X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,mialam wczoraj wizyte z dzidziem wszystko ok ma 3 cm i sie wierci :) ja wyniki do d...morfologia beznadziejna spadla henoglobina,hematokryt,wzrosly krwinki biale,dodatkowo w moczu duzo bakterii. Dostalam tabletki z zelazem i antybiotyk na bakterie w moczu.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopisz i serduszko kolejna wizyta 10 maja , bedzie diewczynka

moremi, annggela lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Serduszko oznacza potwierdzoną ciążę żywą, tętno dziecka.

Ale że gdzie ono ma być? Wybacz głupie pytania, ale nie ogarniam :D Ciąża zjada mózg ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • antonna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ale że gdzie ono ma być? Wybacz głupie pytania, ale nie ogarniam :D Ciąża zjada mózg ;)

Invis na pierwszej stronie przy nicku wstawiała serduszka, jak tylko u którejś na wizycie wykryto akcję serca dziecka ;)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ja łososia nie jadam ogólnie, więc tym bardziej w ciąży.
    Ale miałam podobne rozkminy jak zamówiliśmy pizzę i był tam ser pleśniowy. Zjadłam i dzieć żyje ;)
    Cholera, o tym łososiu to nie pomyslałąm, żę surowy ;) I śledzie jadłam...
    Co do serów, znalazłam ostatnio wyjaśnienie, że to jest mit. Bakteria listerii nie przeniknie przez uklad krwionośny, musiałąby trafić do dziecka drogami rodnymi, także jedzenie serów jest bezpieczne :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Invis na pierwszej stronie przy nicku wstawiała serduszka, jak tylko u którejś na wizycie wykryto akcję serca dziecka ;)

AAAAAAAA! :D :D :D Dzięki ;)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wizyta kolejna prenatalna 12 maja prosze o wpis :)

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ale miałam podobne rozkminy jak zamówiliśmy pizzę i był tam ser pleśniowy. Zjadłam i dzieć żyje ;)

W Polsce ponoć wszystkie sery ze sklepów są z mleka pasteryzowanego, więc można bez obaw wcinać sery pleśniowe (przynajmniej tak czytałam). Ja dziś mam w planach zrobić makaron z serem lazur - pychota :D

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od rana chodził po głowie paprykarz szczeciński :P Na szczęście mama miała jakiegoś czuja i kupiła ;)

A ja sobie właśnie zamówiłam poduszkę ciążową z supermami.pl :) To chyba mój pierwszy ciążowy zakup :P No ale już dawno obiecałam sobie, że jak na prenatalnych wszystko będzie ok to w końcu kupię tą poduchę.

Najgorzej, że znowu zimno w nosie mi się zrobiło.. I boli mnie nos.. :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, ja wczoraj wieczorem sobie zamówiłam poduchę, liczę na to, że jutro już przyjdzie :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka juz leginsy z lidla chyba masz;p
    Kaczorka, Blondik, Madziula gratuluję Wam szczęśliwie udanych wizyt! Niech Wasze Maleństwa dalej tak pięknie rosną!!:))))))

Zgredek tak bardzo mi przykro.... Trzy poronienia to na pewno nie przypadek i przyczyna jakaś musi być. Najwyraźniej acard to za mało...Pewnie clexane by się przydało i kto wie, może i encorton, bo problem może być natury immunologicznej. Masz u siebie w mieście jakąś porządną klinikę, która moglaby się Tobą zająć? Skąd jesteś? Sciskam mocno, tule do serducha, bo sama wiem przez co przechodzisz. Nie trać wiary!! Byc może wystarczy dorzucić ww leki i sie uda:) Trzymam mocno kciuki za Ciebie!

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zgredek tak bardzo mi przykro.... Trzy poronienia to na pewno nie przypadek i przyczyna jakaś musi być. Najwyraźniej acard to za mało...Pewnie clexane by się przydało i kto wie, może i encorton, bo problem może być natury immunologicznej. Masz u siebie w mieście jakąś porządną klinikę, która moglaby się Tobą zająć? Skąd jesteś? Sciskam mocno, tule do serducha, bo sama wiem przez co przechodzisz. Nie trać wiary!! Byc może wystarczy dorzucić ww leki i sie uda:) Trzymam mocno kciuki za Ciebie![/QUOTE]

Z okolic poznania.

