Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama2kituszek wrote:Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wczorajsze urodzinowe życzenia:) Zrobiło mi się bardzo milo!
34 wiosny za mną
Dziś dostałam najwspanialszy choć spóźniony prezent urodzinowy! Byłam jakaś smutna od rana, dopadły mnie jakieś smutne myśli i wspomnienia, kilka łez polecialo i tak leżąc bezczynnie na kanapie odezwał się Maluch! Jestem na 100% pewna, że to jego pukania, nie można tego z niczym pomylić
Przyłożyłam rękę i czułam raz w jednym, raz w drugim miejscu, jakby się odbijał niczym mała piłeczka:) Nie spodziewałam się, no bo to łożysko mam na przedniej ścianie więc nasłuchiwanie sobie odpuściłam. A jednak! Bardzo sie ucieszyłam:) Jestem spokojniejsza:)
F
Widzę, że w tym samym dniu jesteśmyAle ja się jeszcze naczekam zapewne, to pierwsza ciąża w której tak daleko zaszłam
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Agagaga, jest jakaś teoria z wystającym pępkiem odnośnie płci:p Mnie wyskoczył dopiero na samym koncu pierwszej ciąży, a Tobie już teraz, to pewnie brzusio spory:)
U mnie chyba ciąża spożywcza, wieczorem duży brzuszek, taki 4-5 msc, a po porannej toalecie mały pimpek:)
Wichrowe Wzgórza, w pierwszej poczułam dopiero w 18 tc. Myślę, że teraz to kwestia, że to kolejna, może też to, że chyba mam mięsnie rozjechane:p, i to, że jestem bardzo szczupla. Sama nie wiem? Ale kto wie, może też lada dzień poczujesz!! Szukaj bardzo nisko:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 14:54
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
co do jedzenia strasznie mnie odrzuciło od warzyw, nigdy jakoś specjalnie nie pałałam miłością do nich, ale teraz na siłę czasem coś jem. owoce podobnie. ostatnio mam faze na ser biały:D mniammmmcóra 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Dziewczyny, które używają detektora Angel Sound - udało Wam się nagrać na komputer dźwięk? Ja próbuję już długo i nic (na razie ćwiczę nagrywanie dźwięku własnego serca
). Ustawienia programu do rejestracji dźwięku na komputerze są ok, a zastanawiam się, czy ten cały kabel do nagrywania dobrze działa i czy dobrze go używam
-
Paulina099 wrote:Akurat DHA ma udowodnione działanie.
U nas zima, śnieg sypie
To znacz co? Ze moje dziecko bedzie glupsze bo nie biore DHA;)?
Ja nigdy nie slyszalam o tym, zeby jakies dziecko mialo problemy bo matka nie brala witamin....No chyba ze mowimy o dzieciach z Afryki gdzie ludzie sa niedozywieni. -
PsotkaKotka wrote:To znacz co? Ze moje dziecko bedzie glupsze bo nie biore DHA;)?
Ja nigdy nie slyszalam o tym, zeby jakies dziecko mialo problemy bo matka nie brala witamin....No chyba ze mowimy o dzieciach z Afryki gdzie ludzie sa niedozywieni.poza tym... jeszcze się odniosę do drugiego zdania: być może "nie słyszałaś", ale czy są jakieś badania na ten temat?
Jeśli nie, to nie ma co się rozwodzic. To stwierdzenie wydaje mi się nie na miejscu. Nigdy nie wiadomo, z czego biorą się u różnych dzieci, różne problemy.
Robią się czasem niepotrzebne kwasy na forum, zastanawiam się... po co.
Zuza91 ja nagralam bez problemu dźwięk serduszka bezpośrednio na telefon, nie było z tym problemów. Na komputerze nie próbowałam ale...może wkładasz kabelek w złe wejście w komputerze?
Mama2kituszek gratuluję, pierwsze ruchy na naszym wątku wylapane!mi Belly pokazało, ze od tego tygodnia moge już poczuć ruchy. Póki co nie czuję, zbyt dobrze rozróżniam jelita od ruchów dziecka, ale gdybym była pierworódką, pomyslalabym że to to
w pierwszej ciąży ruchy poczułam w 16/tyg i do dziś pamiętam ten moment
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 16:44
-
Hej Dziewczyny
znowu niechcący wywołałam burzę z tymi suplementami.
