Listopadowe Szczęściary 2017
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Ja mam jedną parę spodni z wysokim pasem z H&M i są bardzo wygodne. Chciałabym jeszcze jedne kupić (o ile będzie mój rozmiar, bo z tym był problem), bo ja do pracy to raczej w spodniach chodzę (nawet latem) Ja sobie jakieś ciążowe ciuchy raczej będę musiała kupić, bo wszystko co mam jest dość obcisłe, więc będzie za małe. A wszystkie sukienki mam z odcięciem w pasie, więc akurat tam gdzie brzuch i też potrzebuję nowe Ja sobie jakieś ciążowe ciuchy raczej będę musiała kupić, bo wszystko co mam jest dość obcisłe, więc będzie za małe. A wszystkie sukienki mam z odcięciem w pasie, więc akurat tam gdzie brzuch i też potrzebuję nowe 

Czarnulka cieszę się z dobrych wieści! 

Kaczorka ja raz miałam takie wrażenie, jakby mnie coś smyrało od środka i to było właśnie w pozycji leżącej na plecach. Ale od tego czasu nic, ale czekam cierpliwie Kuzynka twierdzi, że zaczęła coś czuć w 14 tc, więc myślę, że jest to realne Kuzynka twierdzi, że zaczęła coś czuć w 14 tc, więc myślę, że jest to realne  Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 13:23  Kaczorka, czarnulka24 lubią tę wiadomość
                                👧 2017 Kaczorka, czarnulka24 lubią tę wiadomość
                                👧 2017
 👧 2021
 👶 2022
- 

wichrowe_wzgórza wrote:Kaczorka, to podobno normalne takie powalone sny, przez hormony 

Tyle, że ja zawsze mialam powalone, boję się co może być dalej 
 Też już przed ciążą miałam tendencję do dziwacznych snów.. 
 A najgorszy to był chyba, gdy na polnej drodze przy figurce widziałam księdza. I wtedy spojrzałam w niebo a tam był taki wielki czarny krzyż. W tym momencie gdzieś wybuchła bomba i aż mnie w powietrze wyrzuciło a ja tylko zdążyłam pomyśleć, ze chyba umieram..
 Brrr..!!

A w ogóle to dobija mnie pogoda.. Chciałabym już słońce i ciepło, żeby móc się lekko ubrać i iść na jakiś spacer. I cieszyć się, że jestem w ciąży.
 A tymczasem jest zimno, szaro, buro i ponuro i codziennie pada. Człowiekowi się z łóżka nie chce wychodzić.
- 

Jestem luteinowym mistrzem...
 Ostatnio - nie pytajcie jak bo sama nie wiem! - wpadła mi w cewkę moczową Namęczyłam się jak cholera, żeby to usunąć, jeszcze miałam wizję zatkania sobie przewodu i zastoju moczu. Namęczyłam się jak cholera, żeby to usunąć, jeszcze miałam wizję zatkania sobie przewodu i zastoju moczu.

Dziś znalazłam luteinę w .... nogawce spodni......... Musiała ze mnie wylecieć. Kaczorka, antonna, Sunshine_111, Charlutek, moremi lubią tę wiadomość
                                9 tc (*) 24.01.2016 Kaczorka, antonna, Sunshine_111, Charlutek, moremi lubią tę wiadomość
                                9 tc (*) 24.01.2016

3 córki 
 06.11.2017
 01.07.2020
 07.01.2023
- 

wichrowe_wzgórza wrote:Jestem luteinowym mistrzem...
 Ostatnio - nie pytajcie jak bo sama nie wiem! - wpadła mi w cewkę moczową Namęczyłam się jak cholera, żeby to usunąć, jeszcze miałam wizję zatkania sobie przewodu i zastoju moczu. Namęczyłam się jak cholera, żeby to usunąć, jeszcze miałam wizję zatkania sobie przewodu i zastoju moczu.

