X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b24fef4d000.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18eaf5df5814.jpg

Biedne tulipany pozdrawiają z ogrodu :D Co to za anomalie pogodowe? Ja już potrzebuje słońca! :( Nic tylko szro-buro i ponuro, do tego deszcze, a dziś to :/

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza jestem w szoku :D ja też już pragnę słoneczka i ciepełka <3 Świat wydaje się wtedy taki przyjemniejszy, że aż chce się żyć!

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda cudowna ;] Aż znów zaspałam do pracy :P
    Znów mam mega szpilki w brzuchu, kłuje jak cholera. No dobra, niech sobie rośnie :D Wg USG dziś zaczynam II trymestr. Biorąc pod uwagę OM to pojutrze :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis i można wyjść wtedy do ogrodu, na spacer, pojeździć na rowerze lub wybrać się z Mężem na ryby. A tak to nic tylko w domu siedzieć :/ Chyba zacznę żałować, że budujemy tutaj dom, trzeba było wyjechać na jakąś wyspę :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio czuję takie sekundowe ukłucia po stronie gdzie znajduję serducho :) Jedno ukłucie i spokój na jakiś czas.

Oj tak :) Ciekawe jaki duży dzieć będzie na kolejnej wizycie :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • justysia8512 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja też do Was dolacze:) Rose 14.11.2017. To moja 3 pociecha. Początki byl y bardzo ciężkie, plamienia, krwiak, teraz na szczęście już po krwiaku ani śladu :) to moje wczorajsze zdjecie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b226791d689.jpg

Invis, Blondik, mietata, moremi, annggela, Sunshine_111, Zuza2323 lubią tę wiadomość

70b8751c77.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej aa kiedy ta wiosna przyjdzie zimno wieje leje porażka :(
    Ja nawet wczoraj czułam sie juz ok :) oby juz tak zostało

Justysia8512 ja tez miałam krwiaka ale wchłonął sie w 2tyg :) i już tez ok niech maluszki rosną na pocieche rodzicom u nas tez trzeci skarbek :)

justysia8512 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ze mnie od wczoraj szczęśliwy człowiek - w Szczecinie póki co słonecznie i robi się ciepło :) i oby tak już zostało!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, pogoda nie rozpieszcza, ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza nawet.. Milej się w domu siedzi i dzieciaki pod oknami nie krzyczą (bo mamy to szczęście ze pod naszymi oknami jest plac zabaw) - póki co delektuję się spokojem ;P

Dziewczyny, czy którejś zaczęły wypadać włosy? Mi w tym tygodniu zaczęły lecieć na potęgę.. Nigdy nie miałam wcześniej takiego problemu.. Może to też kwestia pory roku..? Czytałam że powinny zacząć wypadać dopiero przy karmieniu..

h84fhdgewip6e90o.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dianna wrote:
    Faktycznie, pogoda nie rozpieszcza, ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza nawet.. Milej się w domu siedzi i dzieciaki pod oknami nie krzyczą (bo mamy to szczęście ze pod naszymi oknami jest plac zabaw) - póki co delektuję się spokojem ;P

Dziewczyny, czy którejś zaczęły wypadać włosy? Mi w tym tygodniu zaczęły lecieć na potęgę.. Nigdy nie miałam wcześniej takiego problemu.. Może to też kwestia pory roku..? Czytałam że powinny zacząć wypadać dopiero przy karmieniu..

Zazwyczaj w ciąży powinny być niby mocne i nie wypadac. Po porodzie wypadają garściami :) Mi osobiście aktualnie wypadają w normalnych ilościach :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:56

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z włosami i cerą tak jak z objawami...naczytasz się, że mdłości, zapachy, wymioty, a ja nic takiego nie miałam.
    Potem, że w ciąży się pięknieje, włosy mocne, gęste, błyszczące, a ja mam suche, sianowate i też wypadają.

Chyba nie ma czegoś takiego jak powinno, każdy organizm reaguje inaczej i w tym zakresie norm chyba nie ma.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciązy miałam cudne włosy...teraz nędzne tłuste zwisy i wypadają garściami... każdy ma inaczej
    witam w drugim trymsetrze :) mdłości też niby powinny mijać...akurat...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 12:20

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Invis Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jakos nie znam kobiety ktorej po porodzie włosy nie wypadalyby w dużych ilościach, więc coś w tym jednak jest :D

To, że piszę że "powinny", nie oznacza że zawsze są. Np. Mdłości. Mdłości powinna w ciąży odczuwać kazda kobieta, na skutek gwałtownego wzrostu hormonu Beta HCG. Odczuwa je zdecydowana większość kobiet, dlatego mówi się że to objaw ciążowy, że tak zazwyczaj jest. Jak wiadomo, nie zawsze. Ale przyznacie chyba że zdecydowana większość z nas ma podobne lub takie same objawy? :) No, są i wśród nas szczęściary które nie doświadczają żadnych objawów :p

