Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
czarnulka24 wrote:Dziewczyny. na prenatalnych badaniach lekarz nic nie wspominał o płci. Ale mam wizytę we wtorek u swojego lekarza i mam zamiar zeby pobrał wymaz. Przy okazji moze juz będzie widac płeć jak myślicie? We wtorek jeden dzidziuś bedzie miał 13+6 a drugi 14+6
Lekarz jest w stanie określić na tym etapie ale tylko jeśli dziecko się dobrze ułoży.czesto na tym etapie to różnie bywa. U ciebie z tego co wiem będą napewno 1 płci jeśli masz jednojajowe więc wystarczy że zerknij na tego starszego ale dzieci często się zasłaniajączarnulka24 lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Aasienkaa wrote:wg mnie jest to możliwe. To dużo zależy od oka lekarza, ale również od ułożenia płodów czy samego sprzętu na jakim pracuje27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Mi oceniał sonda dopochwowa i akurat trafił kiedy dzieć miał rozkraczone nogi na przeciw głowicy
ale daje sobie czas na 100% na połowkowe
czarnulka24 lubi tę wiadomość
czarnulka24 wrote:Dziewczyny. na prenatalnych badaniach lekarz nic nie wspominał o płci. Ale mam wizytę we wtorek u swojego lekarza i mam zamiar zeby pobrał wymaz. Przy okazji moze juz będzie widac płeć jak myślicie? We wtorek jeden dzidziuś bedzie miał 13+6 a drugi 14+6
Jak będzie dobry sprzęt i dobrze się ustawią, to myślę, że będzie widać. U mnie było wyraźnie widać już w 12+1 - nawet mam zdjęcie. Zapytałam Pani Dr, czy możemy podejrzeć, czy wyrostek stoi czy leży, i jak mi pokazała, to nawet nie musiała mówić, sama się ucieszyłam, że leżyczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Kaczuszka86 wrote:Lekarz jest w stanie określić na tym etapie ale tylko jeśli dziecko się dobrze ułoży.czesto na tym etapie to różnie bywa. U ciebie z tego co wiem będą napewno 1 płci jeśli masz jednojajowe więc wystarczy że zerknij na tego starszego ale dzieci często się zasłaniają27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka zależy jak dzieci się ułoży i gdzie będą mieć pepowine podczas badania. Koleżance nie byli w stanie ocenić do 30 tyg
poprzednio w szpitalu mieli problem nawet w 20 tyg bo dziecko miało pepowine między nogami i zasłanialo i dowiedziałam się podczas poronienia
Aasienkaa lubi tę wiadomość
Katarzynaa wrote:Powiedzcie mi, co przynosi się w prezencie idąc do świeżo upieczonych rodziców? Dla dzidziusia mam prezent, ale nie mam pomysłu co kupić siostrze i jej mężowi, żeby im też było miło
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Sunshine_111 wrote:Jak będzie dobry sprzęt i dobrze się ustawią, to myślę, że będzie widać. U mnie było wyraźnie widać już w 12+1 - nawet mam zdjęcie. Zapytałam Pani Dr, czy możemy podejrzeć, czy wyrostek stoi czy leży, i jak mi pokazała, to nawet nie musiała mówić, sama się ucieszyłam, że leży
Jak i u mnietak wystawił że zanim zapytałam lekarza to miałam już swój typ
Sunshine_111 lubi tę wiadomość
Katarzynaa wrote:Powiedzcie mi, co przynosi się w prezencie idąc do świeżo upieczonych rodziców? Dla dzidziusia mam prezent, ale nie mam pomysłu co kupić siostrze i jej mężowi, żeby im też było miło
ale właśnie jest jeszcze-zwłaszcza- mama:) często zapominamy o mamach
uważam, ze można mamie kupić, mimo, że zazwyczaj kupuje się tylko prezent dla dziecka
a jeśli jest to Twoja siostra to wiesz co lubi... ksiażka ( jeśli lubi czytać), jakiś kosmetyk np. odprężający do kąpieli, jakąś zabawną koszulkę do karmienia np. super mama itp. a tacie %
hahahah
ps. ja dla dziecka ze wszystkich prezentów chyba jak ktoś zapyta co kupić będę prosiła o pampersyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 16:19
Kaczuszka86 lubi tę wiadomość
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Kaczuszka86 wrote:Czarnulka zależy jak dzieci się ułoży i gdzie będą mieć pepowine podczas badania. Koleżance nie byli w stanie ocenić do 30 tyg
poprzednio w szpitalu mieli problem nawet w 20 tyg bo dziecko miało pepowine między nogami i zasłanialo i dowiedziałam się podczas poronienia
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Aasienkaa wrote:hmm... wiadomo jak to jest jak rodzi sie dziecko to cały świat krąży wokół niego
ale właśnie jest jeszcze-zwłaszcza- mama:) często zapominamy o mamach
uważam, ze można mamie kupić, mimo, że zazwyczaj kupuje się tylko prezent dla dziecka
a jeśli jest to Twoja siostra to wiesz co lubi... ksiażka ( jeśli lubi czytać), jakiś kosmetyk np. odprężający do kąpieli, jakąś zabawną koszulkę do karmienia np. super mama itp.
