Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie na prenatalnym nawet plci sie nie dopatrywali, powiedzieli ze do 16 tyg nie sprawdzaja i ze wszystkie wygladaja jak chlopak.
Holibka,
U mnie jak bedzie chlopak to prawdopodobnie bedzie imie Alex (lub Alexander, jeszcze sie waham), a jesli dziewczynka to Alexandra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 19:04
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Hehe u nas Igor a dla dziewczynki no cóż brak pomysłu bo wszystko zajęte już przez bliskich także mamy dylemat straszny.
Gdzie pracujesz to będę chodzić do Ciebie bo u mnie to takie menda są że aż żal:( -
Paulina099 wrote:W zależności ile osób pracuje w firmie to albo płaci dalej pracodawca (i zakładam ze w normalnym terminie co wypłata) s później to sobie odlicza od zusu czy jakiś tak. Jeżeli jest poniżej 20 pracowników to bezpośrednio ZUS.
Ja ostatnio dostałam pismo od zusu i podali datę w jakiej wypłaca. Zazwyczaj jest to tuż przed końcem zwolnienia
Ja nie dostałam żadnego pisma od ZUSu, ale dzwoniłam na infolinię i powiedzieli mi, że wypłatę za dany okres L4 wypłacają do 30 dni od momentu, gdy mój pracodawca przekaże im moje L4. Na wypłatę za kwiecień nadal czekam -
Zuza91 żartujesz ja na drugi dzień biegnę do zus u że zwolnieniem pracownika bo chce żeby szybko otrzymał świadczenia
Zuza91 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 11:46
-
Słabe to jest, że przy małej firmie to ZUS wypłaca kasę i nigdy nie wiadomo kiedy ta przyjdzie.
Pieluszkowazabawa - musiałabyś się do Szczecina przenieść
Ale chwilowo nie pracuję :p swoją drogą to ciekawa jestem czy na urzędasów też nasyłają kontrolę.
U nas przy imieniu dla córki nie było większego problemu. W miarę szybko nam poszło. A dla syna.. wyśniło sięchociaż chcieliśmy, żeby zaczynało się na A. Niestety nic nam się nie podoba.
Madzialenka - a mój ginekolog jak zobaczył zdjęcie 3D mojego dziecia to stwierdził, że od razu widać, że dziewczynka :p chyba ma babską urodę od początku
-
Hej hej
Gratuluję dobrych wieści!
Ja jutro odwiedzam swoją Panią ginekolog w Polsce a później w poniedziałek w Niemczech. Zobaczymy czy jutro na USG wyjdzie nam czy płeć z USG prenatalnego się potwierdzi, i czy Mieszko Mieszkiem pozostanie
Ja mam dziś jakiś nerwowy dzień i strasznie mało cierpliwości. Chyba powinnam iść już spać
-
u nas tez jedno imię bedzię ja mam dwa i czasami nei wpisze w urzedzie i problem potem jest a po co dziecku utrudniac życie:P:P:P
-
nick nieaktualnyJa mam dwa imiona i nigdy nie sprawiło mi to kłopotu
na pewno dzidzi też damy dwa imiona. Jeśli na pierwsze zdecydujemy się dłuższe (a mąż nakłania mnie na Anastazję, ja mam też kilka typów długich, w tym Weronikę i Marcelinę), to drugie będzie krótkie, w stylu Ida albo Sara.
-
Ja do dziś zastanawiam się po co to drugie imię (którego i tak się nie używa). Ja mam dwa, i rzeczywiście nie do końca wiadomo czy zawsze trzeba używać dwóch w sprawach urzędowych, czy nie... no dla mnie to moje drugie imię kłopotliwe i bezsensowne jest po prostu. W dodatku kiedy jako dziecko mieszkałam w Hiszpanii, nauczyciele w szkołach nie wiedzieć czemu czasami zwracali się do mnie po drugim imieniu i czasem nie wiedziałam że o mnie chodzi, z nieprzyzwyczajenia
W dodatku mama dała mi długie imię pierwsze: Aleksandra. Alina na drugie. Jak dochodzi do tego moje nazwisko po mężu (9 literowe) to jak przychodzi się podpisać czytelnie imieniem i nazwiskiem to końca nie widać.
-
zastanawiam się nad tą powszechnie komentowaną znieczulicą wobec ciężarnych. Wczoraj byłam sklepie z ciuchami i Pani wyciągnęła mnie z kolejki żebym podeszła pierwsza....aż się zakłopotałam bo mój brzuch nie jest aż taki duży
ale od tego tygodnia spotykam się tylko z pozytywnymi reakcjami. Uśmiechy, pytania, ustępowanie w metrze, no mogłabym się przyzwyczaić hehe, chociaż to też trochę krępujące bo jestem osobą, która nie lubi zwracać na siebie uwagi.
Co do 2 imion to my raczej nie myślimy, wystarczy, że maluch będzie miał dwa nazwiska -
Mi lekarz powiedział na prenatalnych, że chłopak, póżniej kolejny w 14tc też ,że chłopak.
Dla syna mamy imię Krystian a dla córki jeśli by się okazałono to Agatka albo Emilka
34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
mietata wrote:zastanawiam się nad tą powszechnie komentowaną znieczulicą wobec ciężarnych. Wczoraj byłam sklepie z ciuchami i Pani wyciągnęła mnie z kolejki żebym podeszła pierwsza....aż się zakłopotałam bo mój brzuch nie jest aż taki duży
ale od tego tygodnia spotykam się tylko z pozytywnymi reakcjami. Uśmiechy, pytania, ustępowanie w metrze, no mogłabym się przyzwyczaić hehe, chociaż to też trochę krępujące bo jestem osobą, która nie lubi zwracać na siebie uwagi.
Co do 2 imion to my raczej nie myślimy, wystarczy, że maluch będzie miał dwa nazwiska7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl