X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Ja nie stosuje żadnej diety eliminacyjne i w Stanach raczej sie tego nie praktykuje,tak samo nie ma diety matki karmiacej, a maslo orzechowe jest tu na kazdym kroku ;)
    I słusznie. W Polsce niestety jeszcze wiele położnych mówi o diecie matki karmiącej i później rzesze kobiet nie chcą karmić piersią, bo nie mogą normalnie jeść.
    Z jednej strony opieka w ciąży jest na wysokim poziomie, a z drugiej lekarz pediatra i położna nie edukują się, a powtarzają mity z lat 60tych poprzedniego stulecia. Również te o rozszerzaniu diety od razu w 4tym miesiącu, gdy jelita dziecka nie są jeszcze szczelne itp.
    Trzeba samemu się edukować.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam szczerze, ze ja zostalam nauczona, ze kobieta karmiaca nie moze jesc wiekszosci rzeczy i nawet nie przypuszczalam, ze moze byc inaczej. Na szczescie jestem tu na forum i dzieki wam zdobywam nowa wiedze ;) i chyba tez po porodzie nie bede przesadzac z eliminacja

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki dziewczyny :)

U mnie jeszcze nie widać za bardzo na zewnątrz. Za to w środku - takie oto cudo :)

2pr6791.png

kasiula_00, Katarzynaa, Zuza2323, Jooozefka, moremi, Sunshine_111, annggela, Zuza91, Invis, Blondik, IZA92, PsotkaKotka, ASSA, NIEPOKORNA, justysia8512, Kaczorka, Enna, rodzynka66 lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie diety eliminacyjnej matki karmiącej...2 godziny po urodzeniu mojej najstarszej córeczki dostałam obiad na porodówce...zgadniecie co? nie...nie rosołek...dostałam fasolkę po bretońsku...zjadłam, a dziecku nic nie było...od tamtej pory absolutnie w niczym nie ograniczałam się karmiąc ssaki...no nie wybaczcie...nie piłam alkoholu i ni epaliłam...tyle...od pierwszych chwil dziecka jadłam smażone, galarety, pikantne...dzieci nie płakały, nie miały kolek, ślicznie przybierały na wadze...a bekały jak chłop w barze :)

moremi, NIEPOKORNA, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fotka! Boska! :-)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Piękne brzuszki dziewczyny :)

U mnie jeszcze nie widać za bardzo na zewnątrz. Za to w środku - takie oto cudo :)

2pr6791.png

Ale masz ślicznego dzidziusia! :) Ile ma cm?

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po USG wszystko w jak najlepszym porządku, ponownie terminy z OM pokrywają się z terminami USG, Invis proszę o przepisanie na 4 listopad , ten 5 to błędnie podałam na początku. Płci nie chcieliśmy znać

moremi, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

• kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, mam prośbę o zmianę terminu porodu na 12 listopada .
    Pora zaakceptować, że dzidziuś jest młodszy, suwaczek też zmieniłam :)

Kolejna wizyta przypada na 16 maja .

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula_00 wrote:
    Ale masz ślicznego dzidziusia! :) Ile ma cm?

Dzięki :) Zakochałam się w tym zdjęciu i w pracy czasem ukradkiem sobie podglądam (jak wariatka!). No ale od razu uśmiech na twarzy ;-)

Na fotce skończone 11 tyg, 4,12 cm :)

moremi lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Scarlet Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciążowych brzuszkow to w 1 ciąży dopiero ok 24 tc cokolwiek było widać i wówczas zaczęłam przybierać na wadzę 2 ciąża- już ok 16 tc byłam brzuchata, 3 ciążę i już widać szczególnie wieczorem.
    2 pierwsze ciąze przechodziłam zupełnie bezobjawowo za wyjątkiem nadmiernego sikania, żadnych mdłości itp.Trzecia ciąza od początku bolesne piersi , sikanie co 5 min , zgaga i mdłości odrzuciło mnie od kawy :-( Dlatego miałam cichą nadzieję ze może tym razem będzie dziewczynka ale nie kolejny siusiak :-)

Co do karmienia obu synków karmiłam do roku czasu od początku jadałam wszystko nigdy nie byłam na żadnej diecie dla karmiących.Dzieciaki nie miały kolek, alergii i cudnie przybierali na wadzę po miesiacu waga 6 kg , waga urodzeniowa 3800g

moremi lubi tę wiadomość

Scarlet
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie - bobas nadgonił, do tej pory był młodszy o dwa niż niż wg OM, a teraz jest...dzień straszy :D 32 mm, serduszko bije 160 uderzeń <3

Problem jest taki, że teraz muszę zmienić termin USG genetycznego, na które uchwyciłam 4 tygodnie temu ostatni termin u lekarza, na którym mi zależy... Zobaczymy, może uda mi się jeszcze jakoś wcześniej wcisnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 19:50

