X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak czytam Wasze historie i podziwiam Was. Jestem po jednej stracie. Pierwsza ciąża prawidłowa i szczęśliwie rozwiązana. Druga zakończona poronieniem samoistnym. Teraz udało się praktycznie od razu. Wydawało mi się, że to koniec świata. Ale Wasze historie napawają mnie optymizmem :) Dzięki. Obyśmy wszystkie w listopadzie cieszyły się z naszych bobasów :) Zaczynam w to wierzyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 18:25

Sunshine_111 lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Rysiowa Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, co za historia... ale teraz to już musi być dobrze :). Życzę Ci zdrowia i aby to co siedziało w piersi juz nie wróciło. Z ciążą też już na pewno będzie wszystko w porządku :). Musi :).

Sunshine_111 lubi tę wiadomość

0d1y9jcgfiocpria.png
  • Rysiowa Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    Dziewczyny tak czytam Wasze historie i podziwiam Was. Jestem po jednej stracie. Pierwsza ciąża prawidłowa i szczęśliwie rozwiązana. Druga zakończona poronieniem samoistnym. Teraz udało się praktycznie od razu. Wydawało mi się, że to koniec świata. Ale Wasze historie napawają mnie optymizmem :) Dzięki. Obyśmy wszystkie w listopadzie cieszyły się z naszych bobasów :) Zaczynam w to wierzyć :)

Ja mam podobną historię. Mam swoją teorię na poronienie które mnie spotkało i wierzę, że teraz musi być dobrze. Jutro czekają mnie prenatalne... trochę się stresuję, nie powiem.

0d1y9jcgfiocpria.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rysiowa wrote:
    Ja mam podobną historię. Mam swoją teorię na poronienie które mnie spotkało i wierzę, że teraz musi być dobrze. Jutro czekają mnie prenatalne... trochę się stresuję, nie powiem.

Ja też mam za sobą poronienie i bardzo się boję. Kupiłam teraz ten detektor tętna, ale nie wiem czy jest źle czy jest za wcześnie bo ja nic nie mogę złapać i się tylko denerwuję.
    Dziewczyny te co mają od którego tygodnia używałyscie? jakiej marki? Słyszałyście swoje tętno czy dziecka? Ile szukacie tętna? Zestresowałam się.... a do USG jeszcze 11 dni.

pomocy!!!

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosssiagabrysiowa wrote:
    ja tez bym chciaa córeczke bo 3 synow mam a córcia nam umarła więc bylabym w niebowzieta...no ale nie mam na to wplywu. co będzie to będzie i tak będe kochać

Ja też mam dwóch synów i trzecia byla dziewczynka-mój aniołek. Marzę że będzie córeczka bo 4 facetów w domu to na mnie za wiele :-)

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:
    Ja też mam za sobą poronienie i bardzo się boję. Kupiłam teraz ten detektor tętna, ale nie wiem czy jest źle czy jest za wcześnie bo ja nic nie mogę złapać i się tylko denerwuję.
    Dziewczyny te co mają od którego tygodnia używałyscie? jakiej marki? Słyszałyście swoje tętno czy dziecka? Ile szukacie tętna? Zestresowałam się.... a do USG jeszcze 11 dni.

pomocy!!!

Spokojnie, nie bez powodu na tych detektorach jest napisane że tętno można odnaleźć dopiero między 9-12 tygodniem ciąży, z naciskiem na 12. Może jest jeszcze wcześnie. Ja pierwszy raz słuchałam serduszka w 12t5d :)

Ja właśnie dostałam emaila, że mój detektor został wysłany, więc jutro powinien u mnie być :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 19:17

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:

pomocy!!!
    Ja zaczęłam używać w skończonym 11 tyg dwa razy sprawdziłam. Musiałam głowice przycisnąć ciut mocniej i wtedy złapałam . Koleżance mojej i także listopadowe wczoraj pierwszy raz sprawdzilysmy terno i znalazłyśmy 2 :) ucieszona bo ostatnia wizytę miała w 4 tyg.
    A ja jutro wybieram sie na usg :) nie zasnę z radości :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:

pomocy!!!
    Ja zaczęłam używać w skończonym 11 tyg dwa razy sprawdziłam. Musiałam głowice przycisnąć ciut mocniej i wtedy złapałam . Koleżance mojej i także listopadowe wczoraj pierwszy raz sprawdzilysmy terno i znalazłyśmy 2 :) ucieszona bo ostatnia wizytę miała w 4 tyg.
    A ja jutro wybieram sie na usg :) nie zasnę z radości :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny:)
    Ja też jestem po 1 stracie. Trzecie ivf udało się na krótko, ale beta od początku źle rosła :(
    Teraz, jak na razie, jest wszystko dobrze od początku, i wierzę, że tym razem się uda :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja już po usg melduję że jeden dzidziuś ma 4.21 a drugi 3.13 ..
    Serduszka biją ładnie . Ale jest jeden problem lekarz podejrzewa jedno łożysko i mam to potwierdzić za 2 lub 3 tyg na prenatalnych u specjalisty w klinice bo jak się potwierdzi to jest to ciąża bardzo wysokiego ryzyka .. poza tym znów zaczęłam po usg pod krwawiac ale nic nie było widać skąd to ..

