Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj czytam i zazdroszczę....
Ja na prenatalne wynieram się jutro + pappa. Strach ogromny bo poprzednia ciąża obumarła w 10 tygodniu a tu od 7 mego nie miałam usg a jutro to już po połowie 13 tego tygodnia.
Tak więc trzymajcie kciuki aby bylo tak jak u WasWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 09:58
-
dziewczyny co stosujecie ( o ile stosujecie) przeciw rozstępom? Ja zakupiłam sobie Cocoa Butter z Palmers's- ale zapach czasem mi przeszkadza więc udałam się do apteki, miałam ochotę na Mustelle jednak moja pani w aptece poleciła mi Pharmaceris krem zapobiegający rozstępom stwierdziła, że składem nie odbiega do Mustelli. Ale pewnie nawilżanie nawilżaniem ale geny też zrobią swoje.córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Iw-onka będzie dobrze zobaczysz
trzymam kciuki
ja na każdym USG też pierwsze to wyczekuję słów, że dziecko się rusza lub czekam na tętno, jak zaczniemy czuć ruchy będziemy może troszkę spokojniejsze..heheh
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Aasienkaa wrote:dziewczyny co stosujecie ( o ile stosujecie) przeciw rozstępom? Ja zakupiłam sobie Cocoa Butter z Palmers's- ale zapach czasem mi przeszkadza więc udałam się do apteki, miałam ochotę na Mustelle jednak moja pani w aptece poleciła mi Pharmaceris krem zapobiegający rozstępom stwierdziła, że składem nie odbiega do Mustelli. Ale pewnie nawilżanie nawilżaniem ale geny też zrobią swoje.
Aasienkaa z różnych źródeł wiadomo, że geny odgrywają kluczową rolę jeśli chodzi o rozstępy. ALE. Moja mama ma cały brzuch w rozstępach a mi po pierwszej ciąży w ogóle się nie zrobiły. Tzn. po porodzie zauważyłam że po bokach brzucha pojawiły mi się po 2 malutkie (z 2-3 cm) ale widoczne dopiero jak skórę rozciągnę.
Smarowałam się w ciąży olejkiem arganowym głównie. Miałam też różne próbki kosmetyków typu Palmer's etc. ale wyczytałam, że ich skład wcale jakiś super nie jest i za zadanie mam po prostu nawilżać. I nie smarowałam się regularnie.
"Kilka" postów wcześniej dziewczyny pisały o olejku migdałowym i jeszcze jakichś, które stosują. Moja osobista opinia (po zapoznaniu się informacjami głównie na bloku Sroki i mamyginekolog) jest taka, że nie ma co wydawać fortuny na kosmetyki przeciw rozstępom ale na pewno warto dbać o dobre nawilżenie skóry brzucha i okolic, stosując naturalne olejki.
Ja jeszcze nie zaczęłam ale mam w planachWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 09:53
-
Ja mam tego palmersa - mó mąż stwierdził że pachnie jak "kupa".
Na razie stosuję. W poprzednich ciazach nie zrobiły mi się rozstępy ale teraz juz skóra inna po tylu latach więc trzeba się wspomagać chociaz już na cuda nie liczę. Ale może trochę mniej będzie? Zobaczymy -
Ja używam mleczka z Rossmana babydream, bo ma malo niepotrzebnej chemii w skladzie, no i cena też na plus. wielu osobom przeszkadza zapach, mi nie przeszkadza, bo od dawna wlewam sobie do wanny oliwke raz na jakiś czas i pewnie przyzwyczaiłam się do tego zapachu. Moja przyjaciółka używa Oilan i do tej pory nie ma ani jednego rozstepu, a jest już w 8 miesiacu.Syn
-
annggela wrote:Moze dlatego, ze większość lubi spac na brzuchu i inne pozycje nie odpowiadają, wiec ta poducha jest zbawieniem we wczesnym wtapie ciąży jak i pózniej
bynajmniej u mnie tak jest, wiem ze Dziec jest mały ale boje sie spac na brzuchu
Ja uwielbiam spać na brzuchu, ale też już mam stracha, żeby tak leżeć :> Może sobie też taką poduchę nidługo sprawię👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Hej dziewczyny dawno nie pisałam czasu brak cały czas coś do roboty...
Coś tam was podczytywałam ale tyle tego jest ze nie mam szans wszystkiego przeczytać. Widzę ze u Was same pozytywne wieści to super
U mnie Ok. Miałam usg prenatalne 28.04 wszystko w normie. Pappy nie robiłam bo mój lekarz mówił ze sensu nie ma a ja mu ufam, w poprzedniej ciąży tez nie robiłam. Niestety lekarz powiedział ze to za wcześnie aby określić płeć. Ale dzidziuś szalał sobie w brzuszku, miał wtedy 7cm.
Jedna z Was kiedyś pisała o ojejach do ciała No i zakupiłam sobie olej ze słodkich migdałów i jest superi chciałam sie zapytać czy poleci jakiś olejek na cellulit? Rozstępów nie mam ale cellulit niestety tak a balsamów zwykłych nie powinno sie stosować w ciąży. Pisalyscie o samopoczuciu to u mnie jest dużo lepiej apetyt wrócił co chwile bym coś jadła z energia tez jest lepiej ale zasypiam dalej o 21-22. Dalej pracuje tylko teraz dziecko moje jest chore No i ja sie zaraziłem i potwoerdzam amol jest najlepszy na przeziębienie. Pisalyscie tez o poduszkach mam taka z poprzedniej ciąży z motherhood jest rewelacyjna mam w kształcie C. Najbardziej sie sprawiła w ostatnich mc ciąży i przy karmieniu plecy nie bolały a ka potrafiłam spędzić prawie cały dzień z dzieckiem przy cycku.
