X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Ja nie umiem znaleźć serduszka, próbowałam 3 razy. To prawda ze lepiej tego ustrojstwa nie mieć niż nie znaleźć i mieć mętlik w głowie. Gdzie szukacie? Może wina tkwi w tym ze użyłam oliwki zamiast żelu?

ja mniej więcej tam gdzie pęcherz jest :P Tuż nad wzgórkiem łonowym. Raz było na środku, raz po prawej, raz po lewej...
    Poza tym zależy od osoby, u jednych znajdzie się w 10 tygodniu, u innych dopiero po 12.

Ja teraz używam oliwki, bo żel się babrał niemiłosiernie, i z oliwką jest duuużo lepiej i wygodniej.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki detektor najbardziej polecacie. .?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny a jaki detektor najbardziej polecacie. .?

Ja kupiłam najtańszy, innych nie znam ;) AngelSound, niecałe 130 na allegro.
    Są takie po 250 bardziej wypasione z wyświetlaczem, to od razu wiesz jakie tętno.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jednak zdecydowałam na ten za 250, ale bardziej zależało mi na głośniku, bo widziałam, że szczególnie na początku ciąży te odczyty tętna są nieprawdziwe, zaniżone, więc nie patrzę na to na razie, żeby się nie stresować (Chociaż właściwie nawet wyświetlił 167 bodajże...). Chciałam, żebyśmy oboje mogli usłyszeć, a nie mam za bardzo głośniczka, żeby podpiąć pod Angel Sounds. Nie chciało mi się kombinować ;)
    W tej cenie dostałam jeszcze pół litra żelu, baterie i kabelek do nagrywania dźwięku na kompie lub smartfonie - może kiedyś... ;)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w poczekalni u gina i wpierdzielam rogaliki z dżemem - ciekawe co sobie inne babki myślą :p

Niedługo chyba zostanę jedyną na wątku bez detektora ;) ale wychodzę z założenia, że na miesiąc kupować nie będę. A później to już bobas będzie się ruszać i brzuch będzie się powiększać :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, ja tez nie mam i raczej nie kupię :p
    Powodzenia na wizytach! ;)
    Agapi, ja jestem z Trojmiasta o chodzę do gin w Gdyni. Jak chcesz więcej infornacji to napisz na priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 15:31

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Kaczorka, ja tez nie mam i raczej nie kupię :p
    Powodzenia na wizytach! ;)

Ufff, no to nie będę jedyna :)

Holibka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedź. Ja za tydzień tez planuje poszukać jakiegoś detektora :)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, u mnie też w cenie kabelek i żel.
    Ja brałam najtaniej, byle coś usłyszeć :D Więcej wymagań nie mam :D

Teraz po usg i wizycie u gina nie ciągnie już mnie tak do sprawdzania, jestem dość spokojna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 15:46

czarnulka24, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

I ja bez detektora zostanę :P Z dzieckiem wszystko ok, ciąża niezagrożona, to co będę dziecko niepokoić ;) Do prenatalnych miałam sporo obaw, ale teraz jestem już dobrej myśli.

Brzuszek już zauważam, ten faktycznie ciążowy, nie wypchnięte w górę jelita (to już jakiś czas temu ;)). Tak mniej więcej na linii bioder, gdzie zawsze miałam wręcz dołek, zaczyna być pagórek lekki ;) .

Waga lekko w górę, na wykresie belly widać ewidentnie że po troszku idzie w górę ;) Generalnie z 66,6kg wskoczyłam na 67,3kg.

moremi lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ja też nie mam i nie planuję kupić :P

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Heheh :D Ja kupiłam tylko ze względu na złe doświadczenia, to mi dało mnóstwo spokoju przez te 2 tygodnie do prenatalnych :)

Tak od 10 tyg czułam pod dłonią na wysokości pęcherza powiększającą się kulkę. Tylko na dotyk, wizualnie nic. Teraz mam wrażenie, że poszło to do góry. Nic nie widać, ale..mam gruby brzuch ;) Tzn. otłuszczony dość, ale nie wystający, do tego bardzo silne mięśnie brzucha i mocną przeponę. Podejrzewam, że może nie być widać dość długo. I dobrze :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Sandra Es Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mam tego detektora, bo z moimi zdolnosciami to bym nie umiala znalezc i tylko bym sie nakrecala.. ale doskonale rozumiem obawy tych dziewczyn, ktore tak wiele przeszly.. a powiedzcie mi dziewczyny macie jakies sposoby na choroby w ciazy?? Meczy mnie kaszel plus okropny katar, mysle ze zalatwilam sobie zatoki:(lekarz narazie nic nie chce mi dac a ja sie mecze:(

1z65b14.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś była wizyta na NFZ, więc bobasa mi nie pokazali.. Ale widziałam go kilka dni temu i zobaczę za 2 tygodnie :)
    Ręcznie mnie tylko zmacali i ponoć wszystko jest ok.
    A moją przegrodą w macicy mam się nie przejmować, bo ona głównie stwarza problemy przy staraniach. Teraz powinno być ok.

Tylko mam nakaz nie dopuszczać do zaparć. Więc albo mam parzyć śliwki suszone albo na wieczór robić mieszankę wody, miodu i cytryny i z rana przed śniadaniem wypijać. Bo ponoć zaparcia mogą się przyczynić do wcześniejszego porodu.

