X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi znajomi dalej nie wiedzą.. :p nigdy nie myślałam, że uda mi się tak długo trzymać język za zębami ;)
    Co najlepsze - spodobało mi się to ;)

Ja mam dziś wizytę - ciekawe co mi powie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Hej Aasha, może poczytaj trochę o tego typu badaniach i o lekarzach z certyfikatem. Mój nie chciał robić żadnego badania jeśli dzieć nie będzie miał 45mm...

czarnulka
    crl 45-84 mm maksymalnie,
    chodzi o to, że dla tych wymiarów są odpowiednie wartości referencyjne. Jak dzieć za mały, albo przekroczy górną granicę to to badanie jest niemiarodajne i zwyczajnie bez sensu....

dziewczyny, dziś spałam z kocykiem zwiniętym w rulon, o wow, ale super, mogłam na pół-brzuchu spać, genialnie :) poduszkę będę miała dopiero po urlopie więc muszę jeszcze się poratować półśrodkami.
    Po wczorajszej wizycie tak mi poszło morale w górę, że w końcu powiedziałam znajomym o ciąży, kurcze wszyscy tacy wzruszeni, że chyba ja nawet taka emocjonalna nie byłam a propos swojej ciazy :)
    Mietata, ale to nie było jeszcze prenatalne :) to dopiero za 2 tygodnie, wczoraj byłam na zwykłym usg ale doktor i tak sobie dokładnie pooglądała. Jednak ocenę ryzyka wykona zupełnie kto inny. Ale mimo to jestem spokojniejsza :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa to spoko :) no wiadomo, że każdy chce wiedzieć jak najwcześniej :)

KotkaPsotka, dlaczego niby USg przy bliźniakach ma być niewiarygodne ? przecież to dwoje dzieci, a nie jakiś mutant, ogląda się każde z osobna tak jak pojedyncze przypadki. Wszystko można pomierzyć tylko to dłużej trwa.

Czarnulka, a propos bliźniaków, moja przyjaciółka ma brata bliźniaka, on ma 180cm wzrostu ona 150 cm :) też była tym mniejszym maluchem. Razem wyglądają uroczo ;)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Serio wam sie juz zle spi???? Ja tam tez poduchy uzywalam dopiero jak mi brzuch urosl.

Jakość snu to nie tylko kwestia brzucha. Każdy ma inny organizm, inaczej macica rośnie, ma więcej albo mniej miejsca, uciska na różne nerwy etc. Ja mam od tygodnia problem z uciskiem na jakiś nerw i ciężko leży mi się na boku, na plecach prawie w ogóle nie mogę bo się ból nasila....

• Invis Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Serio wam sie juz zle spi???? Ja tam tez poduchy uzywalam dopiero jak mi brzuch urosl.

Ja używam tej poduchy od samego początku ciąży, co ma z tym ciąża wspólnego, po prostu o wiele wygodniej się śpi :D A jeśli chodzi o nie wysypianie się- to ja to mam od początku ciąży. Powody się zmieniają, a ja wciąż nie przepadam za nocami... chociaż już lepiej. Dzisiaj nie obudziły mnie mdłości.

Wczoraj na wieczór wypiłam sobie sok z marchewek i jabłka (z sokowirówki) i bardzo mi smakowało. To dla mnie niejaka nowość, bo ja warzyw czy owoców nie bardzo- chyba, że wybranych kilka. Teraz obkupiłam się przeróżnymi owocami i warzywami i mam zamiar testować.

Jak mierzycie tętno detektorem, to gdzie zazwyczaj znajduje się maluszek? :D U mnie tak śmiesznie, równiusieńko pod samym pępkiem, tuż nad spojeniem łonowym. Musi być jeszcze taki maleńki... :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Jakość snu to nie tylko kwestia brzucha. Każdy ma inny organizm, inaczej macica rośnie, ma więcej albo mniej miejsca, uciska na różne nerwy etc. Ja mam od tygodnia problem z uciskiem na jakiś nerw i ciężko leży mi się na boku, na plecach prawie w ogóle nie mogę bo się ból nasila....
    mnie znowu pare dni, a w zasadzie nocy z rzędu obudził ból pleców, z naciskiem na nerkę chyba. jak sie wysiusialam przeszlo :) co do poduchy to tez kupię, chociaz narazie na jakosc snu nie narzekam

