X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Invis zmienisz mi proszę prenatalne z 22 maja na 15 maja? :)
    Proszę bardzo :)

Ja się zastanawiam na kiedy umówić się do mojej ginki w Polsce, chyba pójdę ok. 10 maja bo będą mi się kończyć leki, poza tym przydałoby się już skierowanie na polowkowe żeby się zarejestrować. Na poprzednie prenatalne musiałam się rejestrowac z 4-5 tyg wyprzedzeniem.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Sandra Es Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, a tak z ciekawości, mieszkasz w Polsce? Bo cos mi sie kojarzy, ze w Niemczech?? Chodzisz do lekarza w Polsce i tam? Pytam, bo ja mieszkam w Belgii, glownie tu jestem, ale mysle ze czasem jak bede w Polsce, to bede chodzic tez do polskiego gina.

Czarnulkaa widzisz, czyli okazuje sie, ze nie ma tego zlego. Wiem, ze nabawilas sie mega stresu i strasznie wspolczuje, ale bedzie lepiej! Trzymaj sie cieplo!!

1z65b14.png
  • kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka bardzo bardzo się cieszę na takie wieści! Teraz już będzie tylko lepiej. Trzymaj się!

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, kasiula cieszę sie z dobrych wieści ☺. Ja mam dziś prenatalne. Denerwuje się jak nigdy a mam dopiero na 18.20. Ech. Jeśli jest wszystko cacy to od jutra chwale się całemu światu o ciąży

czarnulka24, Blondik lubią tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wieczorem mam usg prenatalne. Czekamy z mężem z takim podekscytowaniem ze ciężko to opisać :)

Blondik lubi tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to czekam na 14 tydzień. Poczuję się bezpieczniej. Tak od soboty/niedzieli :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Rysiowa Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Ja już pisałam że u mnie dolegliwości nadal. Mdłości nie tak silne jak pom. 6-10tyg, ale nadal są, tylko aktualnie częściej popołudniem, metaliczno - dziwaczny posmak w ustach stale (ciągle żuję gumę), brak energii i osłabienie całodzienne (po pracy leże już do wieczora, zdarza mi się przysnąć ok 17h) wzdęcia pod wieczór to już norma, także ogólnie dramat... całkowite przeciwieństwo pierwszej ciąży

Invis moja rutynowa wizyta 4 maja więc mogę wskoczyć na listę

Mam to samo z tym metaliczno-kwaśnym posmakiem. Dla mnie to masakra. Mdłości już chyba ustąpiły ale przez ten posmak wydaje mi się, że źle się czuję żołądkowo. Też ciągle albo coś żuję albo muszę jeść żeby tego nie odczuwać. Na plus że już więcej rzeczy mogę jeść i herbata z cytryną znowu zagościła w moim kubku ;).
    U mnie osłabienie powoli mija ale nadal chodzę spać koło 21. Ja już chcę już tryskać energią ;) !

0d1y9jcgfiocpria.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra Es wrote:
    Invis, a tak z ciekawości, mieszkasz w Polsce? Bo cos mi sie kojarzy, ze w Niemczech?? Chodzisz do lekarza w Polsce i tam? Pytam, bo ja mieszkam w Belgii, glownie tu jestem, ale mysle ze czasem jak bede w Polsce, to bede chodzic tez do polskiego gina.

Nie, ja mieszkam w Polsce, tylko że przy granicy niemieckiej.. a że posiadam ubezpieczenie i w Niemczech i w Polsce, to chodzę państwowo do ginekologa w Niemczech, i prywatnie (bo wiadomo że na NFZ to ciężko o cokolwiek dobrego :D) w Polsce.

W ogóle chciałam kupić dzisiaj witaminki, Femibion 2 i aż mnie wbiło jak zobaczyłam w naszej aptece cenę- prawie 90zł za opakowanie! U Was też tyle kosztuje?!

Oczywiście standardowo zamówiłam przez internetową aptekę już w domu- o połowę taniej. Trudno, najwyżej przez parę dni nie będzie witamin... i tak brałam je w kratkę bo ciężko mi takie kapsuły łykać :/ A w Femibionie 2 widziałam że trzeba dwie kapsułki dziennie... eh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:17

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Sandra Es Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa rozumiem:) noo femibion drogi. Femibion 1 tez pomad 50 zl chyba z tego co kojarze. Ja sie ciagle waham z tymi witaminami i tez biore w kratke ( poza kwasem foliowym) bo np neurolog w zwiazku z migrenami przepisala mi kompleks witamin tybu b i jutro jak bede u gina to zapytam. Generalnie tutaj uwazaja, ze w pierwszym trymestrze tylko kwas. A jak rodzilam 5 lst temu i moj syn ważył 3900 to lekarz mi powiedzial, ze wlasnie od tych witamin te dzieci takie duze teraz, bo nawozimy jak warzywka. Ale jak tu nie ,,nawozic" jak witamin naturalnych brak, a w jogurtach nie ma nabialu..

