X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie dziś zwariowany dzień. Wybieraliśmy się na Komunię mojej młodszej siosty... podczas czesania córki, znalazłam u niej 2 wszy!!! Myślałam, że padnę. Od paru dni miała krosteczki na szyi i za uchem, a ja zachodziłam w głowę, co ją mogło uczulić, skoro nic nowego nie jadła. Masakra jakaś! Pojechaliśmy na tą Komunię, ale po drodze od razu kupiłam 2 opakowania specyfiku na wszy i po powrocie zaczęliśmy działać. Co gorsze, okazało się, że ja również mam gnidy (u córki już wstrętne czarne wszy :( które ją pogryzły) we włosach. Jedynie mąż się uchował. Nie mniej jednak, wysmarowałam siebie, córkę i męża i w czasie kiedy specyfik "działał na włosach" sterylizowaliśmy wszystkie pościele, kołdry, poduchy, koce, pluszaki z którymi spała i ubrania (chwała mojej pralce za opcję "Sterylizacja"...), wysprzątaliśmy porządnie mieszkanie, odkurzyliśmy narożnik, fotelik samochodowy, wytrzepaliśmy dywaniki, no umyliśmy co się tylko dało. Powyrzucałam też jej akcesoria do włosów i wyparzyłam nam szczotki do włosów. Jutro muszę zadzwonić do przedszkola i powiadomić o zajściu, żeby posprawdzali dzieciaki, bo mała ewidentnie przywlokła wszy właśnie z przedszkola. Najgorsze chyba jest to, że nie wiem kiedy ją z powrotem puścić do przedszkola, żeby od nowa wszy nie załapała...

Katarzynaa wrote:
    Ja używam mleczka z Rossmana babydream, bo ma malo niepotrzebnej chemii w skladzie, no i cena też na plus. wielu osobom przeszkadza zapach, mi nie przeszkadza, bo od dawna wlewam sobie do wanny oliwke raz na jakiś czas i pewnie przyzwyczaiłam się do tego zapachu. Moja przyjaciółka używa Oilan i do tej pory nie ma ani jednego rozstepu, a jest już w 8 miesiacu.
    Ja również używam tego mleczka na rozstępy. Ma fajny skład. Prawdą jest, że geny są istotne, ale i to, jaką mamy skórę. Jedna będzie bardziej podatna na rozstępy, inna mniej. Ja po córce mam kilka malutkich, które widać dopiero jak rozciągnę mocno skórę. Moja mam po 3 ciążach nie ma ani jednego rozstępu, a ponoć nie stosowała żadnych kosmetyków.
    Ważne, żeby nawilżać skórę i pić dużo wody. Ja dodatkowo robię sobie od czasu do czasu delikatny peeling ciała.
    Pani Moł wrote:
    Cześć dziewczyny! Belly sobie założyłam na początku ciąży ale nie udzielałam się jeszcze na forum. Mam termin na 13 listopada, dzis rozpoczęłam więc 14.tydzień :)
    Jestem po jednym poronieniu w grudniu, a w obecnej ciąży zdiagnozowano mi Hashimoto i niedoczynność tarczycy. Ale jestem dobrej myśli! Ładuję duphaston 2x dziennie i luteine. Mam też nieznaczną dwurożność macicy i krwiak zakosmówkowy... Jutro idę na badania prenatalne - od ostatniej wizyty (już piękny didziuś z akcją ❤) dłuży mi się strasznie a już dziś targa mną z emocji co się tam dzieje, czy wszystko w porządku itd.
    Pozdrawiam Was, Listopadowe Mamusie no i trzymam kciuki za nasze maleństwa!! ☺
    Witaj w naszym gronie :) Życzę powodzenia na jutrzejszych prenatalnych, koniecznie zdaj nam relację! :)

