X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my wciąż na wyjeździe majówkowym, ale sprawdziłam maila bo wiedziałam, że w czwartek powinny przyjść wyniki pappa + usg. Zastanawiałam się chwile, czy otworzyć dzisiaj czy po powrocie ale ciekawość zwyciężyła.
    Ryzykaskorygowane wyszły takie:
    Trisomia 21 1:16542
    Trisomia 18 <1:20000
    Trisomia 13 1:12199
    Ryzyko porodu przed 34 tygodniem 1:2174.

Wiec jestesmy zadowoleni, urlop będzie jeszcze bardziej udany :) w zasadzie to pierwsza zagraniczna podróż naszego maluszka

Sunshine_111, Charlutek, antonna, Asia_89, wichrowe_wzgórza, moremi, Jooozefka, Invis lubią tę wiadomość

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki. ja wczoraj dostalam telefon od gina z wynikami pappa i tez jest wszystko ok. krwawienie tez juz minelo, wiec byl to jednodniowy wybryk.wczoraj zamowilam sobie poduche i pierwsze ciazowe ubrania jeansy, 2 bluzeczki i sukienkę - wszystko na zalando. wszystko jeszcze za duze, ale za pare tyg sie przyda :)

Sunshine_111, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • antonna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Mało piszę, ale czytam Was na bieżąco!

Ja dzisiaj rano musiałam zaliczyć laboratorium i przebadać przeciwciała do krwinek czerwonych, a potem z wynikiem pojechać do kliniki, gdzie dostałam zastrzyk z immunoglobuliny. Wszystko przez to, że w weekend majowy trochę poplamiłam :/ Przy okazji zrobili mi USG, żeby sprawdzić skąd te plamienia i w sumie nie wiadomo. Może z szyjki. Z tego wszystkiego kupiłam detektor tętna. Liczę, że w chwilach zwątpienia pozwoli mi odzyskać spokój i czekać spokojnie do kolejnej wizyty ;)

No i zaczęłam II trymestr :) Na wadze póki co +1 kg :) Brzuszek mały, ale widoczny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 19:24

Charlutek, Justine lubią tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, fajnie że Wasze wyniki są ok :) Ja dzisiaj dostałam telefon z przychodni, że wyniki PAPPA już są, ale dopiero mi je prześlą pocztą. Także pewnie dopiero w przyszłym tygodniu będą. Ale nie śpieszy mi się, aby je poznać, jestem już wystarczająco spokojna :)

Byłam dzisiaj na małym "shoppingu", szukałam sobie kombinezonu na Komunię Św. mojej siostry, która odbędzie się w tę niedzielę. Oczywiście, po oblataniu wszystkich sieciówek w galerii, nie znalazłam nic... dopiero w Orsay'u drapnęłam aż dwa kombinezony z długimi spodniami- jeden czarny, i jeden w kolorze khaki. Do tego kupiłam sobie nowe czarne szpilki, takie... skórzane. I do czego dążę... wróciłam do domu, przymierzyłam buty i poszłam na chwilę na górę, zapominając o schowaniu butów. Wróciłam, zapomniałam o nich, usiadłam do komputera. Nagle patrzę... cały jeden but POGRYZIONY... mój pieseł postanowił się nim w należyty sposób "zająć". Byłam wściekła (na siebie), tym bardziej, że do tej pory nigdy nie gryzł butów, nie wiem co go napadło. Musiałam wrócić i kupić takie same buty. Na szczęście były jeszcze w moim rozmiarze. Przypadkowo natknęłam się na inne szpilki, takie o których od dawna marzyłam... były w promocji :D Także drapnęłam dwie pary butów. Być może nic nie dzieje się przypadkiem? Jakoś pocieszyć się chyba muszę... :D

Tak odnośnie ubrań ciążowych, to ja postanowiłam, że nie będę raczej kupować. W pierwszej ciąży doskonale się bez nich obyłam, jakoś nie były mi za specjalnie do niczego potrzebne. Zastanawiam się, co bym z nimi po prostu robiła po ciąży :) Teraz są fajne ubrania oversize. Być może skuszę się na jakąś ciążową sukienkę, ale taką która przyda mi się również po ciąży.

