X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka ja również biorę Femibion Natal 2 PLUS, w sumie Femibion Natal 1 brałam już na trzy miesiące przed zajściem w ciążę :) Również wraz z kartą ciąży dostałam próbkę Pregny itd, ale nawet nie skorzystałam. Znajomi farmaceuci polecają najbardziej wlaśnie Femibion, zresztą dużo osób, więc coś w tym musi być.

Odnośnie wózków i fotelików; ja dla poprawy humorow wieczorami smigam po internecie i zapoznaje się z nowościami w temacie :) Mam już niejakie doswiadczenie, natomiast z tego co widzę moda zmienia się w temacie szybciutko. Mam swoje typy wózków, teraz tylko sprawdzam czy może znajdę cos lepszego. Ja wlaśnie mieszkam w domku z ogrodem, także na pewno kupię wózek 2w1 (gondola + spacerówka) i to nie prawda, że wszystkie wózki 2w1 czy 3w1 to ciężkie krowy. Oj zmieniło się to, i można znaleźć w tej kategorii również zwrotne i lekkie wózki jeśli komuś zależy. :)

madzialenka84 bardzo podobają mi się wózki Bugaboo ale jak dla mnie mają jedną wadę która przeważa- niesamowicie niską gondole, no niski stelaż po prostu. Ale są śliczne :)

Mama2kituszek wszystkiego dobrego z okazji urodzin! :) Samych najlepszości Ci życzę :)

Mama2kituszek lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Gwiazdki w ADAC nie zawsze sie licza....Szwedzkie rwf foteliki czasem sa nisko iceniane bo trudno (niby...) je przypiac a tak naprawde nie ma niczego bezpieczniejszego niz fotelik tylem do kierunku jazdy.
    Gwiazdki ADAC to ocena bezpieczeństwa, łatwości montażu, ilości miejsca w foteliku czy w samochodzie, łatwości czyszczenia tapicerki itp. Bezpieczeństwo to tylko jedna z pięciu ocen i w rezultacie słaby pod względem bezpieczeństwa fotelik za wygląd i ergonomię może dostać maksymalną ocenę, co winduje go na cztery gwiazdki. Dla mnie ważniejszy jest test plus. A jeżeli komuś zależy i na tym i na tym, to może zerknąć np. na klippana kiss 2 plus.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek sto lat! :-) Obstawiam, że jesteś po trzydziestce. Może 33?

Holibka wrzucisz link do tych spodni?

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 14:09

Aasienkaa, Mama2kituszek lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi - dokladnie, Test Plus bada tylko bezpieczenstwo.

Tu do poczytania http://osiemgwiazdek.blogspot.de/2013/12/test-plus-prawde-ci-powie.html?m=1

Invis, moremi lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dużo z Was bierze dodatkowe witaminy... a któraś z Was nie bierze? :) Ja mam problem bo 99% witamin zawiera zwykły kwas foliowy i zwykłe witaminy b których nie mogę brać, jedyne które znalazłam metylowane kosztują 189zł za 60 tabletek :P Planuję ich zakup ale zastanawiam się czy już czy jeszcze może troszkę poczekać... folian, b12, b6 i d i tak biorę

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Myśle że to świetny zas na pelny relaks i minimum stresu, aladowanie baterii przed Dzidzią:) staram sie dużo czytać, czasem ogładam filmy przy dziennym limicie na tv 2h żeby się nie odmóżdżyć;) spotykam się ze znajomymi. Fajnie jest na zwolnieniu! Tylko trzeba do tego podejść jak do zasłużonego wypoczynku ;)

No właśnie, teoretycznie to wiem, bo nigdy nie nadużywałam zwolnień, wiem że teraz też nie jestem z kaprysu. Muszę swoją głowę przeprogramować :) To pewnie te hormony i parszywa pogoda dobija :)

Pani Moł lubi tę wiadomość

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Invis Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Widzę, że dużo z Was bierze dodatkowe witaminy... a któraś z Was nie bierze? :) Ja mam problem bo 99% witamin zawiera zwykły kwas foliowy i zwykłe witaminy b których nie mogę brać, jedyne które znalazłam metylowane kosztują 189zł za 60 tabletek :P Planuję ich zakup ale zastanawiam się czy już czy jeszcze może troszkę poczekać... folian, b12, b6 i d i tak biorę