Mama2kituszek wrote:
    A ja mam do Was wszystkich pytanie, szczegolnie tych, które aplikuja sobie luteinę... Czy Wy wyczuwacie szyjkę macicy?? Kurcze, bo ja ostatnio się zorientowalam, że czuję ją bez problemu, nawet palec mam dłuższy, a tak chyba nie powinno być? Wydaje mi się, że szyjka powinna być wysoko, wręcz niedosięgalna? Martwie się... Jak jest u Was? U mnie gin tylko raz badał mnie wewnętrznie, przy okazji cytologii, gdzieś w 7 tc... Potem nikt tam nie zaglądał. Następną wizytę mam 29 maja dopiero. Gdyby nie ta luteina w ogole bym tam nie sprawdzała... Wiem, że to intymne pytanie, ale może któraś z Was mogłaby się wypowiedzieć?
    Ja zawsze aplikuję luteinę aplikatorem, sama sobie nic nie wsadzam bo nie lubię i się nie znam :P Aczkolwiek mocno mnie intryguje stan mojej szyjki ponieważ nikt mi nic nie mówił o jej stanie od początku ciąży, tak więc na kolejnej wizycie poproszę o to, żeby Pani dr tam "zajrzała" :) Do tej pory twierdziła, że im mniej ingerencji "Tam", tym lepiej, więc nie badała mnie na fotelu, jedynie usg dopochwowe. Natomiast moja druga Pani dr na pierwszej wizycie badała mnie wziernikiem i pobierała cytologię, także myślę że chyba wszystko było ok.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    dziewczyny co stosujecie ( o ile stosujecie) przeciw rozstępom? Ja zakupiłam sobie Cocoa Butter z Palmers's- ale zapach czasem mi przeszkadza więc udałam się do apteki, miałam ochotę na Mustelle jednak moja pani w aptece poleciła mi Pharmaceris krem zapobiegający rozstępom stwierdziła, że składem nie odbiega do Mustelli. Ale pewnie nawilżanie nawilżaniem ale geny też zrobią swoje.

Ja kupuję przez internet Mustelę i stosuję na przemian z naturalnym, nierafinowanym masłem shea :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Witajcie nowe i dawno niewidziane Mamusie:)

A ja mam do Was wszystkich pytanie, szczegolnie tych, które aplikuja sobie luteinę... Czy Wy wyczuwacie szyjkę macicy?? Kurcze, bo ja ostatnio się zorientowalam, że czuję ją bez problemu, nawet palec mam dłuższy, a tak chyba nie powinno być? Wydaje mi się, że szyjka powinna być wysoko, wręcz niedosięgalna? Martwie się... Jak jest u Was? U mnie gin tylko raz badał mnie wewnętrznie, przy okazji cytologii, gdzieś w 7 tc... Potem nikt tam nie zaglądał. Następną wizytę mam 29 maja dopiero. Gdyby nie ta luteina w ogole bym tam nie sprawdzała... Wiem, że to intymne pytanie, ale może któraś z Was mogłaby się wypowiedzieć?

Ja używam aplikatora i czuję na końcu opór przy aplikacji (obstawiam,że to szyjka). Szyjka w ciąży się wydłuż, więc może stąd wrażenie,że jest niżej? Podczas USG lekarz i tak zawsze widzk szyjkę, gdyby było źle, to by Ci powiedział na bank. Jak bierzesz luteinę, to szyjka jest dodatkowo zabezpieczona, więc ja bym się nie martwiła na Twoim miejscu :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - to miałaś akcję!!
    A dzieciaki często w przedszkolach czy szkołach łapią to dziadostwo.. zwłaszcza dziewczynki, bo mają długie włosy.
    Ja w dzieciństwie chyba ze dwa razy przywlokłam :/ a mój brat nigdy.
    Taka zaleta posiadania syna ;)

Ja cały czas zachodzę w głowę jak to możliwe, że nasze bobasy mają już prawie 10 cm a ich tam w środku nie czuć :p

Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    My juz w domu. Wczoraj wyjechalismy rano z nad morza do Thessalonik, potem lot i 130km autem do domu. Mlody dal rade jakos i byl w miare grzeczny :).

Ja dzisiaj mam usg!
    Mdlosci, slabosc i glod minely mi jakies 3 tyg temu. Teraz za to mam wielkie cycki bolace :P.

moremi, annggela, Blondik lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wizytach! ja tak wyluzowalam po prenatalnych, ze w weekend zaczelam przegladac lozeczka, przewijaki i wozki. mysle, ze w przyszłym miesiącu juz cos kupie, bo np.na wózek, ktory nam sie podoba trzeba czekac 10 tyg...

