X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92, u mnie podobnie jak u ciebie, tzn taki kształt brzucha i tak samo wystaje, tyle, że ja widzę, że ty jesteś wyższa, u mnie o wiele krótszy tułów :)

KotkaPstoka, no ty już nie ukryjesz chyba ciąży, śliczny brzuszek :)

pako_mrrr dzięki za miłe słowa, w ogóle ciepło na sercu się robi jak się czyta te wszystkie pozytywne relacje z wizyt :)

pako_mrrr lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a u mnie to jeszcze nic a nic nie widać. Ale ja i tak mam swoje 10 kgs nadwagi, więc młode ma się gdzie schować.
    Wyglądam jak zawsze, tylko bardziej zmęczona i zgorzkniała.
    Się wam nie pokażę, bo zdjęć sobie nie robię i nie będę. Mam uraz z dzieciństwa (jestem córką fotografa) i odkąd mogę już decydować, jestem tylko na tych zdjęciach , na których być muszę ;P

zi13nafan2lh9052.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba każdemu się inaczej to wszystko rozkłada. Ja mocno poszłam "do przodu". Jak stoję prosto to nie widać nic, nawet mam jeszcze całkiem niezłe wcięcie w talii, ale z boku to nie ma zmiłuj :)

Ja nie lubię do zdjęć pozować, ale moje kumpele namawiają, żeby sobie zrobić maksymalnie dużo zdjęć w ciazy bo większość z nich nie ma żadnej pamiątki z tego czasu. No nic, zabiorę do walizy piękne obcisłe kiece i niech mąż mi strzela foty nad Sekwaną :)

Udanej majówki dziewczyny, mi przed wyjazdem zostało jeszcze jutrzejsze usg, ale to już raczej idziemy na seans filmowy z wnętrza macicy ;)

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. zjadłam kawałek kotleta schabowego - całego nie dałam rady, ale tak 1/3. A ja nie jem wieprzowiny, w ogóle nie lubię mięsa, rzadko jem nawet indyka, a świnki nie jadłam już mnóstwo lat... (raz że zdrowe nie są, a dwa że szkoda mi ich strasznie).
    Poszłam zjeść coś na lunch i zestawem na dziś był właśnie schabowy z ziemniakami. No i kurde nie mogłam się powstrzymać. Aż mi teraz głupio ;/

zi13nafan2lh9052.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wazylam przed ciaza 56kg, 168cm.
    Urosl mi tylko brzuch wtedy. Przytylam jakies 13kg ale szybko spadlo.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, 170cm ;) Wcięcie w talii też jeszcze mam :D Teściowa się śmieje, że nie wyobraża sobie mnie na tych patykach z dużym brzuchem.
    W obcisłych ubraniach to można powiedzieć, że wyglądam jak po porządnym obiedzie lub kolacji - nic nowego, a więc nie rzuca się jeszcze w oczy ;)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki dziewczyny :) u mnie to raczej jelita to góry wyłażą :P choć ponoć przy kolejnych dzieciach widać szybciej :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92
    Nie chcę Cię martwić, ale mam bliską koleżankę, która też jest taka chuda. W ciąży przytyła kilka kg i niestety po ciąży była jeszcze chudsza niż przed. Ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie inaczej ;)

PsotkaKotka
    Zastanowię się nad tym suwaczkiem dla mojej córki :P

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Sandra Es Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostal duzy brzuch po pierwszej ciazy. Przytylam prawie 30 kg:(wiwc teraz jak komus mowie, ze jestem w ciazy to on od razu na brzuch i, ze widac.. wtedy ja wyskakuje, ze dopiero 12 tydz:) ale brzuch mam podobny, wiec sie uspokoilam, ze teraz juz moze byc zaczac widac. Zdjecia w ciazy super sprawa. Zwlaszcza pierwszej gdy cialo nie jest jeszcze tak zmienione. Wszystko jedrne i ladne hihihi. Teraz tez nie za bardzo lubie zdjecia

1z65b14.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wasze dziecko już się urodzi z konkretnymi alergiami, a nie nabędzie je później. Tak jak u nas wyszła skaza bmk. Ale nie odstawiłam wszystkiego "na wszelki wypadek", bo nie na tym polega leczenie.

