Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny!
Gratuluję dobrych wyników wszelkich testówcieszę się bardzo razem z Wami!
Ktoś pisał o dżinsach ciążowych - jakie modele warto kupić? Te z wielką gumą na brzuch czy węższym pasem pod brzuch?
Ja mam dużo ciuchów oversize i też wiele nie będę dokupować, ale jakieś dżinsy by się przydały bo jadę na zapięciu "na gumkę do włosów".
Odnośnie nosa i dziąseł - czuję nieraz opuchnięty i przytkany nos, teraz trochę odpuściło, ale tak koło 13tc było najgorzej. Nie miałam krwotoków, ale w "katarze" zawsze były pasma krwi.
Dziąsła czuję od około tygodnia i pojawiła się nadwrażliwość w jednym zębie, muszę umówić się do dentysty bo czuję że bobas ze mnie wysysa wapń
Odnośnie drugiego trymestru - czuję się dużo lepiej i mam więcej energii, jestem bardziej optymistycznie nastawiona do życia. Mąż ma teraz trudny czas i na szczęście mam siłę aby go wspierać.
Dziewczyny mogę tu wrzucić prywatę? Ciułam sobie teraz na wyprawkę dla bobasa (jak chyba każda z nas)
Po godzinach jestem grafikiem i projektuję np. kartki okolicznościowe, zaproszenia, ilustracje. Jeśli któraś z Was by potrzebowała to piszcie śmiało
-
podbijam temat ciuchów i ubrań. Mam sporo bluzek luźnych więc z tym nie będzie problemu. A co do spodni. Wyciągnęłam swoje stare ciążowe. I kurcze blade. Są jeszcze dużo za duże. Mam takie z dużym pasem na brzuch. Potrzebuje na gwałt jakiś spodni bo zostały mi jedne, które się jeszcze do czegoś nadają. Holibka zaintrygowały mnie spodnie z węższym pasem, o których piszesz. Gdzie można je kupić?
-
My na wyprawkę nie zbieramy, choć też i nie spłukujemy się do końca, więc do sierpnia się powinno coś uzbierać
Bo dopiero wtedy mam zamiar zacząć cokolwiek gromadzić.
Tylko ubranka będę miała szybciej, bo już nam szwagier ma wysłać paczkęAle z braku miejsca na takie gadżety do wakacji będziemy je trzymać u teściów.
Spodnie sobie kupię po wizycie w przyszłym tygodniuBo ja już nie mam żadnych i tylko w leginsach chodzę ostatnio..
W ogóle mam wrażenie, że ja wszystko zostawiam na "po następnej wizycie".
A w ogóle macie czasami wrażenie jakby Was coś smyrało od środka??
Bo teoretycznie ruchy od 16 tygodnia powinno się czuć, ale ja od kilku dni czuję takie puknięcia. Bardzo delikatne i tylko jak leżę na plecach. No i bardzo rzadko - raczej pojedyncze.
I tak sobie kminię czy przez to, że mam tą przegrodę to mogę czuć coś szybciej?? -
Ja kupiłam sobie jeansy w H&M, takie z gumką na cały brzuszek. Niestety od dobrych dwóch tygodni wszystkie moje jeansy są za ciasne, praktycznie żadnych już nie dopnę. A po co bąbelka gnieść... Do tej pory zakładałam legginsy, ale nie bardzo lubię nosić getry zamiast spodni, w jeansach od razu czuję się lepiej i ładniej
Mój brzuch zaczął się uwidaczniać w okolicy świąt, a teraz jest już na tyle duży, że nie da się go nie zauważyć. Muszę przyznać że to naprawdę cudny widok
Dodam jeszcze, że dużo jeżdżę samochodem, w sensie za kierownicą i takie spodnie lub getry typowo ciążowe to zbawienie - nic nie gniecie, nie wciska się w brzuch, jest naprawdę swobodnie i wygodnie.Syn
-
...ale wam fajnie że już myślicie o jakiś przyjemnych rzeczach, jak ciuchy i zakupy.