Następna wizytę mam 19.05.
OMama2kituszek, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie nowe i dawno niewidziane Mamusie:)
A ja mam do Was wszystkich pytanie, szczegolnie tych, które aplikuja sobie luteinę... Czy Wy wyczuwacie szyjkę macicy?? Kurcze, bo ja ostatnio się zorientowalam, że czuję ją bez problemu, nawet palec mam dłuższy, a tak chyba nie powinno być? Wydaje mi się, że szyjka powinna być wysoko, wręcz niedosięgalna? Martwie się... Jak jest u Was? U mnie gin tylko raz badał mnie wewnętrznie, przy okazji cytologii, gdzieś w 7 tc... Potem nikt tam nie zaglądał. Następną wizytę mam 29 maja dopiero. Gdyby nie ta luteina w ogole bym tam nie sprawdzała... Wiem, że to intymne pytanie, ale może któraś z Was mogłaby się wypowiedzieć?
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Mama2kituszek wrote:Witajcie nowe i dawno niewidziane Mamusie:)
A ja mam do Was wszystkich pytanie, szczegolnie tych, które aplikuja sobie luteinę... Czy Wy wyczuwacie szyjkę macicy?? Kurcze, bo ja ostatnio się zorientowalam, że czuję ją bez problemu, nawet palec mam dłuższy, a tak chyba nie powinno być? Wydaje mi się, że szyjka powinna być wysoko, wręcz niedosięgalna? Martwie się... Jak jest u Was? U mnie gin tylko raz badał mnie wewnętrznie, przy okazji cytologii, gdzieś w 7 tc... Potem nikt tam nie zaglądał. Następną wizytę mam 29 maja dopiero. Gdyby nie ta luteina w ogole bym tam nie sprawdzała... Wiem, że to intymne pytanie, ale może któraś z Was mogłaby się wypowiedzieć?
Ja ostatnio jak miałam plamienia to podczas wkładania luteiny postanowiłam wymacać szyjkę, czego ponoć nie powinno się robić tak btw. Wyczułam ją i też mnie to zmartwiło, a na domiar złego wydawało mi się, że jest jakaś krótka. Kilka dni później byłam u gina i sprawdzał mi szyjkę, bo o to prosiłam i wszystko było ok. A szyjka miała 5.8 cm. Zatem wniosek z tego wyciągnęłam taki, że nie ma co tam zaglądać, bo i tak prawdy się nie dowiem, a tylko sobie zacznę wkręcać, że jest coś źle :>wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Rysiowa wrote:Czarnulko świetne wieści!
Co do spodni. Ja mam takie z szerokim pasem, zakupione w HM. Baaardzo wygodne. Jeszcze ich co prawda nie wyciągnęłam, bo mój brzuch na ten pas jest jeszcze za mały. Noszę teraz takie z wysokim stanem i też są wygodne. Kupiłam je jeszcze przed ciążą w Sinsay'u i były w pasie za luźne - teraz są idealne. Także może na małe brzuszki lepiej kupić z wysokim stanem niż te co się nosi pod brzuchem.
Spodnie z pasem na cały brzuch nie nadają się kompletnie na upały, ale też nie nadają się wtedy żadne jeansy.
Spodnie z taśmą ma m.in. bon prix i 9fashion.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Katarzynaa wrote:Ja używam mleczka z Rossmana babydream, bo ma malo niepotrzebnej chemii w skladzie, no i cena też na plus. wielu osobom przeszkadza zapach, mi nie przeszkadza, bo od dawna wlewam sobie do wanny oliwke raz na jakiś czas i pewnie przyzwyczaiłam się do tego zapachu. Moja przyjaciółka używa Oilan i do tej pory nie ma ani jednego rozstepu, a jest już w 8 miesiacu.
W poprzedniej ciąży smarowalam się nim na noc, a na dzień masłem hippa.-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
Co do amolu w ciąży... Nie jestem przekonana. Wiem, że nie doustnie, ale jednak przez skórę też coś tam się wchłania i jednak miałabym ogromne opory. Ale to ja.
Prenalen ok, tantum verde ok, dodalabym ewentualnie inhalacje sterydowe (lekarz musi określić które, ale nebbud można w ciąży i przy karmieniu). Z domowych sok z malin na gorąco i podobnie sok z kwiatu czarnego bzu. O właśnie! Sambucol można w ciąży.
Czosnek i imbir też można, ale dziewczyny zażywające leki rozrzedzające krew nie mogą imbiru.
Też miałam łożysko na przedniej ścianie i ruchy czułam od 18 tygodnia.
Płeć poznałam właśnie w 14 tygodniu i według lekarza było to na 90%. Tydzień później na 99%. Od początku był chłopak.
Wszystko zależy od sprzętu usg i od tego jak się maluch ustawi.-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny