Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Aasienkaa - to już nie jestem tu sama ze swoją wyjątkową macicą! Tylko u mnie bardziej na przegrodę stawiają (taką po całości). Mam nadzieję, że nam to nie przeszkodzi w urodzeniu fajnych bobasów :)

Nie przeszkodzi :) Ja mimo, że termin mam na listopad to wiem, że urodzę w październiku a może nawet końcem września. Córę rodziłam w 34 tc i teraz lekarz też twierdzi, że poród będzie szybciej, liczę się z tym, ale nie boję. Może dlatego, że już to przeszłam i wszystko było ok.
    ale fajnie,że Twój lekarz zauważył przegrodę, bo ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam o niej, dopiero teraz jak staraliśmy się o dziecko miałam HSG i wykazało wadę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 07:37

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Ja wczoraj podczas badania miałam straszne wzdecie :( lekarz musiał dociskac brzuszek żeby wszystko dobra zobaczyc i był to mega dyskomfort. Dopiero po kilku minutach wyluzowalam i skupilam się na tym co lekarz mówi i pokazuje i zaczęłam się tym cieszyć. Na początku chciałam zwiac z fotela :-)
    Czy Wy też macie wzdęcia? Jak sobie la nimi radzicie?
    Ja mam straszne wzdecia co wieczor obojetnie co zjem na kolacje wzdecia sa zawsze a nie raz do wzdec jeszcze zgaga.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Ja na razie mieszcze sie w swoje ubrania. Przed ciaza schudlam okolo 5kg wiec mam zapas ubran troche wiekszych, ale i tak juz kupilam kilka ciuchow ciazowych.Dwie sukienki, jedna taka mocno opinajaca, zeby robic w niej comiesieczne zdjecia dla porownania brzuszka. A spodnie kupilam z 'gumkami' po bokach, ale na razie jeszcze w nich nie chodze.

Poduchy na razie nie kupuje, bo w miare dobrze mi sie spi.Jesli mialabym kupowac, to na pewno nie w ksztalcie C, bo lubie i jestem przyswyczajona do swojej poduchy pod glowe.

Moje samopoczucie w ciazy tez jest srednie, nie mam jakis silnych objawow, mdlosci mialam bardzo male, bez wymiotow, ale mam takie ogolne rozbicie,ciagly katar.

A ten moj wysoki puls (ponad 120 w weekend) mogl byc od podwyzszonej dawki Euthyroxu, wpadlam juz w nadczynnosc, ale spowrotem mam dawke zmniejszona.
    Ale nadal mam podwyzszony puls, caly dzien ponad 80 do ponad 90.

Czy ktoras z was leczy sie tez na tarczyce?

Ten puls jest normalny dla ciązy (80-90), a nie podwyższony. Nie masz się co martwić :-)

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, wczoraj bylam na wizycie i wszystko ok. Maluszek ma 8 cm.

Ja też ma wzdecia. Od trzech dni mi sie zaczelo. Latam do lazienki po kilka razy ale niestety bez efektu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 09:06

annggela, Jooozefka, Aasienkaa, Sunshine_111, Mama2kituszek, moremi lubią tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    Nie przeszkodzi :) Ja mimo, że termin mam na listopad to wiem, że urodzę w październiku a może nawet końcem września. Córę rodziłam w 34 tc i teraz lekarz też twierdzi, że poród będzie szybciej, liczę się z tym, ale nie boję. Może dlatego, że już to przeszłam i wszystko było ok.
    ale fajnie,że Twój lekarz zauważył przegrodę, bo ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam o niej, dopiero teraz jak staraliśmy się o dziecko miałam HSG i wykazało wadę.

Najpierw była mowa o dwurożnej. Ale teraz na prenatalnych na moją prośbę lekarz sprawdził i wyszło, że jest przegroda.
    Ale pytałam mojej ginekolog i kazała się nie przejmować za bardzo, bo skoro już jestem w ciąży to przegroda już nie stanowi takiego zagrożenia :)
    Też jestem pewna, że urodzę w październiku ;) ale ja się cieszę, bo wolałabym by mój bobas był spod znaku wagi a nie skorpiona :p

Heh, dziewczyny a może teraz jest taki etap, że te wzdęcia tak nas męczą? Bo widzę, że to nie jest pojedynczy przypadek tylko większość z nas je ma :)

