X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziś najszczęśliwsza na świecie:)))) Jestem po usg genetycznym i wygląda na to, że Maluszek jest caly i zdrowy:)))))))))))))))) MARZENIA SIĘ SPEŁNIAJĄ!!!
    Badanie bylo bardzo dlugie i szczegółowe, musialam nawet wyjść na chwilę, coś zjeść slodkiego i wrócić ponownie, bo nie chciał się pokazać ze wszystkich stron:) Lekarz opowiadał, opowiadał, po czym na pewien moment przestał mowić, a ja już sie wystraszyłam, że dojrzał tam coś niepokojącego. Okazało się, że to przez malego uparciucha, który nie chcial się wdzięcznie zaprezentować z każdej strony. Dostalam obszerny opis badania, zdjęcia i nawet plytę z fragmentem badania na pamiątkę:)
    Nasza Córcia juz wie:)) Kiedy pokazaliśmy Jej zdjęcie z prośbą, by spróbowała zgadnąć co to na nim jest powiedziala " wirus?", "robot?", "kosmita?"... "dzidziuuuuuś?????". Jest taka szcześliwa! Wszystkim teraz opowiada i planuje jak to musimy sie przygotować na Maleństwo:)
    Termin porodu 5.11. Kochana Invis, czy mogę poprosić już o dopisanie mnie do listy?
    Prawdopodobnie będzie druga Córcia:))))
    Wszystkim wizytującym dziś Kobietkom serdecznie gratuluję i bardzo się cieszę, że i u Was jest dziś wesoło:))))

Xaxa, agagaga, Zuza2323, Sunshine_111, afrykanka, moremi, Charlutek, Blondik lubią tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Sandra Es Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi - a te krople sterydowe to jak sie nazywaja?? Fanipos może?? Ja myske, ze u mnie tez moze byc problem z zatokami , bo non stop zlazi mi mnostwo kataru przeroznego koloru, czasem z krwia. Ciekawe czy ten rezonans by to wykazal?? Mam juz zdjecia, ale bez opisu a wizyte u neurologa dopiero za miesiac.. ale jutro chyba wybiore sie do rodzinnego.. znow

1z65b14.png

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra rezonans by wykazał.. Jeśli Ci nie przechodzi, to ja bym się szybciutko wybrała do dobrego laryngologa. Jeśli tam jest bakteria, to pewnie antybiotyk by się przydał. Ja już jeden brałam, duomox, jest bezpieczny.
    A boli Cię strefa zatok? jak pochylasz glowę? A może to bardziej alergia? Choć katar byłby raczej przezroczysty.. Zapalenie zatok znam, znam, jesienią 9 punkcji miałam, bolało, ale wreszcie pomogło, gdy zupełnie nic nie pomagało. Wyszło na rtg. No ale w ciąży to inna historia;)

3jgx3e3kk4xchmg3.png
  • kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduję się po usg genetycznym. Ciąża ewidentnie 6 dni młodsza niż wg. OM, ale wszystkie parametry jak najbardziej prawidłowe. Bardzo bardzo się ciesze :) i na razie wygląda na to, że mamy zdrowa córeczkę, chciaz nie bardzo dzidziuś był skory do współpracy :) Musiałam jak mama2kituszek jeść cukierki :)

Invis, Sunshine_111, Zuza2323, moremi, Blondik, Xaxa lubią tę wiadomość

gannyx8d3f2tm6p4.png

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula super!! A ile mierzy Twój Bąbelek?

3jgx3e3kk4xchmg3.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Jestem dziś najszczęśliwsza na świecie:)))) Jestem po usg genetycznym i wygląda na to, że Maluszek jest caly i zdrowy:)))))))))))))))) MARZENIA SIĘ SPEŁNIAJĄ!!!
    Badanie bylo bardzo dlugie i szczegółowe, musialam nawet wyjść na chwilę, coś zjeść slodkiego i wrócić ponownie, bo nie chciał się pokazać ze wszystkich stron:) Lekarz opowiadał, opowiadał, po czym na pewien moment przestał mowić, a ja już sie wystraszyłam, że dojrzał tam coś niepokojącego. Okazało się, że to przez malego uparciucha, który nie chcial się wdzięcznie zaprezentować z każdej strony. Dostalam obszerny opis badania, zdjęcia i nawet plytę z fragmentem badania na pamiątkę:)
    Nasza Córcia juz wie:)) Kiedy pokazaliśmy Jej zdjęcie z prośbą, by spróbowała zgadnąć co to na nim jest powiedziala " wirus?", "robot?", "kosmita?"... "dzidziuuuuuś?????". Jest taka szcześliwa! Wszystkim teraz opowiada i planuje jak to musimy sie przygotować na Maleństwo:)
    Termin porodu 5.11. Kochana Invis, czy mogę poprosić już o dopisanie mnie do listy?
    Prawdopodobnie będzie druga Córcia:))))
    Wszystkim wizytującym dziś Kobietkom serdecznie gratuluję i bardzo się cieszę, że i u Was jest dziś wesoło:))))