A z włosami jak zawsze miałam problem, tak w ciąży o dziwo ich kondycja się poprawiła. :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Sandra Es Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze wszystko zalezy od odzywiania, ale reguly nie ma. To samo mowia o zebach, ze leca po ciazy.. na szczescie po pierwszej nic takiego mi sie nie przydarzylo:)) wlosy mam grube i geste, wiec nawet jakby troche ubylo to bym pewnie nie zauwazyla. Moja siostra jest fryzjerka i mowi, ze 100 wlosow dziennie normalnie wypada. Moze masz do tego dlugie i sprawia wrazenie, ze duzo ich wypada

1z65b14.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    W poprzedniej ciązy miałam cudne włosy...teraz nędzne tłuste zwisy i wypadają garściami... każdy ma inaczej
    witam w drugim trymsetrze :) mdłości też niby powinny mijać...akurat...

To moja pierwsza ciąża, a u mnie też wypadają garściami (o wiele bardziej niż kiedykolwiek wcześniej) i przetłuszczają się straszliwie. Liczę, że w drugim trymestrze to się unormuje, gdy hormony się trochę uspokoją ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia8512 wrote:
    Witam. Ja też do Was dolacze:) Rose 14.11.2017. To moja 3 pociecha. Początki byl y bardzo ciężkie, plamienia, krwiak, teraz na szczęście już po krwiaku ani śladu :) to moje wczorajsze zdjecie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b226791d689.jpg

Witamy! :) Piękne zdjęcie <3 Który to tydzień u Ciebie? :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Listopadowe Mamuśki:)
    Również do Was dołączam z naszymi Bliźniętami, naturalnymi cudami ♡♡ Termin porodu przypadł na 30.11, ale ze względu na wielopłodowość wypakujemy się pewnie wcześniej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 12:42

Invis, dianna, Holibka, annggela, moremi, Blondik, Sunshine_111, Kaczorka, ASSA, Zuza2323, czarnulka24, justysia8512 lubią tę wiadomość

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Jeju, śnieg, masakra :p U nas na szczęście tylko deszcz i paskudna zimnica ;]

Gratuluję dobrych wieści z prenatalnych, aż się uśmiechałam do siebie jak te kilka wczorajszych stron czytałam :) mietata gratuluję chłopaka ;) u nas też problem z imieniem męskim, na razie stanęło na Aleksandrze jeśli będzie chłopak, a jak dziewczynka to będzie Brygida.

U mnie też potwierdza się, że drugi trymestr to ulga w objawach, szczególnie smakowo-jelitowych ;]

Odnośnie włosów - szybko przetłuszczają mi się przy głowie, a siano od ucha w dół. Ale to też wina farbowania i rozjaśniania na końcówkach. Wypadają tak jak wcześniej, myślę że przeciętnie. Skóra - na początku ciąży strasznie mi się przetłuszczała, non stop wypryski. Teraz wraca do normy, syfków mało, tylko pojawiają się takie poniżej uszu, przy żuchwie, to ponoć objaw hormonalny. Poza tym skóra generalnie jest lepiej nawilżona, ale to też efekt smarowania olejkiem ze słodkich migdałów :) Krecha jeszcze mi się nie robi na brzuchu, mam nadzieję że nie będzie jej jak najdłużej, nic to pięknego :P

Dziewczyny dowiedziałam się ostatnio z kilku pewnych źródeł (znajoma mama alergika, moja książka - poradnik ciążowy), że w ciąży warto unikać orzeszków ziemnych i produktów je zawierających, bo jest duże prawdopodobieństwo że mogą przyczynić się do powstania alergii u dziecka, szczególnie jeśli rodzice są alergikami. Podobnie inne alergeny.

Wczoraj mój mąż stwierdził, że JESTEM CIĄŻOWA ;] chodzi oczywiście o mój wygląd ;) A jak jest u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 12:47

age.png

age.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednym z najsilniejszych alergenów jest seler naciowy. Nie powinno się go też dłuuuugo podawać dziecku.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    To moja pierwsza ciąża, a u mnie też wypadają garściami (o wiele bardziej niż kiedykolwiek wcześniej) i przetłuszczają się straszliwie. Liczę, że w drugim trymestrze to się unormuje, gdy hormony się trochę uspokoją ;)

widzę ze i u mnie idzie to raczej w stronę przetłuszczania i wypadania niż poprawy kondycji ;) generalnie na efekty uboczne nie mogę chyba narzekać, ale mam problemy z tarczycą i niskie żelazo - byłam ciekawa czy to efekt jakichś moich zaniedbań czy osłabienia czy standard, dzięki za odpowiedzi :)

h84fhdgewip6e90o.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