Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
madzialenka84 wrote:Hej dziewczyny,
Piszecie o poduchach - ja myslalam, ze taka poducha to dopiero przydatna pod koniec ciazy, wy juz spicie z tymi poduchami?-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
NIEPOKORNA wrote:Moja córka ma na imię Julia, a jeśli trafi się druga będzie najprawdopodobniej Olivia. Rozważałam też imiona takie, jak Laura, Joanna, Liliana.
Nam też się podoba Olivia, tylko się właśnie zastanawiałam, czy lepiej po polsku Oliwia, czy Olivia - ta wersja przez v bardziej mi się podoba...
A znając życie będzie chłopak -
O ja też szukam poduchy tylko cały czas nie mogę się zdecydować jaka w internecie polecają poofi w kształcie 9 i motherhood. Wszystkie moje koleżanki mają supermami. Patrzyłam na stronie supermami, to mało jest wzorków, skąd zamawiajcie te kotki i gwiazdeczki ? Tez z tej stronki ?
Jutro mamy prenatalne, trzymajcie kciuki, stresuje się -
annggela wrote:Czarnulka w jakim mieście jesteś moze któraś z nas poleci dobrego gina ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 22:34
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Hej, ja po wizycie maleństwo ma 4,13 cm, przeziernosc i kość nosowa ok, pani dr powiedziała ze wyglada na dziewczynkę, ale ze jest jeszcze bardzo wczesnie wiec potwierdzimy za miesiac mamy piękne fotki i jestem przeszczęśliwa <33333
wichrowe_wzgórza, moremi, Invis, Charlutek, Sunshine_111, Mama2kituszek, Jooozefka, afrykanka lubią tę wiadomość
-
Karola___ wrote:O ja też szukam poduchy tylko cały czas nie mogę się zdecydować jaka w internecie polecają poofi w kształcie 9 i motherhood. Wszystkie moje koleżanki mają supermami. Patrzyłam na stronie supermami, to mało jest wzorków, skąd zamawiajcie te kotki i gwiazdeczki ? Tez z tej stronki ?
Jutro mamy prenatalne, trzymajcie kciuki, stresuje się
Podaje link do mojej poduchy, bezpośrednio z wzorem w gwiazdki, na samym dole jest wzór z kotkami. Tych wzorów jest pełno ;)Ja osobiście nie wiedziałam na który się zdecydować
https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/poduszka-ciazowa-bawelniana-typu-c-98.html#/143-wzor-113
-
A przypomnijcie mi dziewczyny do ilu cm max może mieć dziecko jeżeli chodzi o prenatalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 22:45
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Pozdrowienia z Meteorow.
Ja biore tylko kwas foliowy. Moim zdaniem te wszystkiw preparaty prenatalne to naciaganie na kase.
Ubranka, wozek, lozeczko dostalismy po znajomych i w zasadzie nic nie musialam kzpowac. Zaoszczedzony ogrim kasy. Czasem cos w second handzie kupie lub w smyku. -
Kaczorka wrote:Charlutek - ja przy pierwszej ciąży miałam wątpliwości czy pytać lekarza o zwolnienie. Bo głupio mi było. A jak nieśmiało wspomniałam to się śmiał ze mnie i powiedział, że trzeba wprost mówić
Teraz obecny ginekolog sam mnie wręcz wypchnął na L4.
A będę chciała, bo za moją pensje wystarczająco zachrzaniam i bez ciąży Do tego mam takie super biurko, że nawet nóg nie wyciągnę, a idzie ciężki okres w robocie z nadgodzinami.Akurat się zawinę...
Poza tym mam dobry nastrój, bo wreszcie mogę WSZYSTKO Spacery, marsze, joga, bieżnia, niewymagające trasy rowerowe, basen... I najlepsze - seks jest wręcz wskazany Tylko mam się nie stresować, bo mogę potem plamić z tej mojej nadżerki.
