X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:
    Kup na razie 1 i popijaj. U nas zawsze pomaga. Nie rozwija się jelitówka <3
    O tak cola jest super jeśli chodzi o jelitówką, małymi łyczkami pij. Jak sie dobrze poczułam to zjadłam dwa jabłka one pomagają rozruszać żołądek, jelita ze na drugi dzień mogłam wszystko juz jeść :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:
    Kup na razie 1 i popijaj. U nas zawsze pomaga. Nie rozwija się jelitówka <3
    podpisuję się pod tym, coca cola rewelacja na wszelkie problemy żołądkowe. Nie tylko na jelitówkę, ogólnie nie pijam, ale zawsze po urodzinach czy imprezach u koleżanek mojej córce dawałam aby przeżarło te wszelkie różności słodko- słonawo-gorzkie itp. :D rewolucji nigdy nie było:D sama kiedyś miałam problem z żołądkiem po puszeczce jak ręką odjął :)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie :) wszystko ok. Dziecię mierzy już 5,9 cm.
    Zdecydowałam się od razu na pappe i w związku z tym dzisiaj nie dostałam żadnych wyników tylko wszystko będzie razem, za ok. 1.5 tygodnia. Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o zdjęcia, i nie wiem czy dołączą do tej analizy czy nie :( Doktor ogólnie mało rozmowny ale zakładam, że jakby było coś nie tak to by powiedział od razu. Termin mi się przesunął o 2-3 dni (czyli tak jak ja sobie wyliczałam ;)) ale na razie nic nie zmieniam.
    A jak Wasze wizyty dziewczyny dziś wizytujące?

annggela, moremi, czarnulka24, Asia_89, Sunshine_111, Charlutek, Jooozefka lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po usg.
    Wszystko super. Malenstwo ma 6,6 cm. Raczki ma, nozki ma, glowke ma :). Troche sie zaslanial ale z profilu ladnie wygladal ;D

Dostalam dzisiaj ksiazeczke ciazowa.

Maz widzial cos miedzy nozkami i jest pewny ze to znowu chlopak. Ja jak zwykle nic nie widzialam. Lekarka mowila ze to mogla byc tez pepowina ale do 14tc nie ma prawa nam mowic co to. Ehh troche rozczarowana tym faktem jestem ze to prawdopodobne ze to nie dziewczynka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 20:49

annggela, moremi, czarnulka24, Asia_89, Sunshine_111, Charlutek, Blondik lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka Kotka, tez byłam odczarowana po ostatnim badaniu bo
    Kobieta powiedziała ze raczej chłopak , mam nadzieje ze jednak nie :) ja mam pierwsze połówkowe 26.05 potem 1.05 :) nie mogę sie doczekać

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, podczytuję Was regularnie ale nie piszę ostatnio zbyt dużo. Gratuluję Wam cudownych, coraz to większych bejbików :)

Ja dziś czułam się rano dobrze, aż nagle po południu zaczęłam wymiotować. A już myślałam, że z tym koniec. Na szczęście po tym drobnym incydencie już było ok. Jutro rano muszę się zmobilizować i wyruszyć na pobranie krwi. Brrrr... na czczo, w dodatku wynurzyć się z domu rano :D

Z tą coca-colą to dobrze wiedzieć :D Zapamiętam sobie :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - łączę się z Tobą w bólu! Też jutro idę zdać krew..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak u Was z wysypianiem się w nocy? Ja dziś wstawałam 5 razy, załamka.. popołudniowa drzemka też nieudana - ciągle tylko siku i siku.. ale głównie kiedy śpię, w ciągu dnia nie... Pocieszam się, że zahartuję się do nieprzespanych nocy ale jeszcze kilka takich nocy pod rząd i będę zombie...

h84fhdgewip6e90o.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noce coraz lepsze. Do toalety wstaję przeważnie 1 raz w nocy, i później dopiero rano. Tylko cholernie absurdalne/straszne/dziwne sny mnie męczą.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerąbane z ta krwią, w Norwegii przy pierwszej wizycie pobierają 4 fiołki krwi a potem co miesiąc z palca krople krwi i mocz.
    A co do wstawania w nocy to nogi zaciskam i idę dopiero rano gdy synek sie obudzi i muszę juz wtedy wstać.
    Mój maz dzis wygrał :D robiłam sobie sok z buraka i jabłek a on sie zapytał " czy mogę w ciąży tyle pic soku z buraka( pije co 2 dni) ?" Ja mowię : a czemu nie, same wiraminy pozatykają to tylko szklanka soku na dwa dni. Na to maz: nue boisz sie ze dziecko czerwone bedzie :) padłam ze śmiechu , ten to ma poczucie humoru :D

moremi, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela Chciałabym móc zacisnąć i spać dalej, ja niestety muszę wstać, inaczej nie zasnę z powrotem..
    Invis wrote:
    U mnie noce coraz lepsze. Do toalety wstaję przeważnie 1 raz w nocy, i później dopiero rano. Tylko cholernie absurdalne/straszne/dziwne sny mnie męczą.