Mnie zupełnie to nie w głowieja żyję metodą małych kroczków, - w tej chwili myślę tylko o tym jak przetrwać do 17:00 w robocie (jeszcze tylko 5 godzin...) potem będzie następny cel - dotrzeć do domu i się na nikogo w pociągu nie zrzygać ;P no i tak, kroczek za kroczkiem, a codziennie mam nadzieję na to "teraz będzie już lepiej", które jakoś nie nadchodzi.
Ponieważ nie bardzo mogłam spać w nocy, oglądałam po raz drugi "Wołyń" i naszły mnie przemyślenia, że w tamtych czasach (nawet pomijając to piekło na ziemi , które ci ludzie wtedy przeżyli, czyli wojnę i raz ruskich raz niemców, a na koniec ukraińskich banderowców), ja z moim zdrowiem, bez antybiotyków, nie dożyłabym 3 roku życia, a o donoszeniu ciąży i przetrwaniu porodu to w ogóle nawet nie miałabym co marzyć. Tamci ludzie to jednak byli niesamowicie silni...
-
Ja tez ciagle odkładam zakupy na po następnej wizycie. Ale obiecałam sobie, ze jak po prenatalnych będzie Ok to idę sobie sprawić spodnie i może coś jeszcze. Kurcze, dlaczego ma być niedobrze? Po co to ciagle zwątpienie, ehhh...
A adapter do pasów to od kiedy się go stosuje? -
Paulina099 wrote:Ja tez ciagle odkładam zakupy na po następnej wizycie. Ale obiecałam sobie, ze jak po prenatalnych będzie Ok to idę sobie sprawić spodnie i może coś jeszcze. Kurcze, dlaczego ma być niedobrze? Po co to ciagle zwątpienie, ehhh...
A adapter do pasów to od kiedy się go stosuje?
No ja najpierw do 10 tyg. Później do prenatalnychTeraz do najbliższej wizyty
Ale u mnie to wszystko jest przez tą budowę macicy. Lubi płatać psikusy. Więc ja pewnie w pełni odsapnę dopiero w 3 trymestrze
A w ogóle to druga broda mi się robi -
Dziewczyny sorka ze Wam sie wcisne tu ale wy wiecie juz lepiej - poniewaz zaczelo mi sie noewygodnie spac - brzucha nie ma jeszcze ale cos zaczyna byc nie tak. Czesto boli kregoslup itep chce kupic poduche ciążową. Zastanawoam sie nad J z supermami i nad C z motherhooda. Doradzicie cos?
-
mycha91 wrote:Dziewczyny sorka ze Wam sie wcisne tu ale wy wiecie juz lepiej - poniewaz zaczelo mi sie noewygodnie spac - brzucha nie ma jeszcze ale cos zaczyna byc nie tak. Czesto boli kregoslup itep chce kupic poduche ciążową. Zastanawoam sie nad J z supermami i nad C z motherhooda. Doradzicie cos?
Odnośnie poduch to i ja sie podpinam, tym bardziej że są różne ceny. Na allegro ostatnio znalazłam za około 100zł zestaw: poducha, poduszka do karmienia i materacyk. Wydał mi się podejrzanie tani, ale jednak kusi, macie jakieś doświadczenia z tym zestawem?
-
mycha91 wrote:Dziewczyny sorka ze Wam sie wcisne tu ale wy wiecie juz lepiej - poniewaz zaczelo mi sie noewygodnie spac - brzucha nie ma jeszcze ale cos zaczyna byc nie tak. Czesto boli kregoslup itep chce kupic poduche ciążową. Zastanawoam sie nad J z supermami i nad C z motherhooda. Doradzicie cos?
Mam C z supermami i nie narzekamPierwszej nocy było trochę nieswojo. Ale teraz poducha trochę się wyrobiła i nie krępuje za bardzo ruchów. Dobrze śpi się zarówno na lewym boku z wypustką między nogami, jak i na prawym boku - z nogami zarzuconymi na poduchę. Na upartego da się też spać na plecach
Plus jest taki, że nie boli mnie ani krzyż ani kręgosłup szyjny
Kwestia kształtu jest chyba taka, że w C śpisz z głową na niej. A przy J musisz mieć dodatkową poduszkę pod głowę.
