X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    IZA92, szaaaaragi, uwielbiam!

najlepsze risotto z zielonym pesto i dodajesz szparagi, można umrzeć z rozkoszy (robisz bulion, potem normalnie przygotowujesz risotto, pod koniec dodajesz podgotowane szparagi pokronone na małe kawałki, i 2 łyzeczki pesto zielonego, trochę parmezanu)

podgotowujesz szparagi, potem wrzucasz na patelnię na masełko z migdałami

zawijasz szparagi w szynkę parmeńską, posypujesz parmezanem i do piekarnika na 200 stopni na 10 minut

omlet można ze szparagami zrobić, kaszę bulgur z pesto i szparagami, zupę krem, milion opcji :)

ps. ziemniaki mi do tego kompletnie nie pasują.....

To zielone peso to masz na mysli to z bazylii???

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mietata, Pani Moł, PsotkaKotka! Ratujecie mi życie! :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek u mnie na genetycznym usg lekarz nic nie prognozował, powiedział że na to za wcześnie.
    Za to wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały, że będzie chłopak: chiński horoskop, przeczucia moje i męża, moje smaki kwaśno-słone i bananowe. W ogóle wszyscy naokoło mówili, że pewnie będzie chłopak. No i jest :) od razu uprzedzam, że na wszelkie zabobony patrzyłam z przymrużeniem oka, ale z ciekawości je zapamiętywałam ;)

madzialenka84 przypomnij mi, Ty jesteś za granicą? Stąd zapis przez X? U nas będzie klasycznie po polsku – Olek, Oli, ale jak ktoś powie Aleks to też ładnie :) Zdrobnienia i przezwiska same się wyklarują jak już maluch będzie na świecie, także na razie skupiamy się na pełnym imieniu. Przy wyborze było dla nas ważne, żeby współgrało fonetycznie z nazwiskiem, było uniwersalne na całym świecie, a ja chciałam tę literkę R i żeby nie powodowało durnowatych skojarzeń u większości społeczeństwa.

Mamy kolegę, którego imię kończy się na "tr" a nazwisko zaczyna również na "tr" - wychodzi łamaniec językowy jak się oficjalnie przedstawia.

Szparagi - uwielbiam zapiekane w cieście francuskim z odrobiną startego sera.

Ciążowe smaki - u mnie wciąż faza na sałatę ze śmietaną i rzodkiewką i grejpfruty. Lody o smaku solonego karmelu mogłabym jeść non stop, na szczęście są trudno dostępne ;) W lodówce MUSI być dzbanek zimnego soku albo wody z miętą i cytryną. A wczoraj zrobiłam takie klasyczne zapiekanki z piekarnika: bagietka, pieczarki z cebulką, starty ser żółty, oczywiście z keczupem ;)

age.png

age.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam w zadne przesady ani przeczuci co do plci wierze. Z prostej przyzczyny: szansa na to ze sie trafi to 50% a wiec super hiper wielka :D, zawsze ktos trafi i potem mowie ze to wyczol ;D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie większość obstawiała dziewczynkę :) Chyba nieźle zbrzydłam :D A czuję się piękniejsza :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorbet cytrynowy wybawienie w upalny dzień...
    Siedzę i tworzę listę wyprawkowa matko ile tego jest
    W pracy nic się nie dzieje ludzie na plażę pewnie polecieli
    Co do szparagów to zabijanie z szynka oarmenska i zapiekane z serem pycha i uwaga też lubiłam szparagów przed ciąża zawsze takie gorzkie mi się wydawały a teraz tona mi mogę jeść

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednich ciążach z synami czułam się świetnie, a teraz samopoczucie nie dopisuje i niestety częste bóle głowy. Może córa tym razem :) Najważniejsze aby zdrowe, także nie nastawiam się na płeć.