A co do pulsu to u mnie przed ciążą był wysoki - między 80 a 100. A teraz za każdym razem mam w okolicach 70-75.
    Trochę dziwne, bo właśnie słyszałam, że w ciąży z reguły jest wyższy.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie, ze wzdeciami spokoj jak narazie, a tak to warto mieć pod ręka espumisan

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wzdęcia- simeticon (espumisan, espumax co kto woli)+regulacja zaparć. U mnie też niestety obecne i męczące. Ktoś pytał o krwawienia z nosa i dziąseł - to częsta przypadłość w ciąży, wynikająca z rozpulchnienia tkanek, lepszego ukrwienia i zwiększjącej się objętości krwi krążącej, wszystko ustąpi samoistnie....po ciąży :), choć słyszałam o naprawdę obfitych krwotokach z nosa które wymagały konkretniejszych interwencji laryngologicznych, ale to naprawdę baaaardzo rzadkie przypadki, więc ogólnie bym się tym nie martwiła. Uszczelniacze naczyń oczywiście mogą pomóc ale trzeba by ja brać w naprawdę "porządnych" dawkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 09:52

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja okropne wzdecia mialam ok 6-10tyg razem z zaparciami masakra. teraz bywaja ale juz rzadziej.

82dox1hppr9ztp9m.png
  • M_ia Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Najpierw była mowa o dwurożnej. Ale teraz na prenatalnych na moją prośbę lekarz sprawdził i wyszło, że jest przegroda.
    Ale pytałam mojej ginekolog i kazała się nie przejmować za bardzo, bo skoro już jestem w ciąży to przegroda już nie stanowi takiego zagrożenia :)
    Też jestem pewna, że urodzę w październiku ;) ale ja się cieszę, bo wolałabym by mój bobas był spod znaku wagi a nie skorpiona :p

Heh, dziewczyny a może teraz jest taki etap, że te wzdęcia tak nas męczą? Bo widzę, że to nie jest pojedynczy przypadek tylko większość z nas je ma :)

A co do pulsu to u mnie przed ciążą był wysoki - między 80 a 100. A teraz za każdym razem mam w okolicach 70-75.
    Trochę dziwne, bo właśnie słyszałam, że w ciąży z reguły jest wyższy.
    Ja też mam dwurożna macice, w laparoskopii wyszło ze ma kształt serca z zewnątrz wiec jest to 100%dwurożna. Ale lekarz pow ze dzidziul umiejscowil się bezpiecznie w jednym z rogów i żeby się nie stresować bo z nie tak pokreconymi macicami kobiety rodzą zdrowe dzieci :) wzdęcia tez mnie męczą szczególnie wieczorami i zaparcia ale to chyba taki czas..

Apropo macicy dwurożnej..zauważyliśmy z mężem ze troszkę mi już rośnie brzuszek i to..głównie z prawej strony :D będzie śmiesznie jak będzie rósł szczególnie z jednej strony,tez tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 11:15

11.05 prenatalne, dzidzia 53mm <3 serduszko 161/min <3 prawdopodobnie córcia <3 <3
    f2w3gov3jgmzls2e.png
    Beta HCG:
    11 dpo 32.52 mIU/ml
    13 dpo 117.200 mIU/ml
    17 dpo 1057 mIU/ml
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_ia wrote:
    Ja też mam dwurożna macice, w laparoskopii wyszło ze ma kształt serca z zewnątrz wiec jest to 100%dwurożna. Ale lekarz pow ze dzidziul umiejscowil się bezpiecznie w jednym z rogów i żeby się nie stresować bo z nie tak pokreconymi macicami kobiety rodzą zdrowe dzieci :) wzdęcia tez mnie męczą szczególnie wieczorami i zaparcia ale to chyba taki czas..

