Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Charlutek wrote:A Kaczorka - wozek mega fajny. tez podobaja mi sie te z duzymi kolkami, ale mojemu mezowo srednio, wiec musimy znalezc kompromis
Mój mąż na szczęście w temacie wyprawki jest zielony i się nie wtrąca :p
Dla niego chyba wózek to wózek - byle miał cztery koła i jeździła ten na szczęście mu się podoba.
Też właśnie kminię czy wózek 2w1 czy 3w1.
Samochodu nie mamy, więc teoretycznie fotelik zbędny.
Spacerówka w tym Tako jest wygodna. I podejrzewam, że na kilka miesięcy - dopóki dziecko nie będzie bardziej stabilne - będzie odpowiednia. A później to się okaże czy kupimy taką małą i lekką czy żadną.
Mój brat jak skończył rok i zaczął chodzić to odstawił wózek i nawet nie chciał na niego patrzeć :p wszędzie tylko za rączkę.
Charlutek a lubisz swoją pracę?
Ja do swojej większym uczuciem nie pałam i miałam w nosie co zrobią z moimi sprawami. Czasami trzeba myśleć o sobie a nie o innych. Bo o nas raczej nikt nie pomyśli.
Ja to bym się musiała do fryzjera na jakieś czesanie umówić, bo dwa wesela już za miesiąc. A nie chciałabym jak straszydło wyglądać :pkameelka lubi tę wiadomość
-
różnica cenowa między 2w1 a 3 w 1 to ok. 200-300zł, więc trochę. My mamy fotelik więc jak firma produkuje 2w1 to wystarczy. co do spacerówek to różnie później jest, pamiętam z córą kupowaliśmy osobną, a jak byliśmy raz na wczasach i córa cały czas chciała chodzić na własnych nóżkach a my bujaliśmy się ze spacerówką to poszliśmy do jakiejś sieciówki kupiliśmy najzwyklejszą spacerówkę-parasolkę za jakieś 70-90 zł i była mega na wyjazdy, lekka nie był to "mercedes" ale najbardziej córce i nam podeszła na takie wypady
My w nast tyg. zaczynamy mały remonciknasz pokój "roboczy" zamieniamy powoli w pokój dla dziecka
a pod koniec czerwca po połówkowych chyba zacznę szykować wyprawkę
ależ nie mogę się doczekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 10:04
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Matkobosko Wy już o wózkach
Ja na razie mam plan odgruzowania małej sypialni - zrobił się trochę składzik. Ale chcialąm to zrobić niezależnie od wszystkiego, a teraz będę mieć czas jak pójdę w końcu na zwolnienie. Ale nie będę szaleć od razu z urządzaniem, bo na początek to bez sensu.
Właściwie w ogóle nie myślę o przyszłości w sensie jakichś rzeczy, wózków, itp. Skupiam się na tym, żeby w ogóle było ok wszystko, a o reszcie pomyślę na ostatnią chwilę.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
No właśnie, tak nam mówiła ekspedientka, że ceny na wózkach są za 2w1 a za fotelik trzeba doliczyć 200-300zł, ale czy taki fotelik jest bezpieczny dla dziecka? Moja siostra kupiła ostatnio fotelik z bazą i zapłaciła ponad 900zł. I zaczęłam się zastanawiać czy taki z 3w1 wystarczy czy lepiej kupić droższy i lepszy (o ile jest lepszy?)Syn
-
wichrowe_wzgórza wrote:Matkobosko Wy już o wózkach
Ja na razie mam plan odgruzowania małej sypialni - zrobił się trochę składzik. Ale chcialąm to zrobić niezależnie od wszystkiego, a teraz będę mieć czas jak pójdę w końcu na zwolnienie. Ale nie będę szaleć od razu z urządzaniem, bo na początek to bez sensu.
Właściwie w ogóle nie myślę o przyszłości w sensie jakichś rzeczy, wózków, itp. Skupiam się na tym, żeby w ogóle było ok wszystko, a o reszcie pomyślę na ostatnią chwilę.
U mnie ostatnia chwila to może być wrzesieńaczkolwiek liczę mocno na to, że do października donoszę.
