Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam jedną parę spodni z wysokim pasem z H&M i są bardzo wygodne. Chciałabym jeszcze jedne kupić (o ile będzie mój rozmiar, bo z tym był problem), bo ja do pracy to raczej w spodniach chodzę (nawet latem)
Ja sobie jakieś ciążowe ciuchy raczej będę musiała kupić, bo wszystko co mam jest dość obcisłe, więc będzie za małe. A wszystkie sukienki mam z odcięciem w pasie, więc akurat tam gdzie brzuch i też potrzebuję nowe
Czarnulka cieszę się z dobrych wieści!
Kaczorka ja raz miałam takie wrażenie, jakby mnie coś smyrało od środka i to było właśnie w pozycji leżącej na plecach. Ale od tego czasu nic, ale czekam cierpliwieKuzynka twierdzi, że zaczęła coś czuć w 14 tc, więc myślę, że jest to realne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 13:23
Kaczorka, czarnulka24 lubią tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
wichrowe_wzgórza wrote:Kaczorka, to podobno normalne takie powalone sny, przez hormony
Tyle, że ja zawsze mialam powalone, boję się co może być dalej
Też już przed ciążą miałam tendencję do dziwacznych snów..
A najgorszy to był chyba, gdy na polnej drodze przy figurce widziałam księdza. I wtedy spojrzałam w niebo a tam był taki wielki czarny krzyż. W tym momencie gdzieś wybuchła bomba i aż mnie w powietrze wyrzuciło a ja tylko zdążyłam pomyśleć, ze chyba umieram..
Brrr..!!
A w ogóle to dobija mnie pogoda.. Chciałabym już słońce i ciepło, żeby móc się lekko ubrać i iść na jakiś spacer. I cieszyć się, że jestem w ciąży.
A tymczasem jest zimno, szaro, buro i ponuro i codziennie pada. Człowiekowi się z łóżka nie chce wychodzić. -
Jestem luteinowym mistrzem...
Ostatnio - nie pytajcie jak bo sama nie wiem! - wpadła mi w cewkę moczowąNamęczyłam się jak cholera, żeby to usunąć, jeszcze miałam wizję zatkania sobie przewodu i zastoju moczu.
Dziś znalazłam luteinę w .... nogawce spodni......... Musiała ze mnie wylecieć.Kaczorka, antonna, Sunshine_111, Charlutek, moremi lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Jestem luteinowym mistrzem...
Ostatnio - nie pytajcie jak bo sama nie wiem! - wpadła mi w cewkę moczowąNamęczyłam się jak cholera, żeby to usunąć, jeszcze miałam wizję zatkania sobie przewodu i zastoju moczu.
Dziś znalazłam luteinę w .... nogawce spodni......... Musiała ze mnie wylecieć.
Ja od tygodnia już nie muszę sobie nic wsadzać - co za ulga👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Antonna, ja niby też nie, ale tak się boję przerwać, że lekarz pozwolił jeszce do 16 tygodnia. I miałam już zmniejszać dawkę, ale znów jakieś plamienia i ZNÓ się wystraszyłam.
Wolę wsadzać, cholera9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Witam się po majówce i jednocześnie weekendowo.
Naskrobałyście tyle stron, że wszystkiego nie przeglądnę
Co do poduch to ja mam C ale ja nie używam poduszki, więc teraz kupiłabym J, bo muszę kombinować żeby spać pod rogalem, a nie na nimJeśli używacie normalnie poduszkę to C będzie idealna - jeśli nie to polecam jednak J.
Co do adaptera pasów mam ten, który Invis wrzucała link i tak sobie. Trochę się czuję jakbym miała pieluchę między nogamiTego drugiego sposobu zapięcia nie próbowałam jeszcze i nieco gryzie pod tyłkiem w dłuższej trasie, więc idealnie nie jest ale jeśli ma być bezpieczniej to ok.
A jeszcze temat spodni ja kupiłam wczoraj jedną parę w C&A strasznie fajne, czarne cieniutkie, więc na lato powinny być też ok z gumką, która teraz praktycznie płasko mi leży ale w ogóle nie przeszkadza. Były też jeansowe do wyboru.
W HM, w którym byłam w Kraku nie było w ogóle ciążowej odzieży.