Apropo macicy dwurożnej..zauważyliśmy z mężem ze troszkę mi już rośnie brzuszek i to..głównie z prawej strony :D będzie śmiesznie jak będzie rósł szczególnie z jednej strony,tez tak macie?
    Noo...troche inne sa brzuszki z wadami macicy. W pierwszej ciazy brzuszek nie byl mocno okragly tylko taki jakis troche skosny. Ale najwazniejsze aby zdrowe sie porodzily:)

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    Noo...troche inne sa brzuszki z wadami macicy. W pierwszej ciazy brzuszek nie byl mocno okragly tylko taki jakis troche skosny. Ale najwazniejsze aby zdrowe sie porodzily:)

Też mi kiedyś ginekolog powiedziała, że może jedna strona bardziej rosnąć.
    Mój maluch jest z prawej strony, ale póki co ja różnicy nie widzę :p poza tym, że ja nawet przed ciążą prawą cześć brzucha miałam bardziej wystającą. Ale i kość biodrową mam ciut wyżej. Taka trochę krzywa jestem :p Chociaż jak ktoś nie wie to nie zauważy :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najbardziej widoczne bylo to w wyższych miesiacach ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 13:08

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój krzyż dziś się wyzłośliwia - boli, boli i przestać nie chce. A już dawno go nie czułam..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ma przegrodę, mało obie nie umarłyśmy, nie wiedzieli o tym i dopiero po 24h męczarni poszła cesarka...

Ja mam niedoczynność, jakoś w zeszłym roku się objawiła, ale nie daje żadnych sygnałow. Tylko tsh w górnej normie, zbite letroxem 75 do 1,36 (ostatnio tyle wyszło w 8 tygodniu, teraz kontrola ok 15.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ucisk w brzuchu czuję jak się zmęczę, np.dłużej sprzątam. Nie ból, tylko ciśnięcie. Teraz też odpoczywam co chwilę, bo przygotowuję balkon na sezon. Potem może wreszcie wyciągnę rower :)))

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis proszę o wpisanie wizyty na 26 maja
    Wiecie co od 7tc jestem na L4, tak chciałabym wrócić, ale póki co mój lekarz zabrania.. w zasadzie on chce abym już do końca siedziała, a mi się tak chce chociaż na miesiąc wrócić do ludzi. Ogólnie mam jakiś parszywy nastrój ostatnio.

a propos poduch ciążowych zaopatrzyłam się w taką w kształcie litery C, bardzo mi pomaga.sądzę że nawet po ciąży zostanie ze mną w łóżku bo zawsze kołdrę ściągałam aby położyć sobie między kolana ;) tylko trochę mnie oddziela od męża:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 15:11

Invis lubi tę wiadomość

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Moja mama ma przegrodę, mało obie nie umarłyśmy, nie wiedzieli o tym i dopiero po 24h męczarni poszła cesarka....

dokładnie, u mnie nie ma opcji porodu naturalnego bo jeszcze mam przegrodę w pochwie, jak to mi lekarz powiedział rozerwałoby mnie i dziecko.. Bogu dzięki za cesarki :)

82dox1hppr9ztp9m.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na badaniach prenatalnych w 13 tyg można już poznać płeć?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki:)
    U mnie te same dolegliwości co u Was, wzdęcia, zaparcia, zgaga, krwawienia dziąseł, no i pobolewania brzucha, które no nie ukrywam, jednego dnia mocno mnie zestresowały, bo w zasadzie ruszać się nie mogłam. W ogóle mam wrażenie, że przez ten pobolewający lub kłujący brzuch chodzę taka lekko zgięta. No i energii dalej ani widu, ani słychu... Ale za to zaczęłam jeść, czuję sie głodna co chwilę! Tylko potem ta zgaga...

Słuchajcie mam pytanko, która z Was ma lożysko na przedniej ścianie? Trochę się tym zmartwiłam, bo nie mam tego detektora tętna, a liczyłam, że lada chwila będę czuła ruchy, a tu pewnie na długo klops. Kilka razy poczułam natomiast cos takiego jakby maluch zrobił fikołka, ale nic pod ręką, tylko takie uczucie od środka:) No ale wiadomo, pewności nie mam;)

Aasienkaa, Twoja Córcia to dopiero sie naczekała na rodzeństwo! Taka duża dziewczynka, suuuper:) Napisz jak zareagowała ( o ile wie;) na to, że rodzina się powiększy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 15:31

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka
    chyba większość z nas wstępnie już po prenatalnych wie, kto tam mieszka, choć zobaczymy, czy się to później potwierdzi:) Kochana, nie było mnie jakiś czas, ale wiedz, że bardzo bardzo się cieszę, że u Twoich Maluchów jest wszystko w porządku! Wszystkie mocno trzymamy za Was kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 15:31

czarnulka24 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