X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Czarnulka
    chyba większość z nas wstępnie już po prenatalnych wie, kto tam mieszka, choć zobaczymy, czy się to później potwierdzi:) Kochana, nie było mnie jakiś czas, ale wiedz, że bardzo bardzo się cieszę, że u Twoich Maluchów jest wszystko w porządku! Wszystkie mocno trzymamy za Was kciuki!
    Dziękuję za odpowiedź :)
    Rozumiem nic nie szkodzi.
    Mam nadzieje że u Ciebie wszystko dobrze

Madziula lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 13 tygodniu to jeszcze trochę wróżenie, znam sporo przypadków gdzie się na połokowym zmieniło.
    mnie lekarz powiedział, że tak 15-16 tydz będzie widać, czekam więc do połówkowego :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Aasienkaa, Twoja Córcia to dopiero sie naczekała na rodzeństwo! Taka duża dziewczynka, suuuper:) Napisz jak zareagowała ( o ile wie;) na to, że rodzina się powiększy?

Tak, nasz córka wie o ciąży:) znalazła test ciążowy i się wydało :D To już duża pannica, nie chcieliśmy tak szybko jej mówić, ale przez moje roztargnienie na początku ciąży zostawiłam test w kosmetyczce i klops. Ona od bardzo dawna marzyła o rodzeństwie, wcześniej często dopytywała, później wiedziała już że bardzo chcemy ale nie zawsze jest tak jak dorośli chcą, nawet raz zapytała czy jak nie będziemy mieć własnego czy adoptujemy. Ciągle się interesuje, nawet apke "Hi Mommy" na tel sobie zainstalowała, aby każdego dnia śledzić moją ciążę ;)miłe to. Bardzo mi pomaga teraz, nie pozwala dzwigać, zakupy chce nosić, miskę z praniem wyrywa :) zobaczymy jak później :D hehe ale cudna reakcja :)

agagaga, wichrowe_wzgórza, Morien, moremi lubią tę wiadomość

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super:) A mnie się wydawało, że to ja mam luzik z moją córcią. Taka 12 latka to już inny level, szkoła, koleżanki, samodzielność:) Fajnie, że się ucieszyła i że chciała dla siebie rodzeństwa tak bardzo, jak Wy:) Pewnie będzie maleństwu trochę matkować:)
    Ja chcialam 3 letnią różnicę wieku, będzie 6. I teraz, kiedy czuję się kiepsko, bardzo doceniam ten stan rzeczy. Poza tym duże dzieci tak fajnie, świadomie wszystko przeżywają. To takie wspólne radosne oczekiwanie:) Jedyne co mnie smuci to to, że nasze drugie dziecko będzie w grupie dzieci z rodziny same, wszyscy starsi, nie będzie się miało z kim bawić

Aasienkaa lubi tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat jest ode mnie młodszy ponad 15 lat :) i byłam pierwszą osobą, która nie mogła się go doczekać ;) bo rodzice na początku byli w szoku :p
    A teraz to taka pociecha :)

Co do przegrody - u mnie jest tylko w macicy. Trochę szkoda, że to zmusza do CC. Wolałabym poród SN. Ale przeżyję ;) byle maluch był zdrowy :)

Jeśli o płeć chodzi to gdzieś czytałam ostatnio, że do 14 tyg. kształtują się narządy płciowe. Więc bezpiecznie jest bawić się w określanie płci po tym czasie :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najważniejsze co my jako rodzice przekażemy dzieciom, od nas w dużym stopniu zależy jakie relacje będą miedzy dzieciakami, co im wpoimy, a czy różnica będzie rok, dwa, sześć czy dwanaście straci znaczenie( oczywiście troszkę później). Ja sama mam dwie siostry starsze 10 i 8 lat i teraz nie widze różnicy, wszystko się zatarło, potrafimy razem spędzać czas, wakacje itp. a znam rodzeństwa z minimalną różnicą wieku i masakra. Nie boję się różnicy:) bo sama jestem w podobnej sytuacji i wiem że strachu nie ma:) a sama chciałam zawsze mieć brata :D

tylko mam problem z imieniem :D heheh... niby dużo czasu ale chciałabym myśleć o synku już tak "po imieniu" :D miała być Kaja.. a teraz..hmmm. Dużo pięknych imion dla dziewczynek a chłopcy...ale coś znajdziemy:)abym tylko taki problem miała to mogę rozmyślać do końca ciąży :D

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Morien Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny!
    tyle tu wpisów, że nie wiem, jak ogarnąć temat:)
    ja jestem Aga - mieszkam we Wrocławiu- jak któraś z Was jest z tego miasta chętnie wymienię się opiniami na temat dobrego lekarza i szpitala, gdzie można rodzić po ludzku.