-
Dziewczyny ja nic nie rozumiem z tego co piszecie o tych wózkach
2w1, 3w1 nie ogarniam
Ale jeszcze nie czuję, że mam ochotę się w to zagłębiać. Niemniej jednak jak kupicie jakieś wózki to dawajcie znać jaki model, to sobie zapisze i za jakiś czas do tego wrócę
A dziś jest 8.05, czyli dokładnie pół roku do mojego terminu👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
antonna wrote:Dziewczyny ja nic nie rozumiem z tego co piszecie o tych wózkach
2w1, 3w1 nie ogarniam
Ale jeszcze nie czuję, że mam ochotę się w to zagłębiać. Niemniej jednak jak kupicie jakieś wózki to dawajcie znać jaki model, to sobie zapisze i za jakiś czas do tego wrócę
o to to!9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mi jeszcze nie przyszło do głowy nic kupić, ale większe rzeczy typu np wózek chciałabym sobie wybrać wcześniej, ze 2-3 modele. Ostatnio w moim mieście ktoś sprzedawał wózek który sobie "wybrałam" 3w1 za 700 zł, na zdjęciach wyglądał idealnie, kolor akurat ten mój. Nowy 2w1 kosztuje ok 1600zł więc była super okazja. Sprzedał się dosłownie w kilka minut. Może jeszcze się taka okazja powtórzy to skorzystam
Aasienkaa lubi tę wiadomość
Syn
-
Kaczorka wrote:U mnie ostatnia chwila to może być wrzesień
aczkolwiek liczę mocno na to, że do października donoszę.
jak po połówkowych będzie wszystko ok to zacznę kompletować powoli rzeczy, po pierwsze aby koszty troszkę rozłożyć w czasie a po drugie ostatnio końcem 7 miesiąca ciąży moja córa była już z nami a teraz nie sądzę aby było inaczej. kolejną sprawą jest to że jak będę miała upatrzony wózek to może uda się kupić wózek np. na OLX, te wózki są tak naprawdę mało zużyte, dokładnie to co Katarzynaa mówisz, ten sam wózek można pare stówek taniej kupić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 10:46
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Ja właśnie OLX przejrzałam i takiego jak chcę to nie było.. Był jeden, ale brązowy. A ja chcę granat.
Aasienkaa - ma masz ciążę w tej samej macicy co poprzednio? Bo ponoć przy kolejnej ciąży macica jest już ciut rozciągnięta i są większe szanse, że maluch trochę dłużej posiedzi.
Ciekawa jestem jak ta moja przegroda będzie się zachowywać. Może akurat będzie elastyczna.. -
Hej dziewczyny ja na zwolnieniu lekarskim. Dopadł mnie katar i ból gardła i mam dreszcze i leżę sobie w łóżku. Moja córka przyniosła wirusa z przedszkola wiec akurat wiem skąd u mnie katar. Biorę prenalen i smaruje sie amolem. Mam nadzieje ze pomoże.
Co do wózków to ja mam po córce Maxi cosi mura 4 plus. Mam 3w1. Byłam bardzo zadowolona z wszystkich elementów. Niestety bazy do auta nie kupowałam tylko przypinałam pasami bo baza do maxi cosi kosztuje 400zl i to używana wiec wole sie przemęczyć z pasami. Chyba kupimy drugi fotelik to my mamy 2 samochody i pewnie będziemy jeździć ta męża autem a raz moim a za każdym razem na pewno nie będzie mi sie chciało przekładać.
Łóżeczko mam i resztę rzeczy dla dziewczynki wiec mam nadzieje ze będę mieć druga córkę bo mam mnóstwo ubranek po mojej Oli. Większość w kolorach różowych
Co do rozstępów to nie mam żadnych po pierwszej ciąży smarowałam sie dużo i teraz juz tez sie nacieram rano i wieczorem
Miłego dnia!
-
Dziewczyny mam głupie pytanie . Ponoć w 12 tc łożysko zaczyna pomału funkcjonować. Ale czy sa jakieś objawy wskazujace na to czy tylko na usg da sie to stwierdzic?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Najzwyczajniej w świecie dopadły mnie dziś mdłości.. mam nadzieję, że nie zagoszczą na długo!
I nie mam już siły do pogody. Ponoć maj niewiele będzie się różnił od kwietnia
I o ile wczoraj u mnie było dość ciepło i słonecznie, tak dzisiaj znów jest 6 stopni i pada. Przeszłam się spacerkiem do apteki to tylko mi uszy przewiało.
