X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka cudownie! :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, to podobno normalne takie powalone sny, przez hormony :D

Tyle, że ja zawsze mialam powalone, boję się co może być dalej ;D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • antonna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną parę spodni z wysokim pasem z H&M i są bardzo wygodne. Chciałabym jeszcze jedne kupić (o ile będzie mój rozmiar, bo z tym był problem), bo ja do pracy to raczej w spodniach chodzę (nawet latem) ;) Ja sobie jakieś ciążowe ciuchy raczej będę musiała kupić, bo wszystko co mam jest dość obcisłe, więc będzie za małe. A wszystkie sukienki mam z odcięciem w pasie, więc akurat tam gdzie brzuch i też potrzebuję nowe :D

Czarnulka cieszę się z dobrych wieści! :)

Kaczorka ja raz miałam takie wrażenie, jakby mnie coś smyrało od środka i to było właśnie w pozycji leżącej na plecach. Ale od tego czasu nic, ale czekam cierpliwie :D Kuzynka twierdzi, że zaczęła coś czuć w 14 tc, więc myślę, że jest to realne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 13:23

Kaczorka, czarnulka24 lubią tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Kaczorka, to podobno normalne takie powalone sny, przez hormony :D

Tyle, że ja zawsze mialam powalone, boję się co może być dalej ;D

Też już przed ciążą miałam tendencję do dziwacznych snów.. :P
    A najgorszy to był chyba, gdy na polnej drodze przy figurce widziałam księdza. I wtedy spojrzałam w niebo a tam był taki wielki czarny krzyż. W tym momencie gdzieś wybuchła bomba i aż mnie w powietrze wyrzuciło a ja tylko zdążyłam pomyśleć, ze chyba umieram..
    Brrr..!!

A w ogóle to dobija mnie pogoda.. Chciałabym już słońce i ciepło, żeby móc się lekko ubrać i iść na jakiś spacer. I cieszyć się, że jestem w ciąży.
    A tymczasem jest zimno, szaro, buro i ponuro i codziennie pada. Człowiekowi się z łóżka nie chce wychodzić.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 5 maja 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma ostatnio na fejsie pisała, że czuje ruchy dziecka, a jest w ....10 tygodniu, pierwsza ciąża. I że to rodzinne. No nie wiem :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 5 maja 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem luteinowym mistrzem...
    Ostatnio - nie pytajcie jak bo sama nie wiem! - wpadła mi w cewkę moczową :O Namęczyłam się jak cholera, żeby to usunąć, jeszcze miałam wizję zatkania sobie przewodu i zastoju moczu.

Dziś znalazłam luteinę w .... nogawce spodni......... Musiała ze mnie wylecieć.

Kaczorka, antonna, Sunshine_111, Charlutek, moremi lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • antonna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Jestem luteinowym mistrzem...
    Ostatnio - nie pytajcie jak bo sama nie wiem! - wpadła mi w cewkę moczową :O Namęczyłam się jak cholera, żeby to usunąć, jeszcze miałam wizję zatkania sobie przewodu i zastoju moczu.

Dziś znalazłam luteinę w .... nogawce spodni......... Musiała ze mnie wylecieć.

Ja od tygodnia już nie muszę sobie nic wsadzać - co za ulga :D

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022

Wysłany: 5 maja 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, ja niby też nie, ale tak się boję przerwać, że lekarz pozwolił jeszce do 16 tygodnia. I miałam już zmniejszać dawkę, ale znów jakieś plamienia i ZNÓ się wystraszyłam.
    Wolę wsadzać, cholera :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po majówce i jednocześnie weekendowo.

Naskrobałyście tyle stron, że wszystkiego nie przeglądnę :)

Co do poduch to ja mam C ale ja nie używam poduszki, więc teraz kupiłabym J, bo muszę kombinować żeby spać pod rogalem, a nie na nim :) Jeśli używacie normalnie poduszkę to C będzie idealna - jeśli nie to polecam jednak J.