Dziewczyny z nieprzyjemnymi objawami - myślę, że cierpliowści jeszcze trochę i będzie lepiej. W końcu drugi trymestr ma być łaskawszy dla wszystkich
Ja to w drugą stronę nie mam żadnych objawów, czasem coś pociągnie ale no nic, a nic. Zastanawiam się czasami czy maluch taki grzeczny czy tam jest w ogóle
Miłego dnia Wam życzę.
A i jeszcze Czarnulka - cudnie, że u Ciebie się wszystko dobrze ułożyło i wychodzisz. Będzie dobrze
-
Jesli chodzi o spodnie ciazowe to ja mam dwie pary dzinsow z h&m z pasem jedne mam juz na teraz a drugie mysle ze beda dobre tak za miesiac planuje kupic jeszcze przynajmniej jedne ale takie wieksze, ktore bede nosic po lecie bo lato planuje w sukienkach przechodzic.
Dziewczyny mam problem z tesciowa... Strasznie zaczela sie we wszystko wcinac a jak ma okazje, ze jestesmy same to zaraz mnie gnebi i usiluje mi wmowic, ze z wszystkim sie myle... Juz mam jej dosc strasznie duzo stresu mnie kosztuja spotkania z nia -
Zuza2323 wrote:Jesli chodzi o spodnie ciazowe to ja mam dwie pary dzinsow z h&m z pasem jedne mam juz na teraz a drugie mysle ze beda dobre tak za miesiac planuje kupic jeszcze przynajmniej jedne ale takie wieksze, ktore bede nosic po lecie bo lato planuje w sukienkach przechodzic.
Dziewczyny mam problem z tesciowa... Strasznie zaczela sie we wszystko wcinac a jak ma okazje, ze jestesmy same to zaraz mnie gnebi i usiluje mi wmowic, ze z wszystkim sie myle... Juz mam jej dosc strasznie duzo stresu mnie kosztuja spotkania z nia
Ech. Współczuje i wiem coś o tym. Byłam zmuszona mieszkać ze swoją 3 lata. Zostałam oskarżona o kradzież, podburzanie wszystkich przeciwko niej, oszczerstwa, kłamstwo i nie wiem co jeszcze. Na szczęście mąż był zawsze po mojej stronie i już z nią nie mieszkam. Nie daj się! -
wichrowe_wzgórza wrote:ASSA, a jeśli używam poduszki ortopedycznej, to J będzie ok?
Kurcze ja śpię na płasko bez poduszki to ta J byłaby prosta linia przy twarzy i rogal w nogach, a C ma rogal pod głowę i drugi w nogachWydaje mi się, że jak używasz poduszki ortopedycznej to może jednak J i Twoja poduszka, bo one są chyba dosyć płaskie (taką ma mój mąż) a ta poducha (ja mam z Motherhood) to wysoka jest.
I w sumie nie wiem czy Ci pomogłamwichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Zuza2323 wrote:Jesli chodzi o spodnie ciazowe to ja mam dwie pary dzinsow z h&m z pasem jedne mam juz na teraz a drugie mysle ze beda dobre tak za miesiac planuje kupic jeszcze przynajmniej jedne ale takie wieksze, ktore bede nosic po lecie bo lato planuje w sukienkach przechodzic.
Dziewczyny mam problem z tesciowa... Strasznie zaczela sie we wszystko wcinac a jak ma okazje, ze jestesmy same to zaraz mnie gnebi i usiluje mi wmowic, ze z wszystkim sie myle... Juz mam jej dosc strasznie duzo stresu mnie kosztuja spotkania z nia
Powinnaś chyba porozmawiać o tym z mężem żeby porządek zrobił, a jak nie on to sama powinnaś. Teraz to jeszcze nie takie groźne ale jak nie postawisz granicy to po porodzie może być jeszcze gorzej - nie daj się! -
ASSA wrote:Kurcze ja śpię na płasko bez poduszki to ta J byłaby prosta linia przy twarzy i rogal w nogach, a C ma rogal pod głowę i drugi w nogach
Wydaje mi się, że jak używasz poduszki ortopedycznej to może jednak J i Twoja poduszka, bo one są chyba dosyć płaskie (taką ma mój mąż) a ta poducha (ja mam z Motherhood) to wysoka jest.
