X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się odżywiam cały czas tak samo dobrze, a wszystko mi się poodwracało. Tam gdzie miałam tłustą skórę, mam suchą, jak włosy mi się wcześniej przetłuszczały tak są teraz suche....no i w sumie pogoda też robi swoje, włosy się elektryzują, wilgoć im nie służy z powietrza. Liczę, że przyjdzie wiosna, słonce, sensowne temperatury i będzie można odżyć :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Witajcie Listopadowe Mamuśki:)
    Również do Was dołączam z naszymi Bliźniętami, naturalnymi cudami ♡♡ Termin porodu przypadł na 30.11, ale ze względu na wielopłodowość wypakujemy się pewnie wcześniej ;)

Witamy nowe mamusie :)

rodzynka66 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dianna wrote:
    widzę ze i u mnie idzie to raczej w stronę przetłuszczania i wypadania niż poprawy kondycji ;) generalnie na efekty uboczne nie mogę chyba narzekać, ale mam problemy z tarczycą i niskie żelazo - byłam ciekawa czy to efekt jakichś moich zaniedbań czy osłabienia czy standard, dzięki za odpowiedzi :)

U mnie nieco gorsza cera, ale zaczyna wracać do normy, za to włosy aktualnie rewelacyjne :D Dawno takich nie miałam :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,

Mietata - normlanie miałam łzy w oczach, jak czytałam Twoją wiadomość, ze szczęścia, a przypominam że ja nie płaczę i w ogóle zero wzruszeń, facet raczej ze mnie, także albo to hormony, albo naprawdę się cieszę ;P

Ja jak kilka z was jestem potwornym alergikiem i na dodatek astmatykiem i teraz jak nie mogę brać moich wziewnych sterydów i clatry w tabsach to cierpię katusze. Mam tylko nasomentin do nosa (to taki spryskiwacz ze sterydem - ale średnio pomaga). Dodatkowo rok temu wycięłam migdałki i teraz ta wydzielina z zatok spływa mi też tyłem podniebienia, prosto do gardła. Myślę że to przez to, te moje mdłości są takie jakie są, (bo ciągle czuję gluty w gardle i albo pluje jak patus jakiś, albo mam odruch wymiotny).
    Dziś idę do Gina mojego w luxmedzie (bo zadzwoniła do mnie położna, czemu się tak długo nie odzywałam, a ja że szpital, takie tam, to nie było co się odzywać i ona mi kazała iść do gina żeby sprawdził czy się tam już wszystko zagoiło i czy można już cytologię zrobić - więc idę, o 19:00). Do tego powiedziała żebym przed pappą zrobiła dodatkowe USG i mam przyjść 8.05 i mają mnie gdzieś wcisnąć.

Mi włosy nie wypadają, cera też wygląda pięknie, mój TŻ twierdzi że mam buzię jak po serii kwasów i mezoterapii bezigłowej (on już też wie co to jest ;P), ale to dla mnie żadne pocieszenie, jak ciągle rzygam i brzuch boli a gile lecą wiadrami.
    Ja wam polecam na twarz olej z inca inchi, a jak ktos ma problemy z wypryskami to olej z tamanu, do tego przy suchej cerze delikatny peeling drobnoziarnisty (tak 1-2 razy w tygodniu), żeby złuszczać ten suchy naskórek i żeby nie zatykał porów, to powinno trochę zahamować pojawianie się tych małych krostek.

Ech, każda ma swój krzyż jak widzę .... ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:26

mietata lubi tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis
    Każdy organizm reaguje inaczej na ciążę. Jedna kobieta bęedzie miała piękne i zdrowe włosy. Inna będzie je traciła garściami. Takie uroki ciąży :P

wichrowe_wzgórza
    A ja niemalże codziennie jem seler naciowy w sałatkach i nie zauważyłam by jakoś źle na mnie wpływał :)

A u nas taka pogoda :)
    508e9fb0f890b247med.jpg/a>

IZA92 lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    No właśnie. Jeszcze nasze dzieci nie zrozumieją. Ale będzie dobrze. Masz rodzinę do pomocy? Babcie itp.? U nas będzie moja mama na czas porodu i chwilę po, ale potem muszę radzić sobie sama.