Czarnulka - ja po 12 tygodniu nie poczułam żadnej różnicy, więc chyba tak po prostu nie jest to zauważalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 13:45
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Dziewczyny mam głupie pytanie . Ponoć w 12 tc łożysko zaczyna pomału funkcjonować. Ale czy sa jakieś objawy wskazujace na to czy tylko na usg da sie to stwierdzic?
Objawamy zewnętrznymi może być ustępowanie dolegliwości pierwszego trymestru - łożysko zaczyna samo podtrzymywać ciążę, przez co jajniki nie muszą już samodzielnie produkować progesteronu. Gdy progesteron spada, objawy są lżejsze lub zanikają. Nie ma jednak na to reguły, zwłaszcza jeśli się suplementuje progesteron luteiną czy duphastonem.moremi, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o wózek to my mamy stary po mojej najstarszej...ma już 7 lat jest kiepski jeśli chodzi o opcje, ale w super stanie technicznym i dobrze wygląda...poza tym wiosną kupimy spacerówkę...póki co kasa, która normalnie poszłaby na wózek będzie przznaczona na badania genetyczne...jak tylko dzieciątko przyjdzie na świat wysyłamy jego krew na badania prywatnie...to w sumie nie jest jakas astronomiczna kwota 1800 zł ...moglibyśmy starać sie o wykonanie badań z urzędu, ale wtedy wyniki byłyby za jakiś rok...bo na NFZ robią w Getyndze...uwaga...za 10tys euro..a w polskim genomedzie będzie nas kosztowało 1800zł...
A jeśli chodzi o wózek to mam jeszcze wózek synka...jest to wózek dla dziecka niepełnosprawnego ale w 100% wygląda jak te niemowlęce...jedynie długość gondolki się różni bo ma 125cmno i ten wózek już taki lepszy (kosztował prawie 6 tys.) tylko nie wiem czy maluszek by mi się w nim nie zgubił
Dziewczyny poza tym ktoś tu już wspomniał...rodzimy w listopadzie...jedne będą częściej wychodziły na spacery bo będą musiały...inne ograniczą sie do jazdy samochodem z maluchem bo zimą będzie zimno...a wiosną już każda zamieni gondolkę na spacerówkę...gdybym teraz miała wybierać wózek to własnie kupiłabym na ten zimowy okres jakąś tanią używaną gondolkę a wiosną wypasioną porządną spacerówkę...ale wiadomo każdy zrobi jak mu najlepiej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 14:22
moremi lubi tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
A my korzystaliśmy z wózka tylko dwa miesiące i oddaliśmy koleżance
Całe szczęście, że kupiliśmy używany. Sporo nosiliśmy w chuście, nosidle (jak usiadł). Bardziej mi to odpowiadało, bo nie musiałam go ubierać w kombinezony itp., a jedynie narzucałam na nas kurtkę. Znosił to o wiele lepiej niż ubieranie do wózka i późniejsze rozbieranie.
Co do fotelika, to nawet bez samochodu warto jakiś posiadać. Przy wypisie ze szpitala wymagany jest fotelik, chyba że mieszka się zaraz obok szpitala i przewiezie się dziecko w wózku. Po drugie - czasami trzeba się udać do specjalisty gdzieś dalej i korzysta się z pomocy koleżanki, czy zamawia taksówkę. Przez te kilka miesięcy nie wierzę, że nie będzie okazji do jazdy samochodem.
Ja jestem jednak za osobnym kupnem porządnego fotelika. To jednak chodzi o bezpieczeństwo dziecka, a nie przewożenie lalki. Oprócz Chicco i maxi cisi są inne firmy i warto poczytać coś na ten temat. Na pewno warto zwrócić uwagę na pieciopunktowe pasy. Jestem też zwolenniczką rwf również w późniejszym okresie i chcemy, by nasze dzieci jak najdłużej jeździły tyłem. Obecny fotelik będzie dla malucha, a do listopada kupimy kolejny do 25/36 kg dla starszaka. Na razie się rozglądamy, ale mamy już swój typ.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
A czy w 12 tyg tez was pobolewaja / bolą brzuchy? ? Bo mnie ostatnio dość czesto boli27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:A czy w 12 tyg tez was pobolewaja / bolą brzuchy? ? Bo mnie ostatnio dość czesto boli-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny