Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooo, już wiem co miałam napisać!! Że dla mnie C jest wygodniejsze, bo mam ją pod głową i nie potrzebuję dodatkowej poduszki
I o ile podczas pierwszej nocy trochę faktycznie krępowała ruchy tak teraz już nieale za to szyja mnie nie boli i głowa
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Mnie męczy ciągle zgaga i odbija mi się. Ciężko mi usnąć w nocy, bo mi wszystko stoi w przełyku. Przez jakieś 2 tygodnie jadłam tylko chleb z masłem, bo nic innego mi nie podchodziło. W niedzielę i w poniedziałek było już trochę lepiej i już się cieszyłam, że wreszcie dolegliwości ciążowe mi mijają a tu od wtorku znów to samo. Macie jakiś sposób na tą zgage?
-
Ja zgagi na szczęście nie doświadczam (na szczęście, bo to mój odwieczny problem podczas picia alkoholu ZAWSZE i zawsze strasznie cierpię z tego powodu- w efekcie mało piję - oj wiadomo, że poza ciążą, nie teraz
), mdłości zmniejszyły się do minimum
Brzuszek rośnie intensywnie, wieczorami pobolewa, widać coś tam się rozciąga (mam nadzieję, że to to).
Ja jeszcze wyników PAPPA nie odebrałam, mają mi przysłać pocztą więc czekam, ale nie żeby jakoś niecierpliwie szczerze mówiąc
IZA, widziałam w Twoim pamiętniku zdjęcie z czarną linią na brzuszku- powiem Ci, że w szoku jestemAle super w sumie
Ktoś wie, co z Czarnulką?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 16:35
-
U mnie duzo objawow bylo na samym poczatku ciazy:
- bol piersi (od samej owulacji)
- klocie w podbrzuszu
- wzmozone pragnienie i sikanie
- zmeczenie
-mdlenie, ale bez wymiotow pojawilo sie dokladnie poczatkiem 7 tygodnia, ale bylo do zniesienia, tylko zwymiotowalam raz w nocy, mdlosci trwaly moze 2-3 tyg, teraz praktycznie nie odczuwam.
Obecnie moje dolegliwosci to bole glowy, ciagly katara, lekkie zmeczenie i podwyzszony puls, ale byc moze od za wysokiej dawki Euthyroxu, dzis mi juz endokrynolog zmniejszyla spowrotem do 137 (a prze zpare dni bralam 150).
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Invis, ja też jestem w szoku, że to już. Zawsze mi się ta linia kojarzyła już z takim większym brzuszkiem.
Nie powiem żebym uważała tą linię za coś pięknego, no ale trzeba przyjąć wszystkie dodatki ciążowe
Mnie dziś brzuch pobolewa i kłuje, a więc macica się powiększa i dzieć rośnie.
Trzeba się zmotywować i zabrać do ogarniania domu. Jakoś nie czuję przypływu energii w drugim trymestrze -
Ja tam uważam tę linię za coś pięknego- taki jeszcze większy "dowód", że tak powiem, na to że jest się w ciąży
U mnie się jeszcze nie pojawiła, i pewnie prędko nie pojawi.
Wczoraj wieczorem okropnie bolał mnie brzuch, nawet wysłałam męża na dół do kuchni po no-spę kiedy już spał, bo sama nie byłam w stanie zejść. Nie doszło jednak do wzięcia leku, ponieważ wystarczyła zmiana pozycji- na lewy bok...
Tak w ogóle to zaczęłam swój 15 tydzień ciąży. Coś pięknegoBy to uczcić, po południu postanowiłam upewnić się, że wszystko ok, i poszukać serduszka- usłyszałam je po pierwszym przyłożeniu sondy do brzucha
Bije szybciutko i mocno. Powiem Wam, że ten detektor to był dobry zakup- nie czekam już z niecierpliwością na kolejną wizytę, bo wiem że dzieciątko żyje (a tego się najbardziej obawiałam). Tętno znajduję natychmiast od przyłożenia sondy, od początku tak było. Tłumaczę sobie jednak, że jeśli któregoś dnia go nie znajdę, to nie będę wpadać w panikę bo może być tak że dzieć nie da się akurat "namierzyć"
A czy inne posiadaczki detektorów również są z niego zadowolone?
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Miałam wczoraj usg . Maluchy żyją. Oglądało mnie 5 lekarzy. Dziś tylko już plamię. . na szczęście. Nie wiem jeszcze kiedy wyjde. Co do tego co mi jest to każdy lekarz ma swoja wersje także nie wiadomo kogo słuchać. W każdym bardzo razie kekar lekarz mówił że całe szczęście że krwawienie znalazło sobie ujście i że jakby choć trochę się przesunęło to mogło by odkleic całe jajo płodowe i wtedy by było po wszystkim
madzialenka84, moremi, antonna, wichrowe_wzgórza, Jooozefka, Biedroneczka83, annggela lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Kaczuszka86 wrote:A nie robiłaś sobie jakiejś depilacji? Ja ostatnio takie malutkie kropki a w środku czysto
i popołudniu już nie było śladu.
Nie, pozatym to ewidentnie ze środka. No ale nic się nie dzieje, tak ze ok
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Zuza91 wrote:A mnie przeszły mdłości (hurra!) i nie śpię już w ciągu dnia
Dziewczyny, którw robił już test PAPPa - ile czekałyście mniej więcej na wyniki?
Miałam wynik z krwi tego samego dnia9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja kiepsko źle. Tzn niby mocno, a mało efektywnie, chodzę przez to śnięta. Nawet nie niewyspana, tylko...wymemłana taka
Ciągnie i kłuje mnie brzuch, szczególnie pępek. I non stop mi zimno jak cholera.
Na zgagę najlepszy sok z kiszonych ogórków!
Nie mam już jak na początku mdłości całymi dniami, za to potrafi mnie złapać masakryczny odruch wymiotny z byle powodu - bo mnie coś "obrzydzi",i jest to zwykle coś bezsensownego, np. ściemniały banan9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
A u mnie to parcie na mocz zmienia się w zapalenie
w łazience jestem co 10 minut, jak leżę to mam wrażenie że coś leci a wkładka sucha
Postaram się ustawić do gina albo internisty na dziś bo mój niestety na urlopie i nie będę dzwonić. Jak dostanę leki to wyślę mu sms c z y brać.
U mnie niestety zaczęło się po badaniach prenatalnych
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Kaczuszka86 wrote:A u mnie to parcie na mocz zmienia się w zapalenie
w łazience jestem co 10 minut, jak leżę to mam wrażenie że coś leci a wkładka sucha
Postaram się ustawić do gina albo internisty na dziś bo mój niestety na urlopie i nie będę dzwonić. Jak dostanę leki to wyślę mu sms c z y brać.
U mnie niestety zaczęło się po badaniach prenatalnych
Jak jak czuję, że coś jest nie tak z moim pęcherzem lub cewką moczową to zmuszam się do zjedzenia suszonej żurawiny - za każdym razem pomaga
Tak minimum garść tego trzeba wciągnąć.