X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zamówiłam poduszkę J ze strony polecanej przez Was. Przyjdzie do mojej mamy i ona dorzuci mi ją do paczki i wyśle do UK

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, już wiem co miałam napisać!! Że dla mnie C jest wygodniejsze, bo mam ją pod głową i nie potrzebuję dodatkowej poduszki :)
    I o ile podczas pierwszej nocy trochę faktycznie krępowała ruchy tak teraz już nie ;) ale za to szyja mnie nie boli i głowa ;)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • kasiula88 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie męczy ciągle zgaga i odbija mi się. Ciężko mi usnąć w nocy, bo mi wszystko stoi w przełyku. Przez jakieś 2 tygodnie jadłam tylko chleb z masłem, bo nic innego mi nie podchodziło. W niedzielę i w poniedziałek było już trochę lepiej i już się cieszyłam, że wreszcie dolegliwości ciążowe mi mijają a tu od wtorku znów to samo. Macie jakiś sposób na tą zgage?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na zgagę pomaga woda - popijam wtedy powoli i małymi łykami. No i najczęściej dopada w pozycji siedzącej, więc zmieniam na półleżącą.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zgagi na szczęście nie doświadczam (na szczęście, bo to mój odwieczny problem podczas picia alkoholu ZAWSZE i zawsze strasznie cierpię z tego powodu- w efekcie mało piję - oj wiadomo, że poza ciążą, nie teraz :D ), mdłości zmniejszyły się do minimum <3 Brzuszek rośnie intensywnie, wieczorami pobolewa, widać coś tam się rozciąga (mam nadzieję, że to to).

Ja jeszcze wyników PAPPA nie odebrałam, mają mi przysłać pocztą więc czekam, ale nie żeby jakoś niecierpliwie szczerze mówiąc :)

IZA, widziałam w Twoim pamiętniku zdjęcie z czarną linią na brzuszku- powiem Ci, że w szoku jestem :D Ale super w sumie :D

Ktoś wie, co z Czarnulką?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 16:35

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie duzo objawow bylo na samym poczatku ciazy:
    - bol piersi (od samej owulacji)
    - klocie w podbrzuszu
    - wzmozone pragnienie i sikanie
    - zmeczenie

-mdlenie, ale bez wymiotow pojawilo sie dokladnie poczatkiem 7 tygodnia, ale bylo do zniesienia, tylko zwymiotowalam raz w nocy, mdlosci trwaly moze 2-3 tyg, teraz praktycznie nie odczuwam.

Obecnie moje dolegliwosci to bole glowy, ciagly katara, lekkie zmeczenie i podwyzszony puls, ale byc moze od za wysokiej dawki Euthyroxu, dzis mi juz endokrynolog zmniejszyla spowrotem do 137 (a prze zpare dni bralam 150).

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi osobiscie na zgage pomaga jedzenie migdalow

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - u mnie też już ta kreska się zaczyna pojawiać ;) robiłam dziś przegląd brzucha i właśnie zwróciłam na to uwagę. Może to już ten czas.

A z dolegliwości - od kilku dni często boli mnie głowa.. I dziś coś jeszcze gardło :/

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży w oatatnim etapie miałam zgagę. Brałam Rennie do ssania. Pomagało.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, ja też jestem w szoku, że to już. Zawsze mi się ta linia kojarzyła już z takim większym brzuszkiem.
    Nie powiem żebym uważała tą linię za coś pięknego, no ale trzeba przyjąć wszystkie dodatki ciążowe :D

Mnie dziś brzuch pobolewa i kłuje, a więc macica się powiększa i dzieć rośnie.

Trzeba się zmotywować i zabrać do ogarniania domu. Jakoś nie czuję przypływu energii w drugim trymestrze :/

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam uważam tę linię za coś pięknego- taki jeszcze większy "dowód", że tak powiem, na to że jest się w ciąży :) U mnie się jeszcze nie pojawiła, i pewnie prędko nie pojawi.

Wczoraj wieczorem okropnie bolał mnie brzuch, nawet wysłałam męża na dół do kuchni po no-spę kiedy już spał, bo sama nie byłam w stanie zejść. Nie doszło jednak do wzięcia leku, ponieważ wystarczyła zmiana pozycji- na lewy bok...

