X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spełnienia marzeń Mama2Kituszek!!!! ja obstawiam 29 urodziny :) co do wozka to mieszkam na parterze, blisko lasu i wlasnie mam zamiar kupic moje wymarzone cacko za kilka tys.. ale na swoja obrone powiem, ze glownym kryterium wyboru byla wlasnie niska waga i maly rozmiar po zlozeniu, bo samochodu nie mamy zbyt duzego.

co do progesteronu, to tez mam odstawic za tyd i tez sie boje co to bedzie :)

Mama2kituszek lubi tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wszystkiego co najlepsze :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek sto lat :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• K@sia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wyszystkiego najlepszego :) ja w tym roku kończę 30 wiec obstawiam ze tyle co ja ;) ja mam urodziny 25 października i tak sobie myśle jak by było miło jak by moje Maleństwo urodziło sie na moje urodziny ;)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek, agagaga, Biedroneczko i K@siu bardzo dziękuję:*** Z wiekiem pudlo:p Więcej:)

K@siu, moja imienniczko, anuż się Tobie uda:) Ja mam imieninki 25 listopada, więc szans nie ma:) Ale i tak się cieszę, bo starsza ma ur na poczatku grudnia, to będzie można wspólną imprezę zrobić dla nich:)

Co do wózka, to niestety wiem, że teraz trzeba będzie i tak więcej wydać nawet na tą używkę niż tych kilka lat temu (tych znanych marek). Ale myślę, że jak znowu wybiorę kolor unisex, to i tym razem szybciutko sprzedam. W ogóle dobrze, że tamtego sprzedałam, koniec końcow minęło kilka lat, mój gust się zmienił i cieszy mnie to, że wybiorę sobie teraz inne cacko;)A kupiłam wtedy wyglądający zupełnie jak nowy i w zasadzie odsprzedałam też w świetnym stanie.

Kiedyś pisalyście o tych fotelikach do wózków 3 w 1. Z tego co wiem, to raczej nie uznaje sie ich za bezpieczne, bo one nie biorą udziału w testach zderzeniowych, ale mogę się mylić. Ważne ile ma dany fotelik przyznanych gwiazdek w teście ADAC w kategorii bezpieczeństwo. Uważam, że akurat na tym nie ma co oszczędzać, w końcu ma ochronić nasz największy w życiu skarb:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 13:43

K@sia lubi tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Aaa dziewczyny! Mam jeszcze pytanie do Was - bioracych luteinę/duphaston.
    Na wczorajszej wizycie doktor mówił, że możemy już powoli zmniejszać dawkę duphastonu a za jakiś czas powoli rezygnować z luteiny. Jakoś mnie to zaniepikoiło, może dlatego że taka ilość progesteronu dawała mi komfort psychiczny że dzidź jest bezpieczny bo podtrzymany taką końską dawką. A jestem w 14 tyg. Bierzecie nadal powyżej 14 tygodnia? Co o tym sądzicie??

Ja właśnie zaczynam odstawianie luteiny a brałam 3x2. Jedynie duphaston kazał mi zostawić i brać 2x1

Pani Moł lubi tę wiadomość

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaKwiatuszek wdzystkiego naj!

Gwiazdki w ADAC nie zawsze sie licza....Szwedzkie rwf foteliki czasem sa nisko iceniane bo trudno (niby...) je przypiac a tak naprawde nie ma niczego bezpieczniejszego niz fotelik tylem do kierunku jazdy.

moremi, Mama2kituszek lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj moja kolezanka spojzala na moj brzuch i pogratulowala. A mialam na sobie zimowy plaszcz!

K@sia, moremi lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Spełnienia marzeń Mama2Kituszek!!!! ja obstawiam 29 urodziny :) co do wozka to mieszkam na parterze, blisko lasu i wlasnie mam zamiar kupic moje wymarzone cacko za kilka tys.. ale na swoja obrone powiem, ze glownym kryterium wyboru byla wlasnie niska waga i maly rozmiar po zlozeniu, bo samochodu nie mamy zbyt duzego.

co do progesteronu, to tez mam odstawic za tyd i tez sie boje co to bedzie :)

Charlutek, o jakim wozko za te kilka tys myslisz? Ja sie zastanawiam nad Bugaboo Cameleon 3.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek, najlepszości! :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, temat wózków :D

A ja przy ciuchach dalej... zamówiłam w końcu spodnie z zalando, jakieś jegginsy z niskim pasem, nie takie z wielkim na brzuch, new look za 109zł, może jutro dotrą to wystawię tu opinię ;) ...bo już wszystkie dżinsy noszę "na gumkę" i nieraz mi się zamek rozpina :|
    Skończyłam brać pregna plus i zamówiłam dziś femibion natal 2. Bierzecie to?