Dziś znalazłam luteinę w .... nogawce spodni......... Musiała ze mnie wylecieć.
 Ja od tygodnia już nie muszę sobie nic wsadzać - co za ulga 👧 2017 👧 2017
 👧 2021
 👶 2022
- 

Antonna, ja niby też nie, ale tak się boję przerwać, że lekarz pozwolił jeszce do 16 tygodnia. I miałam już zmniejszać dawkę, ale znów jakieś plamienia i ZNÓ się wystraszyłam.
 Wolę wsadzać, cholera 9 tc (*) 24.01.2016 9 tc (*) 24.01.2016

3 córki 
 06.11.2017
 01.07.2020
 07.01.2023
- 

Witam się po majówce i jednocześnie weekendowo.

Naskrobałyście tyle stron, że wszystkiego nie przeglądnę 

Co do poduch to ja mam C ale ja nie używam poduszki, więc teraz kupiłabym J, bo muszę kombinować żeby spać pod rogalem, a nie na nim Jeśli używacie normalnie poduszkę to C będzie idealna - jeśli nie to polecam jednak J. Jeśli używacie normalnie poduszkę to C będzie idealna - jeśli nie to polecam jednak J.

Co do adaptera pasów mam ten, który Invis wrzucała link i tak sobie. Trochę się czuję jakbym miała pieluchę między nogami Tego drugiego sposobu zapięcia nie próbowałam jeszcze i nieco gryzie pod tyłkiem w dłuższej trasie, więc idealnie nie jest ale jeśli ma być bezpieczniej to ok. Tego drugiego sposobu zapięcia nie próbowałam jeszcze i nieco gryzie pod tyłkiem w dłuższej trasie, więc idealnie nie jest ale jeśli ma być bezpieczniej to ok.

A jeszcze temat spodni ja kupiłam wczoraj jedną parę w C&A strasznie fajne, czarne cieniutkie, więc na lato powinny być też ok z gumką, która teraz praktycznie płasko mi leży ale w ogóle nie przeszkadza. Były też jeansowe do wyboru.
 W HM, w którym byłam w Kraku nie było w ogóle ciążowej odzieży.

Dziewczyny z nieprzyjemnymi objawami - myślę, że cierpliowści jeszcze trochę i będzie lepiej. W końcu drugi trymestr ma być łaskawszy dla wszystkich 
 Ja to w drugą stronę nie mam żadnych objawów, czasem coś pociągnie ale no nic, a nic. Zastanawiam się czasami czy maluch taki grzeczny czy tam jest w ogóle 

Miłego dnia Wam życzę.

A i jeszcze Czarnulka - cudnie, że u Ciebie się wszystko dobrze ułożyło i wychodzisz. Będzie dobrze 

- 

Jesli chodzi o spodnie ciazowe to ja mam dwie pary dzinsow z h&m z pasem jedne mam juz na teraz a drugie mysle ze beda dobre tak za miesiac planuje kupic jeszcze przynajmniej jedne ale takie wieksze, ktore bede nosic po lecie bo lato planuje w sukienkach przechodzic.
 Dziewczyny mam problem z tesciowa... Strasznie zaczela sie we wszystko wcinac a jak ma okazje, ze jestesmy same to zaraz mnie gnebi i usiluje mi wmowic, ze z wszystkim sie myle... Juz mam jej dosc strasznie duzo stresu mnie kosztuja spotkania z nia
- 

Zuza2323 wrote:Jesli chodzi o spodnie ciazowe to ja mam dwie pary dzinsow z h&m z pasem jedne mam juz na teraz a drugie mysle ze beda dobre tak za miesiac planuje kupic jeszcze przynajmniej jedne ale takie wieksze, ktore bede nosic po lecie bo lato planuje w sukienkach przechodzic.
 Dziewczyny mam problem z tesciowa... Strasznie zaczela sie we wszystko wcinac a jak ma okazje, ze jestesmy same to zaraz mnie gnebi i usiluje mi wmowic, ze z wszystkim sie myle... Juz mam jej dosc strasznie duzo stresu mnie kosztuja spotkania z nia
 Ech. Współczuje i wiem coś o tym. Byłam zmuszona mieszkać ze swoją 3 lata. Zostałam oskarżona o kradzież, podburzanie wszystkich przeciwko niej, oszczerstwa, kłamstwo i nie wiem co jeszcze. Na szczęście mąż był zawsze po mojej stronie i już z nią nie mieszkam. Nie daj się!
- 