Znam kobiety, które nie brały żadnych witamin przez całą ciążę, a dziecko urodziło się dobrze, i rozwija się równie dobrze :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Spełnienia marzeń Mama2Kituszek!!!! ja obstawiam 29 urodziny :) co do wozka to mieszkam na parterze, blisko lasu i wlasnie mam zamiar kupic moje wymarzone cacko za kilka tys.. ale na swoja obrone powiem, ze glownym kryterium wyboru byla wlasnie niska waga i maly rozmiar po zlozeniu, bo samochodu nie mamy zbyt duzego.

co do progesteronu, to tez mam odstawic za tyd i tez sie boje co to bedzie :)

Charlutek a zdradzisz co to za wózek ?:)

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 14:09

Aasienkaa lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:

Ja biore tylko zwykly kwas foliowy. Moim zdaniem te wszystkie ciazowe witaminy to straszne naciaganie. Kobiety w ciazy kupia wszystko jak tylko uslysza ze to dobre dla dziecka. I nie wazne ze kosztuja majatek - jesli tylko istnieje pogloska ze sa na cos w ciazy dobre to napewno zostsna kupione.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:

Ja nie biorę, wyniki mam ok. Bez przesady, jak ma się w miarę ok dietę to nie ma się czym martwić. Mój lekarz nic mi nie zalecał.
    Co innego gdyby były jakieś niedobory, ale tak, na zaś, trochę bez sensu.

Jestem po IVF jak Antona i nie miałam też swojego ciałka żółtego jechałam totalnie na sztucznym progesteronie, ale miałam odstawiony już w 12tc, nie plamię, nie miałam żadnych problemów, sprawdzałam poziom, był wysoki więc stopniowo zaczęłam odstawiać już w 10tc.

Dziś u mnie był dzień grozy, bo powiedziałam szefowi o ciąży. I tak to było głupie trochę, no niezręczne. Potem mówiłam moim kolegom z pracy, są lekko w szoku....ale kurcze dziewczyny, brzuch mi tak wyskoczył do przodu, że się już nei da tego ukryć. Zwłaszcza, że miałam dość płaski, a teraz normalnie taka piłka z przodu ;) już bałam się że zaczną snuć domysły więc wydusiłam to z siebie :)

moremi, Aasienkaa, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Dziś u mnie był dzień grozy, bo powiedziałam szefowi o ciąży. I tak to było głupie trochę, no niezręczne. Potem mówiłam moim kolegom z pracy, są lekko w szoku....ale kurcze dziewczyny, brzuch mi tak wyskoczył do przodu, że się już nei da tego ukryć. Zwłaszcza, że miałam dość płaski, a teraz normalnie taka piłka z przodu ;) już bałam się że zaczną snuć domysły więc wydusiłam to z siebie :)

I jak szef zareagował? :P Ale wiesz, przynajmniej masz to już za sobą :) A jeśli chodzi o progesteron, to odstawiałaś stopniowo, czy od razu całkowicie?
    PsotkaKotka wrote:
    Ja biore tylko zwykly kwas foliowy. Moim zdaniem te wszystkie ciazowe witaminy to straszne naciaganie. Kobiety w ciazy kupia wszystko jak tylko uslysza ze to dobre dla dziecka. I nie wazne ze kosztuja majatek - jesli tylko istnieje pogloska ze sa na cos w ciazy dobre to napewno zostsna kupione.
    Jeśli ktoś ma dietę bogatą we wszystkie potrzebne witaminy itd, to się zgodzę. Ja tam zawsze miałam problemy z odżywianiem, niby coś tam z owoców i warzyw jem, ale muszę się zmuszać. Pewniej się czuję gdy oprócz tego biorę tabsa z witaminkami i mam dobre wyniki dzięki temu. Nie zgodzę się do końca z tym, że to naciąganie. Po coś, te witaminy w końcu są.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Ja nie biorę, wyniki mam ok. Bez przesady, jak ma się w miarę ok dietę to nie ma się czym martwić. Mój lekarz nic mi nie zalecał.
    Co innego gdyby były jakieś niedobory, ale tak, na zaś, trochę bez sensu.
    PsotkaKotka wrote:

