X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj na żywo widziałam wózek, który chcę dla swojego bobasa - zakochałam się :) jest dużo piękniejszy niż na zdjęciu :D nie wiem czy nie za ładny jak na tą moją szczecińską wieś :p

Pani Moł, Mama2kituszek lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coccolino wrote:
    Tak od czasu do czasu was podczytuje i widzę, że korzystacie z tego detektora. Po co właściwie, pytam bo nie wiem i może coś mnie ważnego omija i powinnam zakupić ;-)

Ja kupiłam, bo chciałam na pamiątkę nagrać serduszko i wysłać też nagranie rodzinie :) Ale niestety jak do tej pory ani na komputer, ani na telefon nie udało mi się nic nagrać :(

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powiedzcie mi to usg połówkowe wykonuje lekarz prowadzący ciążę czy też trzeba iść prywatnie do lekarza z odpowiednim certyfikatem jak przy usg 1-wszego trymestru?

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Dziewczyny, a powiedzcie mi to usg połówkowe wykonuje lekarz prowadzący ciążę czy też trzeba iść prywatnie do lekarza z odpowiednim certyfikatem jak przy usg 1-wszego trymestru?

Mi w pierwszej ciąży usg połówkowe robił lekarz prowadzący

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:

No ja idę w to samo miejsce gdzie robiłam USG prenatalne :)
    Mam na wyniku napisane, że na połówkowe powinnam się zgłosić po 16.06.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi wybacz ale Babybjorn raczej w rankingach jest na szczycie wiec nie zgadzam sie z Tobą a opinii raczej nie czytam to to jak ze wszystkim każda rzecz w internecie ma zwolenników i przeciwników, mi to nosidełko bardzo odpowiadało i będę go dalej używać ;) a jeśli masz ochotę używać chusty to Ok;) każdy woli co innego :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    ja idę do lekarza u którego robiłam prenatalne, on ma certyfikat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 19:50

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A ja dzisiaj na żywo widziałam wózek, który chcę dla swojego bobasa - zakochałam się :) jest dużo piękniejszy niż na zdjęciu :D nie wiem czy nie za ładny jak na tą moją szczecińską wieś :p

hej a co to za cudo bo coś mi musiało wcześniej umknąć jak zapewne pisałaś nazwe ;(

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    hej a co to za cudo bo coś mi musiało wcześniej umknąć jak zapewne pisałaś nazwe ;(

Tako Dalga Classic - granatowy :)

A w ogóle przeszłam się dziś po działach dziecięcych, bo koleżanka szukała kapcie dla córki. I stwierdzam, że ogłupieć można od ilości asortymentu! :p
    Ja to chyba bez listy nie wejdę do żadnego sklepu.. lepiej nie ryzykować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 20:08

Aasienkaa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A w ogóle przeszłam się dziś po działach dziecięcych, bo koleżanka szukała kapcie dla córki. I stwierdzam, że ogłupieć można od ilości asortymentu! :p
    Ja to chyba bez listy nie wejdę do żadnego sklepu.. lepiej nie ryzykować ;)

o tak... bez listy można zgłupieć :D ja postanowiłam sporządzić listę i rozsądnie podejść do tematu. Jest kilka rzeczy które koniecznie trzeba kupić ale są też takie bez których spokojnie można się obyć. A kaska ucieka, bo rzeczy dla dzieci są mega drogie.

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Moremi wybacz ale Babybjorn raczej w rankingach jest na szczycie wiec nie zgadzam sie z Tobą a opinii raczej nie czytam to to jak ze wszystkim każda rzecz w internecie ma zwolenników i przeciwników, mi to nosidełko bardzo odpowiadało i będę go dalej używać ;) a jeśli masz ochotę używać chusty to Ok;) każdy woli co innego :)
    Nie w tym rzecz. I jasne że to ty decydujesz co zrobisz, ale warto jednak poczytać i się doszkolić.
    Nie mówię o rankingach, a o lekarzach. No i opinie jednak chyba czytasz, ale tylko te, które potwierdzają, że jest twoja racja. Jeżeli cię to nie przekonuje, to pasuję. I zdaję sobie sprawę, że chusta nie jest dla każdego. Jednak wisiadlo nie powinno być dla nikogo. I na pewno nie będę polecać babybjorna, stokke (wisiadelko, bo krzesełka są super) i chicco (również wisiadelko).