Tak w ogole to tak mi sie nie chce pracowac, ze masakra :) zero motywacji, ochoty i nie moge sie skupic, bo w glowie tyle innych mysli... chce na zwolnienie!!!

agagaga, Karola___ lubią tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po prenatalnych też poszliśmy do sklepu popatrzec na wózki :P jaki Ci się spodobał?

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taki, tylko szary, albo czarny co by sie noe brudzil za bardzo: https://my-junior.com/de/die-superlativen/33-my-junior-vita.html#/32-farbe-coffee/81-paket-3in1_babywanne_sportaufsatz_safee_babyschale

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek - a nie możesz iść na zwolnienie?

Ja mam wózek upatrzony :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6e3993b388c.jpg

Łóżeczko też mniej więcej wiem jakie chcę, ale jeszcze takiego nie znalazłam :)
    A ubranka już mamy u teściowej. Jak pojadę tam to zrobię przegląd, żeby sprawdzić czego brakuje.
    Ale ogólnie to zaczniemy gromadzić wyprawkę po remoncie pokoju. A to dopiero w lipcu ;)

Pani Moł lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, PsotkaKotka, mi mdłości i wymioty nie minęły, ale cycki urosły i bolą, więc widzę, że nie tylko ja tak mam :) udało mi się przełożyć prenatalne na 15.05 . Będzie 13+0, mam nadzieję, że nie za późno, wolałabym wcześniej, jak każda z nas, jednak jechać 200km w jedną stronę, a jechać 45km to dla mnie różnica, więc poczekam do 15.05... Ja na szczęście mam całą (no, może prawie całą) wyprawkę po synku, więc omija mnie większość zakupów, kwestia ogarnięcia spania dla starszaka i jakiejś dostawki do wózka. Biorę to na spokojnie. Teraz coś poza tematem: farbowałam w weekend włosy na bardzo jasny złoty blond, lorealem, jak zawsze. No i mam. Rude włosy :-D

moremi lubi tę wiadomość

c55fflw18twvhf6h.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Ja używam mleczka z Rossmana babydream, bo ma malo niepotrzebnej chemii w skladzie, no i cena też na plus. wielu osobom przeszkadza zapach, mi nie przeszkadza, bo od dawna wlewam sobie do wanny oliwke raz na jakiś czas i pewnie przyzwyczaiłam się do tego zapachu. Moja przyjaciółka używa Oilan i do tej pory nie ma ani jednego rozstepu, a jest już w 8 miesiacu.

echhh ja to wiem, że mnie posieka. Mam jakiś problem z kolagenem, i rozstępy robią mi się od myślenia od nich :/
    Na razie czekam na olej migdałowy.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Charlutek - a nie możesz iść na zwolnienie?

Ja mam wózek upatrzony :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6e3993b388c.jpg

Łóżeczko też mniej więcej wiem jakie chcę, ale jeszcze takiego nie znalazłam :)
    A ubranka już mamy u teściowej. Jak pojadę tam to zrobię przegląd, żeby sprawdzić czego brakuje.
    Ale ogólnie to zaczniemy gromadzić wyprawkę po remoncie pokoju. A to dopiero w lipcu ;)
    No niby moge chyba ( o ile lekarz mi wystawi) ale mam jeszcze pare otwartych projektow w pracy i nie chcialabym tak tego zostawiac...

Pani Moł lubi tę wiadomość

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny, ale mam ssanie dzisiaj!! Zjadłam już śniadanie, drugie śniadanie a czuję się jakbym nic nie zjadła..

