X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się odżywiam cały czas tak samo dobrze, a wszystko mi się poodwracało. Tam gdzie miałam tłustą skórę, mam suchą, jak włosy mi się wcześniej przetłuszczały tak są teraz suche....no i w sumie pogoda też robi swoje, włosy się elektryzują, wilgoć im nie służy z powietrza. Liczę, że przyjdzie wiosna, słonce, sensowne temperatury i będzie można odżyć :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Witajcie Listopadowe Mamuśki:)
    Również do Was dołączam z naszymi Bliźniętami, naturalnymi cudami ♡♡ Termin porodu przypadł na 30.11, ale ze względu na wielopłodowość wypakujemy się pewnie wcześniej ;)

Witamy nowe mamusie :)

rodzynka66 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dianna wrote:
    widzę ze i u mnie idzie to raczej w stronę przetłuszczania i wypadania niż poprawy kondycji ;) generalnie na efekty uboczne nie mogę chyba narzekać, ale mam problemy z tarczycą i niskie żelazo - byłam ciekawa czy to efekt jakichś moich zaniedbań czy osłabienia czy standard, dzięki za odpowiedzi :)

U mnie nieco gorsza cera, ale zaczyna wracać do normy, za to włosy aktualnie rewelacyjne :D Dawno takich nie miałam :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,

Mietata - normlanie miałam łzy w oczach, jak czytałam Twoją wiadomość, ze szczęścia, a przypominam że ja nie płaczę i w ogóle zero wzruszeń, facet raczej ze mnie, także albo to hormony, albo naprawdę się cieszę ;P

Ja jak kilka z was jestem potwornym alergikiem i na dodatek astmatykiem i teraz jak nie mogę brać moich wziewnych sterydów i clatry w tabsach to cierpię katusze. Mam tylko nasomentin do nosa (to taki spryskiwacz ze sterydem - ale średnio pomaga). Dodatkowo rok temu wycięłam migdałki i teraz ta wydzielina z zatok spływa mi też tyłem podniebienia, prosto do gardła. Myślę że to przez to, te moje mdłości są takie jakie są, (bo ciągle czuję gluty w gardle i albo pluje jak patus jakiś, albo mam odruch wymiotny).
    Dziś idę do Gina mojego w luxmedzie (bo zadzwoniła do mnie położna, czemu się tak długo nie odzywałam, a ja że szpital, takie tam, to nie było co się odzywać i ona mi kazała iść do gina żeby sprawdził czy się tam już wszystko zagoiło i czy można już cytologię zrobić - więc idę, o 19:00). Do tego powiedziała żebym przed pappą zrobiła dodatkowe USG i mam przyjść 8.05 i mają mnie gdzieś wcisnąć.

Mi włosy nie wypadają, cera też wygląda pięknie, mój TŻ twierdzi że mam buzię jak po serii kwasów i mezoterapii bezigłowej (on już też wie co to jest ;P), ale to dla mnie żadne pocieszenie, jak ciągle rzygam i brzuch boli a gile lecą wiadrami.
    Ja wam polecam na twarz olej z inca inchi, a jak ktos ma problemy z wypryskami to olej z tamanu, do tego przy suchej cerze delikatny peeling drobnoziarnisty (tak 1-2 razy w tygodniu), żeby złuszczać ten suchy naskórek i żeby nie zatykał porów, to powinno trochę zahamować pojawianie się tych małych krostek.

Ech, każda ma swój krzyż jak widzę .... ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:26

mietata lubi tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis
    Każdy organizm reaguje inaczej na ciążę. Jedna kobieta bęedzie miała piękne i zdrowe włosy. Inna będzie je traciła garściami. Takie uroki ciąży :P

wichrowe_wzgórza
    A ja niemalże codziennie jem seler naciowy w sałatkach i nie zauważyłam by jakoś źle na mnie wpływał :)

A u nas taka pogoda :)
    508e9fb0f890b247med.jpg/a>

IZA92 lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    No właśnie. Jeszcze nasze dzieci nie zrozumieją. Ale będzie dobrze. Masz rodzinę do pomocy? Babcie itp.? U nas będzie moja mama na czas porodu i chwilę po, ale potem muszę radzić sobie sama.