Luteinę mogę odstawiać, ale widzi że mam stresa, to mam jeszcze 2 tygodnie2x100 a potem schodzić powoli do zera do następnej wizyty za miesiąc.
Szyjka w cholerę długa, zamknięta, wyniki badań super. Jak na razie lepiej być nie może.
A, i powiedział że dużo wody, węglowodany złożone,uważać ze słodyczami a gwarantuje że nie przytyję a może nawet schudnęMama2kituszek, afrykanka lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
czarnulka24 wrote:No ja mam najbliżej do pro-familia Rzeszów. Ewentualnie mogłabym jechac jakby cos było w okolicy. Ja jutro jeszcze raz zadzwonię tam i popytam może coś się zwolniło. Jak nie to pójdę do tego gorszego lekarza on miał terminy szybciej.
Czarnulka,
W Rzeszowie to chyba jednym z lepszych jesli chodzi o USG jest DR Szpejankowski. ja do niego chodze jak jestem w Polsce. On przyjmuje prywatnie w gabinecie Primagin (on jest w przychodni dentystycznej Primadent na Lwowskiej) i ma bardzodobry sprzet i caly czas sie szkoli w tym co robi.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Wichrowe- wzgorza,
A ty masz problem z waga, ze lekarz ci mowi ze schudniesz? Ja mialam (i mam) spora nadwage zachodzac w ciaze i tez licze na to ze nie przytyje,na razie waga podobna do wyjsciowej, a nawet -1kg. Obecnie waze 86,5 kg.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
na studiach byłam wręcz otyła. Wcześniej- normalna, nie szczupła, po prostu akurat.
Potem wiele lat "zwykłej" nadwagi i wzięło mnie na zdrowe zrzucenie dla siebie, schudłam dobre 18 kg. I potem pi razy drzwi wagę trzymałam. Zabiła mnie zeszłoroczna depresja po poronieniu, zajadłam i zapiłam ją, i niestety nadwaga wróciła, chociaż doktorek powiedział że nie widać Ale jestem 10kg do przodu, wolałabym uważać.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza - no widzisz, co lekarz to inaczej mój mnie wysłał na zwolnienie, bo woli chuchać na zimne z tą moją macicą i faktem, że już jedną ciąża się nie udała.
Poducha przetestowana trochę ograniczyła moje nocne wiercenie się, ale nie do końca, bo i tak zmieniałam pozycję :p Ale mąż stwierdził, że mu się lepiej spało..
Czarnulka - wielkość dziecka do badań prenatalnych musi być między 45 mm a 84 mm.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Aasha wrote:Hej, ja po wizycie maleństwo ma 4,13 cm, przeziernosc i kość nosowa ok, pani dr powiedziała ze wyglada na dziewczynkę, ale ze jest jeszcze bardzo wczesnie wiec potwierdzimy za miesiac mamy piękne fotki i jestem przeszczęśliwa <33333
Hej Aasha, może poczytaj trochę o tego typu badaniach i o lekarzach z certyfikatem. Mój nie chciał robić żadnego badania jeśli dzieć nie będzie miał 45mm...
czarnulka
crl 45-84 mm maksymalnie,
chodzi o to, że dla tych wymiarów są odpowiednie wartości referencyjne. Jak dzieć za mały, albo przekroczy górną granicę to to badanie jest niemiarodajne i zwyczajnie bez sensu....
dziewczyny, dziś spałam z kocykiem zwiniętym w rulon, o wow, ale super, mogłam na pół-brzuchu spać, genialnie poduszkę będę miała dopiero po urlopie więc muszę jeszcze się poratować półśrodkami.
Po wczorajszej wizycie tak mi poszło morale w górę, że w końcu powiedziałam znajomym o ciąży, kurcze wszyscy tacy wzruszeni, że chyba ja nawet taka emocjonalna nie byłam a propos swojej ciazyCharlutek, czarnulka24, Sunshine_111, Mama2kituszek, afrykanka lubią tę wiadomość