X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    To jest niby najbardziej naturalna rzecz na świecie. A jednak czasami nie...
    Ale teraz już będzie dobrze! :)
    ja też nie raz się zastanawiałam jak to jest.. niby to wszystko takie proste, a kiedy człowiek zacznie się starać przez lata, traci ciążę i walczy pomimo wszystko i na przekór wszystkiemu.. uświadamia sobie jak wiele czynników musi być, aby powstało nowe życie. Przechodzi masę badań, które nie tylko kosztują finansowo, ale też psychicznie wykańczają. Kiedy człowiek ma ogromną nadzieję i wiarę, a potem musi poukładać wszystko na nowo w swojej głowie...i wstać z kolan i dalej walczyć :) Bo do stracenia nie ma nic.. może jedynie zyskać.... ajjj przypomniało mi się to wszystko... ale już dość :D jesteśmy po fioletowej stronie mocy :D

Mama2kituszek, wichrowe_wzgórza, Sunshine_111, moremi, Pani Moł lubią tę wiadomość

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszłym roku poszłam na L4 tydzień przed rozwiązaniem, a tym razem lekarz powiedział żeby się oszczędzać, ponieważ jest krótki czas od jednego cięcia do drugiego. Muszę przyznać,że tym razem się trochę boję.

Mój syn ma 10 mies. , więc nie bardzo jak mogę się oszczędzać :)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

2kljles1dksgkw96.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jestem na l4 od początku ciąży, z kodem chodzącym. Po prawdzie jakoś przez skórę czułam, że pewnie mnie odwiedzą, bo te dwa poronienia i dwukrotnie dlugie nieobecności, potem ciągle chorowałam, bo oslabiona po tych poronieniach, a jeszcze z dziećmi pracuję, więc co chwilę choróbsko. Tak więc wiedzialam, że mi się przyjrzą... Przykre to, co ich obchodzi indywidualna sytuacja czlowieka
    W kazdym bądż razie, byłam wtedy w domu na 200%, a wtedy albo spalam po relanium, albo trafili do zlej klatki ( mamy źle oznaczoną kamienicę), no i po kilku dniach dostalam list, że mam sie wytłumaczyc, gdzie wówczas byłam. Jeśli u lekarza lub na badaniach, to mam to zaświadczyć! Do tego czasu wstrzymują wyplatę swiadczenia. Dziś odpisalam jak było i mam nadzieję, że prawda im wystarczy. Swoją drogą, przecież mogę chodzić!!!! Naprawde, nie potrzebne mi teraz nerwy, ledwo co zaczelam się cieszyć, że teraz idzie dobrze, a tu to...

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boże :O
    Tak ostro? To ja chyba miałabym problem, bo nie otwieram jak ktoś jest niezapowiedziany :/ NO ale jak mocno śpię, to mogę nie usłyszeć. Paranoja.

Czy oni mogą zrobić nalot komukolwiek? W sensie czy działalność własna czy etat?
    No i co jak nie muszę leżeć, tylko byłam na spacerze albo nie wiem, w piwnicy po mleko?

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Właśnie odebraliśmy wynik NIFTY - zdrowa dziewczynka!:)
    Do mnie to chyba ciągle nie dociera... Po tylu latach...
    Ciągle mi się to takie nierealne wydaje...

Fantastycznie!

My też chcieliśmy mieć dziecko... a teraz jedno za drugim :)

wichrowe_wzgórza, NIEPOKORNA, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

2kljles1dksgkw96.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    no jestem na l4 od początku ciąży, z kodem chodzącym. Po prawdzie jakoś przez skórę czułam, że pewnie mnie odwiedzą, bo te dwa poronienia i dwukrotnie dlugie nieobecności, potem ciągle chorowałam, bo oslabiona po tych poronieniach, a jeszcze z dziećmi pracuję, więc co chwilę choróbsko. Tak więc wiedzialam, że mi się przyjrzą... Przykre to, co ich obchodzi indywidualna sytuacja czlowieka
    W kazdym bądż razie, byłam wtedy w domu na 200%, a wtedy albo spalam po relanium, albo trafili do zlej klatki ( mamy źle oznaczoną kamienicę), no i po kilku dniach dostalam list, że mam sie wytłumaczyc, gdzie wówczas byłam. Jeśli u lekarza lub na badaniach, to mam to zaświadczyć! Do tego czasu wstrzymują wyplatę swiadczenia. Dziś odpisalam jak było i mam nadzieję, że prawda im wystarczy. Swoją drogą, przecież mogę chodzić!!!! Naprawde, nie potrzebne mi teraz nerwy, ledwo co zaczelam się cieszyć, że teraz idzie dobrze, a tu to...