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Mój dziś powiedział, że ciąża nie choroba, ale trzeba na spokojnie, więc jak już będę w czerwcu chciała,to spoko.
    A będę chciała, bo za moją pensje wystarczająco zachrzaniam i bez ciąży :/ Do tego mam takie super biurko, że nawet nóg nie wyciągnę, a idzie ciężki okres w robocie z nadgodzinami.Akurat się zawinę...

Poza tym mam dobry nastrój, bo wreszcie mogę WSZYSTKO :) Spacery, marsze, joga, bieżnia, niewymagające trasy rowerowe, basen... I najlepsze - seks jest wręcz wskazany :D Tylko mam się nie stresować, bo mogę potem plamić z tej mojej nadżerki.
    Luteinę mogę odstawiać, ale widzi że mam stresa, to mam jeszcze 2 tygodnie2x100 a potem schodzić powoli do zera do następnej wizyty za miesiąc.
    Szyjka w cholerę długa, zamknięta, wyniki badań super. Jak na razie lepiej być nie może.
    A, i powiedział że dużo wody, węglowodany złożone,uważać ze słodyczami a gwarantuje że nie przytyję a może nawet schudnę :P
    No ja myślałam o zwolnieniu tak od sierpnia. zastanawiam sie tylko, jak to jest z kwestią, różnych wyjazdów, imprez typu wesela itp. czy oficjalnie takie atrakcje na zwolnieniu są dozwolone? akurat w pracy jesteśmy dosc dobrze polaczeni na facebooku i zastanawiam sie czy jak pojawia sie w necie np. zdjecia z wesela kolezanki, na których wyginam się z brzuchem, to nie poniesie to ze soba zadnych konsekwencji. trzeba pewnie uwazac, co?

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • moremi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na poduszce ciążowej spał często mąż i trzy koty. Żadne z nich nie było w ciąży, więc chyba to nie o ciążę chodzi :-P

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    No ja myślałam o zwolnieniu tak od sierpnia. zastanawiam sie tylko, jak to jest z kwestią, różnych wyjazdów, imprez typu wesela itp. czy oficjalnie takie atrakcje na zwolnieniu są dozwolone? akurat w pracy jesteśmy dosc dobrze polaczeni na facebooku i zastanawiam sie czy jak pojawia sie w necie np. zdjecia z wesela kolezanki, na których wyginam się z brzuchem, to nie poniesie to ze soba zadnych konsekwencji. trzeba pewnie uwazac, co?
    Imprezy typu wesela, wakacje pod palmami itp. lepiej jednak obskoczyc na urlopie. Na zwolnieniu może się to źle dla Ciebie skończyć.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o wpisanie mnie na badanie prenatalne 17 maja
    Wiecie że od wczoraj tak po zajmowali terminy że dzisiaj dzwoniąc nawet bym na 17 się nie dostała. No nic ten mniejszy dzidziuś bedzie miał 13t0d ten wiekszy 14t wiec jakby co powiem lekarzowi niech choć tego mniejszego pomierzył. . A może akurat ten wiekszy zwolni trochę. Lekarz kazał tez mi potwierdzić na tych badaniach czy ns pewno jest 1 łożysko.

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka - pogadaj z bobasem, niech nie szaleje z tym wzrostem :P myśl pozytywnie i będzie wszystko dobrze :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam tylko zameldować, że z nami wszystko ok, ale tak dużo piszecie, że nie jestem w stanie być z Wami na bieżąco :)

Invis, mietata, Jooozefka lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:

Ja wybieram opcję przez "v", ponieważ mieszkam na stałe w UK. Ale Ty chyba mieszkasz w Polsce to nie ma znaczenia, którą opcje wybierzesz?