Następna wizyta 25.05. :) to już prawie połowa ciąży będzie! ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra Es ja obecnie przechodzę chorobę. Gorąca herbata z imbirem i cytryną, jak już w łóżku leżę to gorące mleko z miodem, i maść rozgrzewająca na czoło, nos, zatoki przynosowe. Dodatkowo płuczę nos wodą z solą morską, dokładniej chodzi o płukanie dzbankiem Rhino Horn...
    Wygląda okropnie, ale polecam!

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Vittoriya Nowa

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj pierwszy raz udalo sie znalesc serduszko detektorem. Troche czytalam w necie, sproboealam z pelnym pecherzem i udalo sie. Monitor nie zlapal, ale slychac bylo, policzylam sobie sama, 160 wyszlo rowno. Dosc cichutko, dlugo noe moglam znalezc, tak ze nie warto stresowac sie. Dzieciatko jeszcze bardzo male. W poprzedniej ciazy zakupilam ten detektor , jak bylam w 14 tc i odrazu znalazlam i taki dosc glosny byl dzwiek, a dzisiaj to tak trzeba bylo dosluchac sie, czyli tam sobie gdzies schowane jeszcze nizko jest.
    Za bledy ptzepraszam, caly czas ucze sie polskiego i staram sie bardzo.

Sunshine_111, moremi, Mama2kituszek, wichrowe_wzgórza, afrykanka lubią tę wiadomość

m3sxxzkrpgw1ust8.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po prenatalnych i wszystko w normie ;) Dzidzia miała 6.3 cm i na 70% lekarz widzi dziewczynkę. Kolejna wizyta za miesiąc, więc zobaczymy, czy lekarz dobrze obstawił ;) Teraz czekamy na wyniki Pappa i jak będą to lekarz przeliczy te prawdopodobieństwa.

Sunshine_111, Invis, Mama2kituszek lubią tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ja tez jestem z tych co praktycznie od razu powiedzialy o ciazy.Za pierwszym razem bylo poronienie,to mialam wsparcie od roznych osob, rodziny.

Teraz tez w miare szybko powiedzialam ,nawet w pracy, szefowi, u nas nie ma zwolnien, wiec przynajmniej szef wie, ze moge sie gorzej czuc, przyjsc na pozniejsza godzine itd.

Ja dzis ide na pobranie krwi do badania wolnoplodowego DNA (NIPT).

Invis, afrykanka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• agapin Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    agapin - nie jestem z Trójmiasta, ale polecam Ci stronkę znanylekarz.pl Możesz tam poczytać opinie na temat lekarzy ginekologów, zobaczyć w czym się specjalizują i jest szansa, że któryś Ci przypadnie do gustu. Ja tak znalazłam swojego :)

Osobiście myślę, że kobieta w ciąży (zwłaszcza z przykrą historią) może być w różnym stanie psychicznym. Jedne się boją, panikują, martwią wszystkim i dobry lekarz powinien umieć uspokoić taką pacjentkę a nie jeszcze pogłębiać jej lęki. A w dzisiejszych czasach jest tylu lekarzy, że naprawdę nie ma obowiązku chodzić do jednego (tak jak było kiedyś).

Kaczorka, znam ten portal i ciągle szukam, ale już kilka razy - mimo dobrych opinii - niestety żałowałam decyzji o wizycie.
    Oczywiście nie poddaję się i szukam :-)

mietata wrote:
    Agapin, nie przejmuj się, zmień lekarza, też polecam portal znanylekarz
    Ja też dostałam profilaktycznie heparynę,a nie miałam poronień, chodziło o inny rodzaj profilaktyki, teraz już mogę odstawić, więc nie daj się straszyć że będziesz brała do końca ciąży pełnopłatną.
    Głowa do góry, odstaw juz na boczny tor tę historię, nie ma co się niepotrzebnie denerwować :)

Mietata, staram się bardzo nie przejmować, ale uwierz mi że w takich sytuacjach bywa ciężko.

Invis wrote:

agapin poszukaj innego lekarza i nie stresuj się. Lekarz na prenatalnych, u którego byłam raz też próbował podważać zdanie mojego lekarza, poza tym był dość oschły (pomimo dziesiątek świetnych opinii na stronie odnośnie jego sympatii, kompetencji itd..) i nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Ja wracam tylko do takiego lekarza, u którego czuję się traktowana dobrze, i bezpiecznie oczywiście.

Invis, dzięki. Będę na pewno szukać innego lekarza.
    PS. Czy jest opcja dopisania mojej daty (którą przewiduję sama póki co) na 27.11? :-) wcześniej o tym pisałam, ale bez pogrubienia, więc pewnie gdzieś umknęło. Z góry dzięki.

• agapin Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy mogłabym Was prosić o info o badaniu USG genetycznym wykonywanym między 11 a 14 tygodniem? Ostatnio lekarka powiedziała, że trzeba, ale bez żadnych konkretnych informacji..
    Rozumiem, że to się wykonuje u innego lekarza niż prowadzącego? Jest to badanie płatne czy refundowane? Jak z terminami, trzeba się dużo wcześniej rejestrować - tydzień, dwa?
    Jak to wygląda i ile kosztuje?

Przepraszam za - być może - trywialne pytania, ale jestem w tym zielona, do tej pory martwiłam się tylko poronieniami...

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