Tak w ogóle to zaczęłam swój 15 tydzień ciąży. Coś pięknego :) By to uczcić, po południu postanowiłam upewnić się, że wszystko ok, i poszukać serduszka- usłyszałam je po pierwszym przyłożeniu sondy do brzucha :) Bije szybciutko i mocno. Powiem Wam, że ten detektor to był dobry zakup- nie czekam już z niecierpliwością na kolejną wizytę, bo wiem że dzieciątko żyje (a tego się najbardziej obawiałam). Tętno znajduję natychmiast od przyłożenia sondy, od początku tak było. Tłumaczę sobie jednak, że jeśli któregoś dnia go nie znajdę, to nie będę wpadać w panikę bo może być tak że dzieć nie da się akurat "namierzyć" :) A czy inne posiadaczki detektorów również są z niego zadowolone?

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Miałam wczoraj usg . Maluchy żyją. Oglądało mnie 5 lekarzy. Dziś tylko już plamię. . na szczęście. Nie wiem jeszcze kiedy wyjde. Co do tego co mi jest to każdy lekarz ma swoja wersje także nie wiadomo kogo słuchać. W każdym bardzo razie kekar lekarz mówił że całe szczęście że krwawienie znalazło sobie ujście i że jakby choć trochę się przesunęło to mogło by odkleic całe jajo płodowe i wtedy by było po wszystkim

madzialenka84, moremi, antonna, wichrowe_wzgórza, Jooozefka, Biedroneczka83, annggela lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trzymam kciuki za maluszki.musi być dobrze

czarnulka24 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis
    Ja jestem bardzo zadowolona z detektora. Wczoraj słuchaliśmy serduszka razem z mężem i nawet dziecko wykonywało gwałtowne ruchy, więc było to słychać :)

czarnulka24
    Trzymaj się kochana, będzie dobrze :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    A nie robiłaś sobie jakiejś depilacji? Ja ostatnio takie malutkie kropki a w środku czysto :) i popołudniu już nie było śladu.

Nie, pozatym to ewidentnie ze środka. No ale nic się nie dzieje, tak ze ok :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 3 maja 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    A mnie przeszły mdłości (hurra!) i nie śpię już w ciągu dnia :)

Dziewczyny, którw robił już test PAPPa - ile czekałyście mniej więcej na wyniki?

Miałam wynik z krwi tego samego dnia :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 3 maja 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiepsko źle. Tzn niby mocno, a mało efektywnie, chodzę przez to śnięta. Nawet nie niewyspana, tylko...wymemłana taka :/ Ciągnie i kłuje mnie brzuch, szczególnie pępek. I non stop mi zimno jak cholera.
    Na zgagę najlepszy sok z kiszonych ogórków!
    Nie mam już jak na początku mdłości całymi dniami, za to potrafi mnie złapać masakryczny odruch wymiotny z byle powodu - bo mnie coś "obrzydzi",i jest to zwykle coś bezsensownego, np. ściemniały banan o.O

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie to parcie na mocz zmienia się w zapalenie :( w łazience jestem co 10 minut, jak leżę to mam wrażenie że coś leci a wkładka sucha :/
    Postaram się ustawić do gina albo internisty na dziś bo mój niestety na urlopie i nie będę dzwonić. Jak dostanę leki to wyślę mu sms c z y brać.
    U mnie niestety zaczęło się po badaniach prenatalnych

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    A u mnie to parcie na mocz zmienia się w zapalenie :( w łazience jestem co 10 minut, jak leżę to mam wrażenie że coś leci a wkładka sucha :/
    Postaram się ustawić do gina albo internisty na dziś bo mój niestety na urlopie i nie będę dzwonić. Jak dostanę leki to wyślę mu sms c z y brać.
    U mnie niestety zaczęło się po badaniach prenatalnych

Jak jak czuję, że coś jest nie tak z moim pęcherzem lub cewką moczową to zmuszam się do zjedzenia suszonej żurawiny - za każdym razem pomaga :)
    Tak minimum garść tego trzeba wciągnąć.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis zmienisz mi proszę prenatalne z 22 maja na 15 maja? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 07:54

Invis lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