X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Ja nie stosuje żadnej diety eliminacyjne i w Stanach raczej sie tego nie praktykuje,tak samo nie ma diety matki karmiacej, a maslo orzechowe jest tu na kazdym kroku ;)
    I słusznie. W Polsce niestety jeszcze wiele położnych mówi o diecie matki karmiącej i później rzesze kobiet nie chcą karmić piersią, bo nie mogą normalnie jeść.
    Z jednej strony opieka w ciąży jest na wysokim poziomie, a z drugiej lekarz pediatra i położna nie edukują się, a powtarzają mity z lat 60tych poprzedniego stulecia. Również te o rozszerzaniu diety od razu w 4tym miesiącu, gdy jelita dziecka nie są jeszcze szczelne itp.
    Trzeba samemu się edukować.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam szczerze, ze ja zostalam nauczona, ze kobieta karmiaca nie moze jesc wiekszosci rzeczy i nawet nie przypuszczalam, ze moze byc inaczej. Na szczescie jestem tu na forum i dzieki wam zdobywam nowa wiedze ;) i chyba tez po porodzie nie bede przesadzac z eliminacja

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki dziewczyny :)

U mnie jeszcze nie widać za bardzo na zewnątrz. Za to w środku - takie oto cudo :)

2pr6791.png

kasiula_00, Katarzynaa, Zuza2323, Jooozefka, moremi, Sunshine_111, annggela, Zuza91, Invis, Blondik, IZA92, PsotkaKotka, ASSA, NIEPOKORNA, justysia8512, Kaczorka, Enna, rodzynka66 lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie diety eliminacyjnej matki karmiącej...2 godziny po urodzeniu mojej najstarszej córeczki dostałam obiad na porodówce...zgadniecie co? nie...nie rosołek...dostałam fasolkę po bretońsku...zjadłam, a dziecku nic nie było...od tamtej pory absolutnie w niczym nie ograniczałam się karmiąc ssaki...no nie wybaczcie...nie piłam alkoholu i ni epaliłam...tyle...od pierwszych chwil dziecka jadłam smażone, galarety, pikantne...dzieci nie płakały, nie miały kolek, ślicznie przybierały na wadze...a bekały jak chłop w barze :)

moremi, NIEPOKORNA, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fotka! Boska! :-)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Piękne brzuszki dziewczyny :)

U mnie jeszcze nie widać za bardzo na zewnątrz. Za to w środku - takie oto cudo :)

2pr6791.png

Ale masz ślicznego dzidziusia! :) Ile ma cm?

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po USG wszystko w jak najlepszym porządku, ponownie terminy z OM pokrywają się z terminami USG, Invis proszę o przepisanie na 4 listopad , ten 5 to błędnie podałam na początku. Płci nie chcieliśmy znać

moremi, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

• kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, mam prośbę o zmianę terminu porodu na 12 listopada .
    Pora zaakceptować, że dzidziuś jest młodszy, suwaczek też zmieniłam :)

Kolejna wizyta przypada na 16 maja .

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula_00 wrote:
    Ale masz ślicznego dzidziusia! :) Ile ma cm?

Dzięki :) Zakochałam się w tym zdjęciu i w pracy czasem ukradkiem sobie podglądam (jak wariatka!). No ale od razu uśmiech na twarzy ;-)

Na fotce skończone 11 tyg, 4,12 cm :)

moremi lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Scarlet Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciążowych brzuszkow to w 1 ciąży dopiero ok 24 tc cokolwiek było widać i wówczas zaczęłam przybierać na wadzę 2 ciąża- już ok 16 tc byłam brzuchata, 3 ciążę i już widać szczególnie wieczorem.
    2 pierwsze ciąze przechodziłam zupełnie bezobjawowo za wyjątkiem nadmiernego sikania, żadnych mdłości itp.Trzecia ciąza od początku bolesne piersi , sikanie co 5 min , zgaga i mdłości odrzuciło mnie od kawy :-( Dlatego miałam cichą nadzieję ze może tym razem będzie dziewczynka ale nie kolejny siusiak :-)

Co do karmienia obu synków karmiłam do roku czasu od początku jadałam wszystko nigdy nie byłam na żadnej diecie dla karmiących.Dzieciaki nie miały kolek, alergii i cudnie przybierali na wadzę po miesiacu waga 6 kg , waga urodzeniowa 3800g

moremi lubi tę wiadomość

Scarlet
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie - bobas nadgonił, do tej pory był młodszy o dwa niż niż wg OM, a teraz jest...dzień straszy :D 32 mm, serduszko bije 160 uderzeń <3

Problem jest taki, że teraz muszę zmienić termin USG genetycznego, na które uchwyciłam 4 tygodnie temu ostatni termin u lekarza, na którym mi zależy... Zobaczymy, może uda mi się jeszcze jakoś wcześniej wcisnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 19:50