Wczoraj zdziwiłam się nieźle na zakupach spożywczych... jakaś babcia zablokowała częściowo przejście między działami no to ja co? Pomyślałam, że się przecisnę między jej wózkiem, a regałem. I co? No i tu się właśnie zdziwiłam. Kiedyś zahaczyłabym tyłkiem, a wczoraj brzuchem o regał :D
    Inne zdziwienie ze spożywczaka: jakaś pato laska z dzieckiem w wózku po prostu wryła się przede mnie w kolejkę. Ani przepraszam, aby cokolwiek, po prostu wlazła przede mnie. Kurde, gdyby stanęła za mną i tak bym ją przepuściła, ale takie chamskie wpychanie się po prostu mnie wpieniło. Oczywiście nic jej nie powiedziałam, taka jestem asertywna ;]

moremi lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio gin coś mówiła o luteinę do Ok 22 tygodnia.. to wychodzi na to, ze w porównaniu do was dość długo będę ja brała.
    Dzisiaj pytałam o witaminy to ważny tez jest DHA. Niestety niewiele preparatów je ma, albo w niskiej dawce.
    Aco do szyjki to wydaje mi się, Że jej położenie nie jest zawsze takie same. Zależy od pory dnia itp. Ale to tylko moje zdanie :)
    Wszystkiego najlepszego! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 16:42

moremi, Mama2kituszek lubią tę wiadomość

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Jakies rady przed USG?

Czy szlyscie z pelnym pecherzem?

Czy jadlyscie cos slodkiego, zeby dziecko bylo bardziej ruchliwe?

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Aaa dziewczyny! Mam jeszcze pytanie do Was - bioracych luteinę/duphaston.
    Na wczorajszej wizycie doktor mówił, że możemy już powoli zmniejszać dawkę duphastonu a za jakiś czas powoli rezygnować z luteiny. Jakoś mnie to zaniepikoiło, może dlatego że taka ilość progesteronu dawała mi komfort psychiczny że dzidź jest bezpieczny bo podtrzymany taką końską dawką. A jestem w 14 tyg. Bierzecie nadal powyżej 14 tygodnia? Co o tym sądzicie??

Ja od 5 tc biorę 3x1 duphaston i 2x1 luteinę - ginekolog od razu mi zapowiedziała, że to tylko na pierwszy trymestr, bo potem progesteronem zajmuje się już łożysko, a nie jajniki. Luteiny mam jednak tak dużo kupionej, że pewnie spokojnie do 16 tc będę to wykańczać.

Też jestem w sumie ciekawa, czy faktycznie jak skończy się 1 trymestr, to moja ginekolog powie o zmniejszonych dawkach lub całkowitym odstawieniu, czy jeszcze nie.

Też mam obawę, bo po prostu tak obstawiona lekami o nic się nie martwiłam :P Z drugiej strony jeśli nie są potrzebne, to też nie ma co się szprycować.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Dziewczyny,

Jakies rady przed USG?

Czy szlyscie z pelnym pecherzem?

Czy jadlyscie cos slodkiego, zeby dziecko bylo bardziej ruchliwe?

Byłam na pusty pęcherz i było wszystko widać. Nie powinno się brzucha smarować balsamem przed badaniem.
    A słodkiego nie zjadłam i moje dziecko spało :p Ale przynajmniej lekarz nie miał problemów, żeby je pomierzyć :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Ooo, temat wózków :D

A ja przy ciuchach dalej... zamówiłam w końcu spodnie z zalando, jakieś jegginsy z niskim pasem, nie takie z wielkim na brzuch, new look za 109zł, może jutro dotrą to wystawię tu opinię ;) ...bo już wszystkie dżinsy noszę "na gumkę" i nieraz mi się zamek rozpina :|
    Skończyłam brać pregna plus i zamówiłam dziś femibion natal 2. Bierzecie to?

Wczoraj zdziwiłam się nieźle na zakupach spożywczych... jakaś babcia zablokowała częściowo przejście między działami no to ja co? Pomyślałam, że się przecisnę między jej wózkiem, a regałem. I co? No i tu się właśnie zdziwiłam. Kiedyś zahaczyłabym tyłkiem, a wczoraj brzuchem o regał :D
    Inne zdziwienie ze spożywczaka: jakaś pato laska z dzieckiem w wózku po prostu wryła się przede mnie w kolejkę. Ani przepraszam, aby cokolwiek, po prostu wlazła przede mnie. Kurde, gdyby stanęła za mną i tak bym ją przepuściła, ale takie chamskie wpychanie się po prostu mnie wpieniło. Oczywiście nic jej nie powiedziałam, taka jestem asertywna ;]

Ja będę brać femibion natal 2 plus :) Moja znajoma, która jest farmaceutką, sama brałafemibion w ciąży, a ma sporą wiedzę i ogląd jak chodzi o suplementy i leki. Powiedziała, że warto w niego zainwestować (zresztą to samo powiedziała moja ginekolog :)).

