X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Tak, trzeba mieć raczej kartę ciąży ze sobą. Ode mnie ten lekarz brał kartę na chwilę. Zresztą kartę ciąży dobrze jest mieć zawsze przy sobie :)
    Aha, bo lekarz chyba musi gdzieś zapisać wszystkie informacje?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Aha, bo lekarz chyba musi gdzieś zapisać wszystkie informacje?

Nie, u mnie nic nie zapisywał. W sumie nie sprawdzałam po co ją brał- chyba aby potwierdzić dane, sprawdzić datę terminu porodu.

Raport z całego badania dostałam na kartce A4 z dwóch stron + zdjęcia.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata cudowna wiadomość! Gratuluję! :)

mietata lubi tę wiadomość

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata super wiadomość z tym wynikiem. Będziesz mogła spać spokojnie :)

mietata lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Nie, u mnie nic nie zapisywał. W sumie nie sprawdzałam po co ją brał- chyba aby potwierdzić dane, sprawdzić datę terminu porodu.

Raport z całego badania dostałam na kartce A4 z dwóch stron + zdjęcia.
    Aha rozumiem :)
    Dziękuję za informacje :)

07.06.2019 synek

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj, właśnie ogarnęłam zgrywanie dźwięku z detektora na laptop :D Będziemy mieć cudowne pamiątki <3

Sunshine_111 lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Aj, właśnie ogarnęłam zgrywanie dźwięku z detektora na laptop :D Będziemy mieć cudowne pamiątki <3

I jak to się robi? Ja w sumie jeszcze nie próbowałam :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ufff, no to nie będę jedyna :)
    Ja też nie. Pewnie bardziej bym się denerwowała. W poprzedniej ciąży ruchy czułam już w 18 tygodniu przy łożysku na przedniej ścianie, a że teraz startowalam z niższą nieco wagą, to pewnie będą wcześniej.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra Es wrote:
    Tez nie mam tego detektora, bo z moimi zdolnosciami to bym nie umiala znalezc i tylko bym sie nakrecala.. ale doskonale rozumiem obawy tych dziewczyn, ktore tak wiele przeszly.. a powiedzcie mi dziewczyny macie jakies sposoby na choroby w ciazy?? Meczy mnie kaszel plus okropny katar, mysle ze zalatwilam sobie zatoki:(lekarz narazie nic nie chce mi dac a ja sie mecze:(
    Mam zapalenie zatok i dostałam krople sterydowe do nosa, oprócz tego sól morska i fizjologiczna. Można też stosować sambucol.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpinasz do detektora ten kabel i słuchawki, końcówkę kabla podłączasz do wejścia na mikrofon w laptopie, szukasz rejestratora dźwięku (nie wiedziałam, że w windowsie takie coś jest :D ) i jak znajdziesz serducho to nagrywasz :) Potem zapisujesz gdzie tam chcesz.
    Puszczam co chwile i ryczę :D Hormony :D

Sunshine_111 lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Podpinasz do detektora ten kabel i słuchawki, końcówkę kabla podłączasz do wejścia na mikrofon w laptopie, szukasz rejestratora dźwięku (nie wiedziałam, że w windowsie takie coś jest :D ) i jak znajdziesz serducho to nagrywasz :) Potem zapisujesz gdzie tam chcesz.
    Puszczam co chwile i ryczę :D Hormony :D

Popróbuję jak córka pójdzie spać i będzie w domu cicho :D

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj już też po genetycznym :) wszystko wygląda ok. Maluch nie chciał współpracować, odwrócił się plecami a później zwinął się w kłębek i zasnął mimo iż chwilę wcześniej zjadłam bułkę :P przez to trochę usg miałam przez brzuch a trochę przezpochwowo :) ale jakoś udało się coś pomierzyć :) wg usg termin porodu 2 dni później czyli na 3 listopada, zobaczymy jak będzie, podobno to się może zmieniać?

