma złe opinie ns swój temat ale trudno nie mam wyboru. Choc powiedzieli mi w rejestracji żeby dzwonić no czasem się zdarzy że ktoś akurat odmówi. Koszt badania 400 zł. . Masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 19:16

07.06.2019 synek

• gosssiagabrysiowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ja tez dzis po usg maluszek zdrowiutki ale niestety mam dwa krwiaki na macicy dosc duze jeden 6cm na 1,5 a drugi 4cm na 3cm jutro do szpitala bo lekarz sie zmartwil a ja jestem przerazona.

f2w33e3kcrry2bu4.png

• gosssiagabrysiowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termin wedlug usg na 31 pazdziernik

f2w33e3kcrry2bu4.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszedł mój detektor tętna, i muszę się pochwalić że znalazłam praktycznie od razu :) fajnir wiedzieć, w którym dokładnie miejscu jest maluszek... tylko w jednym jedynym wykrywal tętno :) próbowałam sprawdzić wyżej brzucha czy wykryje moje, ale nic z tego :p

Sunshine_111, wichrowe_wzgórza, afrykanka lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis jaki masz model? Też planuje kupic

07.06.2019 synek

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosssiagabrysiowa wrote:
    hejka ja tez dzis po usg maluszek zdrowiutki ale niestety mam dwa krwiaki na macicy dosc duze jeden 6cm na 1,5 a drugi 4cm na 3cm jutro do szpitala bo lekarz sie zmartwil a ja jestem przerazona.

Trzymam kciuki, żeby wszystko było OK! A co konkretnie mówił lekarz? W szpitalu masz jakiś dłuższy pobyt czy dodatkowe badania?

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Wiesz mój jeden dzidziuś bedzie miał 13t0d drugi powinien mieć 14td wiec chyba pewniej zrobić szybciej. Było niby miejsce wcześniej do jednego z lekarzy ale ma złe opinie ns swój temat ale trudno nie mam wyboru. Choc powiedzieli mi w rejestracji żeby dzwonić no czasem się zdarzy że ktoś akurat odmówi. Koszt badania 400 zł. . Masakra

No tak, jak możesz szybciej, to lepiej szybciej. Jeśli ten lekarz ma złe opinie, to może uda Ci się znaleźć kogoś innego, skoro już i tak płacisz? Przy bliźniakach i podejrzeniu ciąży wysokiego ryzyka lepiej mieć to zrobione dobrze. Chociaż pewnie z terminami ciężko?

klz9hdgefsr87l0p.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata
    Ja używam olejku marki L'Oreal do cery normalnej i świetnie nawilża. Wklepuję go w twarz, a potem nakładam krem. I mam dzięki temu rano super miękką skórę :)

Zuza2323
    Kochana, ja w pierwszej ciąży miałam całe plecy wysypane. Okazało się, że to uczulenie na miód.

Agusia2312
    Moja córka ma na imię Julia, a jeśli trafi się druga będzie najprawdopodobniej Olivia. Rozważałam też imiona takie, jak Laura, Joanna, Liliana.

ASSA
    Ja polecam spodnie i ubrania ciążowe z H&M. Są naprawdę dobrej jakości. Tylko koniecznie kupuj z rabatami :)

Boże, jak ja Wam zazdroszczę wczasów :( My może w przyszłym roku się gdzieś wybierzemy, ale pewnie w obrębie UK, raczej na lot samolotem nigdzie z maluchem się nie zdecydujemy.

U mnie się te łapki niedrapki zupełnie nie sprawdziły, bo młoda je wiecznie ściągała :P

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łapki mogą się nie przydać, ale miło sobie teraz na nie popatrzeć :) takie malusie-słodziusie ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z niedrapkami było podobnie jak u NIEPOKORNEJ. Zakładałam tylko przez kilka dni.

gosssiagabrysiowa w szpitalu dobrze się Tobą zajmą, zbadają co trzeba. Trzymam kciuki żeby krwiaki się wchłonęły :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie testuję poduchę i oglądam tv i aż spać mi się zachciało :D

Moja siostra łapek nie używała, wolała skarpetki zakładać, bo lepiej się trzymały :D

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    No tak, jak możesz szybciej, to lepiej szybciej. Jeśli ten lekarz ma złe opinie, to może uda Ci się znaleźć kogoś innego, skoro już i tak płacisz? Przy bliźniakach i podejrzeniu ciąży wysokiego ryzyka lepiej mieć to zrobione dobrze. Chociaż pewnie z terminami ciężko?
    No właśnie ten dobry lekarz jest dopiero dostepny od 17. A dla mnie to za późno. No nic jutro po dzwonie i popytam.

07.06.2019 synek

• Invis Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Invis jaki masz model? Też planuje kupic

Ja kupiłam AngelSounds JPD-100S, na allegro za 129zł. Chyba jeden z najtańszych.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASSA wrote:
    Cześć wszystkim. Ja tez już po wizycie. Wszystko w porządku maluch rośnie machał mi rączkami :)

Ja mam poduchę motherhood w kształcie C i jest super.

Czarnulka ja też sppróbowałabym może gdzieś indziej szybszy termin. Jak czytałam to w zasadzie ponoć lepiej wcześniej niz później.

Robiłyście już jakieś zakupy ciążowych ciuchów - może macie jakieś namiary poza hm na coś sensownego - głównie mi o spodnie chodzi ale jakieś jeansy nie legginsy?

Invis proszę wpisz mi następną wizytę 24.05.
    Też mam tą poduche i czekam niecierpliwie aż koleżanka mi odeśle.

Co do ciuchów - próbowałam różnych firm i jeansy najlepsze są w hm. Tańsze znajdziesz w C and A. Sukienki śliczne ma Happymum i Elpasa. Czasami coś ciekawego można znaleźć w outlecie 9fashion. Sporo jest w Zalando i trochę w bon prix. Co jeszcze? Sporo jest w sklepie Piękny brzuszek.
    Oczywiście warto też zaglądać na olx i allegro. Sporo ciuchów jest w świetnym stanie i niższej cenie.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