Jestem w 11 tygodniu ciąży, to nasza druga ciąża, pierwsza - ektopowa skończyła się laparoskopią w czerwcu 2016 roku. Kosztowało nas to wiele stresu, zwłaszcza mnie - panikarę, co to się boi pobrania krwi, ale teraz już wiem, że strach ma wielkie oczy;)

Początkowe tygodnie ciąży okropne - mdłości - rano ale i wieczorem, straszna ochota na kiszone, kwaśne jedzenie - ogórkową mogłabym jeść codziennie;) no i niezdrowe - frytki, chipsy....., do tego senność, zmęczenie - tyle, co rano przyszłam do pracy mogłabym zasnąć na biurku;) no i ogromne rozdrażnienie i emocje skrajne - kilka razy, jak się na męża wydarłam, to jakby zobaczył czarownicę - czyli hormony, hormony, hormony....ale.... jest już lepiej.

Teraz aktualnie właśnie jestem przeziębiona - jakby któraś z Was była w ciąży, ból gardła, chrypka, kaszel - polecam amol - do nacierania się, lekarz pozwolił wziąć tantum verde, i kupiłam też prenalen - syrop - jest cała seria leków z tej firmy, dla kobiet w ciąży, do kupienia w rossmanie.

To chyba na tyle wiadomości o mnie:) jestem po badaniach krwi - morfologia, różyczka itd. czyli cały zestaw na pierwszy trymestr, w poniedziałek mam wizytę u lekarza więc dowiem się, czy są ok (na moje oko mieszczę się w graniach norm, ale zobaczymy, co powie dr) jedynie hemoglobinę mam w dolnej granicy tzn 11,2 - z tą hemoglobiną to zawsze był u mnie kłopot, macie jakieś patenty na jej podwyższenie - sok z buraków, wołowina ??

Pozdrawiam Was życząc zdrowia dla Was i Waszych Groszków:)

P.S. Nasza starania o Bejbi tak właśnie nazwaliśmy z mężem - akcja Groszek:)))

Sunshine_111, Invis lubią tę wiadomość

Morien
  • Morien Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    Invis proszę o wpisanie wizyty na 26 maja
    Wiecie co od 7tc jestem na L4, tak chciałabym wrócić, ale póki co mój lekarz zabrania.. w zasadzie on chce abym już do końca siedziała, a mi się tak chce chociaż na miesiąc wrócić do ludzi. Ogólnie mam jakiś parszywy nastrój ostatnio.

a propos poduch ciążowych zaopatrzyłam się w taką w kształcie litery C, bardzo mi pomaga.sądzę że nawet po ciąży zostanie ze mną w łóżku bo zawsze kołdrę ściągałam aby położyć sobie między kolana ;) tylko trochę mnie oddziela od męża:/

Asienka,
    tak czytam, co piszesz o L4 i, że chcesz do ludzi, a może choć na 4 godzin mogłabyś pójść, choć na chwilę, żeby się "rozerwać", nie poddawaj się i myśl pozytywnie, wiem, mądruje się, ale wiem, co piszę, nie można się dołować, bo człowiek może wpaść w tarapaty.

a ta poducha - to jakaś specjalna ? ja coś spać nie mogę ? i czemu ona między kolana ma wchodzić ?;)

Trzymaj się ! pozdrawiam ciepło!
    Aga

Morien
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zawsze miałam problem z wymyśleniem imienia dla chłopca :p jakoś żadne mi się szczególnie nie podobało. Ale na samym początku ciąży przyśnił mi się Wojtuś, więc z mężem stwierdziliśmy, że tak zostanie :)
    Ale ja jeszcze nie wiem kogo noszę w brzuszku.

Morien - witaj :)
    Poducha ciążowa ma za zadanie ułatwić utrzymanie prawidłowej pozycji do spania i odciążyć kręgosłup :) a na późniejszym etapie podeprzeć brzuch ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Hej Kobietki:)
    U mnie te same dolegliwości co u Was, wzdęcia, zaparcia, zgaga, krwawienia dziąseł, no i pobolewania brzucha, które no nie ukrywam, jednego dnia mocno mnie zestresowały, bo w zasadzie ruszać się nie mogłam. W ogóle mam wrażenie, że przez ten pobolewający lub kłujący brzuch chodzę taka lekko zgięta. No i energii dalej ani widu, ani słychu... Ale za to zaczęłam jeść, czuję sie głodna co chwilę! Tylko potem ta zgaga...