U mnie będzie mąż,bo rodzice moi jak i męża jeszcze pracują,więc nie będą w stanie nam pomóc,na kilka dni pewnie mama do mnie przyjedzie,ale nasi rodzice mieszkają sosunkowo niedaleko bo jedni 70km a drudzy 120km więc będą "pod ręką":)ale większość czasu trzeba będzie radzić sobie samej.Myślę ,że pierwsze 3 miesiące będą trudne,a później jakoś się wszyscy do siebie przyzwyczaimy ,dotrzemy i będzie fajnie:) tak optymistycznie dziś myslę,ale pewnie będą chwile gdzie ten optymizm zniknie:)

a chcieliście taką małą różnice wieku,czy tak wyszło?:)

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • Elizasz Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka witaj w klubie podwójnych :)

rodzynka66 lubi tę wiadomość

c55fs65g7gfeotox.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestańcie jakieś mity powtarzać. Z alergiami to jest tak, że albo się je ma, albo nie ma. I ciąża nie ma nic do tego. Dopiero jak dziecko jest na świecie to należy uważać. Są produkty tzw. zakazane jak miód (do roku), grzyby (jak najdłużej) itp., ale z pozostałymi produktami zwyczajnie się je podaje i obserwuje. Przy wystąpieniu objawów alergicznych należy odstawić. Nie ma czegoś takiego, że jak nie będziesz podawać przez 5 lat, to dziecko nie będzie miało alergii. Może wystąpić po tych 5 latach jak w końcu podasz dany produkt. Mało tego - czasami przy zwykłej nietolerancji przy takim postępowaniu może wystąpić silna reakcja alergiczna. Odczulanie polega właśnie na podawaniu niewielkich dawek alergenu co jakiś czas.
    Jak już chcecie czytać o rozszerzaniu diety, to poczytajcie np. blog Małgorzaty Jackowskiej i Hafije odnośnie diety w ciąży i diety matki karmiącej.

Blondik, madzialenka84 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:

wichrowe_wzgórza
    A ja niemalże codziennie jem seler naciowy w sałatkach i nie zauważyłam by jakoś źle na mnie wpływał :)

Bo nie musi :) Tak samo jak wchrzanianie wspomnianych orzeszków arachidowych nie musi dać żadnych negatywnych efektów, ale...no zależy. Od podejścia, od tego czy samemu się jest alergikiem... Ja w tej chwili jem wszystko jak leci, ale też każdą rzecz z umiarem. Może z wybitnie alergizujących rzeczy zrezygnuję, jak dojdzie do karmienia. Obydwoje z mężem jesteśmy alergikami, więc dla dzieciaka prawdopodobieństwo znacznie rośnie.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt:)super czyta się takie dobre informacje:)

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Bo nie musi :) Tak samo jak wchrzanianie wspomnianych orzeszków arachidowych nie musi dać żadnych negatywnych efektów, ale...no zależy. Od podejścia, od tego czy samemu się jest alergikiem... Ja w tej chwili jem wszystko jak leci, ale też każdą rzecz z umiarem. Może z wybitnie alergizujących rzeczy zrezygnuję, jak dojdzie do karmienia. Obydwoje z mężem jesteśmy alergikami, więc dla dzieciaka prawdopodobieństwo znacznie rośnie.
    Wasze dziecko już się urodzi z konkretnymi alergiami, a nie nabędzie je później. Tak jak u nas wyszła skaza bmk. Ale nie odstawiłam wszystkiego "na wszelki wypadek", bo nie na tym polega leczenie.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzieciaczek się rozwija i rośnie. Od poprzedniej środy urósł 1.2 lub 1.3cm. Tak jak się spodziewałam, lekarz i jego sprzęt to czysty PRL i czekam do prywatnego usg genetycznego za tydzień :)

Charlutek lubi tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my w 11tc

10895936379464damed.jpg

Sunshine_111, Jooozefka, IZA92, Biedroneczka83, Zuza2323, Holibka, sara9555, madzialenka84, annggela, czarnulka24, Blondik, Invis lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A to my w 11tc

Jaki okrąglutki już :) W drugiej ciąży widać szybciej co nie?

A to my, w 14 tygodniu :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8297b41b7c6f.jpg

Sunshine_111, PsotkaKotka, Zuza2323, Holibka, czarnulka24, Blondik lubią tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie badaną szyjkę macicy podczas wizyt?
    Ja jeszcze nie miałam, a koleżanka mi mówi, że ona ma sprawdzaną na każdej wizycie od samego początku... Powinnam się upomnieć?

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Jaki okrąglutki już :) W drugiej ciąży widać szybciej co nie?

Zwlaszcza jak sie ma rozstep miesni brzucha.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enna
    Moja mama mieszka około 1730 km ode mnie haha ;) Ale na czas porodu musi przylecieć, bo mój mąż idzie rodzić razem ze mną :)
    Drugie dziecko było jak najbardziej planowane. Udało się w trzecim cyklu starań. A Wy chcieliście takiej małej różicy wieku?

PsotkaKotka
    Ja mam aktualnie bardzo podobnej wielkości brzuch :)

IZA92
    Jezu, jakaś Ty chuda! To normalne, że u Ciebie mało co widać :D

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore maja juz dzieci, nie chcecia zrobic im suwaczkow? Fajnie byloby wuedziec a ja nie jestem w stanie tego zapamietac, tym bardziej wieku.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA, za chuda ;) Ale już lekko bruch się zaokrąglił :D Mam nadzieję, że po ciąży coś mi zostanie :D Mąż też na to liczy :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psocvia ja mam podobny brzucholek :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