Każda z nas ma swoje przekonania i to bardzo dobrzeJa jestem zdania, że trzeba słuchać lekarza, ale do pewnego stopnia
nasze matczyne serca i głowy raczej dobrze nam podpowiadają co dla naszego dziecka będzie najlepsze. Może dla jednych to suplement, a dla innych witaminy w postaci naturalnej?
moremi https://www.zalando.pl/new-look-maternity-anna-jeansy-slim-fit-navy-n0b29a00f-k11.html tylko ja zamówiłam jasne bo był jeszcze rozmiar 42, mam nadzieję że nie okaże się na mnie za duży, dżinsy już czekają w domu.
xaxa a zobacz skład femibionu, chyba w nim właśnie widziałam tę mety cośtam postać folianów, ale może to o coś innego chodzi?
mietata są takie ciążowo-pociążowe kurtki z wstawką na środku, do której ładujesz zachustowanego bobasa
Kaczorka też mam termofor z pestek wiśni i go uwielbiam, niestety nie mam już mikrofali i ostatnio nie używam bo nie mam w czym podgrzać, a piekarnik mam jakiś turystyczny i bałabym się tam wsadzić termofor
Odnośnie żywienia i suplementów - ja te ciążowe biorę bo z tego co się orientuję nie szkodzą, a mogą pomóc uzupełnić niedobory. Dietę mam taką, że jem to na co mam smaka, od zawsze, i póki co dobrze na tym wychodzę, choć z lekką nadwagą. Ale wyniki super. Dojadam jeszcze czasem magnez bo powieka mi nieraz drga.
Ostatnio mam fazę na sałatę ze śmietaną i rzodkiewkąmogę zjeść główkę na raz. A wczoraj jadłam to na kolację, zagryzając wędzoną rybą. Pychota
Chusty i nosidła - jestem zielona w temacie ale mam koleżankę, która jest doradcą chustonoszenia i chyba jej się poradzę w tej sprawie jak już bobas się urodzi. Wśród moich koleżanek każda która używała chusty nie żałuje. Ale fakt, na pewno trzeba na początku dobrze zgłębić temat wiązania aby dziecku i sobie krzywdy nie zrobić.
moremi lubi tę wiadomość
-
Co do nosidełka to ja polecam babybjorn. Dla mnie rewelacja używałam mniej więcej od 3mc. Ważne aby nosidełko miało pas biodrowy aby nie obciążać pleców. Ja jak nosiłam to była to dla mnie przyjemność dla dziecka rownież. Mam taki model ze jak dzidziuś malutki to wsadza sie go brzuszkiem do brzuszka a pózniej wsadzałam odwrotnie przodem do świata. Chustę oczywiście tez mam ale ani razu jej nie użyłam bo nie umiałam tego motać a większość czasu byłam sama z dzieckiem a nosidło na 2-3 kliki i gotowe. Także ja polecam ale wiadomo każdemu co innego odpowiada
-
Invis wrote:Ej no bez przesady, czy Paulina gdzieś tak napisała?
poza tym... jeszcze się odniosę do drugiego zdania: być może "nie słyszałaś", ale czy są jakieś badania na ten temat?
Jeśli nie, to nie ma co się rozwodzic. To stwierdzenie wydaje mi się nie na miejscu. Nigdy nie wiadomo, z czego biorą się u różnych dzieci, różne problemy.
Robią się czasem niepotrzebne kwasy na forum, zastanawiam się... po co.
Zuza91 ja nagralam bez problemu dźwięk serduszka bezpośrednio na telefon, nie było z tym problemów. Na komputerze nie próbowałam ale...może wkładasz kabelek w złe wejście w komputerze?
Mama2kituszek gratuluję, pierwsze ruchy na naszym wątku wylapane!mi Belly pokazało, ze od tego tygodnia moge już poczuć ruchy. Póki co nie czuję, zbyt dobrze rozróżniam jelita od ruchów dziecka, ale gdybym była pierworódką, pomyslalabym że to to
w pierwszej ciąży ruchy poczułam w 16/tyg i do dziś pamiętam ten moment
Na telefon nawet lepiej! Jakiej aplikacji użyłaś do nagrywania? Może mnie też się uda
A wtyczkę wkładam w dobre gniazdo - nawet na wszelki wypadek wypróbowałam wszystkie możliwe gniazda -
PsotkaKotka wrote:To znacz co? Ze moje dziecko bedzie glupsze bo nie biore DHA;)?