Jest zasadnicza różnica, czy cierpisz przez całe życie, czy np. objawy pojawiają się po 40tce ;)
    Będąc w ciąży ma się wpływ na to, jakie dziecko się urodzi - to raz.
    Dwa - jak już jest ono na świecie, tak samo można nad pewnymi rzeczami zapanować, nie aktywując najgorszego.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Dziewczyny macie badaną szyjkę macicy podczas wizyt?
    Ja jeszcze nie miałam, a koleżanka mi mówi, że ona ma sprawdzaną na każdej wizycie od samego początku... Powinnam się upomnieć?

Tak, ja miałam w 8 i teraz w 12.
    Ja bym się upomniała... Przezorny zawsze ubezpieczony. Po prostu lekarz powiedział, że woli sprawdzić, czy długość jest cały czas ok, jakie są różnice, czy się nie skraca za szybko i zbyt mocno.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, Iza - piękne brzuszki, faktycznie u was już widać :)

U mnie ciążę ciążę widać tylko na linii bioder, jest lekka wypukłość, a powyżej to tylko mój tłuszczyk i wypchane jelita. Poza tym zawsze miałam taką tłuszczową kulkę z przodu brzucha - tu niby talia ok, ale koło pępka taki maciuś ;] też muszę zrobić foto, a co :P dziś lub jutro się przymierzę.

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Tak, ja miałam w 8 i teraz w 12.
    Ja bym się upomniała... Przezorny zawsze ubezpieczony. Po prostu lekarz powiedział, że woli sprawdzić, czy długość jest cały czas ok, jakie są różnice, czy się nie skraca za szybko i zbyt mocno.

mój komentował szyjkę w trakcie usg, że wszystko ładnie pozamykane etc. nie miał potrzeby zaglądać, im mniej ingerencji w te rejony tym chyba lepiej :)

• mietata Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze pytanie, czy którejś z Was wyszedł za wysoki wapń w ciązy? Podobno kobiety mają problem z deficytem tego pierwiastka....u mnie natomiast jest nieco powyżej normy. Jakoś mi się wierzyć nie chcę że zjadając jeden jogurt dziennie mogłam tak sobie wapń podbić....ale kto wie. Endokrynolog kazał odstawić nabiał, ale jakoś nie chce mi się wierzyć że jogurt czy twaróg można przedawkować, aż tyle tego nie jem...

• moremi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Jest zasadnicza różnica, czy cierpisz przez całe życie, czy np. objawy pojawiają się po 40tce ;)
    Będąc w ciąży ma się wpływ na to, jakie dziecko się urodzi - to raz.
    Dwa - jak już jest ono na świecie, tak samo można nad pewnymi rzeczami zapanować, nie aktywując najgorszego.
    http://www.justynamarkowska.pl/dieta-eliminacyjna-w-ciazy/
    Ok, więcej nic na ten temat nie powiem, bo tutaj jest chyba wszystko. Ale jak ktoś chce, to podeślę artykuły medyczne.

Blondik lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żadne diety eliminacyjne....ja już nogami przebieram na myśl o sezonie na truskawki :) bo już o szparagach nie wspomnę :)

moremi lubi tę wiadomość

• Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za info. To się go podczas usg zapytam, czy wszystko ok, i w razie czego sprawdzi na fotelu. Do tej pory nic nie wspomniał, więc nie wiem, czy podczas usg zwracał na to uwagę, a mam kilka koleżanek, którym się bardzo szybko szyjki poskracały i musiały mieć pessary pozakładane...

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    żadne diety eliminacyjne....ja już nogami przebieram na myśl o sezonie na truskawki :) bo już o szparagach nie wspomnę :)
    Ten artykuł właśnie mówi o tym, że diety eliminacyjne w ciąży nie mają najmniejszego sensu ;-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie stosuje żadnej diety eliminacyjne i w Stanach raczej sie tego nie praktykuje,tak samo nie ma diety matki karmiacej, a maslo orzechowe jest tu na kazdym kroku ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• mietata Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ten artykuł właśnie mówi o tym, że diety eliminacyjne w ciąży nie mają najmniejszego sensu ;-)

tak, czytałam, właśnie potwierdzałam swoją wypowiedzią, że eliminowanie czegoś jest bez sensu, zwłaszcza takiego dobrego jak truskawki :)
    Myślę, że jak już eliminować to przetworzone żarcie, to więcej szkodzi niż takie biedne truskaweczki :)
    A propos, aż mi ciężko sobie wyobrazić sezon jak na zewnątrz 5 stopni i leje...

moremi, Blondik lubią tę wiadomość

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