Moim zdaniem trzeba naprawdę wiedzieć jak się odżywiać i jeszcze mieć produkty z pewnych źródeł, żeby były w nich wszystkie niezbędne witaminy i minerały. A tak jak kupuję warzywa w Biedronce to co w nich są za minerały. Witaminy może jeszcze będą, bo są wytwarzane w roślinach jak rosną, ale jak minerałów nie ma w glebie, w której rosną to tych minerałów mieć nie będą. Czytałam kiedyś jakieś badania, w których pokazywali ile się przyjmuje, że jest witamin/minerałów w jakimś produkcie, np. jabłku, a ile ich jest w rzeczywistości. Różnica była duża - na minus ;) Jakość jedzenia w sklepach niestety spada i moim zdaniem witaminy/minerały trzeba suplementować (szczególnie w ciąży). Natomiast ja się znam trochę na suplementach, więc kupuję tylko takie, które wiem, że mają dobry skład, odpowiednią formę i dobrze się wchłaniają. Nikt mnie nie naciąga :P
    A dodatkowo można poruszyć jeszcze kwestię witaminy D3. Każdy Polak powinien ją suplementować. No może poza okresem letnim, jeśli pracuje na budowie bez koszulki w godzinach między 12-15 i nie smaruje się kremem z filtrem :P Namówiłam 5 osób z mojej rodziny do zbadania tej witaminy i wszyscy mieli niedobory.
    Przepraszam za przydługi wywód :) Oczywiście nie twierdzę, że ja mam rację, że biorę, a Wy nie, że nie bierzecie, bo tego się pewnie nie dowiemy nigdy. Natomiast taką sobie wyrobiłam opinię na ten temat, ale każdy niech robi jak sam uważa. Ja biorę od kilku lat i dobrze mi z tym :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 22:29

Invis, moremi, Pani Moł, Mama2kituszek lubią tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • antonna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Jestem po IVF jak Antona i nie miałam też swojego ciałka żółtego jechałam totalnie na sztucznym progesteronie, ale miałam odstawiony już w 12tc, nie plamię, nie miałam żadnych problemów, sprawdzałam poziom, był wysoki więc stopniowo zaczęłam odstawiać już w 10tc.

To widzę, że z tym progiem moja lekarka mega zapobiegawcza. Ale to dobrze wiedzieć, że mogłabym już całkiem odstawić, to się stresowac nie będę :)

Pokaż tę swoją piłkę :D Mi już też coś urosło, ale mi się ciągle wydaje, że wyglądam jakbym się po prostu najadła :D

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę tylko te podstawowe, czyli kwas foliowy, jod, DHA, D, i zelazo

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o witaminy teraz będzie łatwiej, więcej warzyw i owoców. Ja za to mam problem bo w ogóle nie jem nabiału :/ mleka nie lubię, jogurty tez średnio.. jedynie czasem twaróg i dość często ser. Tak się zastanawiam czy w ciąży nie powinno się tego w większych ilościach spożywać?

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też brzuszek już widoczny:) i to nie ciąża spożywcza :D

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 09:52

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiadomo, że w dzisiejszych czasach nie ma idealnego jedzenia, ale nie przesadzajmy, człowiek, jeśli nie je tylko ryżu, tzn nie ma monodiety to sobie pobiera te witaminy, serio :) Z suplementami jest niestety tak, że to bardziej nas psychicznie uspokaja, a czy te witaminy się faktycznie wchłaniają? nie wiem, trzeba by pewnie zrobić poziom każdej.

A że warzywa z biedry nie mają witamin? no też nie przesadzajmy, wszystko jest dziś modyfikowane jakoś i człowiek się do tego też dostosowuje. Zawsze lepsze warzywa z biedry niż mięso, zawsze lepiej nam zrobi przegryźć marchewkę niż zjeść kanapkę z pasztetem ;) Wszyscy się trujemy, ale trujmy się z umiarem ;)

Ja przesadziłam z tym, że nic nie biorę, bo mam kwas foliowy (gin powiedział, że w 2 trym to i tak można odstawić bo co miał zdziałac to już zrobił), jod i vit d i tyle.

A propos brzucha to u mnie jest taka spiczasta górka, nie do pomylenia z ciążą spożywczą ;) I waga mi ruszyła w górę, tzn wróciła do poziomu sprzed ciąćy, bo na początku schudłam....ale też wakacyjne rozpasanie dało o sobie znać...więc muszę się lekko opanować i odstawić te pyszności ;)

Pani Moł lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