Ja nigdy nie slyszalam o tym, zeby jakies dziecko mialo problemy bo matka nie brala witamin....No chyba ze mowimy o dzieciach z Afryki gdzie ludzie sa niedozywieni.
Może najpierw poczytaj, a później się ustosunkuj. Tak, patola też nie bierze witamin, chleje a rodzą się zdrowe dzieci.
http://www.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/kwas-dha-w-ciazy-wszystko-co-powinnas-o-nim-wiedziec,538_7652.html
Ja zdecydowałam się go brać ze względu na to, że udowodniono, że wpływ DHA zapobiega przedwczesnemu porodowi.
Tak jak już zostało tu powiedziane, to jest każdego indywidualna decyzja.
moremi, antonna lubią tę wiadomość
-
K@sia wrote:Co do nosidełka to ja polecam babybjorn. Dla mnie rewelacja używałam mniej więcej od 3mc. Ważne aby nosidełko miało pas biodrowy aby nie obciążać pleców. Ja jak nosiłam to była to dla mnie przyjemność dla dziecka rownież. Mam taki model ze jak dzidziuś malutki to wsadza sie go brzuszkiem do brzuszka a pózniej wsadzałam odwrotnie przodem do świata. Chustę oczywiście tez mam ale ani razu jej nie użyłam bo nie umiałam tego motać a większość czasu byłam sama z dzieckiem a nosidło na 2-3 kliki i gotowe. Także ja polecam ale wiadomo każdemu co innego odpowiada
Blondik lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Zuza91 wrote:Dziewczyny, które używają detektora Angel Sound - udało Wam się nagrać na komputer dźwięk? Ja próbuję już długo i nic (na razie ćwiczę nagrywanie dźwięku własnego serca
). Ustawienia programu do rejestracji dźwięku na komputerze są ok, a zastanawiam się, czy ten cały kabel do nagrywania dobrze działa i czy dobrze go używam
Tak od czasu do czasu was podczytuje i widzę, że korzystacie z tego detektora. Po co właściwie, pytam bo nie wiem i może coś mnie ważnego omija i powinnam zakupić -
nick nieaktualnyU nas chusta (pożyczona), w ogole sie nie sprawdziła , ja sie jakos nie umiałam tym omotać, i nie ułatwiała mi życia. Nosidło już bardziej choć za późno je odkryliśmy.
Invis usg tzw"połówkowe"- na 14.06, proszę o wpisanieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 18:05
-
Moremi a miałaś babybjorn? Tak jak juz pisałam jest to nosidło dostosowane do noszenia przodem do świata i wsadzałam tak mniej więcej od 8 mc. Mi to odpowiadało - dziecku tez uwielbiało tak spacerować. Ale każdemu odpowiada co innego
nie namawiam tylko dziele sie moim doświadczeniem. Aha i wcale nie jest sztywne to nosidło
-
nick nieaktualny
-
K@sia wrote:Moremi a miałaś babybjorn? Tak jak juz pisałam jest to nosidło dostosowane do noszenia przodem do świata i wsadzałam tak mniej więcej od 8 mc. Mi to odpowiadało - dziecku tez uwielbiało tak spacerować. Ale każdemu odpowiada co innego
nie namawiam tylko dziele sie moim doświadczeniem. Aha i wcale nie jest sztywne to nosidło
Tak jak napisałam - prawie każdy producent poleca nosidełka od urodzenia i reklamuje je jako ergonomiczne, ale zgodnie z zaleceniami fizjoterapeutow - żadne się do tego nie nadaje. Nawet Tula. Jeszcze raz polecam blog dwie siostry prowadzony przez fizjoterapeutę. Tam jest wszystko wyjaśnione.Blondik lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Przepraszam, pomyliłam nazwy. Tu jest link i artykuł dlaczego m.in. nie nosimy przodem w nosidle (na rękach można).
http://dwiecorki.blogspot.com/2015/12/dlaczego-nie-nosimy-dzieci-przodem-do.html-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!