Kochana gratuluję :) Już możesz być spokojna. I oczywiście wpisuję Cię, tylko napisz mi jeszcze czy napisać już przy nicku że będzie dziewczynka? Czy czekamy jeszcze? :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, kolejną wizytę mam 18 maja. Zapomniałam dodać, że według ostatniego USG termin porodu mi wyliczyła na 26 października, ale niech zostanie termin z pierwszego USG, czyli możesz zmienić mi 1 listopad na 2.

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny a ten test papa tez tylko do 14tyg ? I byle gdzie można zrobić?

Test PAPPa ja robię normalnie oddając krew w Diagnostyce i płacąc. Pewnie q każdym laboratorium zrobisz odpłatnie ten test bez problemu. Wiem, że się go robi od 10 tc, ale kiedy najpóźniej, to nie mam pojęcia :(

klz9hdgefsr87l0p.png

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis dziękuję:* Tak, z tą plcią wstrzymajmy się jeszcze:)

3jgx3e3kk4xchmg3.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też to usg miałam już przez brzuch.

Na zatoki mogę brać mój ulubiony ziołowy sinupret.

Na alergię - tabletki z lewocetyryzyną.

W razie infekcji grzybiczych - clotrimazol globulki, w ostateczności 150 fluconazolu doustnie.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas też wszystko w porządku !!:)

Lekarz badał nas chyba ze 40 minut, dzidziuś ładnie współpracował dużo się ruszał. Pokazał wszystko włącznie z paluszkami u rączek i stópek ;)
    Wszystkie wyniki malucha wyszły w porządku, zarówno przezierność, kość nosowa, serduszko, mózg, jakieś przepływy w żyłach mierzył. Wszystko chwalił i uspokajał moje skołatane nerwy ;p.
    Jedyne co już u mnie wyszło podejrzanie, to zmniejszone przepływy w żyłach w macicy, czy coś takiego i może mieć to związek z nadciśnieniem w ciąży. Mam brać acard raz dziennie i będziemy obserwować. Oddaliśmy też krew na pappa, podobno pod kątem wyniku pappa lekarz będzie mógł też ocenić czy są dodatkowe przesłanki, żeby podejrzewać nadciśnienie.
    W samochodzie aż się popłakałam, jakoś tak kamień spadł mi z serca. A teraz zamówiłam taką poduszkę supermami, jak część z was już ma i segregator ciążowy od mamyginekolog ;p wcześniej się bałam, że zapeszę.

mietata Tobie bardzo gratuluję i zazdroszczę Nifty, my w końcu dzisiaj zdecydowaliśmy się tylko na pappa :)

Sunshine_111, Invis, Zuza2323, afrykanka, mietata, moremi, Blondik lubią tę wiadomość

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Sandra Es Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonczylam niedawno brac amoxycylime- antybiotyk. Ale nic lepiej:( jestem za granica i tu oczywiscie ograniczone leczenie.. miewalam migreny i wtedy wlasbue mialam taki bol jakby zatok, ale teraz poza tym katarem nie odczuwam bolu. Pojde do rodzinnego moze zeby mi zdiagnozowal ten rezonans , bo zrobili a nie opisali i czekac mam na zbawienie..

1z65b14.png
  • Sandra Es Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczynom, ktore juz po usg prenatalnym!! Mozecie juz oddychac spokojnie! Ja sie chyba nie doczekam!!:)

1z65b14.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Invis, kolejną wizytę mam 18 maja. Zapomniałam dodać, że według ostatniego USG termin porodu mi wyliczyła na 26 października, ale niech zostanie termin z pierwszego USG, czyli możesz zmienić mi 1 listopad na 2.