No właśnie bardziej nam się podoba przez v :)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach! <3

Kaczorka lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • agapin Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy może jest tutaj ktoś z Trójmiasta lub okolic? Moja ostatnia wizyta u gin (myślałam, że to w końcu ta, ale chyba się myliłam) była straszna. Niesamowicie się denerwowałam, kobieta aż ciśnienie mi mierzyła bo się zrobiłam cała czerwona ze złości.. zrzuciła winę na mnie za to że lekarz rodzinny wystawił mi receptę na heparynę (jestem po dwóch poronieniach i zrobił to zapobiegawczo). Do tego usłyszałam że mam coś z głową, powinnam się leczyć, bo wprowadzam ciągły chaos i w ogóle to czemu w ciążę zaszłam, przecież miałam czekać.. obiecała mi że będę teraz kłuta do końca ciąży na mój koszt bo na pewno nie dostanę się do hematologa szybko (wizytę załatwiłem w ciągu 2 dni, więc kompletnie nie rozumiem jej podejścia).. byłam strasznie zła, płakałam później pół wieczora.
    Myślę sobie, że lekarz może myśleć co chce, ale pewnych rzeczy mówić nie powinien.. chcę zmienić lekarza, ale bardzo się boję, że znowu trafię na podobnego. Czy znacie może jakiegoś w Trójmieście (najlepiej Gdynia) godnego zaufania, kto traktuje pacjentki jak ludzi a nie jako sposób na rozładowanie złych emocji?
    Chyba mam rację, że nie powinnam dawać się tak traktować? Zaczynam już wątpić we wszystko. Po poronieniach straszliwie się boję każdego dnia, chociaż tym razem jest inaczej i głęboko wierzę że wszystko dobrze się skończy, to ciągle mam w głowie jeden wielki strach.. myślę że każda kobieta która przeżyła stratę doskonale wie o czym mówię...

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agapin - nie jestem z Trójmiasta, ale polecam Ci stronkę znanylekarz.pl Możesz tam poczytać opinie na temat lekarzy ginekologów, zobaczyć w czym się specjalizują i jest szansa, że któryś Ci przypadnie do gustu. Ja tak znalazłam swojego :)

Osobiście myślę, że kobieta w ciąży (zwłaszcza z przykrą historią) może być w różnym stanie psychicznym. Jedne się boją, panikują, martwią wszystkim i dobry lekarz powinien umieć uspokoić taką pacjentkę a nie jeszcze pogłębiać jej lęki. A w dzisiejszych czasach jest tylu lekarzy, że naprawdę nie ma obowiązku chodzić do jednego (tak jak było kiedyś).

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapin, nie przejmuj się, zmień lekarza, też polecam portal znanylekarz
    Ja też dostałam profilaktycznie heparynę,a nie miałam poronień, chodziło o inny rodzaj profilaktyki, teraz już mogę odstawić, więc nie daj się straszyć że będziesz brała do końca ciąży pełnopłatną.
    Głowa do góry, odstaw juz na boczny tor tę historię, nie ma co się niepotrzebnie denerwować :)

• Invis Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine to cudownie, że u Wasz wszystko ok! <3 Może się jednak przyłączysz do naszych dyskusyjek? :D

agapin poszukaj innego lekarza i nie stresuj się. Lekarz na prenatalnych, u którego byłam raz też próbował podważać zdanie mojego lekarza, poza tym był dość oschły (pomimo dziesiątek świetnych opinii na stronie odnośnie jego sympatii, kompetencji itd..) i nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Ja wracam tylko do takiego lekarza, u którego czuję się traktowana dobrze, i bezpiecznie oczywiście.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 09:50

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lobby poduszkowe się utworzyło :)

a propos widocznych brzuszków, czy dziewczyny z Warszawy mogą się wypowiedzieć, w którym h&m można kupić spodnie ciążowe? byłam ostatnio w Arakadii a tam remont działu ciążowego. Może podpowiecie...inaczej będę chyba musiała dzwonić do każdego sklepu i pytać, bo na rundę po mieście to dziś nie mam siły.

W ogóle dziś miałam wyjechać w delegację ale zrezygnowałam. Akcja z remontem jest tak wyczerpująca, że mój organizm powiedział stop i dziś dzień na kanapie pod kocykiem na odzyskanie sił :)

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