Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mietata wrote:IZA92, szaaaaragi, uwielbiam!
najlepsze risotto z zielonym pesto i dodajesz szparagi, można umrzeć z rozkoszy (robisz bulion, potem normalnie przygotowujesz risotto, pod koniec dodajesz podgotowane szparagi pokronone na małe kawałki, i 2 łyzeczki pesto zielonego, trochę parmezanu)
podgotowujesz szparagi, potem wrzucasz na patelnię na masełko z migdałami
zawijasz szparagi w szynkę parmeńską, posypujesz parmezanem i do piekarnika na 200 stopni na 10 minut
omlet można ze szparagami zrobić, kaszę bulgur z pesto i szparagami, zupę krem, milion opcji
ps. ziemniaki mi do tego kompletnie nie pasują.....
To zielone peso to masz na mysli to z bazylii???
-
Mama2kituszek u mnie na genetycznym usg lekarz nic nie prognozował, powiedział że na to za wcześnie.
Za to wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały, że będzie chłopak: chiński horoskop, przeczucia moje i męża, moje smaki kwaśno-słone i bananowe. W ogóle wszyscy naokoło mówili, że pewnie będzie chłopak. No i jestod razu uprzedzam, że na wszelkie zabobony patrzyłam z przymrużeniem oka, ale z ciekawości je zapamiętywałam
madzialenka84 przypomnij mi, Ty jesteś za granicą? Stąd zapis przez X? U nas będzie klasycznie po polsku – Olek, Oli, ale jak ktoś powie Aleks to też ładnieZdrobnienia i przezwiska same się wyklarują jak już maluch będzie na świecie, także na razie skupiamy się na pełnym imieniu. Przy wyborze było dla nas ważne, żeby współgrało fonetycznie z nazwiskiem, było uniwersalne na całym świecie, a ja chciałam tę literkę R i żeby nie powodowało durnowatych skojarzeń u większości społeczeństwa.
Mamy kolegę, którego imię kończy się na "tr" a nazwisko zaczyna również na "tr" - wychodzi łamaniec językowy jak się oficjalnie przedstawia.
Szparagi - uwielbiam zapiekane w cieście francuskim z odrobiną startego sera.
Ciążowe smaki - u mnie wciąż faza na sałatę ze śmietaną i rzodkiewką i grejpfruty. Lody o smaku solonego karmelu mogłabym jeść non stop, na szczęście są trudno dostępneW lodówce MUSI być dzbanek zimnego soku albo wody z miętą i cytryną. A wczoraj zrobiłam takie klasyczne zapiekanki z piekarnika: bagietka, pieczarki z cebulką, starty ser żółty, oczywiście z keczupem
-
Sorbet cytrynowy wybawienie w upalny dzień...
Siedzę i tworzę listę wyprawkowa matko ile tego jest
W pracy nic się nie dzieje ludzie na plażę pewnie polecieli
Co do szparagów to zabijanie z szynka oarmenska i zapiekane z serem pycha i uwaga też lubiłam szparagów przed ciąża zawsze takie gorzkie mi się wydawały a teraz tona mi mogę jeść -
pieluszkowazabawa wrote:Sorbet cytrynowy wybawienie w upalny dzień...
Siedzę i tworzę listę wyprawkowa matko ile tego jest
W pracy nic się nie dzieje ludzie na plażę pewnie polecieli
Co do szparagów to zabijanie z szynka oarmenska i zapiekane z serem pycha i uwaga też lubiłam szparagów przed ciąża zawsze takie gorzkie mi się wydawały a teraz tona mi mogę jeść
Listę z wyprawką robiłam w zeszłym roku, a teraz mam wszystko jak znalazł :)Tylko zastanawiam się nad wózkiem, bo jak Maluszek urodzi, to braciszek będzie miał 1,5 roku. Chyba,że dokupię krzesełko do wózka...jeszcze nie wiem
-
Martha będzie zima więc bym inwestowania chyba w używany podwójny a na wiosnę lekka spacerówka plus dostawka. Widzę jak do mnie babeczki przychodzą po kocyki czym jeżdżą itd.
-
Hahahaha ja też z brzydka jestem wielka i opochnieta już nie wspomnę o cerze najlepiej to zdjąć cała i założyć nowa tylko szkoda że się tak nie da
-
Dziewczyny, piękne macie te brzuszki!
A pamiętacie, jak dopiero co chwaliłyśmy się wizytami "serduszkowymi"?
A tu jeszcze chwila, i połowa ciąży będzie za nami!
Chwalę się swoim, 16 tygodniowym brzucholkiem
https://zapodaj.net/images/c1c6cd70515d7.jpgjacky88, Zuza91, Asia_89, Zuza2323, antonna, Jooozefka, Mama2kituszek, czarnulka24, Charlutek, Aasienkaa, Rysiowa, dianna lubią tę wiadomość
-
A u mnie raz brzuch mniejszy i nie widać, a raz wielki wydęty, że ciężko go schować
Jeśli chodzi o smaki, to też ostatnio jadłam szparagi - gotowane na parze, z solą i masełkiem, jako dodatek do dania głównego.
A dzisiaj naszło mnie na kalafiora z bułką tartą, młode ziemniaczki w mundurkach i mizerię! -
Wracam z apteki byłam kupić babci ciśnieniomierz i pani chcąc zademonstrować jak działa zmierzyli mi ciśnienie i co odesłała mnie do przychodni bo to obok. Moje ciśnienie 158/93 puls 120. A ja się normalnie czuje no ale czekam w kolejce u lekarza
-
Ten mój to taki rozlany. Nie chce specjalnie iść do przodu.
A jeszcze co chwilę coś mnie boli, ciągnie, kłuje. I szczerze muszę się przyznać, że mam przez to schizę z szyjką macicy - że mi się skróci, zmięknie, zrobi rozwarcie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 13:31
-
pieluszkowazabawa wrote:Wracam z apteki byłam kupić babci ciśnieniomierz i pani chcąc zademonstrować jak działa zmierzyli mi ciśnienie i co odesłała mnie do przychodni bo to obok. Moje ciśnienie 158/93 puls 120. A ja się normalnie czuje no ale czekam w kolejce u lekarza
Lepiej przez przypadek wykryć skok ciśnienia niż z nim chodzić i jakby miało się coś stać.
Siedź grzecznie i koniecznie daj znać co Ci poradzą.
Pewnie i dla siebie będziesz musiała nabyć ciśnieniomierz i kontrolować ciśnienie