2kljles1dksgkw96.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Sorbet cytrynowy wybawienie w upalny dzień...
    Siedzę i tworzę listę wyprawkowa matko ile tego jest
    W pracy nic się nie dzieje ludzie na plażę pewnie polecieli
    Co do szparagów to zabijanie z szynka oarmenska i zapiekane z serem pycha i uwaga też lubiłam szparagów przed ciąża zawsze takie gorzkie mi się wydawały a teraz tona mi mogę jeść

Listę z wyprawką robiłam w zeszłym roku, a teraz mam wszystko jak znalazł :)Tylko zastanawiam się nad wózkiem, bo jak Maluszek urodzi, to braciszek będzie miał 1,5 roku. Chyba,że dokupię krzesełko do wózka...jeszcze nie wiem ;)

2kljles1dksgkw96.png

Wysłany: 19 maja 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martha będzie zima więc bym inwestowania chyba w używany podwójny a na wiosnę lekka spacerówka plus dostawka. Widzę jak do mnie babeczki przychodzą po kocyki czym jeżdżą itd.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie 2 lata różnicy i myślałam nad dostawką, ale pytanie czy w zimę to dobry pomysł... U mnie mogę obiektywnie powiedzieć, że zbrzydłam, więc zobaczymy czy te podejrzenia co do córki będą trafne.

c55fflw18twvhf6h.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa

Wiem,zastanawiam się mocno nad tym.

Tymczasem życzę wszystkim spokojnego dnia :)

2kljles1dksgkw96.png

Wysłany: 19 maja 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha ja też z brzydka jestem wielka i opochnieta już nie wspomnę o cerze najlepiej to zdjąć cała i założyć nowa tylko szkoda że się tak nie da

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piękne macie te brzuszki! <3 A pamiętacie, jak dopiero co chwaliłyśmy się wizytami "serduszkowymi"? :D A tu jeszcze chwila, i połowa ciąży będzie za nami! :)

Chwalę się swoim, 16 tygodniowym brzucholkiem :)
    https://zapodaj.net/images/c1c6cd70515d7.jpg

jacky88, Zuza91, Asia_89, Zuza2323, antonna, Jooozefka, Mama2kituszek, czarnulka24, Charlutek, Aasienkaa, Rysiowa, dianna lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie raz brzuch mniejszy i nie widać, a raz wielki wydęty, że ciężko go schować :P

Jeśli chodzi o smaki, to też ostatnio jadłam szparagi - gotowane na parze, z solą i masełkiem, jako dodatek do dania głównego.

A dzisiaj naszło mnie na kalafiora z bułką tartą, młode ziemniaczki w mundurkach i mizerię! :)

klz9hdgefsr87l0p.png

Wysłany: 19 maja 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z apteki byłam kupić babci ciśnieniomierz i pani chcąc zademonstrować jak działa zmierzyli mi ciśnienie i co odesłała mnie do przychodni bo to obok. Moje ciśnienie 158/93 puls 120. A ja się normalnie czuje no ale czekam w kolejce u lekarza

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten mój to taki rozlany. Nie chce specjalnie iść do przodu.
    A jeszcze co chwilę coś mnie boli, ciągnie, kłuje. I szczerze muszę się przyznać, że mam przez to schizę z szyjką macicy - że mi się skróci, zmięknie, zrobi rozwarcie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 13:31

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu wstawić fotkę? Poproszę o instrukcję :P

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Wracam z apteki byłam kupić babci ciśnieniomierz i pani chcąc zademonstrować jak działa zmierzyli mi ciśnienie i co odesłała mnie do przychodni bo to obok. Moje ciśnienie 158/93 puls 120. A ja się normalnie czuje no ale czekam w kolejce u lekarza

Lepiej przez przypadek wykryć skok ciśnienia niż z nim chodzić i jakby miało się coś stać.
    Siedź grzecznie i koniecznie daj znać co Ci poradzą.
    Pewnie i dla siebie będziesz musiała nabyć ciśnieniomierz i kontrolować ciśnienie :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Jak tu wstawić fotkę? Poproszę o instrukcję :P

zapodaj.net - tam zakładka Na forum. Ładujesz i kopiujesz link z BBCode i wklejasz tutaj :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    zapodaj.net - tam zakładka Na forum. Ładujesz i kopiujesz link z BBCode i wklejasz tutaj :)

Dziękuję :)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