Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarnulka mnie tez często boli ale ponoć właśnie boli jak sie macica powiększa. A czy Wy macie tez tak ze jak w pozycji leżącej kaszlniecie albo kichniecie to was tez tak kłuje w brzuchu? Raz mnie tak zabolało ze myślałam ze wszystko mi w środku rozerwie
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
@Pani Moł - super, gratulacje!
@Czarnulka - dziś na ten temat rozmawiałam z moim lekarzem, jeżeli ból przypomina takie delikatne kłucia, to mogą być to skurcze, warto o tym wspomnieć na wizycie, ale też nie wariować przy każdym pociągnięciu brzucha. Oczywiście to na podstawie moich doświadczeń i rozmów z lekarzem, nie stresuj się, już dość przeszłaś ostatnio...
Apropo przejść, nie pisałam ostatnio, bo byłam kłębkiem nerwów. Opowiem Wam pokrótce. Po dwóch dni od wyjścia ze szpitala dostałam brązowych plamień - nie bardzo obfitych i głównie po nocy. Byłam u rodziców, więc zadzwoniłam do mojego gina, kazał jechać na USG skonsultować. No to pojechałam do p. dr z dobrymi opiniami, ona mnie uspokaja, że szyjka zamknięta, ciąża żywa, ALE mówi mi, że ciąża na 12 t 0 d (a było to 12 t 6 d wg skorygowanego terminu porodu), czyli jakby wzrost płodu się zatrzymał...!!! Co ja przeżyłam przez te 3 dni do dziś!
Dziś u mojego lekarza piękne dzieciątko 13 t 3 d i serduszko jak dzwon, wszystko w jak najlepszym porządku z dzieckiem.
Co do plamień, to lekarz przypuszcza, że winna jest nadżerka. Mam skierowanie na kolposkopię szyjki macicy, aby potwierdzić czy to jest wina plamień. Tak oto musiałam powiedzieć w pracy o co chodzi, drugi tydzień jestem na zwolnieniu i możliwe, że tak do końca już zostanie.
Trzymajcie za nas kciuki!Kaczorka, Charlutek, czarnulka24, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
K@sia wrote:Czarnulka mnie tez często boli ale ponoć właśnie boli jak sie macica powiększa. A czy Wy macie tez tak ze jak w pozycji leżącej kaszlniecie albo kichniecie to was tez tak kłuje w brzuchu? Raz mnie tak zabolało ze myślałam ze wszystko mi w środku rozerwie
Też tak mam, dodatkowo jak przewracam sie np. na bok tez potrafi mnie taki slny ból z prawej strony chwycić.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
K@sia wrote:Czarnulka mnie tez często boli ale ponoć właśnie boli jak sie macica powiększa. A czy Wy macie tez tak ze jak w pozycji leżącej kaszlniecie albo kichniecie to was tez tak kłuje w brzuchu? Raz mnie tak zabolało ze myślałam ze wszystko mi w środku rozerwie
Dokładnie tak mam, a kłuje mnie zwykle z prawej strony!czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
A ja kicham i nic mnie nie boli i nie ciągnie.
Za to jak siadam to mnie kłuje.
A teraz gorsza wiadomość - brat mieszkający pokój obok ma jelitówkę!! A mi dziś większość czasu jest niedobrze.. mam nadzieję, że mnie to cholerstwo nie dopadnie. Nigdy nie miałam. -
Kaczorka wrote:A ja kicham i nic mnie nie boli i nie ciągnie.
Za to jak siadam to mnie kłuje.
A teraz gorsza wiadomość - brat mieszkający pokój obok ma jelitówkę!! A mi dziś większość czasu jest niedobrze.. mam nadzieję, że mnie to cholerstwo nie dopadnie. Nigdy nie miałam.
Kup coca cole to cię nie weźmie tylko tą zwykłą nie light -
Hej dziewczyny,
Ja juz odliczam do USG, ktore bedzie w srode. U mnie (w USA) jest tak, ze najpierw robia USG, a potem proponuja badani z krwi.
Ja mialam bole i klocia tylko na poczatku ciazy i balam sie bo podobne byly w pierwszej jak poronilam, ale przeszly. teraz to raz na jakis czas zakolcie w dole po prawej i tez wlasnie przy smiechu, czy kichaniu.
Ja zakupilam sobie balsma i maslo do brzucha Palmers, ale nie smaruje jeszcze regularnie. Ja jestem niestety grubsza i mam juz rozstepy w dole brzucha, takze nawet jak one sie rozszerza na reszte brzucha to trudno, jestem z tym pogodzona
Co do wyprawki to ja juz troszke ciuszkow kupilam, nie moge sie powstrzymac.
U nas jest taki zwyczaj, ze w okolo 7 miesiacu kolezanki organizuja baby shower i dostaje sie duzo rzeczy oraz karte podarunkowa do sklepu. Jesli zlozy sie sporo osob to jest fajna kwota.