Za to ostatnio rozglądałam się za adapterem do pasów dla kobiet w ciąży na Allegro. Znalazłam jeden w fajnej, przystępnej cenie, i co fajne, można go używać zarówno przy spodniach jak i spódniczkach (niestety nie wszystkie adaptery mają taką możliwość) ponieważ ma dwa rodzaje zapięć- poprzez pas krokowy, i poprzez boczne pasy krokowe. Jakby ktoś był zainteresowany, to link do takiego adaptera TUTAJ.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wlasnie przyszly wyniki NIPT i niestety bylo za malo DNA w krwi. Takze musze powtorzyc badanie :( Pewnie odczekam jeszcze z tydzien, a w srode juz bedzie usg genetyczne.

Moze u mnie jeszcze bylo za wczesnie 10t2d i dlatego bylo malo DNA. Czytalam tez, ze u grubszych kobiet tez moze byc problem z wyizolowaniem DNA,no i u malego odsetku kobiet nie da sie wyizolowac bez przyczyny.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ale biedroneczka jest przecież w 10t6d :)

Na suwaczku 8 tydzień, dlatego się zdziwiłam :D

klz9hdgefsr87l0p.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja już po. Wygląda na to, że z dzidziem wszystko w porządku :) Nie zmam płci. Lekarz nie dał mi pewności więc nie chciałam wiedzieć :) Pozostaje teraz się tylko cieszyć :)

wichrowe_wzgórza, antonna, kasiula_00, moremi, Asia_89, Sunshine_111, Charlutek lubią tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    Hej dziewczyny. Ja już po. Wygląda na to, że z dzidziem wszystko w porządku :) Nie zmam płci. Lekarz nie dał mi pewności więc nie chciałam wiedzieć :) Pozostaje teraz się tylko cieszyć :)
    No to super

agagaga lubi tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie 15 tydz. ciąży przywitał krwotokiem z nosa.. Obudziłam się i od razu czułam, że coś mi leci :/
    To jakieś osłabienie czy po prostu nadmiar krwi? Bo czasami w ciągu dnia aż mi dziąsła cierpną/puchną!

W ogóle mam ostatnio rozkminy gdzie to dziecko tam rośnie jak brzuch specjalnie się nie powiększa.. :p za miesiąc to chociaż powinnam czuć ruchy ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja w poprzedniej też miałam krwawienia z dziąseł i takie opuchniete. Zmieniłam wtedy pastę na elmex albo lacallut i z czasem było ok choć te z nosa to może osłabienie. Strasznie miałam uwrazliwione wszystko. A co do ruchów ja zaczęłam czuć dopiero około 20 tc :/

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:

Cieszę się że wszystko ok. Ja też nie poznałam płci niestety na badaniach. Mój dzieć jest wyjątkowo wstydliwy :( najpierw zasłania buzię, na prenatalnych krzyżuje nogi i wogole lekarz miał trudności. Z pomiarem bo dziwnie się odwróciło to moje maleństwo. Dobrze było widać tylko mózg :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w pierwszym dniu drugiego trymestru! Przywitał mnie on wyjątkowo łaskawie, zjadłam ludzkie śniadanie (jajecznicę) i wypiłam kubek kawy inki, nie zapeszając czuję się zaskakująco dobrze. Oby tak już zostało :-) Dziś wieczorem idziemy na usg prenatalne, a jeśli okaże się, że wszystko jest dobrze, to mąż zaproponował żeby jutro pójść pooglądać wózki i inne rzeczy, popatrzeć i zorientować się co ile kosztuje itp no i nacieszyć oko :P mojego męża niestety nie ma w domu cały roboczy tydzień, mam go tylko na weekendy i święta, i tak aż do września.