wichrowe_wzgórza wrote:ASSA, a jeśli używam poduszki ortopedycznej, to J będzie ok?
 Kurcze ja śpię na płasko bez poduszki to ta J byłaby prosta linia przy twarzy i rogal w nogach, a C ma rogal pod głowę i drugi w nogach Wydaje mi się, że jak używasz poduszki ortopedycznej to może jednak J i Twoja poduszka, bo one są chyba dosyć płaskie (taką ma mój mąż) a ta poducha (ja mam z Motherhood) to wysoka jest. Wydaje mi się, że jak używasz poduszki ortopedycznej to może jednak J i Twoja poduszka, bo one są chyba dosyć płaskie (taką ma mój mąż) a ta poducha (ja mam z Motherhood) to wysoka jest.

I w sumie nie wiem czy Ci pomogłam   wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość 
- 

Zuza2323 wrote:Jesli chodzi o spodnie ciazowe to ja mam dwie pary dzinsow z h&m z pasem jedne mam juz na teraz a drugie mysle ze beda dobre tak za miesiac planuje kupic jeszcze przynajmniej jedne ale takie wieksze, ktore bede nosic po lecie bo lato planuje w sukienkach przechodzic.
 Powinnaś chyba porozmawiać o tym z mężem żeby porządek zrobił, a jak nie on to sama powinnaś. Teraz to jeszcze nie takie groźne ale jak nie postawisz granicy to po porodzie może być jeszcze gorzej - nie daj się! 
- 

ASSA wrote:Kurcze ja śpię na płasko bez poduszki to ta J byłaby prosta linia przy twarzy i rogal w nogach, a C ma rogal pod głowę i drugi w nogach Wydaje mi się, że jak używasz poduszki ortopedycznej to może jednak J i Twoja poduszka, bo one są chyba dosyć płaskie (taką ma mój mąż) a ta poducha (ja mam z Motherhood) to wysoka jest. Wydaje mi się, że jak używasz poduszki ortopedycznej to może jednak J i Twoja poduszka, bo one są chyba dosyć płaskie (taką ma mój mąż) a ta poducha (ja mam z Motherhood) to wysoka jest.

I w sumie nie wiem czy Ci pomogłam 
 A jeszcze się przyjrzałam tej poduszce J - to ona jest i tak pod głowę tylko nie rogal, a prosta. To w takim razie ja nie widzę za bardzo róznicy między C, a J   
- 

ASSA wrote:Kurcze ja śpię na płasko bez poduszki to ta J byłaby prosta linia przy twarzy i rogal w nogach, a C ma rogal pod głowę i drugi w nogach Wydaje mi się, że jak używasz poduszki ortopedycznej to może jednak J i Twoja poduszka, bo one są chyba dosyć płaskie (taką ma mój mąż) a ta poducha (ja mam z Motherhood) to wysoka jest. Wydaje mi się, że jak używasz poduszki ortopedycznej to może jednak J i Twoja poduszka, bo one są chyba dosyć płaskie (taką ma mój mąż) a ta poducha (ja mam z Motherhood) to wysoka jest.

I w sumie nie wiem czy Ci pomogłam 
 Pomogłaś 9 tc (*) 24.01.2016 9 tc (*) 24.01.2016