😇😁😇😇😁
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek jak się czujesz? Jesteś w szpitalu...?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kici.kulka Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie :) nasz maluszek od 2 tyg ma potwierdzoną akcję serduszka, według lekarza i om rodzimy 28.11
    Zaczynam się oswajać z myślą, że już niedługo w moim życiu pojawi się jeszcze jeden skrzat :D

Invis, moremi lubią tę wiadomość

klz99vvje14nfcom.png
    0d1y43r8hb1pphlk.png
    11.02.2013- Aniołek [*]
    15.07.2015- Aniołek [*]
    09.09.2016- Aniołek [*]
  • moremi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    moremi- a ty bierzesz clexan profilaktycznie czy coś ci wyszło z badań konkretnego?
    Z badań nic nie wyszło. Nie zrobiłam genetyki, bo jak już mieliśmy ją zrobić, to zaszłam w ciążę i "jakoś to poszło". Teraz znowu planowaliśmy zrobić po pół roku starań i znowu nie wyszło ;-) bo zaskoczyło w pierwszym cyklu.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kici.kulka wrote:
    Witam ponownie :) nasz maluszek od 2 tyg ma potwierdzoną akcję serduszka, według lekarza i om rodzimy 28.11
    Zaczynam się oswajać z myślą, że już niedługo w moim życiu pojawi się jeszcze jeden skrzat :D

Witaj wśród nas :) Ja też właśnie dopiero zaczynam się oswajać i wierzyć w to.. :)

Kici.kulka lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Kaczorka juz leginsy z lidla chyba masz;p
    Kaczorka, Blondik, Madziula gratuluję Wam szczęśliwie udanych wizyt! Niech Wasze Maleństwa dalej tak pięknie rosną!!:))))))

Leginsy z Lidla się nie liczą :P

Iza - napisali na stronie, że dostawa w 2 dni, więc powinna jutro przyjść ;) Moja pewnie dotrze w czwartek ;) ciekawe czy będę akurat w domu, bo mam wizytę u gina w ten dzień :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek, trzymaj się.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy powiedziałam szefowi​ zaraz po zobaczeniu serduszka. To było akurat tuż przed rozpisywaniem przez niego grafiku pracy, więc od razu ominął mnie w niektórych sprawach. Dzięki temu nie trzeba później kombinować. Powiedzialam też swojemu asystentowi, żeby wiedział gdybym z dnia na dzień trafiła np. do szpitala. Wczoraj też dowiedziała się część kolegów i koleżanek.
    Od dzisiaj siedzę w domu, więc pewnie zaraz wszyscy będą wiedzieć.
    W mojej sytuacji jest to o tyle śmieszne, że pracowałam niecałe dwa miesiące od powrotu po macierzyńskim.

Invis możesz mi dopisać 39 lat i 1 cykl starań
    Ps. Gdzie Twój awatar?

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mietata Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy jeszcze nikt nie wie...właściwie to powiedzieliśmy rodzicom i dalej nikomu. Czekam jeszcze w tym tygodniu na wyniki Nifty, powinien być za 2-3 dni :) i wtedy powiemy innym. W pracy powiem chyba w czerwcu jak będzie widać. Na szczęście mam typ pracy, w której pracuję nad swoim projektem, nikt ode mnie nie jest zależny więc nikt focha nie strzeli....ok może poza moją cudowną ekipą, która się zapłacze, że zniknę z ich życia na jakiś czas ;)

Co do płci, dziewczyny nie chcę podcinać skrzydeł, ale moje dziecię na prenatalnych wyglądało na 100% dziewczynkę, a po przyłożeniu sondy w innym miejscu na bank chłopak :) sam dr się śmiał z tego :)

Chyba sobie odpuszczę detektor tętna, jakoś tak się uspokoiłam i nawet nie miałabym chyba potrzeby nasłuchiwania :) ale ogólnie myślę, że to fajne ustrojstwo dla rodziców.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