I w sumie nie wiem czy Ci pomogłam
A jeszcze się przyjrzałam tej poduszce J - to ona jest i tak pod głowę tylko nie rogal, a prosta. To w takim razie ja nie widzę za bardzo róznicy między C, a J -
ASSA wrote:Kurcze ja śpię na płasko bez poduszki to ta J byłaby prosta linia przy twarzy i rogal w nogach, a C ma rogal pod głowę i drugi w nogach
Wydaje mi się, że jak używasz poduszki ortopedycznej to może jednak J i Twoja poduszka, bo one są chyba dosyć płaskie (taką ma mój mąż) a ta poducha (ja mam z Motherhood) to wysoka jest.
I w sumie nie wiem czy Ci pomogłam
Pomogłaś9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Kaczorka wrote:Mam C z supermami i nie narzekam
Pierwszej nocy było trochę nieswojo. Ale teraz poducha trochę się wyrobiła i nie krępuje za bardzo ruchów. Dobrze śpi się zarówno na lewym boku z wypustką między nogami, jak i na prawym boku - z nogami zarzuconymi na poduchę. Na upartego da się też spać na plecach
Plus jest taki, że nie boli mnie ani krzyż ani kręgosłup szyjny
Kwestia kształtu jest chyba taka, że w C śpisz z głową na niej. A przy J musisz mieć dodatkową poduszkę pod głowę.
Na wlasnie w supwrmami J to takie mniejsze C.... bo supermami C do mnie nie mowi ze wzgledu na to ze zachodzi az na plecy.
C MOTHERHOOD to J Supermami, a C z supermami to jiz inna historia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 15:55
-
Tak, rozmawialam z mezem ogolnie my z nia dlugo wojne prowadzilismy bo jej nigdy nic nie pasuje ale teraz "niby" sie zmienila... Ja w to nie wierze ale maz niestety tak i mowi, ze trzeba dac jej szanse albo sie nie przejmowac a mnie krew zalewa... Wogole nie wyobrazam sobie tego jak po porodzie ona bedzie chciala cos przy moim dziecku zrobic masakra... I jak z tym zrobic porzadek zeby rownoczesnie nie przesadzic i mezowi przykrosci nie robic w koncu to jego matka.
-
Hej dziewczynki!!
I ja witam Was w szampanskim nastroju! Jestem po badaniach prenatalnych. Dzidzia skacze, fika koziolki i wszystko jak najbardziej ok. Serduszko bije prawidlowo, przeziernosc 1,7 mm, a caly szkrab mierzy 7 cm:) zostala tez pobrana krew na pappa. Bardzo mi ulzylo, bo po tych antybiotykach i chorobie, ktora dalej trwa to mialam czarne mysli.. minus taki, ze zamiast przytyc to schudłam 5 kg przez 3 tyg.. ale szczupla nie jestem a dzidzia przybiera wiec sie nie martwie. Kolejna eizyta 2 czerwca i dopiero wtedy polozna poda plec. Dzis nie chciała wprowadzac w blad.
Jesli chodzi o ubrania ciazowe to poeiem wam ze zawsze mialam z tym problem. Moze kupowalam zle, ale ta guma szeroka mi sue sciagala i przeszkadzala.. na poczatku ciazy kupilam pare ubran rozmiar wiekszy i przy spadku wagi okazuje sie,ze byc moze mi jeszcze posłużąno i coraz bardziej kusicie ta poducha:) mam problemy z kregoslupem wiec moze pomoze.
Czarnulkaa- cudowne wiesci!!!!!Sunshine_111, Invis, wichrowe_wzgórza, moremi lubią tę wiadomość
-
mycha91 wrote:Na wlasnie w supwrmami J to takie mniejsze C.... bo supermami C do mnie nie mowi ze wzgledu na to ze zachodzi az na plecy.
C MOTHERHOOD to J Supermami, a C z supermami to jiz inna historia.
Aż musiałam sprawdzić :p
No więc już się wypowiadam - jeśli śpiąc lubisz się przytulać do czegoś to bierz C, bo ten górny wyrostek się do tego nadajemożna go fajnie objąć.
No i w rzeczywistości te rogi aż tak bardzo do środka nie są zagięte, więc pod plecy też się nadają.
No a J z tego co widzę to już do przytulania się nie nadajeale co kto lubi.
I jeszcze tą z Motherhood zobaczyłam to chyba bardziej puchata się wydaje. Ale nie wiem jaka jest w rzeczywistości