mietata, Charlutek lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 trzeba być dobrej myśli, choć wiemy doskonale jak czasem to trudne :) Zobaczysz, że w miarę jak ciąża będzie bardziej zaawansowana, Ty powinnaś być spokojniejsza. Bardzo wiele przeszłaś, myślę że dość już ciężkich lat, czas na te tłuste! :)

Dziewczyny wizytujące dziś!! Co taka cisza? Czekamy na wieści kochane! Meldujcie! :)
    Czarnulka, cieszę się że wszystko ok. Ważne, że maluszki rosną, że serduszka biją! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 19:26

Sunshine_111, czarnulka24 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, trzymam kciuki za córeczkę!
    Ja też chciałabym ten detektor, ale nie jestem przekonana, czy to jest do końca bezpieczne. Boję się, że jak nie będę mogła znaleźć tętna, to będę tam za długo gmerać i się tkanki nagrzeją...
    Z drugiej strony to jest takie popularne teraz, że gdyby faktycznie szkodziło, to byłoby o tym chyba słychać :)
    Ja dziś oglądałam kilka filmików na youtube jak dziewczyny tego używają, i nawet takie, które to robiły już kilka razy miewały problem i szukały serduszka ładnych kilka minut zanim znalazły, także Iwonko nie martw się, odpocznij, odpręż się i spróbuj jeszcze raz :) Z tego co oglądałam na necie, to niziutko trzeba przykładać głowicę.
    Właśnie, jakie macie modele poza Angel Sounds? Widziałam na YT, że dziewczyny mają też takie, które podają wartość tętna, ale jak je słabo słychać, to zaniżają, i nie wiem, czy to nie generowałoby kolejnych stresów :)
    Nie wiem, jaki wybrać. Jak ten Angel Sounds daje radę, to może się na ten zdecyduję.

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka super, że serduszka biją i dzieciaczki rosną:)
    Trzymam mocno kciuki, żeby zdrowo rosły aż do ich terminu! :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Sunshine_111 trzeba być dobrej myśli, choć wiemy doskonale jak czasem to trudne :) Zobaczysz, że w miarę jak ciąża będzie bardziej zaawansowana, Ty powinnaś być spokojniejsza. Bardzo wiele przeszłaś, myślę że dość już ciężkich lat, czas na te tłuste! :)

Dziękuję :)
    Mam nadzieję, że już dość tych ciężkich lat :) Bo naprawdę wiele przeszliśmy w tym okresie (m.in. epidemia raka wśród najbliższych :( , ale to nie miejsce, na takie smutne historie, więc już nic więcej nie powiem na ten okropny temat ;) )

Jestem dobrej myśli, i już się nie mogę doczekać, jak maleństwo zacznie kopać :)
    Ale to dopiero za jakieś 10 tygodni! Ehhh ;)
    Wam też się tak dłuży każdy dzień?

To czekanie jest straszne... :) Człowiek żyje od wizyty do wizyty:) Mam nadzieję, że faktycznie, jak ciąża będzie bardziej zaawansowana, to mi trochę przejdzie :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Mika999 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczęta.

Byłam na wizycie dziś i wszystko z Juniorem dobrze, ale mam nisko szyjkę macicy i mam troszkę szlaban. :/ z tego wszystkiego nie zapytałam czy już widzi kim jest ten intruzek. W sumie nie wiem czy chce już wiedzieć.
    Następna wizyta 19.05.2017 chyba że coś się będzie działo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 19:55

mietata lubi tę wiadomość

B-HcG 646,500 09/03/17
    B-HcG 1368,500 11/03/17
    201711062743.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika999 wrote:
    Witajcie dziewczęta.

Byłam na wizycie dziś i wszystko z Juniorem dobrze, ale mam nisko szyjkę macicy i mam troszkę szlaban. :/ z tego wszystkiego nie zapytałam czy już widzi kim jest ten intruzek. W sumie nie wiem czy chce już wiedzieć.
    Następna wizyta 19.05.2017 chyba że coś się będzie działo.

Mika, a który to u Ciebie tydzień? Bo masz taki suwaczek, że ciężko policzyć :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:

pomocy!!!

Ja mam Fetal doppel taki z głośnikiem, który pokazuje tętno. Trochę je zaniża, bo na razie słychać serduszko cicho. Trzeba dać sporo żelu i nisko szukać na linii bikini mniej więcej i cierpliwość. Jak raz się uda to potem już mniej więcej wiesz, gdzie łapać.
    Ja używam dwa razy w tygodniu nie więcej.

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednym z najtańszych jest ten Angel Sound czy jakoś tak. Tańszych nie widziałam :) A jak funkcjonuje, to się okaże :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pisze na szybko z tel maluszek ma 2,94cm machal raczka kolejna wizyta 4 maja szybkie usg i skier na prenatalne

Invis, ASSA, Sunshine_111, czarnulka24, moremi, Blondik lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam AngelSound za 128 zeta z allegro, złapałam już w 10+1.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