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wszystkiego najlepszego :)

Holbitka ja od początku brałam Pregna Plus i zostaję przy tym.

madzialenka84 ja przed USG zawsze wcinam batonika :D

kurcze dziewczyny, ja jestem jakaś głupia... tyle czasu starałam się o ciążę, w końcu cudem się udało...od 6-7 tyg jestem na L4..problem jest w tym, że jakoś psychicznie źle mi. Wiem jaka jest moja sytuacja, ale jakoś tak dziwnie się czuję że prawie od początku jestem na zwolnieniu:/ jakoś tak do końca nie potrafię wyluzować.odeszła z załatwionymi wszystkimi sprawami, nikogo z niczym nie zostawiłam. Teraz chce jeszcze raz pogadać z moim gin. może pozwoli wrócić chociaż na miesiąc czy 1,5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 17:25

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem od samego początku na L4, na początku się tym przejmowałam. Ale z perspektywy czasu nie żałuje. Nie wyobrażam sobie żebym teraz miała wracać.
    Tez brałam pregne plus, i teraz tez kupię plus dodatkowo DHA.

Aasienkaa lubi tę wiadomość

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Charlutek, o jakim wozko za te kilka tys myslisz? Ja sie zastanawiam nad Bugaboo Cameleon 3.
    My Junior Vita 3w1. te kilka tys to troche wyolbrzymione, kosztuje 620 eur, wiec nie ma tragedii... zaraz obczaje twoj wozeczek

edit: spoko, fajny podoba mi sie tez bardzo, ale ten to juz faktycznie killa tys.,i jesczcze bez żadnych dodatkow chyba.. typu kocyk, moskitiera, pokrowiec?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 17:55

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 ja bez świadomości wpływu na dziecko w trakcie badania tuż przed badaniem zjadłam słodką bułkę i popiłam słodkim kawopodobnym napojem z automatu i w efekcie dziecko wyglądało, jakby sobie tańczyło albo robiło fitnesy :D obracało się na wszystkie strony i lekarz też mógł je dokładnie obejrzeć i pomierzyć, ruchliwość nie przeszkadzała w pomiarach.
    Aż gin pytał co jadłam, bo dziecko wygląda jakby dostało zastrzyk glukozy ;) jak dla mnie taki ruchliwy bobas jest ciekawszy niż śpiący, wiadomo, może kolejnym razem mi pomacha? :)

Suplementy:
    Ja zamówiłam tym razem femibion natal 2 plus dokładnie mówiąc, czyli 30 tabletek suplementu i 30 kapsułek z DHA za 46zł razem z przesyłką pocztexem.
    Wcześniej jadłam Pregnę Plus którą polecił mi mój gin, dając pakiet startowy razem z kartą ciąży ;]

Aasienkaa Ja też brałam przez jakiś czas Pregna Plus, i faktycznie on zawiera DHA, ALEEEEE... jeśli wejdziesz na stronę producenta, zobaczysz że poleca także swój drugi produkt Pregna DHA, więc nie sądzę, że zawartość DHA w "podstawowej" Pregna Plus jest wystarczająca, to by było wbrew interesowi koncernu farmaceutycznego. Na końcu postu odniosę się do Twojej psychiki :)

Z innej strony patrząc cudowny wpływ DHA może być takim samym mitem jak zabójczy wpływ masła na naszą dietę w PRL :] ale to dygresja...

Porównałam ceny Pregna Plus wraz z Pregna DHA (czułam się w obowiązku dokupić od drugiego trymestru Pregna DHA, decydując się na kontynuację Pregna Plus) z Femibion Natal 2 Plus i cenowo wychodzi korzystniej ta druga opcja, o jakieś 10zł/mc.

Poza tym femibion zawiera ponoć przyjaźniejszą postać kwasu foliowego.

Jeszcze jedna kwestia - u obu moich ginów, zarówno NFZ jak i prywatnego, widziałam stos pakietów reklamowych pregny z kartą ciąży i wzbudza to u mnie jednak podejrzenie. Wiadomo jak działają koncerny i jakie korzyści mają z tego lekarze. Czuję to ogromne farmaceutyczne lobby wiszące nad moim grzbietem i czuję się manipulowana płynącym zewsząd "BIERZ PREGNA PLUS, JEST NAJLEPSZA"... a że jestem człowiekiem z natury podejrzliwym, unikającym reklam i wyczulonym na manipulację marketingową, to Pregny więcej nie kupię ;))

Asieńka - wracam do Twojego samopoczucia - gorsze psychiczne samopoczucie, szczególnie w pierwszym trymestrze to norma. Hormony szaleją, pogódź się z tym i przeczekaj.
    Jeśli czujesz się na siłach, a gin nie będzie widział przeciwwskazań to pewnie że wracaj do pracy, ale nie po to, żeby ukoić sumienie, tylko jeśli lubisz swoją pracę. TYLKO I WYŁĄCZNIE WTEDY.
    Natomiast jeśli to tylko ma ukoić Twoje sumienie to odpuść, bo taki krótki powrót do pracy na niewiele się zda i pewnie więcej namiesza niż pomoże, także Tobie ;)
    Możesz zadzwonić do szefostwa, podpytać o sytuację, utrzymać kontakt. Możesz też wpaść do siedziby, przynieść ciastka i chwilę pogadać.

Ja pracuję ciągle, ale moja ciąża jest zupełnie niezagrożona i bez pracy, na kilkudniowych urlopach czułam się gorzej, niż chodząc do pracy ;]

Invis, moremi lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