X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    IZA92, szaaaaragi, uwielbiam!

najlepsze risotto z zielonym pesto i dodajesz szparagi, można umrzeć z rozkoszy (robisz bulion, potem normalnie przygotowujesz risotto, pod koniec dodajesz podgotowane szparagi pokronone na małe kawałki, i 2 łyzeczki pesto zielonego, trochę parmezanu)

podgotowujesz szparagi, potem wrzucasz na patelnię na masełko z migdałami

zawijasz szparagi w szynkę parmeńską, posypujesz parmezanem i do piekarnika na 200 stopni na 10 minut

omlet można ze szparagami zrobić, kaszę bulgur z pesto i szparagami, zupę krem, milion opcji :)

ps. ziemniaki mi do tego kompletnie nie pasują.....

To zielone peso to masz na mysli to z bazylii???

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mietata, Pani Moł, PsotkaKotka! Ratujecie mi życie! :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek u mnie na genetycznym usg lekarz nic nie prognozował, powiedział że na to za wcześnie.
    Za to wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały, że będzie chłopak: chiński horoskop, przeczucia moje i męża, moje smaki kwaśno-słone i bananowe. W ogóle wszyscy naokoło mówili, że pewnie będzie chłopak. No i jest :) od razu uprzedzam, że na wszelkie zabobony patrzyłam z przymrużeniem oka, ale z ciekawości je zapamiętywałam ;)

madzialenka84 przypomnij mi, Ty jesteś za granicą? Stąd zapis przez X? U nas będzie klasycznie po polsku – Olek, Oli, ale jak ktoś powie Aleks to też ładnie :) Zdrobnienia i przezwiska same się wyklarują jak już maluch będzie na świecie, także na razie skupiamy się na pełnym imieniu. Przy wyborze było dla nas ważne, żeby współgrało fonetycznie z nazwiskiem, było uniwersalne na całym świecie, a ja chciałam tę literkę R i żeby nie powodowało durnowatych skojarzeń u większości społeczeństwa.

Mamy kolegę, którego imię kończy się na "tr" a nazwisko zaczyna również na "tr" - wychodzi łamaniec językowy jak się oficjalnie przedstawia.

Szparagi - uwielbiam zapiekane w cieście francuskim z odrobiną startego sera.

Ciążowe smaki - u mnie wciąż faza na sałatę ze śmietaną i rzodkiewką i grejpfruty. Lody o smaku solonego karmelu mogłabym jeść non stop, na szczęście są trudno dostępne ;) W lodówce MUSI być dzbanek zimnego soku albo wody z miętą i cytryną. A wczoraj zrobiłam takie klasyczne zapiekanki z piekarnika: bagietka, pieczarki z cebulką, starty ser żółty, oczywiście z keczupem ;)

age.png

age.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam w zadne przesady ani przeczuci co do plci wierze. Z prostej przyzczyny: szansa na to ze sie trafi to 50% a wiec super hiper wielka :D, zawsze ktos trafi i potem mowie ze to wyczol ;D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie większość obstawiała dziewczynkę :) Chyba nieźle zbrzydłam :D A czuję się piękniejsza :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorbet cytrynowy wybawienie w upalny dzień...
    Siedzę i tworzę listę wyprawkowa matko ile tego jest
    W pracy nic się nie dzieje ludzie na plażę pewnie polecieli
    Co do szparagów to zabijanie z szynka oarmenska i zapiekane z serem pycha i uwaga też lubiłam szparagów przed ciąża zawsze takie gorzkie mi się wydawały a teraz tona mi mogę jeść

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednich ciążach z synami czułam się świetnie, a teraz samopoczucie nie dopisuje i niestety częste bóle głowy. Może córa tym razem :) Najważniejsze aby zdrowe, także nie nastawiam się na płeć.