Blondik lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • annggela Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez używałam bebybjorna od 3 miesiąca i powiem ze nie wyobrażam sobie podróżować z dzieckiem samolotem bez tego nosidełka.
    Pochwale sie, od paru dni czuje bulgotanie ale od wczoraj jakby rybka mi pływała tzn czuje jak sie obija hehe.

Co do witamin to biorę kwas foliowy i wit D bo mam spory niedobór . Zobaczymy co lekarz w Pl powie

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie w tym rzecz. I jasne że to ty decydujesz co zrobisz, ale warto jednak poczytać i się doszkolić.
    Nie mówię o rankingach, a o lekarzach. No i opinie jednak chyba czytasz, ale tylko te, które potwierdzają, że jest twoja racja. Jeżeli cię to nie przekonuje, to pasuję. I zdaję sobie sprawę, że chusta nie jest dla każdego. Jednak wisiadlo nie powinno być dla nikogo. I na pewno nie będę polecać babybjorna, stokke (wisiadelko, bo krzesełka są super) i chicco (również wisiadelko).

Ja nie chciałam żeby ktokolwiek mnie przekonywał. Mi odpowiada, nie neguje absolutnie wyborów innych osób bo to co jest dobre dla innych nie
    Musi być dobre dla mnie. Koniec kropka. Koniec dyskusji :)

Kaczorka, Aasienkaa lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka bardzo ładny ten wózek co wybrałaś a bierzesz tylko wersje z gondola czy 2 w 1?
    Na wsi mieszkasz? Ja mieszkam w małym miasteczku ale w dzielnicy oddalonej od centrum i to tez taka osobna wioska w mieście :) nie wiem jak ogólnie bywa ale u mnie na moim osiedlu to tak jest jak w "Zlotopolskich" wszystko wszyscy wiedza na każdy temat, plotki starych bab które siedzą przed domami i nie raz można sie ciekawych rzeczy dowiedzieć :) mnie to i tak wszyscy znają w całym mieście ze względu na moja prace.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 09:52

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Kaczorka bardzo ładny ten wózek co wybrałaś a bierzesz tylko wersje z gondola czy 2 w 1?
    Na wsi mieszkasz? Ja mieszkam w małym miasteczku ale w dzielnicy oddalonej od centrum i to tez taka osobna wioska w mieście :) nie wiem jak ogólnie bywa ale u mnie na moim osiedlu to tak jest jak w "Zlotopolskich" wszystko wszyscy wiedza na każdy temat, plotki starych bab które siedzą przed domami i nie raz można sie ciekawych rzeczy dowiedzieć :) mnie to i tak wszyscy znają w całym mieście ze względu na moja prace.

Nie no mieszkam w Szczecinie :p Ale na obrzeżach, więc prawie jak na wsi ;)
    Teraz u nas już jest więcej prywatności, bo są nowi ludzie, większość siedzi w domach. Ale jeszcze z 15 lat temu to Internet nie był potrzebny - wystarczyło wyjść z domu i już człowiek wszystko wiedział :p

Asia - wózek ma jedną wadę - jest ciężki! Ale sterowny :) i idealny na nierówności. I do tego śliczny :p zdecydowanie bardziej niż na zdjęciu!

Kupić zamierzam 2w1.

Asia_89 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Na telefon nawet lepiej! Jakiej aplikacji użyłaś do nagrywania? Może mnie też się uda :)
    A wtyczkę wkładam w dobre gniazdo - nawet na wszelki wypadek wypróbowałam wszystkie możliwe gniazda :P

Ja włączam taką najzwyklejszą aplikację która była już w systemie telefonu, konkretnie "Rejestrator". Podejrzewam, że każdy tel ma :) Po prostu znajduję tętno, podłączam kabelek, włączam Rejestrator - start i zaczynam nagrywanie :)
    coccolino wrote:
    Tak od czasu do czasu was podczytuje i widzę, że korzystacie z tego detektora. Po co właściwie, pytam bo nie wiem i może coś mnie ważnego omija i powinnam zakupić ;-)

Ja osobiście używam aby ukoić swe skołotane nerwy :P A tak na serio, żeby posłuchać co jakiś czas, czy serduszko bije i czy dzidziuś żyje, ma się dobrze.
    Katarzynaa wrote:

Ja połówkowe będę wykonywać w tym samym miejscu co prenatalne (należy mi się skierowanie, bezpłatnie w tej przychodni), ale moja lekarka prowadząca ciążę mówiła że około 21 będziemy robić dokładne USG tzw. połówkowe (u niej- ona nie wie, że robię usg również w innych miejscach, u innych lekarzy) więc chyba taki prowadzący może :) Ale nie chciałabym wprowadzać w błąd, bo pewności że ona nie ma jakiegoś certyfikatu, to nie mam.