Słuchajcie mam pytanko, która z Was ma lożysko na przedniej ścianie? Trochę się tym zmartwiłam, bo nie mam tego detektora tętna, a liczyłam, że lada chwila będę czuła ruchy, a tu pewnie na długo klops. Kilka razy poczułam natomiast cos takiego jakby maluch zrobił fikołka, ale nic pod ręką, tylko takie uczucie od środka:) No ale wiadomo, pewności nie mam;)

Aasienkaa, Twoja Córcia to dopiero sie naczekała na rodzeństwo! Taka duża dziewczynka, suuuper:) Napisz jak zareagowała ( o ile wie;) na to, że rodzina się powiększy?

witaj ja mialam w poprzedniej ciazy lozysko na przedniej scianie i ci powiem ze ruchy slabo czulam cala ciaze

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poprzednio miałam na przedniej i szybko poczułam ruchy. teraz też jest na przedniej scianie i juz czuje łaskotanie i bąbelki :) to niczego nie przesadza

moremi lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam dziś poważną rozmowę z 5latka. "Mamusiu jak dzidziuś wychodzi z brzuszka?" postanowiłam wytłumaczyć jej co i jak. Z nazwami narządów i w ogóle. Przyjęła to super. Dziwiła się że dziecko się w pochwie zmieści ale przyjęła, że kobiety tak są zbudowane żeby na czas porodu wszystko sie rozciagneło. Fajne doświadczenie rodzicielskie ☺

wichrowe_wzgórza, Rysiowa, moremi lubią tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morien wrote:
    Asienka,
    tak czytam, co piszesz o L4 i, że chcesz do ludzi, a może choć na 4 godzin mogłabyś pójść, choć na chwilę, żeby się "rozerwać", nie poddawaj się i myśl pozytywnie, wiem, mądruje się, ale wiem, co piszę, nie można się dołować, bo człowiek może wpaść w tarapaty.

a ta poducha - to jakaś specjalna ? ja coś spać nie mogę ? i czemu ona między kolana ma wchodzić ?;)

Trzymaj się ! pozdrawiam ciepło!
    Aga

Jak bedziesz miec wiekszy brzuch to zacznie ci sie robic nie wygodnie jak bedziesz lezec. Sytuacje poprawia cos miedzy nogami czyli na przyklad poducha ciazowa. Ja osobiscie nie bardzo rozumiem uzywanie jej we wczesnym etapie ciazy gdy brzuch jest jeszcze malenki.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Jak bedziesz miec wiekszy brzuch to zacznie ci sie robic nie wygodnie jak bedziesz lezec. Sytuacje poprawia cos miedzy nogami czyli na przyklad poducha ciazowa. Ja osobiscie nie bardzo rozumiem uzywanie jej we wczesnym etapie ciazy gdy brzuch jest jeszcze malenki.
    Ja np odkąd zaszłam w pierwszą ciążę musiałam mieć coś między nogami, do dziś tak mam, nawet jak był okres kiedy nie byłam w ciąży. Tylko że ja uważam zwykłej poduchy :)

Czarnulka tak się cieszę że u Ciebie wszystko dobrze, że dzieci się rozwijają! :)

czarnulka24, Aasienkaa lubią tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam lekarz powiedział, że określanie płci do 16-17 tyg to zgadywanie, ponieważ narządy chłopców i dziewczynek wyglądają niemal identycznie. Stwierdził jednak ze skoro pytamy to pozgaduje i ze coś między nozkami naszego dzidziusia skierowane jest ku górze, więc może być chłopiec. Ale mówił to z uśmiechem na ustach i prosił żeby nie brać tego do siebie i się z tą myślą nie "oswajac". Ja jakoś od poczatku mam przeczucie ze to jednak dziewczynka. Znam wiele przypadków, 3 w ostatnim czasie w rodzinie, ze to zgadywanie się jednak nie sprawdziło :-)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

PsotkaKotka ja mam bóle kręgosłupa, nawet zanim zaszłam w ciążę to musiałam wkładać coś pomiędzy kolana tak mi było lepiej, a sama poducha w ciąży nie pomaga tylko wtedy kiedy brzuch jest duży.

Morien do pracy nie mam opcji wrócić na 4 godziny:( Coś czuję, że mnie już lekarz nie puści do pracy, może jak słoneczko wyjdzie i cieplej się zrobi będzie lepiej, bo póki co pogoda dołuje..ach te hormony i huśtawki :D

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    Dziewczyny miałam dziś poważną rozmowę z 5latka. "Mamusiu jak dzidziuś wychodzi z brzuszka?" postanowiłam wytłumaczyć jej co i jak. Z nazwami narządów i w ogóle. Przyjęła to super. Dziwiła się że dziecko się w pochwie zmieści ale przyjęła, że kobiety tak są zbudowane żeby na czas porodu wszystko sie rozciagneło. Fajne doświadczenie rodzicielskie ☺

Ja jakiś czas temu również odbyłam dokładnie taką samą rozmowę, z moją niespełna 5 latką :D Skwitowała tylko, że "oj, to chyba musi boleć" :D

agagaga, wichrowe_wzgórza, moremi lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po prenatalnych i nie mam zielonego pojęcia co ma między nogami moje dziecko :P

mycha91, moremi lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 09:51

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Moze dlatego, ze większość lubi spac na brzuchu i inne pozycje nie odpowiadają, wiec ta poducha jest zbawieniem we wczesnym wtapie ciąży jak i pózniej :) bynajmniej u mnie tak jest, wiem ze Dziec jest mały ale boje sie spac na brzuchu

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