ps. ja dla dziecka ze wszystkich prezentów chyba jak ktoś zapyta co kupić będę prosiła o pampersya tacie %
hahahah
Popieramja ucieszyłabym się z dodatkowego prezentu ale nie związanego z dzieckiem.
Co do prezentu, jak szlam do nowych rodzicow to kupilam dla mamy taka bizuterie, ktora jest bezpieczna do gryzienia dla dziecka ( sa bransoletki, naszyjniki) a dla taty taka plakietke do powieszenia w samochodzie 'Baby on board'.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
W zależności ile osób pracuje w firmie to albo płaci dalej pracodawca (i zakładam ze w normalnym terminie co wypłata) s później to sobie odlicza od zusu czy jakiś tak. Jeżeli jest poniżej 20 pracowników to bezpośrednio ZUS.
Ja ostatnio dostałam pismo od zusu i podali datę w jakiej wypłaca. Zazwyczaj jest to tuż przed końcem zwolnienia -
Hello,
ja z ZUSem na razie nie mam do czynienia, pracuję ciągle i czuję się dobrze, ale pewnie przyjdzie moment, w którym i ja skorzystam z ZUSowych "dobrodziejstw"...
Melduję się tak w ogóle po wizycie.
Ginekolog podczas robienia USG radośnie oświadczył mi "o! siusiak!"
Także będzie Aleksander, Olek
Wszystko ok, maluch ma 10cm, serducho bije. Widać że wdał się w mamusię, bo na popołudniowej wizycie spał sobie smacznie, ja też uwielbiam popołudniowe drzemki
Doczekałam się w końcu USG przez brzuch
EDIT:
U mnie brzuch coraz bardziej widoczny, już mi się taka kulka z przodu robiwaga od wagi początkowej +3kg
Invis proszę dopisz do listy moje USG połówkowe 16 czerwca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 18:02
moremi, Mama2kituszek, Kaczorka, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
To tylko moje lekarze nie ogarnięty i nie sprawdził co jest między nóżkami
buuuu muszę złożyć reklamację normalnie
-
pieluszkowazabawa wrote:To tylko moje lekarze nie ogarnięty i nie sprawdził co jest między nóżkami
buuuu muszę złożyć reklamację normalnie
Bo powinno się to robić po 14 tyg. Do tego czasu najczęściej kształtują się narządy płciowe u bobasów
A mi coś dziś pulsuje jakby w pochwie.. Głupie uczucie. -
Holibko! Bardzo się cieszę! Gratuluje Synka!!! A wcześniej jaka prognoza była? Zbieram info, czy szacunek z bad. "genetycznego" się później potwierdza;)Duży już Twój Synek:)
Sunshine, co do zusu, byli ok godz. 11..
Jakos ogólnie jestem dobrej myśli. Chyba w ogóle jestem troche naiwnie nastawiona do ludzi i do świata, w każdym zawsze staram się znaleźć coś miłego i dobrego. Więc mam nadzieję, że i wśród urzędników też są ludzie... Ech, pożyjemy, zobaczymy... Wysłalam odpowiedz, szczerą i prawdziwą, a przecież mogłam napisać, że poszłam do apteki, co by mijalo się z prawdą, bo wówczas leżalam kiepska w domu. Na pewno wychodzic można! Tylko, że potem same widzicie, musimy sie tłumaczyć, wstrzymują wypłaty świadczeń, no i jest nieprzyjemnie..Sunshine_111 lubi tę wiadomość
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Pewnie, że można znaleźć ludzkiego urzędnika - np. mnie
Zawsze byłam miła i starałam się pomagać. No chyba, że ktoś już na starcie przychodził lub dzwonił z pretensjami - wtedy się nie starałam :p
Ale z doświadczenia mogę powiedzieć, że niestety nie wszyscy urzędnicy są mili.. wiem sama patrząc na swoje koleżanki - spychologia, brak empatii i chyba ogólna chęć pokazania kto tu rządzi. Na szczęście coraz mniej takich