Ja chyba na kupno wiekszych rzeczy typu lozeczko, wozek bede czakac do drugiej polowy ciazy.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Kaczorka wrote:Mój mąż na szczęście w temacie wyprawki jest zielony i się nie wtrąca :p
Dla niego chyba wózek to wózek - byle miał cztery koła i jeździła ten na szczęście mu się podoba.
Też właśnie kminię czy wózek 2w1 czy 3w1.
Samochodu nie mamy, więc teoretycznie fotelik zbędny.
Spacerówka w tym Tako jest wygodna. I podejrzewam, że na kilka miesięcy - dopóki dziecko nie będzie bardziej stabilne - będzie odpowiednia. A później to się okaże czy kupimy taką małą i lekką czy żadną.
Mój brat jak skończył rok i zaczął chodzić to odstawił wózek i nawet nie chciał na niego patrzeć :p wszędzie tylko za rączkę.
Charlutek a lubisz swoją pracę?
Ja do swojej większym uczuciem nie pałam i miałam w nosie co zrobią z moimi sprawami. Czasami trzeba myśleć o sobie a nie o innych. Bo o nas raczej nikt nie pomyśli.
Ja to bym się musiała do fryzjera na jakieś czesanie umówić, bo dwa wesela już za miesiąc. A nie chciałabym jak straszydło wyglądać :pale mysle, ze najpozniej w lipcu, sierpniu pojde ma zwolnienie..
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź. Mnie już boli kilka dni ten brzuch.
Dzis przyszedl detektor kupiłam ten lepszy niby tetno powinno nawet od 9 pokazywać moje maluchy obecnie sa prawie jak ns 13tc ale ja nie moge znaleźć tetna gdzie szukać. ? Leżeć siedzieć?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Dziękuję dziewczyny za odpowiedź. Mnie już boli kilka dni ten brzuch.
Dzis przyszedl detektor kupiłam ten lepszy niby tetno powinno nawet od 9 pokazywać moje maluchy obecnie sa prawie jak ns 13tc ale ja nie moge znaleźć tetna gdzie szukać. ? Leżeć siedzieć?
Ja też nie mogłam znaleźć. Dopiero w 12+6 mi się to udało. Leżałam na plecach i znalazłam nisko pod pępkiem, lekko po lewej stronie. Ale chyba jest jeszcze zbyt malutkie, albo zbyt wiercącebo znalazłam i zaraz zgubiłam. A jak mój mąż przyszedł ze słuchawkami to udało się znaleźć na dłużej, niestety tatusiowi od razu popukał a ode mnie uciekał
Syn
-
nick nieaktualny
-
Nigdy nie patrzyłam na detektor ale z usg to bada lekarz przez brzuch to tuż nad linia włosów lonowych. A z tym od 9 tc to jedna wielka ściema, więc się nie martw
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Moze że od 9 to ściema ale mi z usg wychodzi prawie 13tc cos powinno slychac tym bardziej ze u mnie 2 bobasow i kupiłam ten lepszy detektor27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Mi w szpitalu w 18 mówiła że może nie znaleźć i to położna
ja zrezygnowałam z zakupu detektora żeby uniknąć takiego stresa że nie mogę znaleźć a z drugiej strony jak by przestało to i tak nic nie poradzę i detektor mi w tym nie pomoże.
Poszukaj po bokach i nisko. Pamiętaj żeby nie pomylić z własnym pulsem no chyba że masz licznik.
Dzieciaki są teraz bardzo ruchliwe i mogą Ci uciekać a jeśli jeszcze ktoś ma łożysko na przedniej ścianie to może być też utrudnieniemoremi lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
nick nieaktualnyco do wózków nam został po pierworodnym, objeździła nim w zeszłym roku moja siostra i teraz znów my będziemy używać, mamy Graco Symbio 3w1 dla mnie super wózek, foteliki mamy po dwa bo każdy w swoim aucie, zarówno te "koszyko-korytka" i te następne 9-36kg oczywiście zależy co dla kogo ważne, ja szukałam wózka w miarę lekkiego i zwinnego- nie czołgu (jeśli w ogóle te wózki 2w1 czy 3w1 można nazwać "lekkimi"), z małym rozstawem kół żeby mieścił sie w kasach sklepowych , w centrum miasta raczej sprawował się dobrze, generalnie bardzo polecam, jeden minus to mały koszyk na zakupy.W sumie resztę rzeczy też mamy , przewijak łóżeczko, ja raczej jestem chomik i trzymam do póki uważam że może sie przydać
Tak jak któraś z was wspomniała tez wydaję mi się że fotelik 0-10kg warto mieć bo różne sa sytuację i czasem gdzieś trzeba dojechać , także trafna uwaga ze szpitala też jakośc trzeba wyjść, nie wyobrażam sobie dziecka na rękach wieźćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 18:51