Współczuję. Ale słyszałam właśnie, że chcą się dobrać do ciężarnych oraz lekarzy. Ja mam to szczęście, że płaci mi ZUS, ale otrzymują zwolnienie od lekarza z UK, więc nie bardzo mają jak nasłać na mnie kontrolę :P

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach ten ZUS.. że też ci durni lekarze nie mają co robić, tylko stresują osoby, którym teraz się stresować nie wolno. Mogliby sobie do głowy wbić, że kobieta w ciąży może wyjść na spacer, na zakupy, do lekarza, apteki. Od siedzenia w domu to tylko odleżyn na tyłku można dostać i depresji się nabawić.
    I jeszcze to wstrzymanie zasiłku.. A co w przypadku jak to jest jedyny dochód kobiety? Przez miesiąc czy dwa ma się żywić tynkiem ze ścian?

Sunshine - fantastycznie, że córcia się szykuje :)
    Mam nadzieję, że u nas te 90% zmieni się niedługo w 100% i też będę miała dziewczynkę.

Pytałam się mamy ile kilogramów przybierała w ciąży. Dokładnie nie pamięta, ale mówi że za każdym razem nie więcej niż 10 kg. I faktycznie jak brat z brzucha wyskoczył to mama wyglądała jakby ją z obozu pracy wypuścili.. ;)
    Ale ja chyba jednak w rodzinę tatusia poszłam w tym temacie i pewnie kilogramów będzie więcej.

Sunshine_111 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam dobrze miec juz pewność co do tego kim jest maluszek. Ja dzisiaj siedzei robie liste co mi potrzebne do szpitala bedzie tu nie musze wiedziec czy chlopak czy dziewczynka i moge pomalu kompletowac co mi potrzebne jest dla mnie potem bedzie mniej do kupienia na raz. Chociaz mi i tak odchodzi cała wyprawka typu kocyki, poduszki pościele itd bo sama sie tym zajmuje wiec poprostu uszyje badz wezme ze sklepu sobie co potrzebne mi bedzie:P

Kontroli z Zusu wspołczuje nie cierpie ani ich ani skarbówki i zarazz sie we mnie gotuje jak mam isc do ktorejś z tych instytucji. No ale jak ciaza zagrozona to guzik zrobia a najlepiej niech Ci mama napise e bylas u niej (poswiadczy) bo potrebowalas opieki na kilka dni i juz.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, co przynosi się w prezencie idąc do świeżo upieczonych rodziców? Dla dzidziusia mam prezent, ale nie mam pomysłu co kupić siostrze i jej mężowi, żeby im też było miło :)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Kontroli z Zusu wspołczuje nie cierpie ani ich ani skarbówki i zarazz sie we mnie gotuje jak mam isc do ktorejś z tych instytucji. No ale jak ciaza zagrozona to guzik zrobia a najlepiej niech Ci mama napise e bylas u niej (poswiadczy) bo potrebowalas opieki na kilka dni i juz.

O dobre :D Np. moja mama mieszka b.blisko, więc to faktycznie niegłupie ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza a co sie z nimi patyczkować mamy. Kurcze co ich interesuje gdzie bylismy w tym czasie rownei dobrze mogła być w łazience i np miec biegunke i nie mogła wstac i im otworzyc i kto na to wyda zaświadczenie. Skoro jet chodace to mogła byc gdzie chciala jesli nie szkodzilo to ciazy. JA tam sie nei patyczkuje z urzedami i jak jestem ogolnie bardzo miła i pomocna tak w urzedach jest wredna :P:P:P:P i dobrze mi z tym hihihihi
    Nikt nie podwazy poświadczenia osoby ktora sie nami zajmowala wiec to najprostsze wyjscie jesli nie ma sie aswiadczenia od lekarza

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Asia_89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 11:46

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:

Kurcze, mam nadzieję, że to się wyjaśni. Trzymam kciuki!
    A o której godzinie byli? Chodzą w godzinach pracy?
    To jak mamy L4 to nie możemy wyjść na spacer czy do sklepu?

