X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na prenatalnym nawet plci sie nie dopatrywali, powiedzieli ze do 16 tyg nie sprawdzaja i ze wszystkie wygladaja jak chlopak.

Holibka,

U mnie jak bedzie chlopak to prawdopodobnie bedzie imie Alex (lub Alexander, jeszcze sie waham), a jesli dziewczynka to Alexandra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 19:04

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Rozumiem. A kiedy już powinno byc widać tak zeby lekarz nie miał problemu

Mnie powiedziała dzisiaj moja ginekolog, że tak po 16 tygodniu już raczej wiadomo :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe u nas Igor a dla dziewczynki no cóż brak pomysłu bo wszystko zajęte już przez bliskich także mamy dylemat straszny.

Gdzie pracujesz to będę chodzić do Ciebie bo u mnie to takie menda są że aż żal:(

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak chlopak to chcialabym Tadeus. Natomiast na dziewczynke nie mam pojecia w ogole.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    W zależności ile osób pracuje w firmie to albo płaci dalej pracodawca (i zakładam ze w normalnym terminie co wypłata) s później to sobie odlicza od zusu czy jakiś tak. Jeżeli jest poniżej 20 pracowników to bezpośrednio ZUS.
    Ja ostatnio dostałam pismo od zusu i podali datę w jakiej wypłaca. Zazwyczaj jest to tuż przed końcem zwolnienia

Ja nie dostałam żadnego pisma od ZUSu, ale dzwoniłam na infolinię i powiedzieli mi, że wypłatę za dany okres L4 wypłacają do 30 dni od momentu, gdy mój pracodawca przekaże im moje L4. Na wypłatę za kwiecień nadal czekam ;)

klz9hdgefsr87l0p.png

Wysłany: 18 maja 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 żartujesz ja na drugi dzień biegnę do zus u że zwolnieniem pracownika bo chce żeby szybko otrzymał świadczenia

Zuza91 lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Asia_89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 11:46

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słabe to jest, że przy małej firmie to ZUS wypłaca kasę i nigdy nie wiadomo kiedy ta przyjdzie.

Pieluszkowazabawa - musiałabyś się do Szczecina przenieść ;)
    Ale chwilowo nie pracuję :p swoją drogą to ciekawa jestem czy na urzędasów też nasyłają kontrolę.

U nas przy imieniu dla córki nie było większego problemu. W miarę szybko nam poszło. A dla syna.. wyśniło się ;) chociaż chcieliśmy, żeby zaczynało się na A. Niestety nic nam się nie podoba.

Madzialenka - a mój ginekolog jak zobaczył zdjęcie 3D mojego dziecia to stwierdził, że od razu widać, że dziewczynka :p chyba ma babską urodę od początku ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) Gratuluję dobrych wieści!

Ja jutro odwiedzam swoją Panią ginekolog w Polsce a później w poniedziałek w Niemczech. Zobaczymy czy jutro na USG wyjdzie nam czy płeć z USG prenatalnego się potwierdzi, i czy Mieszko Mieszkiem pozostanie :P

Ja mam dziś jakiś nerwowy dzień i strasznie mało cierpliwości. Chyba powinnam iść już spać :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla dziewczynki mieliśmy imie...dla synka jeszcze nie mamy. Wprawdzie jest kilka typow..ale jakosc tak nic na 100%

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • annggela Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy wybierać imię po połówkowych badaniach :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy pierwsze i drugie (bo my z tych co to MUSZĄ dać drugie imię ;) ) dla obu płci, dla chłopaka pierwsze od lat, dla dziewczyny się zmieniało.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dajemy dwa imiona :) ale te drugie to będzie po nas ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chłopca mamy, a dla dziewczynki niestety nie. Ale na pewno będzie tylko jedno imię.

2kljles1dksgkw96.png

Wysłany: 19 maja 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez jedno imię bedzię ja mam dwa i czasami nei wpisze w urzedzie i problem potem jest a po co dziecku utrudniac życie:P:P:P

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa imiona i nigdy nie sprawiło mi to kłopotu :) na pewno dzidzi też damy dwa imiona. Jeśli na pierwsze zdecydujemy się dłuższe (a mąż nakłania mnie na Anastazję, ja mam też kilka typów długich, w tym Weronikę i Marcelinę), to drugie będzie krótkie, w stylu Ida albo Sara. :)

• Invis Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do dziś zastanawiam się po co to drugie imię (którego i tak się nie używa). Ja mam dwa, i rzeczywiście nie do końca wiadomo czy zawsze trzeba używać dwóch w sprawach urzędowych, czy nie... no dla mnie to moje drugie imię kłopotliwe i bezsensowne jest po prostu. W dodatku kiedy jako dziecko mieszkałam w Hiszpanii, nauczyciele w szkołach nie wiedzieć czemu czasami zwracali się do mnie po drugim imieniu i czasem nie wiedziałam że o mnie chodzi, z nieprzyzwyczajenia :D

W dodatku mama dała mi długie imię pierwsze: Aleksandra. Alina na drugie. Jak dochodzi do tego moje nazwisko po mężu (9 literowe) to jak przychodzi się podpisać czytelnie imieniem i nazwiskiem to końca nie widać.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się nad tą powszechnie komentowaną znieczulicą wobec ciężarnych. Wczoraj byłam sklepie z ciuchami i Pani wyciągnęła mnie z kolejki żebym podeszła pierwsza....aż się zakłopotałam bo mój brzuch nie jest aż taki duży ;) ale od tego tygodnia spotykam się tylko z pozytywnymi reakcjami. Uśmiechy, pytania, ustępowanie w metrze, no mogłabym się przyzwyczaić hehe, chociaż to też trochę krępujące bo jestem osobą, która nie lubi zwracać na siebie uwagi.

Co do 2 imion to my raczej nie myślimy, wystarczy, że maluch będzie miał dwa nazwiska ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział na prenatalnych, że chłopak, póżniej kolejny w 14tc też ,że chłopak.
    Dla syna mamy imię Krystian a dla córki jeśli by się okazało :) no to Agatka albo Emilka

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    zastanawiam się nad tą powszechnie komentowaną znieczulicą wobec ciężarnych. Wczoraj byłam sklepie z ciuchami i Pani wyciągnęła mnie z kolejki żebym podeszła pierwsza....aż się zakłopotałam bo mój brzuch nie jest aż taki duży ;) ale od tego tygodnia spotykam się tylko z pozytywnymi reakcjami. Uśmiechy, pytania, ustępowanie w metrze, no mogłabym się przyzwyczaić hehe, chociaż to też trochę krępujące bo jestem osobą, która nie lubi zwracać na siebie uwagi.

Co do 2 imion to my raczej nie myślimy, wystarczy, że maluch będzie miał dwa nazwiska ;)
    mietata, pokaz ten swoj brzuszek, ktory ci tyle dobrodziejstwa przynosi. mi tez sie wydaje, ze u mnie prawie nic nie widać. ale dziewczyny w pracy mowia, ze rosne... mam nadzieje, ze chodzi im o brzuch, a nie o tylek, który tez niestety rośnie ;)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