Charlutek lubi tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale, same dobre wiadomosci! u mnie tez lekarz nie powiedzial nic odnosnie plci. powiedzial, ze przed 14 tyg to nie ma co zgadywac i ze byl skupiony na pomiarach i nawet nie zwrocil uwage co tam dynda miedzy nogami :) my obstawiamy chlopaka, choc zawsze marzyłam o dziewczynce. ale teraz to mi rybka :)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis coraz piękniejsza jest nasza 1wsza strona❤. Zapisz mi proszę wizytę na 18 maja. Gdzieś mi to umknęło.

Invis lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów podplamiam, wrrrr.... Wkurza mnie to, bo niepotrzebnie stresuje.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A mnie 15 tydz. ciąży przywitał krwotokiem z nosa.. Obudziłam się i od razu czułam, że coś mi leci :/
    To jakieś osłabienie czy po prostu nadmiar krwi? Bo czasami w ciągu dnia aż mi dziąsła cierpną/puchną!

W ogóle mam ostatnio rozkminy gdzie to dziecko tam rośnie jak brzuch specjalnie się nie powiększa.. :p za miesiąc to chociaż powinnam czuć ruchy ;)

Na krwotoki z nosa to wit. C. :*

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!

Wysłany: 5 maja 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Ja mam dokładnie te same :D

Kaczorka lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 5 maja 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Beznadziejnie się czuję :( Liczyłam na jakąś cud-przemianę w II trymestrze, a jestem bez energii, zdarza mi się jednorazowo plamić (nadal obstawiam pękające naczynka w środku), niedobrze mi, mam odruch wymiotny z byle powodu, źle śpię, źle trawię, czuję się jak wzdęta - jakbym miała w środku czegoś za dużo (no, bo jest więcej o macicę z 7-centymetrową przyczyną całego zamieszania)... A jak się tak źle czuję, to łapię niezdrową fazę, że coś jest nie tak i się denerwuję, wtedy duszności z nerwów się pogłębiają.
    Ja chyba do ciąży to nie jestem stworzona :( Może chociaż do rodzenia? :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się - nie jesteś sama ;) Ja wprawdzie mdłości nie mam, ale od kilku dni czuję jakby moja macica była cała wzdęta i jak siadam to ją czuję :/ Oczywiście też pojawiają się myśli czy to normalne i czy wszystko jest ok. Zwłaszcza, że mam tą cholerną przegrodę.
    No ale co możemy zrobić - nic ;) Jedynie chyba liczyć na to, że w końcu przejdzie :P

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe_wzgórza - ja mam tak samo. Ja też mam wrażenie że kompletnie się do tego nie nadaję, a to opowiadanie koleżanek że to najpiękniejszy czas w życiu, to mam wrażenie ze to jakieś podłe żarty ;/ Chciałabym żeby już był Listopad... :(
    15 minut temu (w pracy) dostałam krwotoku z nosa + mdłości + jednoczesne wymioty.
    Wątpię że długo jeszcze mi się ten stan uda ukryć ;/
    Mam nadzieję że jeszcze z tydzień choć nikt mi nie będzie zadawał głupich pytań (11 mam pappę i usg). Choć na razie mam wrażenie że wszyscy podejrzewają coś dużo poważniejszego, bo ciągle słyszę że strasznie schudłam ;/ (a ważę się prawie codziennie i nic nie chudnę, nie tyję ale też nie chudnę, tylko może jakoś mizernie wyglądam.
    Mnie też ciągle coś dusi, a ten obrzydliwy katar alergiczny mi spływa do gardła i niżej, potem muszę kasłać żeby to odkrztusić. To mnie budzi w nocy i dziś przez to spałam 4 godziny, resztę spędziłam siedząc i plując.
    Kontakty ze znajomymi po pracy ograniczyłam całkowicie, bo jak już mówiłam jestem nie do wytrzymania ;/ także wszystkie wieczory i dni wolne spędzam sobie sama na kanapie z kotami ;/ ostatnio teściowa nas chciała odwiedzić i cały dzień się ukrywaliśmy i teraz ona tez się obraziła. Jak tak dalej pójdzie to do porodu wszyscy mnie znienawidzą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 11:32

zi13nafan2lh9052.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