Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b24fef4d000.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18eaf5df5814.jpg
Biedne tulipany pozdrawiają z ogroduCo to za anomalie pogodowe? Ja już potrzebuje słońca!
Nic tylko szro-buro i ponuro, do tego deszcze, a dziś to
-
Pogoda cudowna ;] Aż znów zaspałam do pracy
Znów mam mega szpilki w brzuchu, kłuje jak cholera. No dobra, niech sobie rośnieWg USG dziś zaczynam II trymestr. Biorąc pod uwagę OM to pojutrze
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Witam. Ja też do Was dolacze:) Rose 14.11.2017. To moja 3 pociecha. Początki byl y bardzo ciężkie, plamienia, krwiak, teraz na szczęście już po krwiaku ani śladu
to moje wczorajsze zdjecie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b226791d689.jpgInvis, Blondik, mietata, moremi, annggela, Sunshine_111, Zuza2323 lubią tę wiadomość
-
hej aa kiedy ta wiosna przyjdzie zimno wieje leje porażka
Ja nawet wczoraj czułam sie juz okoby juz tak zostało
Justysia8512 ja tez miałam krwiaka ale wchłonął sie w 2tygi już tez ok niech maluszki rosną na pocieche rodzicom u nas tez trzeci skarbek
justysia8512 lubi tę wiadomość
-
Faktycznie, pogoda nie rozpieszcza, ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza nawet.. Milej się w domu siedzi i dzieciaki pod oknami nie krzyczą (bo mamy to szczęście ze pod naszymi oknami jest plac zabaw) - póki co delektuję się spokojem ;P
Dziewczyny, czy którejś zaczęły wypadać włosy? Mi w tym tygodniu zaczęły lecieć na potęgę.. Nigdy nie miałam wcześniej takiego problemu.. Może to też kwestia pory roku..? Czytałam że powinny zacząć wypadać dopiero przy karmieniu..
-
dianna wrote:Faktycznie, pogoda nie rozpieszcza, ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza nawet.. Milej się w domu siedzi i dzieciaki pod oknami nie krzyczą (bo mamy to szczęście ze pod naszymi oknami jest plac zabaw) - póki co delektuję się spokojem ;P
Dziewczyny, czy którejś zaczęły wypadać włosy? Mi w tym tygodniu zaczęły lecieć na potęgę.. Nigdy nie miałam wcześniej takiego problemu.. Może to też kwestia pory roku..? Czytałam że powinny zacząć wypadać dopiero przy karmieniu..
Zazwyczaj w ciąży powinny być niby mocne i nie wypadac. Po porodzie wypadają garściamiMi osobiście aktualnie wypadają w normalnych ilościach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:56
-
z włosami i cerą tak jak z objawami...naczytasz się, że mdłości, zapachy, wymioty, a ja nic takiego nie miałam.
Potem, że w ciąży się pięknieje, włosy mocne, gęste, błyszczące, a ja mam suche, sianowate i też wypadają.
Chyba nie ma czegoś takiego jak powinno, każdy organizm reaguje inaczej i w tym zakresie norm chyba nie ma. -
W poprzedniej ciązy miałam cudne włosy...teraz nędzne tłuste zwisy i wypadają garściami... każdy ma inaczej
witam w drugim trymsetrzemdłości też niby powinny mijać...akurat...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 12:20
-
Ale jakos nie znam kobiety ktorej po porodzie włosy nie wypadalyby w dużych ilościach, więc coś w tym jednak jest
To, że piszę że "powinny", nie oznacza że zawsze są. Np. Mdłości. Mdłości powinna w ciąży odczuwać kazda kobieta, na skutek gwałtownego wzrostu hormonu Beta HCG. Odczuwa je zdecydowana większość kobiet, dlatego mówi się że to objaw ciążowy, że tak zazwyczaj jest. Jak wiadomo, nie zawsze. Ale przyznacie chyba że zdecydowana większość z nas ma podobne lub takie same objawy?No, są i wśród nas szczęściary które nie doświadczają żadnych objawów :p
A z włosami jak zawsze miałam problem, tak w ciąży o dziwo ich kondycja się poprawiła.
