Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
annggela wrote:Ja zawsze spałam na brzuchu wiec ta poduszka jest dla mnie zbawieniem . Zarzucam na nią nogę i śpię jakby w połowie na brzuchu i na boku trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, moja jest o 11.20
ja tak śpię normalnie i bez poduszki, ale zawsze obiecywałam sobie, że ją kupię jak zajdę Ja w ogóle zawsze muszę mieć coś między kolanami - poduszkę, kołdrę, jaśka, bo nie znoszę jak się dotykają9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Dziewczyny czy 11+5 to jest dobry czas na badania prenatalne27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Invis wrote:Ja czekam z niecierpliwością już na swój detektor tętna, aż mi się dzisiaj śnił Będę raz dziennie sprawdzać tętno, mam nadzieję że przyniesie mi to spokój
Aha i ja na szczęście śpię sama ten tydzień Mąż ma nocki wcześniej w sumie dwa dni spał z psem na dole w salonie, bo pieseł był po zabiegu. Jakoś mi wygodniej samej ale spoko, wróci do sypialni. Szczerze mówiąc coraz ciężej jest mi znosić brak seksu i wolę jak mąż trzyma się z daleka skoro nie możemy Na dzień dzisiejszy seks wydaje mi się jakąś abstrakcja. Na następnej wizycie muszę zapytać gina czy już możemy, skoro to największe ryzyko minęło. Zazdroszczę tym, którzy nie mają przeciwwskazań i mogą cieszyć się bliskością partnera...
Hyhyhy, też o to dziś zamierzam pytać9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
czarnulka24 wrote:Dziewczyny czy 11+5 to jest dobry czas na badania prenatalne
Tak Między 11 a 13+6.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 09:12
czarnulka24 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
czarnulka24 wrote:Dziewczyny czy 11+5 to jest dobry czas na badania prenatalne
Jeśli bobasy osiągną długość 45 mm to tak ale myślę, że spokojnie dadzą radę.
Ja byłam 3 dni później, bo w 12t1d i bobas miał 56 mm.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Aha rozumiem. A mam pytanie odnośnie testu papa ..robicie /robiłyście go ?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Hej, czy któraś z Was pracuje na umowę zlecenie, opłaca składkę chorobową i była kiedykolwiek na zwolnieniu? Rozmawiałam z panią z zusu i zapomniałam zapytać jak wygląda sprawa podatku do urzędu skarbowego? Wszystkie składki, ubezpieczenia itp przejmuje zus, pracodawca nie ponosi żadnych kosztów, czyli podatek do us też płaci zus? Do tej pory opłacałam go sama - pracuję u osoby nieposiadającej działalności. Może ktoś się zna? Zastanawiam się nad przejściem na zwolnienie... Za bardzo mnie ta praca stresuje, poza tym źle się czuję, nie mam możliwości odpoczynku w ciągu dnia, a mam takie zalecenia od lekarza. Trzeba korzystaćSyn
-
czarnulka24 wrote:Aha rozumiem. A mam pytanie odnośnie testu papa ..robicie /robiłyście go ?
Tak. Kiedyś myślałam, że oleję, ale ostatnio mówi się, że pomaga w ocenie wydolności łożyska, a nie tylko w ryzyku trisomii.
No i zawsze jakoś kalkulacja ryzyka jest pełniejsza.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Elizasz
Drogi? No według mnie to naprawdę przystępna cena. No ale to zależy, kto czego szuka i na jaką kieszeń. Dla mnie wózek był bardzo ważny.
Invis
Mieszko to całkiem ładnie imię. Nie rozumiem, czemu ludziom się nie podoba
Pierwsza stronka piękna. Ale działaj dalej.
Zgredek-12
Cholernie mi przykro. Przytulam i dodaję siły :*
Kaczorka
Ja też czasem jak dotykam brzucha mam wrażenie, że coś się rusza. A ostatnio jak słuchałam serca za pośrednictwem detektora to nagle dziecko kopnęło, aż mnie ucho zabolało haha
PS: Ile ta poduszka kosztuje?
Ja też mam już mniej więcej wybrane imiona: Olivia i Anthony
Przepraszam, że nie odnoszę się do wszystkich, ale na badaniach się kompletnie nie znam -
wichrowe_wzgórza wrote:Tak. Kiedyś myślałam, że oleję, ale ostatnio mówi się, że pomaga w ocenie wydolności łożyska, a nie tylko w ryzyku trisomii.
No i zawsze jakoś kalkulacja ryzyka jest pełniejsza.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Czarnulka, moja gin twierdzi, ze warto. Ja się jeszcze zastanawiam. Koleżanka ostatnio robiła bo miało ja to uspokoić a wyszło bardzo złe. Na szczęście dziecko zdrowe, bo już urodziła.
Zastanawiam się tez nad tym detektorem. Twierdziłam, ze nie zamierzam go kupić No bo po co. Ale dzisiaj miałam jakiś dziwny atak paniki czy na pewno wszystko Ok.,
Mam pytanie odnośnie witamin. Niektóre dziewczyny zaraz wejdą w 2 trymestr. Czy będziecie braku nadal te same? Czy dla 2 trymestru już są inne? -
Hej Dziewczyny,
pobieżnie czytając widzę, że u wszystkich wszystko ok i to mnie cieszy
Dostałam wczoraj od znajomej zaproszenie na lekcje jogi dla ciężarnych. Co o tej formie aktywności myślicie? Ktoś korzystał? Podzielcie się wrażeniami Nigdy nie byłam nawet na zwykłej jodze, a mam ochotę spróbować.
-
Enna wrote:Poduszka w kształcie litery C jest super do spania, szczególnie jak brzuszek jest już spory, ja bardzo polecam
Ja się właśnie zastanawiam, jaki kształt wybrać. Też lubię spać na wpół na brzuchu, tylko, że ja zmieniam bok kilkanaście razy w ciągu nocy. Czy z poduszką C da się to zrobić? Myślałam nad U z tego względu. Macie może jakieś doświadczenia? -
Holibka wrote:Hej Dziewczyny,
pobieżnie czytając widzę, że u wszystkich wszystko ok i to mnie cieszy
Dostałam wczoraj od znajomej zaproszenie na lekcje jogi dla ciężarnych. Co o tej formie aktywności myślicie? Ktoś korzystał? Podzielcie się wrażeniami Nigdy nie byłam nawet na zwykłej jodze, a mam ochotę spróbować.
Moim zdaniem ok, ale pod warunkiem, że naprawdę jest sprawdzony i dobry instruktor, który nie da krzywdy zrobić
Ja na jodze nigdy nie byłam, bo to nie mój klimat jeśli chodzi o aktywność.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023