1z65b14.png

Wysłany: 4 maja 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opakowanie 30 porcji? :O Ja płaciłam jakieś 53 złote...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ale u Was ceny!! U mnie Femibion 1 między 25-35 zł. A Femibion 2 z tego co mi w aptece powiedzieli to coś koło 60 zł.
    Ale akurat nie było, więc wzięłam Prenatal Duo - koszt 54 zł.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 4 maja 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się uparłam na femibion, bo mam metylowany kwas foliowy i żadnego zamiennika nie chciałam :P
    Droga ta ciąża, błogosławię możliwość chodzenia do gina na NFZ :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Jejku, ale u Was ceny!! U mnie Femibion 1 między 25-35 zł. A Femibion 2 z tego co mi w aptece powiedzieli to coś koło 60 zł.
    Ale akurat nie było, więc wzięłam Prenatal Duo - koszt 54 zł.

Ja kupiłam Femibion Natal 2 Plus w aptece internetowej za 41 zł (w tym są już koszty wysyłki). Nie jest tak najgorzej ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześćjestem z wieściami które zaparły mi dech w piersiach dziś ale juz wróciłam do rzeczywistości :)
    Zaczynając od poczatku dzis miałam wizyte u mojej ginki z podgladaniem jak maluch rosnie i czy nadaje sie juz do badań prenatalnych.
    Oczywiście obsuwka 1,5h bagatela co tam nic wchodze do gabinetu badanie wszystko ok skierowanie na prenatalne na 11 maja :) skierowanie na morfologie i mocz ok moja waga 1kg mniej od ostatniej wizyty hmm czyli euthyrox działa :) przechodzimy na usg wszystko elegancko łożysko tym razem na tylniej scianie :) maluch fika koziołki i ma juz 4,5cm wiec smiało moge iść na prenatalne ale nagle pani dr mówi oo a tu jest pusty pecherzyk ślad po wchłoniętym zarodku.... gdybym nie leżała na bank bym zemdlała wiec moja wysoka beta miała swa przyczyne bliźniaka mojej kruszynki który sie wchłonął został tylko pęcherzyk który tez sie już obkurcza.

Sunshine_111, NIEPOKORNA, moremi, Invis lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 4 maja 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wpisz mi prosze prenatalne na 11 maja :)

kurcze ja tez mam ten posmak masakra blee mdłosci czasem dopadną w ciągu dnia czasem wieczorem najgorszy ten kwas w buzi :/

Invis lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, no to niespodzianka...
    Ale super że z maleństwem wszystko ok:) Gratulacje!
    Tylko chyba trochę starsze niż na suwaczku bo bardzo duże już :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Cześćjestem z wieściami które zaparły mi dech w piersiach dziś ale juz wróciłam do rzeczywistości :)
    Zaczynając od poczatku dzis miałam wizyte u mojej ginki z podgladaniem jak maluch rosnie i czy nadaje sie juz do badań prenatalnych.
    Oczywiście obsuwka 1,5h bagatela co tam nic wchodze do gabinetu badanie wszystko ok skierowanie na prenatalne na 11 maja :) skierowanie na morfologie i mocz ok moja waga 1kg mniej od ostatniej wizyty hmm czyli euthyrox działa :) przechodzimy na usg wszystko elegancko łożysko tym razem na tylniej scianie :) maluch fika koziołki i ma juz 4,5cm wiec smiało moge iść na prenatalne ale nagle pani dr mówi oo a tu jest pusty pecherzyk ślad po wchłoniętym zarodku.... gdybym nie leżała na bank bym zemdlała wiec moja wysoka beta miała swa przyczyne bliźniaka mojej kruszynki który sie wchłonął został tylko pęcherzyk który tez sie już obkurcza.

Ale masz bobasa! Ja miałam końcem 9 tc ok. 3 cm dzieciaka :D A Ty w 8 tc 4,5 cm, nieźle! :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Ale masz bobasa! Ja miałam końcem 9 tc ok. 3 cm dzieciaka :D A Ty w 8 tc 4,5 cm, nieźle! :)

Ale biedroneczka jest przecież w 10t6d :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 4 maja 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnieciebie dzis 11t0d cos suwaczki szwankuja

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 4 maja 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maluch 11t2d

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