I łączę się z Wami z bolesnymi cyckami.. od wczoraj dają czadu!
    Nie wiem czy moje dziecko znów jakiś przełom w rozwoju ma?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kaczorka - wozek mega fajny. tez podobaja mi sie te z duzymi kolkami, ale mojemu mezowo srednio, wiec musimy znalezc kompromis :)

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    O taki, tylko szary, albo czarny co by sie noe brudzil za bardzo: https://my-junior.com/de/die-superlativen/33-my-junior-vita.html#/32-farbe-coffee/81-paket-3in1_babywanne_sportaufsatz_safee_babyschale

Podobają mi się podobne :-)
    Z tych w sklepie wizualnie spodobał mi się Bebetto Luca szaro-biały lub granatowo-miętowy i Adamex Barletta szaro lub czarno biały ;) Nie wiem jak tu wkleić fotkę :P

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do badań prenatalnych, ja byłam w 13+0 i maluch miał 7,1cm. Nie było za późno :)

jacky88 lubi tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:
    Teraz coś poza tematem: farbowałam w weekend włosy na bardzo jasny złoty blond, lorealem, jak zawsze. No i mam. Rude włosy :-D

Ja w czwartek idę do fryzjera mam nadzieję, że zielone włosy mi nie wyjdą :D

Ja też mam trzy wózki na oku Izzy Go, Mikrus Cruiser,a ten najbardziej mi się podoba Wózek Adamex Barletta Rainbow

Ja od wczoraj kicham, prycham i nos pełen kataru, ale odnoszę wrażenie że to raczej alergiczne - może coś pyli. Jakoś nigdy nie miałam alergii..ale na chorobę to mi nie wyglada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 09:22

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:
    Hej, PsotkaKotka, mi mdłości i wymioty nie minęły, ale cycki urosły i bolą, więc widzę, że nie tylko ja tak mam :) udało mi się przełożyć prenatalne na 15.05 . Będzie 13+0, mam nadzieję, że nie za późno, wolałabym wcześniej, jak każda z nas, jednak jechać 200km w jedną stronę, a jechać 45km to dla mnie różnica, więc poczekam do 15.05... Ja na szczęście mam całą (no, może prawie całą) wyprawkę po synku, więc omija mnie większość zakupów, kwestia ogarnięcia spania dla starszaka i jakiejś dostawki do wózka. Biorę to na spokojnie. Teraz coś poza tematem: farbowałam w weekend włosy na bardzo jasny złoty blond, lorealem, jak zawsze. No i mam. Rude włosy :-D
    Rude fajne dziweczyny :) ja tez bylam w piątek u fryzjera, robila blond pasemka. farba z amoniakiem... mowilam, ze wolałbym bez, ale fryzjerka powiedziala, ze moga wyjsc mi wtedy zolte wlosy i ze ona w ciazy praktycznie do samego konca farbowala wlosy i sobie i innym i wszystko bylo u niej cacy. poza tym powiedziala, ze farby nie bedzie mi nakladala na skore glowy, tylko na wlosy, wiec nie powinno to miec wiekszego wplywu na malenstwo. mam teraz ladniutke, blond wloski i w zasadzie zero obaw, ze moglo to miec negatywny wplym na bejbika.

jacky88, Aasienkaa lubią tę wiadomość

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, jak już jesteśmy w temacie wózków, może macie swoje doświadczenia, czy te foteliki w wózkach 3w1 są coś warte? W sensie jako foteliki samochodowe, bo zimą raczej nie będę wpinać w stelaż. Czy lepiej kupić osobno fotelik?

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fotelik maxi cosi cabrio fix. Myślę, że się sprawdził przy 1 dziecku, sprawdzi się i przy drugim. Jeśli chodzi o wózki, to ja tak naprawdę dostałam gondole (za paczkę pampersów) używany Bugaboo Frog, staruszek, ale nie zamienię go na żaden inny, bo na okres jesienno zimowy jego koła są nie do przecenienia. Jeżeli mogę coś polecić: rodzimy w listopadzie, zanim zaczniemy wychodzić z dzieciakami nawali śniegu i błota. Każdemu, kto nie ma równiówtkich odsnieżanych chodników pod domem polecam duże pompowane koła, żeby dały radę w naszym klimacie, bo z małymi kółkami po prostu utkniecie. I niestety ale jeżeli ktoś lubi pastelowe kolory to musi nastawić się na wieczne czyszczenie, bo o tej porze roku wózki brudzą się jak cholera (przynajmniej u mnie :-P) A jak przyjdzie wiosna, maj dzieciarnia przesiądzie się w spacerówki i tu można wybierać do woli ;-)

moremi, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

c55fflw18twvhf6h.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