Sunshine_111, annggela, wichrowe_wzgórza, Invis lubią tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Powiem wam szczerze, ze ja zostalam nauczona, ze kobieta karmiaca nie moze jesc wiekszosci rzeczy i nawet nie przypuszczalam, ze moze byc inaczej. Na szczescie jestem tu na forum i dzieki wam zdobywam nowa wiedze ;) i chyba tez po porodzie nie bede przesadzac z eliminacja
    Mi też to położna i w szkole rodzenia tłukli do głowy. Po dwóch miesiącach diety byłam wycieńczona i wtedy trafiłam na fajną dziewczynę, która mnie uczyła chustowania i jest doradcą laktacyjnym. Strasznie żałowałam, że tak późno zostałam uświadomiona. Zaczęłam jeść normalnie. Później musiałam odstawić nabiał, ale syn już właściwie wyszedł ze skazy, więc teraz oprócz surowego mięsa i alkoholu mogę jeść i pić wszystko :-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, przekonałyście mnie, w razie zachcianki zjem te nieszczęsne orzeszki :P Przepraszam za wywołanie burzy, nie miałam nic takiego na celu ;) Całe życie człowiek się uczy i głupi umiera, że tak powiem :P

A nie jest tak, że np. dziecko ma kolki jak je się PODCZAS KARMIENIA np. wzdymające rzeczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 20:16

age.png

age.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Ok, przekonałyście mnie, w razie zachcianki zjem te nieszczęsne orzeszki :P Przepraszam za wywołanie burzy, nie miałam nic takiego na celu ;) Całe życie człowiek się uczy i głupi umiera, że tak powiem :P

A nie jest tak, że np. dziecko ma kolki jak je się np. wzdymające rzeczy?
    Mnie przekonało to:
    Czy dzieci na mm mają kolki? Dlaczego? Przecież skład mm jest stały. ;-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na milionach różnych diet bo Madzia miała kolki. Doszło do tego że w wigilię byłam już na totalnej wykanczajacej eliminacji wszystkiego:bez wzdymajaych, bez smażonych, bez laktozy bez glutenu wybrane jałowe warzywa i gotowane jabłko. A Madzia i tak miała kolki i darla się od 17 do 2 w nocy. Zmadrzal am dopiero później. Obojętnie co jadłam kolki i tak były. W tłusty czwartek zezarlam 4 paczki...tego dnia Madzia przestała płakać i kolki zaczęły się wyciszac. Drugi raz nie dam sobie wcisnąć kitu o dietach przy kp. O nie

Edit. Moremi kolki są wynikiem niedojrzalosci układu pokarmowego. Ja byłam dzieckiem które miało kolki do 7 miesiaca życia pomimo tego że od 4 miesiąca byłam na mm. Moja mama była taka wykończona ze byla nawet o wróżki:) za jej rada jakąś kukle wrzucala do rzeki w pełnię księżyca żeby kolki odeszły hehe

Edit 2: na kolacje wigilijna zjadłam ziemniaki i opłatek i łyżkę barszczu dopóki nie wyczulam że teściowa dała czosnek i kupę pieprzu...to była masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 20:54

Holibka, moremi lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik Ty też mnie przekonałaś :)

age.png

age.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:

Edit. Moremi kolki są wynikiem niedojrzalosci układu pokarmowego. Ja byłam dzieckiem które miało kolki do 7 miesiaca życia pomimo tego że od 4 miesiąca byłam na mm. Moja mama była taka wykończona ze byla nawet o wróżki:) za jej rada jakąś kukle wrzucala do rzeki w pełnię księżyca żeby kolki odeszły hehe
    Tak, wiem :-)
    Dlatego mnie przekonuje to do rozszerzania diety po 6 miesiącu, jak już jelita są w miarę szczelne i układ pokarmowy rozwinięty.
    Mi raczej chodziło z tym mm, że dzieci niezależnie od tego czy kp czy mm, to i tak mają kolki. A przy mm nie zależy to przecież od produktów wzdymajacych itp. ;-)

Blondik lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 09:50

Aasha, Holibka, wichrowe_wzgórza, Blondik, moremi, mietata, Invis lubią tę wiadomość

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także uważam, że kobieta karmiąca powinna jeść normalnie. Dziecko wtedy przyzwyczaja się do wielu rzeczy i nie ma alergii itp. Ale może nie powinnam się wypowiadać, skoro nie jestem i nie będę nigdy mamą karmiącą.

kameelka
    Dlaczego nie chcieliście poznać płci?

moremi
    Dokładnie. Skład mleka mm jest stały, a mimo to dzieci miewają kolki. Dlatego precz z dietami :)

moremi, justysia8512 lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna dlaczego nie moozesz karmic?

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