Mam podobnie... jakieś masakryczne koszmary:/

ale o dziwo póki co nie widzę u siebie jakichś większych wahań nastroju o których tak straszono..:)

h84fhdgewip6e90o.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wstaję w nocy 2-3 razy na siku. I nie ma opcji, żeby zacisnąć nogi. Męczące to strasznie.
    No i boki już mnie bolą od spania :/ zawsze spałam na brzuchu a teraz nie mogę i się męczę. Tylko się przekręcam z boku na bok.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka mam to samo. Tylko mnie czasem soe zdarzy na brzuchu spać. Wczoraj tak zasnelam a później sie denerwowałam czy wszystko w porządku. Choć wiem, że dzidka mała itp.

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uwielbiam spac na plecach lub na pol-boku (wiecie o co chodzi, co nie :) i na sikanie budze sie tylko raz, tzn. często zasypiam na kanapie, przebudzam sie ok 1-2, i wtedy sikanie, i hop do lozeczka. no i pozniej z rana ok. 6 tez mnie juz pecherz cisnie. a i stwierdzam, ze moj brzuszek coraz większy. ubralam dzisiaj pierwszy raz spodnie ciazowe. jak siedze, bajka, nic nie cisnie, ale jak chodze to mi troche spadaja haha. chyba powinnam jeszcze trochę poczekac :)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • mietata Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, my wróciliśmy z wyjazdów urlopowych.Urlopu to może były 3 dni potem śluby, wesele, masakra. Wybawiłam się nieźle, ale jednak musiałam co jakiś czas przystopować bo mi się brzuch dawał we znaki ;) Dzieć tak podskoczył w tym tygodniu, że na weselu ktoś mnie zapytał czy w ciąży jestem...ale nie wiem czy przez brzuch czy przez picie soku jabłkowego :)

Kupiłam spodnie w H&M i już ich nie zdejmę. Moje dotychczasowe opinają mnie dokładnie w miejscu w którym wystaje brzuszek, potem mam mnóstwo takich zagnieceń na skórze. Brzuch już muszę zacząć ukrywać trochę bo jeszcze nie powiedziałam w pracy, nie wiem może powiem za 2-3 tyg.

Co do wózka, dostanę od znajomych, serio ze względu na zimę to nawet rozważał kupno używanej gondoli, nie wiadomo jak to będzie, średnio chce mi się wydawać 4 tys na komplet wózkowy, wolę sobie potem kupić super lekką i wypaśną spacerówkę (moje nieszczęsne 4 piętro)
    Dziś idę sobie na masaż do mojej fizjoterapeutki, w końcu dam odpocząć kręgosłupowi.
    A propos czy też macie czasami uczucie takich ciężkich nóg? Ja na tym ślubie, weselu, koktajlu tyle stałam, że normalnie ledwo się na nogach trzymam i strasznie mnie bolały w nocy. Mam niskie ciśnienie, słabe krążenie i obawiam się żylaków. Może masaże pomogę, zobaczymy.

ps. gratulacje dla dziewczyn, które juz odetchnęły z ulgą po genetycznych!

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    ja uwielbiam spac na plecach lub na pol-boku (wiecie o co chodzi, co nie :) i na sikanie budze sie tylko raz, tzn. często zasypiam na kanapie, przebudzam sie ok 1-2, i wtedy sikanie, i hop do lozeczka. no i pozniej z rana ok. 6 tez mnie juz pecherz cisnie. a i stwierdzam, ze moj brzuszek coraz większy. ubralam dzisiaj pierwszy raz spodnie ciazowe. jak siedze, bajka, nic nie cisnie, ale jak chodze to mi troche spadaja haha. chyba powinnam jeszcze trochę poczekac :)

moje też lekko spadają, a pas jest luźny, ale komfort siedzenia w nich jest nieporównywalnie większy niż zaciskanie sobie pętli na brzuchu ciasnym paskiem. Komfort ponad wszystko :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew upuszczona.
    Teraz jadę do wyniki PAPA. Już ponad tydzień na mnie czekają :p mam nadzieję, że jest wszystko ok!!

Ja się zastanawiam na dwoma weselami w czerwcu. Chcę iść. Tylko ciekawe na ile będę mogła się pobawić.
    Wszędzie straszą, że z tą przegrodą to najlepiej gdybym leżała :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 08:20

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie mam parcia na pęcherz. Jak wstanę to dopiero idę do toalety ;)

Ja nadal czekam na wyniki tych prawdopodobieństw. Jakoś w tym tygodniu powinny być :>

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • mietata Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, wesele w ciazy jest do dupy ;) sorry za określenie, ale ja przesiedziałam całą noc na wodzie to mi się już niedobrze na widok mineralnej robiło ;)
    A tak serio, jak się dobrze czujesz to idź śmiało. Ja wytrzymałam do 5 rano na luzie, prawie nie schodziłam z parkietu, no chyba że mnie trochę brzuch pocisnął od pląsów :) Ale dziecia wykołysało, niech ma coś z życia :)

• Asia_89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 09:52

moremi lubi tę wiadomość

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