Invis, ASSA, Sunshine_111, Mama2kituszek, Zuza2323, afrykanka lubią tę wiadomość

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Popróbuję jak córka pójdzie spać i będzie w domu cicho :D

Myślałam, że to będzie bardziej skomplikowane :D Powodzenia ;)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny dzisiejszych wyników i wizyt.

Z tym nagrywaniem nawet nie wiedzałam, ja mam ten detektor z głośnikiem więc muszę sprawdzić czy też się da ale to w sobotę najwcześniej.

Wypróbowałam poduszkę i jest fajna ale ma jedną wadę - męża mam za daleko i musiałam ją odwrócić żeby móc się z mężem spotkać :). No i dla kogoś kto nie śpi na poduszce tylko na płasko jak ja to może jednak w kształcie litery J byłaby lepsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:07

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie głupkowate pytanie. Myślicie że tym detektorem można usłyszeć jak dziecko pływa i fika? Próbowałam kolejny raz i nic nie słyszę. Po prawej i lewej stronie słychać jakby jechał pociąg w oddali ale to chyba moje tętno bo dziecko mam jedno w brzuchu :-) Natomiast jak przykładam na środku, nisko pod pępkiem to nie słychać nic albo jakieś delikatne szumy, aż nagle głośny odgłos jakby się tam coś ruszało? Rzucało się wręcz. I to tylko na środku brzucha, po bokach tego nie ma. Przez moment jak zatrzymałam się w tym miejscu to wydawało mi się że coś puka ale za chwilę przestało. Chyba pożałuję zakupu :P

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Dziewczyny, mam takie głupkowate pytanie. Myślicie że tym detektorem można usłyszeć jak dziecko pływa i fika? Próbowałam kolejny raz i nic nie słyszę. Po prawej i lewej stronie słychać jakby jechał pociąg w oddali ale to chyba moje tętno bo dziecko mam jedno w brzuchu :-) Natomiast jak przykładam na środku, nisko pod pępkiem to nie słychać nic albo jakieś delikatne szumy, aż nagle głośny odgłos jakby się tam coś ruszało? Rzucało się wręcz. I to tylko na środku brzucha, po bokach tego nie ma. Przez moment jak zatrzymałam się w tym miejscu to wydawało mi się że coś puka ale za chwilę przestało. Chyba pożałuję zakupu :P

Może to ten hałas, trzask, pojawiający się przy lekkim odchyleniu sondy od brzucha? Ja u siebie wyraźnie słyszę tętno dziecia, poza tym tylko lekkie szumy i te trzaski, kiedy odchylam sonde od ciała.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a pojawiła się u Was już ciemna kreska na brzuchu? Bo u mnie już coś widać, nawet Mąż widzi, więc nie mam zwidów. Ale czy to nie za wcześnie?

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyłożyłam i nie ruszałam ręką przez dłuższą chwilę, nagle były takie odgłosy dziwne, jakby coś tam się ruszało. Tętna nie znalazłam, jutro idę na usg więc nie przeżywam, okaże się niedługo ;)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Dziewczyny, a pojawiła się u Was już ciemna kreska na brzuchu? Bo u mnie już coś widać, nawet Mąż widzi, więc nie mam zwidów. Ale czy to nie za wcześnie?

Ja jeszcze nie mam, ale czytałam że owszem może się juz pojawiać :) Zapewne jest to sprawa indywidualna.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    przyłożyłam i nie ruszałam ręką przez dłuższą chwilę, nagle były takie odgłosy dziwne, jakby coś tam się ruszało. Tętna nie znalazłam, jutro idę na usg więc nie przeżywam, okaże się niedługo ;)

To przyglądnij się jutro gdzie lekarz łapie i potem będziesz wiedziała gdzie szukać :)

IZA92 U mnie też póki co nie ma krechy :)

8p3oyx8do0sejm7n.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