-
Wydaje mi sie, ze wszystko zalezy od odzywiania, ale reguly nie ma. To samo mowia o zebach, ze leca po ciazy.. na szczescie po pierwszej nic takiego mi sie nie przydarzylo:)) wlosy mam grube i geste, wiec nawet jakby troche ubylo to bym pewnie nie zauwazyla. Moja siostra jest fryzjerka i mowi, ze 100 wlosow dziennie normalnie wypada. Moze masz do tego dlugie i sprawia wrazenie, ze duzo ich wypada
-
Blondik wrote:W poprzedniej ciązy miałam cudne włosy...teraz nędzne tłuste zwisy i wypadają garściami... każdy ma inaczej
witam w drugim trymsetrzemdłości też niby powinny mijać...akurat...
To moja pierwsza ciąża, a u mnie też wypadają garściami (o wiele bardziej niż kiedykolwiek wcześniej) i przetłuszczają się straszliwie. Liczę, że w drugim trymestrze to się unormuje, gdy hormony się trochę uspokoją -
justysia8512 wrote:Witam. Ja też do Was dolacze:) Rose 14.11.2017. To moja 3 pociecha. Początki byl y bardzo ciężkie, plamienia, krwiak, teraz na szczęście już po krwiaku ani śladu
to moje wczorajsze zdjecie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b226791d689.jpg
Witamy!Piękne zdjęcie
Który to tydzień u Ciebie?
-
Witajcie Listopadowe Mamuśki:)
Również do Was dołączam z naszymi Bliźniętami, naturalnymi cudami ♡♡ Termin porodu przypadł na 30.11, ale ze względu na wielopłodowość wypakujemy się pewnie wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 12:42
Invis, dianna, Holibka, annggela, moremi, Blondik, Sunshine_111, Kaczorka, ASSA, Zuza2323, czarnulka24, justysia8512 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim
Jeju, śnieg, masakra :p U nas na szczęście tylko deszcz i paskudna zimnica ;]
Gratuluję dobrych wieści z prenatalnych, aż się uśmiechałam do siebie jak te kilka wczorajszych stron czytałammietata gratuluję chłopaka
u nas też problem z imieniem męskim, na razie stanęło na Aleksandrze jeśli będzie chłopak, a jak dziewczynka to będzie Brygida.
U mnie też potwierdza się, że drugi trymestr to ulga w objawach, szczególnie smakowo-jelitowych ;]
Odnośnie włosów - szybko przetłuszczają mi się przy głowie, a siano od ucha w dół. Ale to też wina farbowania i rozjaśniania na końcówkach. Wypadają tak jak wcześniej, myślę że przeciętnie. Skóra - na początku ciąży strasznie mi się przetłuszczała, non stop wypryski. Teraz wraca do normy, syfków mało, tylko pojawiają się takie poniżej uszu, przy żuchwie, to ponoć objaw hormonalny. Poza tym skóra generalnie jest lepiej nawilżona, ale to też efekt smarowania olejkiem ze słodkich migdałówKrecha jeszcze mi się nie robi na brzuchu, mam nadzieję że nie będzie jej jak najdłużej, nic to pięknego
Dziewczyny dowiedziałam się ostatnio z kilku pewnych źródeł (znajoma mama alergika, moja książka - poradnik ciążowy), że w ciąży warto unikać orzeszków ziemnych i produktów je zawierających, bo jest duże prawdopodobieństwo że mogą przyczynić się do powstania alergii u dziecka, szczególnie jeśli rodzice są alergikami. Podobnie inne alergeny.
Wczoraj mój mąż stwierdził, że JESTEM CIĄŻOWA ;] chodzi oczywiście o mój wyglądA jak jest u was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 12:47
-
Zuza91 wrote:To moja pierwsza ciąża, a u mnie też wypadają garściami (o wiele bardziej niż kiedykolwiek wcześniej) i przetłuszczają się straszliwie. Liczę, że w drugim trymestrze to się unormuje, gdy hormony się trochę uspokoją
widzę ze i u mnie idzie to raczej w stronę przetłuszczania i wypadania niż poprawy kondycjigeneralnie na efekty uboczne nie mogę chyba narzekać, ale mam problemy z tarczycą i niskie żelazo - byłam ciekawa czy to efekt jakichś moich zaniedbań czy osłabienia czy standard, dzięki za odpowiedzi