Dopisałam, i zmieniłam. Przy okazji- podłączyłam detektor pod swój telefon, i pięknie nagrało na rejestratorze bez problemu :D Wysłałam na messengerze teściom i mojej mamie, wzruszeni byli :D

Tak jeszcze chciałam tylko napisać, że staram się dopisywać wizyty i wszelki info o które mnie prosicie na bieżąco, nawet jeśli na to nie odpowiadam to sprawdzajcie, zazwyczaj do dnia po tym jak napiszecie powinno już być na liście zaktualizowane. Ale staram się to jednak robić na bieżąco jak mi czas pozwala :P

Dziewczyny, serdeczne gratulacje dla Was wszystkich, po tak wspaniałych wizytach! <3 Bardzo, bardzo się cieszę z wspaniałych wieści. Oby zawsze były już u nas takie, i tylko takie :)

I dużo zdrówka dla tych zakatarzonych i chorych. U mnie mąż przytarmosił z pracy jakieś cholerstwo, standardowo w takim przypadku każę mu chodzić w maseczce (takiej jednorazowej, kupionej w aptece). Dzięki temu mniejsze prawdopodobieństwo, że zarazi mnie i córkę tym swoim rozsiewaniem bakterii :) Polecam ten sposób z maseczką, bo odkąd go wprowadziliśmy, gdy jedno z nas choruje zazwyczaj reszta wychodzi bez szwanku (a wcześniej istny szpital- jak chorowało jedno, to reszta jak na zawołanie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:40

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Dziewczyny, a pojawiła się u Was już ciemna kreska na brzuchu? Bo u mnie już coś widać, nawet Mąż widzi, więc nie mam zwidów. Ale czy to nie za wcześnie?

Ja w pierwszej ciąży nie miałam kreski i w tej także się jej nie spodziewam :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, możesz zapisać mi prenatalne USG na 5 maja :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Bardzo gratuluje udanych wizyt :)

Invis prosze wpisz na liste moje prenatalne USG 18.05.

Ja pamietam, ze jak bylam w ciazy to lekarz na prenatalnych mi mierzyl rowniez kosc udowa dziecka, bo poza koscia nosowa i NT to rowniez krotka kosc udowa daje informacje o mozliwej trisomi 21. Nie wiem czy zauwazylescie, ale ludzie z Zespolem Downa sa niscy.

W domu tez mam poduche z poprzedniej ciazy i ja uwielbialam, poza tym na obu koncach byly sznureczki, ktore wiazalam ze soba i do srodka mala kladlam.

Ogolnie, to ta pogoda mnie dobija, ja juz chyba za bardzo sie przyzwyczailam do ciaglego ciepla i slonca. Mala energia roznosi od siedzenia w domu.To ponarzekalam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 23:50

1usat5od00spirqc.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiii!! Dołączam do Was już w II trymestrze :D

Dzisiaj druga noc z poduchą - zdecydowanie lepsza od pierwszej :) chyba zaczynamy się ze sobą oswajać :p

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i jak dzisiaj ktoś będzie podglądał maluchy to życzę powodzenia i samych dobrych wieści :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś będę podglądaczem :-) stresuje się trochę ale jestem dobrej myśli. Trzymajcie kciuki, wizytę mam na 11, a od godziny już nie śpię i przeżywam! To niby ma być usg genetyczne ale ten lekarz do ktorego chodze na NFZ to taki jest "po łebkach". Od początku robi usg przez brzuch, mało przy tym mowi, wizyta trwa zaledwie kilka minut. 5 maja ide prywatnie i tam moje nadzieje i oczekiwania sa dużo większe :-)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Jupiii!! Dołączam do Was już w II trymestrze :D

Dzisiaj druga noc z poduchą - zdecydowanie lepsza od pierwszej :) chyba zaczynamy się ze sobą oswajać :p

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i jak dzisiaj ktoś będzie podglądał maluchy to życzę powodzenia i samych dobrych wieści :)

Zazdroszczę 2 trymestru! <3 Ja świętuję dzisiaj, że moje dziecko z zarodka awansowało na płód ;)

Ty masz tę poduchę w kształcie C, prawda? :) Z czym Ci się w niej ciężko oswoić? Bo ja się jeszcze waham, czy C, czy J... ale sporo osób chwali właśnie tę C.

klz9hdgefsr87l0p.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