2kljles1dksgkw96.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Sorbet cytrynowy wybawienie w upalny dzień...
    Siedzę i tworzę listę wyprawkowa matko ile tego jest
    W pracy nic się nie dzieje ludzie na plażę pewnie polecieli
    Co do szparagów to zabijanie z szynka oarmenska i zapiekane z serem pycha i uwaga też lubiłam szparagów przed ciąża zawsze takie gorzkie mi się wydawały a teraz tona mi mogę jeść

Listę z wyprawką robiłam w zeszłym roku, a teraz mam wszystko jak znalazł :)Tylko zastanawiam się nad wózkiem, bo jak Maluszek urodzi, to braciszek będzie miał 1,5 roku. Chyba,że dokupię krzesełko do wózka...jeszcze nie wiem ;)

2kljles1dksgkw96.png

Wysłany: 19 maja 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martha będzie zima więc bym inwestowania chyba w używany podwójny a na wiosnę lekka spacerówka plus dostawka. Widzę jak do mnie babeczki przychodzą po kocyki czym jeżdżą itd.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie 2 lata różnicy i myślałam nad dostawką, ale pytanie czy w zimę to dobry pomysł... U mnie mogę obiektywnie powiedzieć, że zbrzydłam, więc zobaczymy czy te podejrzenia co do córki będą trafne.

c55fflw18twvhf6h.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa

Wiem,zastanawiam się mocno nad tym.

Tymczasem życzę wszystkim spokojnego dnia :)

2kljles1dksgkw96.png

Wysłany: 19 maja 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha ja też z brzydka jestem wielka i opochnieta już nie wspomnę o cerze najlepiej to zdjąć cała i założyć nowa tylko szkoda że się tak nie da

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piękne macie te brzuszki! <3 A pamiętacie, jak dopiero co chwaliłyśmy się wizytami "serduszkowymi"? :D A tu jeszcze chwila, i połowa ciąży będzie za nami! :)

Chwalę się swoim, 16 tygodniowym brzucholkiem :)
    https://zapodaj.net/images/c1c6cd70515d7.jpg

jacky88, Zuza91, Asia_89, Zuza2323, antonna, Jooozefka, Mama2kituszek, czarnulka24, Charlutek, Aasienkaa, Rysiowa, dianna lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie raz brzuch mniejszy i nie widać, a raz wielki wydęty, że ciężko go schować :P

Jeśli chodzi o smaki, to też ostatnio jadłam szparagi - gotowane na parze, z solą i masełkiem, jako dodatek do dania głównego.

A dzisiaj naszło mnie na kalafiora z bułką tartą, młode ziemniaczki w mundurkach i mizerię! :)

klz9hdgefsr87l0p.png

Wysłany: 19 maja 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z apteki byłam kupić babci ciśnieniomierz i pani chcąc zademonstrować jak działa zmierzyli mi ciśnienie i co odesłała mnie do przychodni bo to obok. Moje ciśnienie 158/93 puls 120. A ja się normalnie czuje no ale czekam w kolejce u lekarza

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten mój to taki rozlany. Nie chce specjalnie iść do przodu.
    A jeszcze co chwilę coś mnie boli, ciągnie, kłuje. I szczerze muszę się przyznać, że mam przez to schizę z szyjką macicy - że mi się skróci, zmięknie, zrobi rozwarcie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 13:31

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu wstawić fotkę? Poproszę o instrukcję :P

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Wracam z apteki byłam kupić babci ciśnieniomierz i pani chcąc zademonstrować jak działa zmierzyli mi ciśnienie i co odesłała mnie do przychodni bo to obok. Moje ciśnienie 158/93 puls 120. A ja się normalnie czuje no ale czekam w kolejce u lekarza

Lepiej przez przypadek wykryć skok ciśnienia niż z nim chodzić i jakby miało się coś stać.
    Siedź grzecznie i koniecznie daj znać co Ci poradzą.
    Pewnie i dla siebie będziesz musiała nabyć ciśnieniomierz i kontrolować ciśnienie :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Jak tu wstawić fotkę? Poproszę o instrukcję :P

zapodaj.net - tam zakładka Na forum. Ładujesz i kopiujesz link z BBCode i wklejasz tutaj :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    zapodaj.net - tam zakładka Na forum. Ładujesz i kopiujesz link z BBCode i wklejasz tutaj :)

Dziękuję :)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