U mnie będzie mąż,bo rodzice moi jak i męża jeszcze pracują,więc nie będą w stanie nam pomóc,na kilka dni pewnie mama do mnie przyjedzie,ale nasi rodzice mieszkają sosunkowo niedaleko bo jedni 70km a drudzy 120km więc będą "pod ręką":)ale większość czasu trzeba będzie radzić sobie samej.Myślę ,że pierwsze 3 miesiące będą trudne,a później jakoś się wszyscy do siebie przyzwyczaimy ,dotrzemy i będzie fajnie:) tak optymistycznie dziś myslę,ale pewnie będą chwile gdzie ten optymizm zniknie:)

a chcieliście taką małą różnice wieku,czy tak wyszło?:)

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • Elizasz Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka witaj w klubie podwójnych :)

rodzynka66 lubi tę wiadomość

c55fs65g7gfeotox.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestańcie jakieś mity powtarzać. Z alergiami to jest tak, że albo się je ma, albo nie ma. I ciąża nie ma nic do tego. Dopiero jak dziecko jest na świecie to należy uważać. Są produkty tzw. zakazane jak miód (do roku), grzyby (jak najdłużej) itp., ale z pozostałymi produktami zwyczajnie się je podaje i obserwuje. Przy wystąpieniu objawów alergicznych należy odstawić. Nie ma czegoś takiego, że jak nie będziesz podawać przez 5 lat, to dziecko nie będzie miało alergii. Może wystąpić po tych 5 latach jak w końcu podasz dany produkt. Mało tego - czasami przy zwykłej nietolerancji przy takim postępowaniu może wystąpić silna reakcja alergiczna. Odczulanie polega właśnie na podawaniu niewielkich dawek alergenu co jakiś czas.
    Jak już chcecie czytać o rozszerzaniu diety, to poczytajcie np. blog Małgorzaty Jackowskiej i Hafije odnośnie diety w ciąży i diety matki karmiącej.

Blondik, madzialenka84 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:

wichrowe_wzgórza
    A ja niemalże codziennie jem seler naciowy w sałatkach i nie zauważyłam by jakoś źle na mnie wpływał :)

Bo nie musi :) Tak samo jak wchrzanianie wspomnianych orzeszków arachidowych nie musi dać żadnych negatywnych efektów, ale...no zależy. Od podejścia, od tego czy samemu się jest alergikiem... Ja w tej chwili jem wszystko jak leci, ale też każdą rzecz z umiarem. Może z wybitnie alergizujących rzeczy zrezygnuję, jak dojdzie do karmienia. Obydwoje z mężem jesteśmy alergikami, więc dla dzieciaka prawdopodobieństwo znacznie rośnie.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt:)super czyta się takie dobre informacje:)

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Bo nie musi :) Tak samo jak wchrzanianie wspomnianych orzeszków arachidowych nie musi dać żadnych negatywnych efektów, ale...no zależy. Od podejścia, od tego czy samemu się jest alergikiem... Ja w tej chwili jem wszystko jak leci, ale też każdą rzecz z umiarem. Może z wybitnie alergizujących rzeczy zrezygnuję, jak dojdzie do karmienia. Obydwoje z mężem jesteśmy alergikami, więc dla dzieciaka prawdopodobieństwo znacznie rośnie.
    Wasze dziecko już się urodzi z konkretnymi alergiami, a nie nabędzie je później. Tak jak u nas wyszła skaza bmk. Ale nie odstawiłam wszystkiego "na wszelki wypadek", bo nie na tym polega leczenie.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzieciaczek się rozwija i rośnie. Od poprzedniej środy urósł 1.2 lub 1.3cm. Tak jak się spodziewałam, lekarz i jego sprzęt to czysty PRL i czekam do prywatnego usg genetycznego za tydzień :)

Charlutek lubi tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my w 11tc

10895936379464damed.jpg

Sunshine_111, Jooozefka, IZA92, Biedroneczka83, Zuza2323, Holibka, sara9555, madzialenka84, annggela, czarnulka24, Blondik, Invis lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A to my w 11tc

Jaki okrąglutki już :) W drugiej ciąży widać szybciej co nie?

A to my, w 14 tygodniu :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8297b41b7c6f.jpg

Sunshine_111, PsotkaKotka, Zuza2323, Holibka, czarnulka24, Blondik lubią tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie badaną szyjkę macicy podczas wizyt?
    Ja jeszcze nie miałam, a koleżanka mi mówi, że ona ma sprawdzaną na każdej wizycie od samego początku... Powinnam się upomnieć?

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Jaki okrąglutki już :) W drugiej ciąży widać szybciej co nie?

Zwlaszcza jak sie ma rozstep miesni brzucha.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enna
    Moja mama mieszka około 1730 km ode mnie haha ;) Ale na czas porodu musi przylecieć, bo mój mąż idzie rodzić razem ze mną :)
    Drugie dziecko było jak najbardziej planowane. Udało się w trzecim cyklu starań. A Wy chcieliście takiej małej różicy wieku?

PsotkaKotka
    Ja mam aktualnie bardzo podobnej wielkości brzuch :)

IZA92
    Jezu, jakaś Ty chuda! To normalne, że u Ciebie mało co widać :D

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore maja juz dzieci, nie chcecia zrobic im suwaczkow? Fajnie byloby wuedziec a ja nie jestem w stanie tego zapamietac, tym bardziej wieku.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA, za chuda ;) Ale już lekko bruch się zaokrąglił :D Mam nadzieję, że po ciąży coś mi zostanie :D Mąż też na to liczy :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psocvia ja mam podobny brzucholek :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