X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na prenatalnym nawet plci sie nie dopatrywali, powiedzieli ze do 16 tyg nie sprawdzaja i ze wszystkie wygladaja jak chlopak.

Holibka,

U mnie jak bedzie chlopak to prawdopodobnie bedzie imie Alex (lub Alexander, jeszcze sie waham), a jesli dziewczynka to Alexandra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 19:04

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Rozumiem. A kiedy już powinno byc widać tak zeby lekarz nie miał problemu

Mnie powiedziała dzisiaj moja ginekolog, że tak po 16 tygodniu już raczej wiadomo :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe u nas Igor a dla dziewczynki no cóż brak pomysłu bo wszystko zajęte już przez bliskich także mamy dylemat straszny.

Gdzie pracujesz to będę chodzić do Ciebie bo u mnie to takie menda są że aż żal:(

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak chlopak to chcialabym Tadeus. Natomiast na dziewczynke nie mam pojecia w ogole.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    W zależności ile osób pracuje w firmie to albo płaci dalej pracodawca (i zakładam ze w normalnym terminie co wypłata) s później to sobie odlicza od zusu czy jakiś tak. Jeżeli jest poniżej 20 pracowników to bezpośrednio ZUS.
    Ja ostatnio dostałam pismo od zusu i podali datę w jakiej wypłaca. Zazwyczaj jest to tuż przed końcem zwolnienia

Ja nie dostałam żadnego pisma od ZUSu, ale dzwoniłam na infolinię i powiedzieli mi, że wypłatę za dany okres L4 wypłacają do 30 dni od momentu, gdy mój pracodawca przekaże im moje L4. Na wypłatę za kwiecień nadal czekam ;)

klz9hdgefsr87l0p.png

Wysłany: 18 maja 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 żartujesz ja na drugi dzień biegnę do zus u że zwolnieniem pracownika bo chce żeby szybko otrzymał świadczenia

Zuza91 lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Asia_89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 11:46

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słabe to jest, że przy małej firmie to ZUS wypłaca kasę i nigdy nie wiadomo kiedy ta przyjdzie.

Pieluszkowazabawa - musiałabyś się do Szczecina przenieść ;)
    Ale chwilowo nie pracuję :p swoją drogą to ciekawa jestem czy na urzędasów też nasyłają kontrolę.

U nas przy imieniu dla córki nie było większego problemu. W miarę szybko nam poszło. A dla syna.. wyśniło się ;) chociaż chcieliśmy, żeby zaczynało się na A. Niestety nic nam się nie podoba.

Madzialenka - a mój ginekolog jak zobaczył zdjęcie 3D mojego dziecia to stwierdził, że od razu widać, że dziewczynka :p chyba ma babską urodę od początku ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) Gratuluję dobrych wieści!

Ja jutro odwiedzam swoją Panią ginekolog w Polsce a później w poniedziałek w Niemczech. Zobaczymy czy jutro na USG wyjdzie nam czy płeć z USG prenatalnego się potwierdzi, i czy Mieszko Mieszkiem pozostanie :P

Ja mam dziś jakiś nerwowy dzień i strasznie mało cierpliwości. Chyba powinnam iść już spać :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla dziewczynki mieliśmy imie...dla synka jeszcze nie mamy. Wprawdzie jest kilka typow..ale jakosc tak nic na 100%

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • annggela Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy wybierać imię po połówkowych badaniach :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy pierwsze i drugie (bo my z tych co to MUSZĄ dać drugie imię ;) ) dla obu płci, dla chłopaka pierwsze od lat, dla dziewczyny się zmieniało.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dajemy dwa imiona :) ale te drugie to będzie po nas ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chłopca mamy, a dla dziewczynki niestety nie. Ale na pewno będzie tylko jedno imię.

2kljles1dksgkw96.png

Wysłany: 19 maja 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez jedno imię bedzię ja mam dwa i czasami nei wpisze w urzedzie i problem potem jest a po co dziecku utrudniac życie:P:P:P

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa imiona i nigdy nie sprawiło mi to kłopotu :) na pewno dzidzi też damy dwa imiona. Jeśli na pierwsze zdecydujemy się dłuższe (a mąż nakłania mnie na Anastazję, ja mam też kilka typów długich, w tym Weronikę i Marcelinę), to drugie będzie krótkie, w stylu Ida albo Sara. :)

• Invis Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do dziś zastanawiam się po co to drugie imię (którego i tak się nie używa). Ja mam dwa, i rzeczywiście nie do końca wiadomo czy zawsze trzeba używać dwóch w sprawach urzędowych, czy nie... no dla mnie to moje drugie imię kłopotliwe i bezsensowne jest po prostu. W dodatku kiedy jako dziecko mieszkałam w Hiszpanii, nauczyciele w szkołach nie wiedzieć czemu czasami zwracali się do mnie po drugim imieniu i czasem nie wiedziałam że o mnie chodzi, z nieprzyzwyczajenia :D

W dodatku mama dała mi długie imię pierwsze: Aleksandra. Alina na drugie. Jak dochodzi do tego moje nazwisko po mężu (9 literowe) to jak przychodzi się podpisać czytelnie imieniem i nazwiskiem to końca nie widać.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się nad tą powszechnie komentowaną znieczulicą wobec ciężarnych. Wczoraj byłam sklepie z ciuchami i Pani wyciągnęła mnie z kolejki żebym podeszła pierwsza....aż się zakłopotałam bo mój brzuch nie jest aż taki duży ;) ale od tego tygodnia spotykam się tylko z pozytywnymi reakcjami. Uśmiechy, pytania, ustępowanie w metrze, no mogłabym się przyzwyczaić hehe, chociaż to też trochę krępujące bo jestem osobą, która nie lubi zwracać na siebie uwagi.

Co do 2 imion to my raczej nie myślimy, wystarczy, że maluch będzie miał dwa nazwiska ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział na prenatalnych, że chłopak, póżniej kolejny w 14tc też ,że chłopak.
    Dla syna mamy imię Krystian a dla córki jeśli by się okazało :) no to Agatka albo Emilka

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    zastanawiam się nad tą powszechnie komentowaną znieczulicą wobec ciężarnych. Wczoraj byłam sklepie z ciuchami i Pani wyciągnęła mnie z kolejki żebym podeszła pierwsza....aż się zakłopotałam bo mój brzuch nie jest aż taki duży ;) ale od tego tygodnia spotykam się tylko z pozytywnymi reakcjami. Uśmiechy, pytania, ustępowanie w metrze, no mogłabym się przyzwyczaić hehe, chociaż to też trochę krępujące bo jestem osobą, która nie lubi zwracać na siebie uwagi.

Co do 2 imion to my raczej nie myślimy, wystarczy, że maluch będzie miał dwa nazwiska ;)
    mietata, pokaz ten swoj brzuszek, ktory ci tyle dobrodziejstwa przynosi. mi tez sie wydaje, ze u mnie prawie nic nie widać. ale dziewczyny w pracy mowia, ze rosne... mam nadzieje, ze chodzi im o brzuch, a nie o tylek, który tez niestety rośnie ;)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