Co do adaptera pasów mam ten, który Invis wrzucała link i tak sobie. Trochę się czuję jakbym miała pieluchę między nogami :) Tego drugiego sposobu zapięcia nie próbowałam jeszcze i nieco gryzie pod tyłkiem w dłuższej trasie, więc idealnie nie jest ale jeśli ma być bezpieczniej to ok.

A jeszcze temat spodni ja kupiłam wczoraj jedną parę w C&A strasznie fajne, czarne cieniutkie, więc na lato powinny być też ok z gumką, która teraz praktycznie płasko mi leży ale w ogóle nie przeszkadza. Były też jeansowe do wyboru.
    W HM, w którym byłam w Kraku nie było w ogóle ciążowej odzieży.

Dziewczyny z nieprzyjemnymi objawami - myślę, że cierpliowści jeszcze trochę i będzie lepiej. W końcu drugi trymestr ma być łaskawszy dla wszystkich :)
    Ja to w drugą stronę nie mam żadnych objawów, czasem coś pociągnie ale no nic, a nic. Zastanawiam się czasami czy maluch taki grzeczny czy tam jest w ogóle :)

Miłego dnia Wam życzę.

A i jeszcze Czarnulka - cudnie, że u Ciebie się wszystko dobrze ułożyło i wychodzisz. Będzie dobrze :)

8p3oyx8do0sejm7n.png

Wysłany: 5 maja 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASSA, a jeśli używam poduszki ortopedycznej, to J będzie ok?

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o spodnie ciazowe to ja mam dwie pary dzinsow z h&m z pasem jedne mam juz na teraz a drugie mysle ze beda dobre tak za miesiac planuje kupic jeszcze przynajmniej jedne ale takie wieksze, ktore bede nosic po lecie bo lato planuje w sukienkach przechodzic.
    Dziewczyny mam problem z tesciowa... Strasznie zaczela sie we wszystko wcinac a jak ma okazje, ze jestesmy same to zaraz mnie gnebi i usiluje mi wmowic, ze z wszystkim sie myle... Juz mam jej dosc strasznie duzo stresu mnie kosztuja spotkania z nia

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Jesli chodzi o spodnie ciazowe to ja mam dwie pary dzinsow z h&m z pasem jedne mam juz na teraz a drugie mysle ze beda dobre tak za miesiac planuje kupic jeszcze przynajmniej jedne ale takie wieksze, ktore bede nosic po lecie bo lato planuje w sukienkach przechodzic.
    Dziewczyny mam problem z tesciowa... Strasznie zaczela sie we wszystko wcinac a jak ma okazje, ze jestesmy same to zaraz mnie gnebi i usiluje mi wmowic, ze z wszystkim sie myle... Juz mam jej dosc strasznie duzo stresu mnie kosztuja spotkania z nia

Ech. Współczuje i wiem coś o tym. Byłam zmuszona mieszkać ze swoją 3 lata. Zostałam oskarżona o kradzież, podburzanie wszystkich przeciwko niej, oszczerstwa, kłamstwo i nie wiem co jeszcze. Na szczęście mąż był zawsze po mojej stronie i już z nią nie mieszkam. Nie daj się!

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    ASSA, a jeśli używam poduszki ortopedycznej, to J będzie ok?

Kurcze ja śpię na płasko bez poduszki to ta J byłaby prosta linia przy twarzy i rogal w nogach, a C ma rogal pod głowę i drugi w nogach :) Wydaje mi się, że jak używasz poduszki ortopedycznej to może jednak J i Twoja poduszka, bo one są chyba dosyć płaskie (taką ma mój mąż) a ta poducha (ja mam z Motherhood) to wysoka jest.

I w sumie nie wiem czy Ci pomogłam :)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:

Powinnaś chyba porozmawiać o tym z mężem żeby porządek zrobił, a jak nie on to sama powinnaś. Teraz to jeszcze nie takie groźne ale jak nie postawisz granicy to po porodzie może być jeszcze gorzej - nie daj się!

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASSA wrote:
    Kurcze ja śpię na płasko bez poduszki to ta J byłaby prosta linia przy twarzy i rogal w nogach, a C ma rogal pod głowę i drugi w nogach :) Wydaje mi się, że jak używasz poduszki ortopedycznej to może jednak J i Twoja poduszka, bo one są chyba dosyć płaskie (taką ma mój mąż) a ta poducha (ja mam z Motherhood) to wysoka jest.