Sunshine_111, annggela, wichrowe_wzgórza, Invis lubią tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Powiem wam szczerze, ze ja zostalam nauczona, ze kobieta karmiaca nie moze jesc wiekszosci rzeczy i nawet nie przypuszczalam, ze moze byc inaczej. Na szczescie jestem tu na forum i dzieki wam zdobywam nowa wiedze ;) i chyba tez po porodzie nie bede przesadzac z eliminacja
    Mi też to położna i w szkole rodzenia tłukli do głowy. Po dwóch miesiącach diety byłam wycieńczona i wtedy trafiłam na fajną dziewczynę, która mnie uczyła chustowania i jest doradcą laktacyjnym. Strasznie żałowałam, że tak późno zostałam uświadomiona. Zaczęłam jeść normalnie. Później musiałam odstawić nabiał, ale syn już właściwie wyszedł ze skazy, więc teraz oprócz surowego mięsa i alkoholu mogę jeść i pić wszystko :-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, przekonałyście mnie, w razie zachcianki zjem te nieszczęsne orzeszki :P Przepraszam za wywołanie burzy, nie miałam nic takiego na celu ;) Całe życie człowiek się uczy i głupi umiera, że tak powiem :P

A nie jest tak, że np. dziecko ma kolki jak je się PODCZAS KARMIENIA np. wzdymające rzeczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 20:16

age.png

age.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Ok, przekonałyście mnie, w razie zachcianki zjem te nieszczęsne orzeszki :P Przepraszam za wywołanie burzy, nie miałam nic takiego na celu ;) Całe życie człowiek się uczy i głupi umiera, że tak powiem :P

A nie jest tak, że np. dziecko ma kolki jak je się np. wzdymające rzeczy?
    Mnie przekonało to:
    Czy dzieci na mm mają kolki? Dlaczego? Przecież skład mm jest stały. ;-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na milionach różnych diet bo Madzia miała kolki. Doszło do tego że w wigilię byłam już na totalnej wykanczajacej eliminacji wszystkiego:bez wzdymajaych, bez smażonych, bez laktozy bez glutenu wybrane jałowe warzywa i gotowane jabłko. A Madzia i tak miała kolki i darla się od 17 do 2 w nocy. Zmadrzal am dopiero później. Obojętnie co jadłam kolki i tak były. W tłusty czwartek zezarlam 4 paczki...tego dnia Madzia przestała płakać i kolki zaczęły się wyciszac. Drugi raz nie dam sobie wcisnąć kitu o dietach przy kp. O nie

Edit. Moremi kolki są wynikiem niedojrzalosci układu pokarmowego. Ja byłam dzieckiem które miało kolki do 7 miesiaca życia pomimo tego że od 4 miesiąca byłam na mm. Moja mama była taka wykończona ze byla nawet o wróżki:) za jej rada jakąś kukle wrzucala do rzeki w pełnię księżyca żeby kolki odeszły hehe

Edit 2: na kolacje wigilijna zjadłam ziemniaki i opłatek i łyżkę barszczu dopóki nie wyczulam że teściowa dała czosnek i kupę pieprzu...to była masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 20:54

Holibka, moremi lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik Ty też mnie przekonałaś :)

age.png

age.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:

Edit. Moremi kolki są wynikiem niedojrzalosci układu pokarmowego. Ja byłam dzieckiem które miało kolki do 7 miesiaca życia pomimo tego że od 4 miesiąca byłam na mm. Moja mama była taka wykończona ze byla nawet o wróżki:) za jej rada jakąś kukle wrzucala do rzeki w pełnię księżyca żeby kolki odeszły hehe
    Tak, wiem :-)
    Dlatego mnie przekonuje to do rozszerzania diety po 6 miesiącu, jak już jelita są w miarę szczelne i układ pokarmowy rozwinięty.
    Mi raczej chodziło z tym mm, że dzieci niezależnie od tego czy kp czy mm, to i tak mają kolki. A przy mm nie zależy to przecież od produktów wzdymajacych itp. ;-)

Blondik lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 09:50

Aasha, Holibka, wichrowe_wzgórza, Blondik, moremi, mietata, Invis lubią tę wiadomość

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także uważam, że kobieta karmiąca powinna jeść normalnie. Dziecko wtedy przyzwyczaja się do wielu rzeczy i nie ma alergii itp. Ale może nie powinnam się wypowiadać, skoro nie jestem i nie będę nigdy mamą karmiącą.

kameelka
    Dlaczego nie chcieliście poznać płci?

moremi
    Dokładnie. Skład mleka mm jest stały, a mimo to dzieci miewają kolki. Dlatego precz z dietami :)

moremi, justysia8512 lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna dlaczego nie moozesz karmic?

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