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale że normalnie ludziom do domu się zwalają? Toż to bezczelność! A jak będę pod kołdrą i w piżamie to co, przycupną sobie na brzegu łóżka żeby sobie porozmawiać o ciążowych dolegliwościach?

Swoją drogą zastanawiam się, czy moją wypłatę już też w tym miesiącu przejmie ZUS. Obi normalnie na konto przelewają w takim terminie jak pracodawca czy jak im się zechce? Pamiętam, że jak kiedyś połamałam nogę w kolanie i byłam 3miechy na L4, to mi przysyłali nieregularnie i to przekazem pocztowym. Jak to wygląda w ciąży obecnie?

• MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tymi kilogramami to jest tak,że jak zaczęłam zrzucać po ciąży, to dowiedziałam się, że jestem w kolejnej. Cieszę się,że na razie ominęło mnie odchudzanie i mogę sobie pozwalać na małe co nieco :)
    W pierwszej przytyłam 28 kg (miałam sporo niedowagi), w drugiej 12 kg.

2kljles1dksgkw96.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane w drugim trymestrze energia powraca jupii :)
    wynik na dzis - 2kg hehehehe :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Powiedzcie mi, co przynosi się w prezencie idąc do świeżo upieczonych rodziców? Dla dzidziusia mam prezent, ale nie mam pomysłu co kupić siostrze i jej mężowi, żeby im też było miło :)

Zawsze kupuje się to czego sami by nie kupili :) Rzeczy ładne, nie niezbędne, to dobry prezent.

2kljles1dksgkw96.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. na prenatalnych badaniach lekarz nic nie wspominał o płci. Ale mam wizytę we wtorek u swojego lekarza i mam zamiar zeby pobrał wymaz. Przy okazji moze juz będzie widac płeć jak myślicie? We wtorek jeden dzidziuś bedzie miał 13+6 a drugi 14+6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 15:56

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Ale że normalnie ludziom do domu się zwalają? Toż to bezczelność! A jak będę pod kołdrą i w piżamie to co, przycupną sobie na brzegu łóżka żeby sobie porozmawiać o ciążowych dolegliwościach?

Swoją drogą zastanawiam się, czy moją wypłatę już też w tym miesiącu przejmie ZUS. Obi normalnie na konto przelewają w takim terminie jak pracodawca czy jak im się zechce? Pamiętam, że jak kiedyś połamałam nogę w kolanie i byłam 3miechy na L4, to mi przysyłali nieregularnie i to przekazem pocztowym. Jak to wygląda w ciąży obecnie?

Jeśli pracujesz w miejscu gdzie jest mniej niż 20 osób to ZUS wypłaca ileś dni pi L4 to zależy od jakich dat masz zwolnienie bo zadko się zdążą że od 1 dnia miesiąca z tego co wiem to też z miesięcznym poślizgiem :/ mąż tak jakoś miał ze ZUS wypłacalności mu na raty gdy miał operacje nogi bo 1 L4 było na 3 tyg potem na 4 tyg potem znów na 3 tyg zależy jak miał kontrolę u lekarza i nigdy nie wiedzieliśmy kiedy będzie kasa

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny. na prenatalnych badaniach lekarz nic nie wspominał o płci. Ale mam wizytę we wtorek u swojego lekarza i mam zamiar zeby pobrał wymaz. Przy okazji moze juz będzie widac płeć jak myślicie? We wtorek jeden dzidziuś bedzie miał 13+6 a drugi 14+6
    wg mnie jest to możliwe. To dużo zależy od oka lekarza, ale również od ułożenia płodów czy samego sprzętu na jakim pracuje :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