-
Kaczorka, ja czuje smyranie od wczoraj, wcześniej ciagle po jelitach mi jeździło wiec nie miałam jak poczuć.
Wczoraj kupiłam sobie kolejne leginsy ciążowe plus koszule która mi sie bardzo podobała w hm także bardzo zadowolona jestem. Od wczoraj także czuje skurcze macicy, myśle ze z ta ciaza bedą podobne przeboje jak z poprzednia -
pako_mrrr wrote:...ale wam fajnie że już myślicie o jakiś przyjemnych rzeczach, jak ciuchy i zakupy.
Mnie zupełnie to nie w głowieja żyję metodą małych kroczków, - w tej chwili myślę tylko o tym jak przetrwać do 17:00 w robocie (jeszcze tylko 5 godzin...) potem będzie następny cel - dotrzeć do domu i się na nikogo w pociągu nie zrzygać ;P no i tak, kroczek za kroczkiem, a codziennie mam nadzieję na to "teraz będzie już lepiej", które jakoś nie nadchodzi.
Ponieważ nie bardzo mogłam spać w nocy, oglądałam po raz drugi "Wołyń" i naszły mnie przemyślenia, że w tamtych czasach (nawet pomijając to piekło na ziemi , które ci ludzie wtedy przeżyli, czyli wojnę i raz ruskich raz niemców, a na koniec ukraińskich banderowców), ja z moim zdrowiem, bez antybiotyków, nie dożyłabym 3 roku życia, a o donoszeniu ciąży i przetrwaniu porodu to w ogóle nawet nie miałabym co marzyć. Tamci ludzie to jednak byli niesamowicie silni...
Dziś w nocy naszły mnie podobne myśli ;] Jakoś myślałam o wojnie, głodzie, harówce... Kosmos. Poczułam się...miękka ;]9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Dziewczyny ja już po usg maluchy żyją. Pomierzył tylko jednego i jest na 12t0d . 5.34cm
Ale za to włączył na głośnik żebym posłuchała serduszka biją slicznie. Jestem szczęśliwa że udało mi się z tego wyjść jakoś bo szanse były naprawdę bardzo małe. Krwotok dwa dni był mega obfity . Ale mi się po szczesciło że akurat znalazło sobie inne ujście bo gdyby choć trochę się przesunęło to całe jajo płodowe by odkleiło i musiałabym się pożegnać z moimi maluszkami . Dziś wychodzę do domuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 13:05
wichrowe_wzgórza, Kaczorka, Rysiowa, agagaga, Asia_89, ania1985, antonna, Sunshine_111, Blondik, ASSA, KasiaHaBe, annggela, Jooozefka, madzialenka84, dianna, Karola - mama Julci i ... ?, Invis, Charlutek, moremi lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
wichrowe_wzgórza wrote:Dziś w nocy naszły mnie podobne myśli ;] Jakoś myślałam o wojnie, głodzie, harówce... Kosmos. Poczułam się...miękka ;]
Mi się ostatnio śniło, że widziałam jak bomba rakietowa leci nad moimi domem i spada całkiem niedaleko.. A później widziałam tumany kurzu i elementy otoczenia lecące w moją stronę.
I dwie noce pod rząd śniło mi się, że się szykowałam do ponownego ślubu z moim mężemAle ciągle coś na przeszkadzało.
zasami to chyba wolałabym, żeby jednak nic mi się nie śniło
Czarnulka - i oby tak dalejCo najmniej do października
-
Czarnulko świetne wieści!
Co do spodni. Ja mam takie z szerokim pasem, zakupione w HM. Baaardzo wygodne. Jeszcze ich co prawda nie wyciągnęłam, bo mój brzuch na ten pas jest jeszcze za mały. Noszę teraz takie z wysokim stanem i też są wygodne. Kupiłam je jeszcze przed ciążą w Sinsay'u i były w pasie za luźne - teraz są idealne. Także może na małe brzuszki lepiej kupić z wysokim stanem niż te co się nosi pod brzuchem.czarnulka24 lubi tę wiadomość