A jeszcze się przyjrzałam tej poduszce J - to ona jest i tak pod głowę tylko nie rogal, a prosta. To w takim razie ja nie widzę za bardzo róznicy między C, a J :)

8p3oyx8do0sejm7n.png

Wysłany: 5 maja 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASSA wrote:

Pomogłaś :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Mam C z supermami i nie narzekam :) Pierwszej nocy było trochę nieswojo. Ale teraz poducha trochę się wyrobiła i nie krępuje za bardzo ruchów. Dobrze śpi się zarówno na lewym boku z wypustką między nogami, jak i na prawym boku - z nogami zarzuconymi na poduchę. Na upartego da się też spać na plecach ;) Plus jest taki, że nie boli mnie ani krzyż ani kręgosłup szyjny :)
    Kwestia kształtu jest chyba taka, że w C śpisz z głową na niej. A przy J musisz mieć dodatkową poduszkę pod głowę.

Na wlasnie w supwrmami J to takie mniejsze C.... bo supermami C do mnie nie mowi ze wzgledu na to ze zachodzi az na plecy.

C MOTHERHOOD to J Supermami, a C z supermami to jiz inna historia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 15:55

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, rozmawialam z mezem ogolnie my z nia dlugo wojne prowadzilismy bo jej nigdy nic nie pasuje ale teraz "niby" sie zmienila... Ja w to nie wierze ale maz niestety tak i mowi, ze trzeba dac jej szanse albo sie nie przejmowac a mnie krew zalewa... Wogole nie wyobrazam sobie tego jak po porodzie ona bedzie chciala cos przy moim dziecku zrobic masakra... I jak z tym zrobic porzadek zeby rownoczesnie nie przesadzic i mezowi przykrosci nie robic w koncu to jego matka.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Sandra Es Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!!
    I ja witam Was w szampanskim nastroju! Jestem po badaniach prenatalnych. Dzidzia skacze, fika koziolki i wszystko jak najbardziej ok. Serduszko bije prawidlowo, przeziernosc 1,7 mm, a caly szkrab mierzy 7 cm:) zostala tez pobrana krew na pappa. Bardzo mi ulzylo, bo po tych antybiotykach i chorobie, ktora dalej trwa to mialam czarne mysli.. minus taki, ze zamiast przytyc to schudłam 5 kg przez 3 tyg.. ale szczupla nie jestem a dzidzia przybiera wiec sie nie martwie. Kolejna eizyta 2 czerwca i dopiero wtedy polozna poda plec. Dzis nie chciała wprowadzac w blad.

Jesli chodzi o ubrania ciazowe to poeiem wam ze zawsze mialam z tym problem. Moze kupowalam zle, ale ta guma szeroka mi sue sciagala i przeszkadzala.. na poczatku ciazy kupilam pare ubran rozmiar wiekszy i przy spadku wagi okazuje sie,ze byc moze mi jeszcze posłużą:) no i coraz bardziej kusicie ta poducha:) mam problemy z kregoslupem wiec moze pomoze.

Czarnulkaa- cudowne wiesci!!!!!

Sunshine_111, Invis, wichrowe_wzgórza, moremi lubią tę wiadomość

1z65b14.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Na wlasnie w supwrmami J to takie mniejsze C.... bo supermami C do mnie nie mowi ze wzgledu na to ze zachodzi az na plecy.

C MOTHERHOOD to J Supermami, a C z supermami to jiz inna historia.

Aż musiałam sprawdzić :p
    No więc już się wypowiadam - jeśli śpiąc lubisz się przytulać do czegoś to bierz C, bo ten górny wyrostek się do tego nadaje :) można go fajnie objąć.
    No i w rzeczywistości te rogi aż tak bardzo do środka nie są zagięte, więc pod plecy też się nadają.

No a J z tego co widzę to już do przytulania się nie nadaje ;) ale co kto lubi.

I jeszcze tą z Motherhood zobaczyłam to chyba bardziej puchata się wydaje. Ale nie wiem jaka jest w rzeczywistości :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