Kaczorka wózek nawet ładny, ale całkiem nie moje klimaty- obczaiłam go sobie na allegro :D Ja się czaję na X-landera X-pulse, Cybex Balios M lub Jane Muum... no może jeszcze coś wynajdę :P W każdym razie w bardziej nowoczesne i lekkie, bo ten Tako taki klasyczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 22:32

Zuza91 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Może najpierw poczytaj, a później się ustosunkuj. Tak, patola też nie bierze witamin, chleje a rodzą się zdrowe dzieci.

http://www.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/kwas-dha-w-ciazy-wszystko-co-powinnas-o-nim-wiedziec,538_7652.html

Ja zdecydowałam się go brać ze względu na to, że udowodniono, że wpływ DHA zapobiega przedwczesnemu porodowi.
    Tak jak już zostało tu powiedziane, to jest każdego indywidualna decyzja.

To moze lepiej ty poczytaj ;D

mjakmama to raczej nie jest zbyt pewne/aktualne zrodlo informacji naukowych.

"DHA during pregnancy does not appear to improve cognitive outcomes for children, study indicates"

Although there are recommendations for pregnant women to increase their intake of the omega-3 fatty acid docosahexaenoic acid (DHA) to improve fetal brain development, a randomized trial finds that prenatal DHA supplementation did not result in improved cognitive, problem-solving or language abilities for children at four years of age.

cytat z pracy: "Our data indicate that prenatal DHA supplementation does not influence objective assessments of cognition, language, and executive function at preschool age despite fewer preterm children in the DHA group, which was expected with the DHA intervention.1" 2014

Badanych bylo 646 dzieci. spora proba. Pani ktora w 2003 roku znalazla zwiazek DHA z inteligencja przebadala, uwaga.. 76 dzieci....a roznica na moje oko powalajace nie byla bo IQ roznilo sie o uwaga... 4 punkty i to pewnei jeszcze plus minus iles! (106 i 102...)

Tak wiec tego....dowodow na poprawe inteligencji u dzieci po DHA raczej nie ma.

No ale biezcie sobie na zdrowie :). Moze nie zaszkodzi (bo badania tez rozne rzczy wykazuja) a moze pomoze (sumienie uspokojone ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 22:46

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka no ładny ten wózek :) podoba mi się gondola. Ja szukam z podobną gondola ale na amortyzatorach i lekkiego. Mieszkam pod miastem i u mnie to asfalt byle jaki a z domu 300 m wyboistej szutrowej.
    Ten x lander mocno polecany (choć niewiem czemu taki sławny) ale gondola mi się nie podoba i brak amortyzatorów na stelażu. W zależności od finansów będę planować cenę wózka. Jak będzie krucho to x lander używane można już za 500 zł kupic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 22:55

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Invis Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Kaczorka no ładny ten wózek :) podoba mi się gondola. Ja szukam z podobną gondola ale na amortyzatorach i lekkiego. Mieszkam pod miastem i u mnie to asfalt byle jaki a z domu 300 m wyboistej szutrowej.
    Ten x lander mocno polecany (choć niewiem czemu taki sławny) ale gondola mi się nie podoba i brak amortyzatorów na stelażu. W zależności od finansów będę planować cenę wózka. Jak będzie krucho to x lander używane można już za 500 zł kupic

Xlandera w dobrym stanie raczej nie kupisz za 500zł, chyba że samą gondole :P
    I po co rozważać kupno czegoś, co Ci się nie podoba i nie wydaje się dobre? Myślę że taniej niż używanego xlandera kupisz używane Tako które Ci się podoba, ponieważ X-landery rocznika 2016/2017 tanie nie są.

Wygląd tego wózka właśnie mnie wziął najbardziej, poza tym mialam okazję go przetestować i jego "amortyzacja" której rzekomo nie ma, jak dla mnie jest satysfakcjonująca.

Mi się najbardziej podobaja wlaśnie typy wózków jakie wymieniłam. Wolę proste, skromne, nowoczesne. Okrojone wersje tych dużych wózków, że tak powiem :p

Btw. Zastanawialam się jeszcze nad Xlanderem XMove ale z niego z kolei nie podoba mi się...spacerówka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 23:33

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