3 córki 
 06.11.2017
 01.07.2020
 07.01.2023
- 

Kaczorka wrote:Mam C z supermami i nie narzekam Pierwszej nocy było trochę nieswojo. Ale teraz poducha trochę się wyrobiła i nie krępuje za bardzo ruchów. Dobrze śpi się zarówno na lewym boku z wypustką między nogami, jak i na prawym boku - z nogami zarzuconymi na poduchę. Na upartego da się też spać na plecach Pierwszej nocy było trochę nieswojo. Ale teraz poducha trochę się wyrobiła i nie krępuje za bardzo ruchów. Dobrze śpi się zarówno na lewym boku z wypustką między nogami, jak i na prawym boku - z nogami zarzuconymi na poduchę. Na upartego da się też spać na plecach Plus jest taki, że nie boli mnie ani krzyż ani kręgosłup szyjny Plus jest taki, że nie boli mnie ani krzyż ani kręgosłup szyjny 
 Kwestia kształtu jest chyba taka, że w C śpisz z głową na niej. A przy J musisz mieć dodatkową poduszkę pod głowę.
 Na wlasnie w supwrmami J to takie mniejsze C.... bo supermami C do mnie nie mowi ze wzgledu na to ze zachodzi az na plecy.

C MOTHERHOOD to J Supermami, a C z supermami to jiz inna historia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 15:55 
- 

Tak, rozmawialam z mezem ogolnie my z nia dlugo wojne prowadzilismy bo jej nigdy nic nie pasuje ale teraz "niby" sie zmienila... Ja w to nie wierze ale maz niestety tak i mowi, ze trzeba dac jej szanse albo sie nie przejmowac a mnie krew zalewa... Wogole nie wyobrazam sobie tego jak po porodzie ona bedzie chciala cos przy moim dziecku zrobic masakra... I jak z tym zrobic porzadek zeby rownoczesnie nie przesadzic i mezowi przykrosci nie robic w koncu to jego matka.
- 

Hej dziewczynki!!
 I ja witam Was w szampanskim nastroju! Jestem po badaniach prenatalnych. Dzidzia skacze, fika koziolki i wszystko jak najbardziej ok. Serduszko bije prawidlowo, przeziernosc 1,7 mm, a caly szkrab mierzy 7 cm:) zostala tez pobrana krew na pappa. Bardzo mi ulzylo, bo po tych antybiotykach i chorobie, ktora dalej trwa to mialam czarne mysli.. minus taki, ze zamiast przytyc to schudłam 5 kg przez 3 tyg.. ale szczupla nie jestem a dzidzia przybiera wiec sie nie martwie. Kolejna eizyta 2 czerwca i dopiero wtedy polozna poda plec. Dzis nie chciała wprowadzac w blad.

Jesli chodzi o ubrania ciazowe to poeiem wam ze zawsze mialam z tym problem. Moze kupowalam zle, ale ta guma szeroka mi sue sciagala i przeszkadzala.. na poczatku ciazy kupilam pare ubran rozmiar wiekszy i przy spadku wagi okazuje sie,ze byc moze mi jeszcze posłużą no i coraz bardziej kusicie ta poducha:) mam problemy z kregoslupem wiec moze pomoze. no i coraz bardziej kusicie ta poducha:) mam problemy z kregoslupem wiec moze pomoze.

Czarnulkaa- cudowne wiesci!!!!! Sunshine_111, Invis, wichrowe_wzgórza, moremi lubią tę wiadomość Sunshine_111, Invis, wichrowe_wzgórza, moremi lubią tę wiadomość
- 

mycha91 wrote:Na wlasnie w supwrmami J to takie mniejsze C.... bo supermami C do mnie nie mowi ze wzgledu na to ze zachodzi az na plecy.

C MOTHERHOOD to J Supermami, a C z supermami to jiz inna historia.
 Aż musiałam sprawdzić :p
 No więc już się wypowiadam - jeśli śpiąc lubisz się przytulać do czegoś to bierz C, bo ten górny wyrostek się do tego nadaje można go fajnie objąć. można go fajnie objąć.
 No i w rzeczywistości te rogi aż tak bardzo do środka nie są zagięte, więc pod plecy też się nadają.

No a J z tego co widzę to już do przytulania się nie nadaje ale co kto lubi. ale co kto lubi.

I jeszcze tą z Motherhood zobaczyłam to chyba bardziej puchata się wydaje. Ale nie wiem jaka jest w rzeczywistości